Skocz do zawartości

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Dworek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja chyba jutro bede robil fatalisy , wszystkie 3 XD

o ile wyfarmie big elder jawelzeby zrobic łuk na fata :P

ogolnie zajbiscie sie gra z innymi :D

a o co chodzi z fata? solowałem go w 2g pare razy

Opublikowano

cholera, moze i mam onslaughta ale... jakos nie czuje jego powera na high ranku :/ 2 blangongi zalatwilem w 20 min, ale juz w quescie z pojedyncza blangoga meczylem sie 40 min... z khezu tez z 40 min :/ to przez moj brak skilla czy po prostu na high ranku sa takie mocne? :P

Opublikowano (edytowane)

z tym khezu to probnlem tez moze polegac na tym ze khez jest dosyc kiepski do zabijania młotem prawie wszystko ma twarde i tylko w glowe powinno sie walic, ale ejst malo okazji i trudno trafic bo jest mała , khez przez to potrafi długo zdychac ;p

ja uzywam na niego zazyczaj łuku, tez nie wchodzi za duzo dmg ale przynajmniej caly czas monza strzelac ;p

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

pierce? a coz to takiego o.O sorry, nie jestem obyty w lukach/bowgunach :P

dobra chyba juz wiem o co chodzi, czyli np takim lukiem bylby Diablos Horn Bow I tak?

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

wazne zeby 3 poziom naciągu był pierce, nie muszą byc wszystkie, bo i tak warto uzywac tylko 3 (ew 4 jesli masz skilla ktory da 4)

diablos 1 moze byc za slaby na higrnakowego plesa, nie wiem ;p

mozesz tez uzyć bowguna z pierce ammo albo thunder ammo

Opublikowano

oczywiscie ze da rade wszystkim, ale skoro masz problemy to zaproponowalem najlatwiejszy sposob czyli walenie z dystansu ;p

tru devil powinien byc calkiem dobry, bo ma thuunder, ale trzeba odpowiednio unikać atakow ;p

sonic to raczej za slaby troche (zalezy ktory) ale co gorsza nie ma pierce ktore ejst najleosze do walenia w szyje (najsłabszy punk plesa jesli chodzi o bron dystansowa)

Opublikowano (edytowane)

omg ale zdycham, straszny upał, nic dzis nie jadlem tylko przechodzilem gosciowi 8 i 9 hr ;p (i w sumie obilem jeszcze inne rzeczy)

fajnie bylo ale tak duza dawka monstera (7h) bez jedzenia i bez rpzerwy robi sie troche meczoca, zwlasza jak w pokoju jesr 30 stopni

Edytowane przez Yano
Opublikowano

ta tez tak mialem z mh1 w necie - ponad miesiac codzinnie gralem od 23 do 6-8 rano ;p totalny zgon

teraz przez xlinka tez od tygodnia chodze spac o 4 ;p chociaz zazwyczaj nie gram tyle, potem siedze i obczajam rzeczy ;)

ale (pipi)e to jestem fanem MH i jakos to zniose ;p (to ze zdycham ;p)

wole sie wyrzyc teraz poki mam czas ;p

Opublikowano

no to SRU !! :D ja tak właśnie mam :P i jakoś znajduje czas dla MHU!! i zawsze znajdę czas na niego!! późnymi wieczorami najczęściej... Zmierzam właśnie wielkimi krokami na HR6 :D

Opublikowano
:/ a ja dalej mecze te dual plesiothy na hr 5 :/ nie moge zadnego zabic :/ mlotem to trzaskam jednego 25 min i anu mi sie sni padac, luku nie mam zadnego dobrego zeby go bic, a true devilem nie mam szans z jego body slamem, prawie mnie zabija ten jego $&%%&/§$%§$ atak :/
Opublikowano (edytowane)

pójdź na trening z plesem i ćwicz unikanie jego body slama

można go uniknąć fikołkiem, musisz tylko kulnąć się dokładnie w momencie gdy on zaczyna atak mniej więcej wtedy gdy podnosi tylną stopę z ziemi

jak juz wyczujesz ten moment to LSem można go zbić łatwiutko

http://www.youtube.com/watch?v=9qyXv1EsRzY...feature=related

1:50 w tym filmiku ładnie widać jak unikać tego ataku

Edytowane przez firana140
Opublikowano

no w koncu ubilem wszystkimi bronmi khezu i dayimo hermitaura, khezu HH i gunlance to masakra zwlaszcza ze nie umie sie tymi bronmi grac :P no ale w koncu odblokowalem treningi z plesiothem i mi sie odechcialo trenowac z nim :/ bede probowal juz w quescie, poza tym w treningach nie z plesiem ls :/