Opublikowano 15 sierpnia 200915 l ja chyba jutro bede robil fatalisy , wszystkie 3 XD o ile wyfarmie big elder jawelzeby zrobic łuk na fata ogolnie zajbiscie sie gra z innymi a o co chodzi z fata? solowałem go w 2g pare razy
Opublikowano 15 sierpnia 200915 l cholera, moze i mam onslaughta ale... jakos nie czuje jego powera na high ranku 2 blangongi zalatwilem w 20 min, ale juz w quescie z pojedyncza blangoga meczylem sie 40 min... z khezu tez z 40 min to przez moj brak skilla czy po prostu na high ranku sa takie mocne?
Opublikowano 15 sierpnia 200915 l no na high ranku są silniejsze potwory, ale 40 minut z onsloughtem to cholernie długo, słaby skill chyba A, że 2 blango zabiłeś szybko to normalne bo one mają mniej HP, niż jakby był tylko jeden w quescie.
Opublikowano 15 sierpnia 200915 l dobra teraz mi sie udalo zabic red khezu w niecale 30 min zrobilem true devila
Opublikowano 15 sierpnia 200915 l z tym khezu to probnlem tez moze polegac na tym ze khez jest dosyc kiepski do zabijania młotem prawie wszystko ma twarde i tylko w glowe powinno sie walic, ale ejst malo okazji i trudno trafic bo jest mała , khez przez to potrafi długo zdychac ;p ja uzywam na niego zazyczaj łuku, tez nie wchodzi za duzo dmg ale przynajmniej caly czas monza strzelac ;p Edytowane 15 sierpnia 200915 l przez Yano
Opublikowano 16 sierpnia 200915 l chyba zrobie sobie przerwe od mhf2, high rank jest ponad moje sily i nerwy, dual plesioth mnie wnerwia jakies rady? bron?
Opublikowano 16 sierpnia 200915 l łuk z pierce i (moze byc tez z thunderem) i walic od przedu w glowe zeby pierce lecial przez szyje, to najlatwiejszy sposob
Opublikowano 16 sierpnia 200915 l pierce? a coz to takiego o.O sorry, nie jestem obyty w lukach/bowgunach dobra chyba juz wiem o co chodzi, czyli np takim lukiem bylby Diablos Horn Bow I tak? Edytowane 16 sierpnia 200915 l przez Rayos
Opublikowano 16 sierpnia 200915 l wazne zeby 3 poziom naciągu był pierce, nie muszą byc wszystkie, bo i tak warto uzywac tylko 3 (ew 4 jesli masz skilla ktory da 4) diablos 1 moze byc za slaby na higrnakowego plesa, nie wiem ;p mozesz tez uzyć bowguna z pierce ammo albo thunder ammo
Opublikowano 16 sierpnia 200915 l no to mozna zrobic diablos horn bow 2 a nie daloby rade mlotem jakims albo true devilem ? albo sonic bow? Edytowane 16 sierpnia 200915 l przez Rayos
Opublikowano 16 sierpnia 200915 l oczywiscie ze da rade wszystkim, ale skoro masz problemy to zaproponowalem najlatwiejszy sposob czyli walenie z dystansu ;p tru devil powinien byc calkiem dobry, bo ma thuunder, ale trzeba odpowiednio unikać atakow ;p sonic to raczej za slaby troche (zalezy ktory) ale co gorsza nie ma pierce ktore ejst najleosze do walenia w szyje (najsłabszy punk plesa jesli chodzi o bron dystansowa)
Opublikowano 17 sierpnia 200915 l omg ale zdycham, straszny upał, nic dzis nie jadlem tylko przechodzilem gosciowi 8 i 9 hr ;p (i w sumie obilem jeszcze inne rzeczy) fajnie bylo ale tak duza dawka monstera (7h) bez jedzenia i bez rpzerwy robi sie troche meczoca, zwlasza jak w pokoju jesr 30 stopni Edytowane 17 sierpnia 200915 l przez Yano
Opublikowano 18 sierpnia 200915 l nono takie nerdzenie złe jest fhói - kiedyś miałem takie 2 tygodnie, że o 23 włączałem sobie konsolke przed snem 'na jedną misję' i grałem do 4-5 nad ranem - potem w pracy wyglądałem jak zwłoki ;D
Opublikowano 18 sierpnia 200915 l ta tez tak mialem z mh1 w necie - ponad miesiac codzinnie gralem od 23 do 6-8 rano ;p totalny zgon teraz przez xlinka tez od tygodnia chodze spac o 4 ;p chociaz zazwyczaj nie gram tyle, potem siedze i obczajam rzeczy ale (pipi)e to jestem fanem MH i jakos to zniose ;p (to ze zdycham ;p) wole sie wyrzyc teraz poki mam czas ;p
Opublikowano 18 sierpnia 200915 l wole sie wyrzyc teraz poki mam czas ;p potem praca, rodzina, dzieci...
Opublikowano 18 sierpnia 200915 l no to SRU !! ja tak właśnie mam i jakoś znajduje czas dla MHU!! i zawsze znajdę czas na niego!! późnymi wieczorami najczęściej... Zmierzam właśnie wielkimi krokami na HR6
Opublikowano 18 sierpnia 200915 l a ja dalej mecze te dual plesiothy na hr 5 nie moge zadnego zabic mlotem to trzaskam jednego 25 min i anu mi sie sni padac, luku nie mam zadnego dobrego zeby go bic, a true devilem nie mam szans z jego body slamem, prawie mnie zabija ten jego $&%%&/§$%§$ atak
Opublikowano 18 sierpnia 200915 l pójdź na trening z plesem i ćwicz unikanie jego body slama można go uniknąć fikołkiem, musisz tylko kulnąć się dokładnie w momencie gdy on zaczyna atak mniej więcej wtedy gdy podnosi tylną stopę z ziemi jak juz wyczujesz ten moment to LSem można go zbić łatwiutko http://www.youtube.com/watch?v=9qyXv1EsRzY...feature=related 1:50 w tym filmiku ładnie widać jak unikać tego ataku Edytowane 18 sierpnia 200915 l przez firana140
Opublikowano 18 sierpnia 200915 l kusza z pierce, a ls to biegac przed morda najlepiej, bedzie glownie strzelal woda
Opublikowano 19 sierpnia 200915 l no w koncu ubilem wszystkimi bronmi khezu i dayimo hermitaura, khezu HH i gunlance to masakra zwlaszcza ze nie umie sie tymi bronmi grac no ale w koncu odblokowalem treningi z plesiothem i mi sie odechcialo trenowac z nim bede probowal juz w quescie, poza tym w treningach nie z plesiem ls