Dark Serge 80 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 gunlancą khezy łatwo własnie pocisnąć - ładnie wyłapuje wyvern shoty (toto co ładujesz trzymając blok i kółko i krzyżyk:) i wchodzi w niego wszystko ładnie ;] plesioth to jest w special trening chyba c'nie ? olej je narazie i cisnij same battle training Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 no tak special, ale ja tylko te 2 treningi zrobilem zeby plesa odblokowac bo firana polecil trenowac unikanie ciosow nie chce mi sie robic tych treningow bo nic z nich nie ma praktycznie Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 jak to nic z nich nie ma? z normalnych treningów oblokowujesz fatalis i "hełm" dający skill load up a ze specjalnych "hełm" dajacy skill ktory powoduje ze zaden cios nigdy sie nie odbije nawet od najtwardszego przeciwnika Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 (edytowane) oooooo, no dobra, w takim razie daje a po co jest ten skill load up? poza tym ja za cienki na fatalisa jestem poza tym na fata trzeba miec HR6 z tego co mi wiadomo a ja mecze sie dalej z dual plesiothem Edytowane 19 sierpnia 2009 przez Rayos Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 (edytowane) jestes za cienki ale kiedys bedziesz wystarczajaco silny i warto wtedy pobawic sie z fata ;> load up zwieksza pojemnosc "magazynka" w bowgunach, i daje 4 lvl naciągu w łukach (a nawet zwieksza pojemnosc magazynka gunlancy), w wielu wypadkach to bardzo przydatny skill Edytowane 19 sierpnia 2009 przez Yano Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 19 sierpnia 2009 Opublikowano 19 sierpnia 2009 (edytowane) no, dla luku sie przydac moze ale tak to niebardzo bo nie uzywam gunlancy ani bowguna btw chyba az taki cienki nie jestem skoro doszedlem do hr 5 (robiac wszystkie questy ) Edytowane 19 sierpnia 2009 przez Rayos Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 (edytowane) hmmm jednak jestem cienki, dalej nie moge sobie dac rady z tym $%§$%"§ dual plesioth moze zbroje nowa potrzebuje? smigam w rathalos soul a to juz chyba troche za slabe jest... YEAH!!! Quest Cleared! :D:D:D:D zrobilem prominence bow II, wzialem moja zbroje z tigrexa i poszedlem... zwykly plesioth padl w jakies 15 min, drugiego ubilem 8:32 przed koncem questa ani razu nie padlem :D:D to teraz zrobie juz kazdy quest Edytowane 22 sierpnia 2009 przez Rayos Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 ja sobie przez weekend zaliczyłem resztę z treningów jakie zostały mi do wykonania - więc mam zaliczone wszystkie podstawowe wszystkimi brońmi - nie było tak źle ;] Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 cholerny thunder bug w quescie z green plesiothem padlem przez niego, padlem tez drugi raz przez swoj blad, JEDEN cios przed usmierceniem dziada no nic, trudno, to tyle z plesiothow na HR5 chyba (walczylem po raz kolejny prominence bow II, spoko luk na plesy ) Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 (edytowane) najlatwiejszym sposoibem na zaliczanie high ranka jak sie nie jest wyskillowanym w walce wiekszoscia broni to polecam tluc potworki sleep bombingiem, czyli robimy sobie SnS High Sandman Spike, do tego death stench armor i w dekoracjach skill bomber. Usypiamy, walimy 2 LBB+ wysadzamy tak zeby 2 naraz walnely w tym samym momencie (SBB w odpowiedniej odlaglosci, ale tak zeby nie obudzilo potworka). 2-3 uspienia i delikwenta nie ma. ps: a jak do tego sie doda skill od kotkow z kuchni (Gunpowder bodajze) to juz stajemy sie Bogiem bombowania. G rank tez mozna tym robic ale juz 4-5 bombowan (sprawdzone na Narudze za czasow 2nd G). Edytowane 24 sierpnia 2009 przez =PiT= Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 aa tam, ja wole krew, pot i lzy nizli takie cos Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 co do lez to mozna ich nawet troche zebrac przy sleep bombingu ;D Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 tak w ogole to mysle ze najwyzszy czas na zrobienie Final Invitation... co polecacie na tego quescika? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 masz na mysli 2 rajangi? skoncz najpierw highranka i zrob najlepszy sprzet ;p musisz zabic pierwszego rajanga ponizej 10 minut bo potem wskoczy drugi i bedzie 10 razy trudniej sposobow jest wiele, ja akurat w unite zrobilem to chyba onslaughtem , ale to byl dosyc trudny sposob, no i trzeba sobie dorbze radzic z rajangiem leaatwiejszy sposob to łuk ze strzałami rapid, ale musi byc bardzo mocny i warto uzyc adrenaline+2 albo heroics zeby zdarzyc zabic pierwszego (drugi jest o wiele wiekszy ale nie trzeba sie juz spieszyc) nooo i oczywiscie jeszcze jest popularny posov opisany wyzej przez PiTa - sleep bombing , usypiasz i wysadzasz ogolnie to najlepiej alic w glowe, ale jest to niebezpieczne, za to trzymanie sie przy (pipi)e (z boku) jest dosyc bezpieczne bo wiekszosc ciosów nie trafi wtedy , element przydatny to ice, i tyle, wszystko zalezy czy potrafisz go unikac bo jest bardzo silny , mimo ze jest u babci z wioski to sile ma jak potwory z higranku Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 ja zrobiłem final invitation z Ceanataur Head Axe - nie było tak trudno Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 aha ok, dzieki za rady w takim razie jak skoncze high rank, zrobie akantor bowa i sie zobaczy eeh, wierzyc sie nie chce ze "niedlugo" skoncze gathering hall, jeden quescik u eldera i "koniec"... potem jeszcze tylko training school, ew questy sobie dosciagam i tyle... i trzeba bedzie Unite kupic Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 no no skoro grasz we freedom2 to akantor bow skosi te rajangi niezle tyle ze jesli zaraz potem chcesz kupic unite i ew przeniesc save to przygotuj sie na to ze aka bow straci kupe mocy i stanie sie prawie bezurzyteczny chociaz potem mozna go podrasować i w sumie jest nienajgorszy , wydaje sie słabszy od innych koncowych łukow ale ma pewne zalety (szybkostrzelnosc) , zrob treningi bo bedziesz potrzebiowal barrage piercing i skilla load up jesli zamierasz uzywac aka bow w unite Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 ok ok spoko, i tak pewnie troche minie zanim kupie unite btw, bede musial calkowicie od nowa przechodzic wszystkie questy w unite? (btw2, wlasnie zrobilem questa z Iopreyem i zonk, king size zlota korona moja pierwsza jesli chodzi o king size) a niepotrzebnie zrobilem true devila praktycznie go nie uzywam chyba ze wlasnie na dromy bo szkoda mi gonic ich mlotem, tak to przez ciebie Yano zaczalem grac tylko mlotem! Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 (edytowane) dromy sie fajnie oglusza mlotem ;p w unite mozesz przenieść save z f2 i bedziesz mial to co miales zrobione wczesniej, czyli jesli zabijesz akantora w unite bedziesz molg zrobic tylko 1 questa i odrazu wejdziesz na g-rank , zachowasz tez przedmioty i uzbrojenie (bedzie mozna zmienic wyglad postaci jesli sie znudzila stara) oczywiscie mozna tez zaczać od zera Edytowane 24 sierpnia 2009 przez Yano Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 oo fajnie czyli jak nie zaczne od zera to teoretycznie szybko przejde wszystko no ale sie zobaczy, MHF2 od zera przechodzilem (nie liczac doplywu gotowki i itemow z MHF), nie chcialoby mi sie po raz 3 przechodzic od nowa Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 (edytowane) g-rank samotnie rpzechodzi sie okolo 100-150 godizn ;p wiec nie az tak szybko edit: no dobra jak sie leci na przełaj to mozna szybciej, ale mam na mysli zrobienie tak w miare "wszystkiego" Edytowane 24 sierpnia 2009 przez Yano Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 (edytowane) o lol, to cofam moje slowa a u kota tez duzo i dlugo sie questy zalicza? ja przechodze kazdy quest po kolei, nie lubie nabijac sobie hr wykonujac tylko odpowiednie questy, urgenta zawsze robie dopiero jak mam clear na danym lvl Edytowane 24 sierpnia 2009 przez Rayos Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 questy u kota ledera sa mniejwiecej na poziomie highrank, wiec maja sprzet z higranka jest w miare latwo no i ogolnie na niższych poziomach tez sie pojawia rozne questy ktorych wczesniej nie bylo Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 jestem nowy w swiecie MH i wlaczylem dzisiaj MH2F i orientuje sie ze fabuly jako takiej tam nie ma, ale chcialbym tylko wiedziec czy jest to gra w ktorej jest jako taki koniec, tzn. ostatni boss czy cos takiego, czyli czy warto dazyc do konca? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi