Shen 9 610 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) kurde szybko zrobilem G*1 (questy wymagane do urgenta) i czeka mnie teraz naruga... FFUUUUUUUUUUUUUUUU pamietam ze sie z nią meczylem w 2G i chyba teraz tez sie pomęcze ... zwlaszcza ze musze biegac w zbroi z cenataura bo nie chce mi sie robić czegos nowego skoro za chwile bede robil z volganosa :> chyba wbrew moim zwyczajmom musze napakowac sie 4 pułapkami, sonicami i wszystkim co sie da zeby sobie ułatwic sprawe no ja wzialem 3 pitfale i ulepszonego true devil slicera a na koniec naruge zlapalem, sporo potionow mi zeszlo ;p raz probowalem ubic naruge lanca ale chyba nie da sie zblokowac tego najmocniejszego ciosu ogonem bo od niego padlem dwa razy Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez Shen87 Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 to jest zadziwiające, jakie sposoby potrafią ludzie wymyślić, aby ubić coś w tej grze ;p akantor w minute i czterdzieści sekund o.O Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 sam tak robilem z lanca tylko nie na akantorze ;p multi to zupelnie inna bajka , wszystko pada w pare minut Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 no multi to wiadomo, zaliczanie na solo to jazda. Choć w multi sie zajebscie pocina fajna technika. Swoją droga widać jakie oni mają loadingi w tej grze - jeeeeezu jak długo sie to ładuje. Masakra ;// Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 to mhf2, tam nie było media install i pewnie grają z umd. też tak miałem można się przyzwyczaić, o ile nie biega się od lokacji do lokacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 ogolnie loadingi w MHF2 sa niezle, ten kto gral w MHF na pewno pamieta loadingi 2x dluzsze niz te z 2 btw zaczalem znow grac "normalnie" w 2 zaliczajac questy w GH i znow dostalem szoku, high rank jest przerabany daimo hermitaura meczylem z 10 min anvilem i na dodatek padlem 2 razy (drugi raz przed 2 ostatecznymi ciosami ) a na wczesniejszych HR zalatwialem go w jakies 1 min (liczac od rozpaczecia z nim walki a nie od zaczecia questa) Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 to dobrze że czuć przeskok w HR. pamiętam zdziwienie jak po zagraniu pierwszy raz w 2G, rozłożył mnie niebieski G kutku ;p po prostu byłem przyzwyczajony do rozwalania tego kurczaka w sekundy i sobie poszedłem w kijowej zbroi bez potów xO to jest zaje***te bo grę tak naprawdę przechodzisz 3 razy lo-rank hi-rank g-rank wszędzie mniej więcej to samo a jednak ciągle chce się grać =D Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 udalo sie pojechac naruge młotem bylo dosyc wkurzajaco i zeżarłem wiekszosc potów ale jakos poszlo chyba glownie dzieki temu ze jakims cudem zdobuylem rzeczy do zrobienia ostatniej wersji anvil hammera, te rzeczy wpoinny byc w wulkanie czyli na hr8, ale fuksem zdobylem po jednym (kamyk i robal) na farmie i zjadlem wszystkie swoje expand pixaxy (8) i udalo sie zrobic teraz juz tylko z 6 volganosów zabić (w starej zbroi) i dalej luzik xD Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 yano serio ci AŻ TAKIE problemy naruga sprawia? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 no to praktycznie jedyny przecinwik ktorego nie potrafie skutecznie unikac i czesto obrywam unikam okolo 40-60% atakow, a innych przeciwnikow ponad 90% Cytuj Odnośnik do komentarza
=PiT= 13 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 jak wali ogonem to biegnij do niej to Cie nie trafi ;q kolo lewej lapy sie jej ustaw ;s Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 A ja sobie treningi zaliczam, wkurza mnie zwykła lanca bo nie ma turlania, czuje sie jak ułomny bez tego - jedyne co mam to odskok do tyłu i w bok (po ciosie). Kij, że mam tarcze i sobie mogę blokować, to już nie to samo xD zaliczyłem narazie wszystko(wszystkimi brońmi) łacznie z tigrexem, czyli jeszcze chwilka i bede miał wszystkie ale jak widze w specjalnych treningach plesiotha to mi się ręce pocą i deliry dostaję xD nienawidze go Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 poczekaj na G rankowe treningi x] tam jest rzeźnia, ale chyba w każdym można znaleźć supply max potion Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 FFUUUUUUU takiego pecha to jeszcze nie mialem... potrzebuje 18 volganos shelli, zabilem juz 10 volganosów i mam dopiero 12... praktycznie za kazdym razem dostaje tylko ze 4-5 itemów w nagrde, w tym 2 jakies (pipi)ane wyvern fangi... , a przeciez czasem jest az 10 itemów w nagrode... nie mowiac juz o tym ze shelle wcale nei sa jakies rzadkie jak plate czy cos, powinienm juz ich miec ze 25 (łusek mam chyba 30) , (pipi)a no co za pech ;p zeby zrobic zbroje z shoguna wystarczylo mi zabić 2 kraby i juz mialem akurat tyle itemów ile trzeba, a tutaj sie męcze i dupa... dobrze ze volganos jest łatwy, ale jednak jak sie jest na jeden cios to nie zawsze jest wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) a czym go robisz? ja zawsze lancowałem a dziś robiłem sobie Azure Losa i przydarzył mi się zabawny bug otóż korzystałem z rady Dark Serga i waliłem golfswinga gdy lądował, a że latał często to dużo swingów obrywał. no i po którymśtam razie, gdy już wyczułem moment walnąłem go jeszcze w powietrzu i Los upadł na ziemię tak jak bym go ściągnął flashbombem... ALE! po upadku wstał, i... znów upadł, tyle że z gwiazdkami nad głową O,o próbowałem to powtórzyć ale go zabiłem zanim zdążyłem zrobić kolejne K.O. może uda mi się nagrać filmik to spróbuje to wrzucić btw. jeśli ktoś z was zna Final Fantasy to może to sobie wyobrazić, bo wyglądało to mniej więcej tak samo jak śmierć po critical hit w FF postać się podnosi po criticalu, ale zaraz upada bo ma 0 HP ;p Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez firana140 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 no to sie zdarza , jak sie zflin(pipi)e w polcie to spada an glebe, ale widocznie ten sam cios mial go ogłuszyc wiec najpierw pojawial sie animacja spadania z powietrza potem ogluszania xD a volganosa robie młotem... jak wiekszosc rzeczy xD calkiem fajnie sie go tłucze, jedyny problem to wlanie zbroja z cenataura, jak jest w rage wiekszosc ciosów odrazu zabija Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 dual volganos, do tego g rankowa lanca z water [ nie pamietam nazwy] , stajesz w przejsciu z jednej lokacji do drugiej i jedyne co volganos moze ci zrobic do strzelic ognista kula, mozna spokojnie go lac po mordzie bez konca. z kusza tez tak mozna, jak strzela to wystarczy na chwile przejsc do drugiej lokacji Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 dual volganos, do tego g rankowa lanca z water [ nie pamietam nazwy] , stajesz w przejsciu z jednej lokacji do drugiej i jedyne co volganos moze ci zrobic do strzelic ognista kula, mozna spokojnie go lac po mordzie bez konca. z kusza tez tak mozna, jak strzela to wystarczy na chwile przejsc do drugiej lokacji a nie lepiej HBG z tarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) znam ta metode z przejsciem miedzy lokacjami, ale to "torche" nie fair z hgb mozna sie tez urlac, co prawda wyjscie do innej lokacji jest bezpieczniesze ;P a tarcza w hgb jest za słaba zeby porządnie blokowac takie strzały, sporo dmg przechodzi, pzoatym do tej metody dobrze jest miec heroics EDIT noooo! w koncu, mam zbroje i mam narazie dosyc volganosa musailem az 13 zabic i niedlugo bede musial znowu sie męczyc bo chce tez zbroje dla gunnera fak ;p ale teraz moge sie wziac za g-rank w pełni sprawny Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 hmmm jakies porady na urgenta na hr5 w MHF2? (z tego co pamietam to bedzie ash laos ) czym walczyc? eternal strife? devil slicer? anvil hammer? chce juz wiedziec bo jeszcze jeden quest i mam urgenta (daruje sobie trenye i sepic na thunder saci... (czy jak im tam), mam nadzieje ze na HR5 bedzie jakis khezu zeby zdobyc ten item?) Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 ceanataur head axe i jazda! Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) a nie masz khezu ma hr4? o.O a lao chyba jeszcze nie dasz rady zabić najważniejsze to w ostatniej lokacji okładać go po brzuchu tak żeby zamku nie atakował sierżancie on mówi o MHF2 tam nie było tego młotka Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez firana140 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 anvil hammer wystarczy zeby go odpędzić co prawda nie zabijesz ale zaliczysz questa, a potem sobie czymś innym zabijesz:p mozesz sobie pomóc 13 bombami+ Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) odpedzic to mozna wszystkim, nalatwiej imo mlotkiem triple pound albo katana 2x trojkat Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez Shen87 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) ja to sie ostanio zdziwilem bo skoczylem na lao z lanca tak z nudów i zabiłem szybciej niz młotkiem no w sumie porownywalnie szybko tak ze tylko kilka ciasów na wejsciu go dobiło ale lanca byla dosyc slaba itp, a tu nagle jazda mialem szczescie ze brzuch wszedł do lokazji , tak szybko zdechł xD w sumie lanca jest odrobine wygodnej bo nie trzeba sie turlać pod nogi ryzukujac złapanie w "wiatr" tylko wali sie combosy na zmiane z uskokiem do tylu i caly czas jest sie w dogodnej pozycji do ataku ale lenca jednak musi byc dosyc silna, ja uzywalem brack gravios lancy z ogniem Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi