Skocz do zawartości

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Dworek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To pomachajcie 6h nawet samym nadgarstkiem a nie calym cialem:p nawet pudzian wymieknie XD

Co do grania po pijaku to ciekawa historia - od ok roku ograniczylem picie do minimum a nawet do zera XD zebym mogl grac normalnie w mh a nie siedziec zamulony wieczorem:p

Graliscie kiedys po pijaku? Nawet 1-2 piwa juz utrudniaja gre, trudniej jest zareagowac w ulamku sekundy na atak potwora i zrobic unik:p

'piles? Nie walcz z potworami' XD

Ja wole pograc niz pic, a przy okazji przez ten czas oszczedzilem tyle kasy ze mi sie zwrocilo za psp XDD

Opublikowano

co ciekawe w mh2 na ps2 bylo cos w stylu pvp :P

chociaz nie takie typowe, polegało na tym ze gracz mogł złapac potwora (normalnie tak jak sie je łapie w pułapke i tranq bombami) , ale zamiast przerobic go na mięso mogl go "chodowac" i wystawiac do walki przeciw potworowi innego gracza , wtedy na arenie byly 2 potwory i 2 graczy (lub wiecej) i gra poelgała na tym ze trzeba zabic potwora przecinika, kiedy on w tym czasie zabija naszego , kto pierwszy ten wygrywal, o ile wiem gracze nie zadawli sobie dmg ale mogli sie atakowac zeby przeszkadzac (tyle ze wtedy sami sobie tez przeszkadzali bo zamiast zabijac to baiwli sie z innym), mozna bylo uzywac roznych itemow zeby pomagac swojemu potworowi (prawodpodbnie healh flute, power flute, armor flute i kilka innych)

a spekulacje na temat prawdziwego pvp trwaja od dawna ale chyba nie da sie teog zrobic w senswony sposob, bo wiekszosc broni jest przystosowana do zabijania wielkich potworow a nie małych graczy, i pewnie 1-2 rodzaje broni okazaly by sie killerskie i tylko nimi by sie waczylo itp

zawsze mozna isc na questa i sie ponaparzać xD

Opublikowano

kurna dzis sie pojawil quest do zassania, akantor na 9hr O_O (normalnie byl bossem na 6hr)

ten nowy ma 2 razy wiecej zycia :P bedzie ciezko :D zaraz go bede bił bo mozna z niego zrobic nietypowego GSa (chociaz chyba srednio mocnego)

Opublikowano (edytowane)

wiem wiem ;p

chociaz w 2g nawet łuk jest bardzo sredni ;p

ale ten akurat miecz jest nietypowy, nie akantorowy ;p

dam fotke jak odblokuje w sklepie;p

edit

obiecane screeny

snap077iv5.png

snap078pn6.png

jak wiadac jesli to jest jego ostateczna wersj ai nie da sie go rozwinąc dalej to jest całkiem marny, zeby go zrobic trza zabic akantora 5 razy, wiec jeszcze 4 i bede mogl sprawcic czy jest do rozwiniecia XD

edit2 sprawdzilem w necie, nie da sie go roziwnac wiec jest marny :P

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

cos sie dzieje! capcom zarezerwoal nazwe "mh freedom unite" w amerykansim biurze patentowym

znaczy ze chca wydac monstera w usa

tylko dziwne ze ludzie strasznie sie zastanawiaja czy to bedzie 2G z inna nazwą czy calkowicie nowa gra (albo w miare nowa)

mi sie wydaje ze na 99% bedzie to przerobka 2G, ewentlanie z drobnymi zmianami, raczej capcom nie wydał by w usa NOWEGO mh bo japonczycy by go zabili, w koncu w japonii jest doslownie 10 razy wiecej fanów gry niz w usa i europie razem wzietych :P wiec gdyby capcom mial nową gre powinien walic w japonie a nie w usa :P

tak czy siak zapowiada sie angielskojezyczny mh ;>

fajnie ze cos sie dzieje bo 2G praktycznie wszystko juz zrobilem :P ciekawe czy uda mi sie przeneisc sejva z powrotem do wersji eur/usa czy bede musial zaczynac od sejva z freedom2 ...albo .... OD POCZATKU?! XDDDD w sumie gdyby gra byla na tuyle inna ze trza by zaczynac od poczatku to bym sie cieszył :D mial bym kolejne 10 miesiecy zabawy :D:DD:D

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Yano ty jesteś chory, ja nie wiem, jak można w tą grę tyle grać XD. Mam nadzieję, że GTA IV przynajmniej wyrwie mi tyle godzin z życia ;>.

Ja żegnam się za to z Monster Hunter. Za mało jeszcze w to grałem, by ogarnąć całość, ale już przynajmniej Yian Kut-Ku rozwaliłem, z tego jestem dumny, coś w tej grze osiągnąłem XD. Sprzedaje PSP jak na razie. Kupuje sobie Xboxa 360, może kiedyś Monster Hunter na to zawita, choć w Japonii akurat mało X'ów jest. Choć jakby Microsoft pomyślał, to prawdziwy next-genowy Monster Hunter sprzedałby milion żydboksów w KKW :P.

W każdym razie żegnam już się powoli z MHF, zostało mi 6 dni ;p.

Opublikowano (edytowane)

oni potrafią

http://skiesofcroda.com/wip/main.php

jest na forum temat o przerobce daj im sejva i popros, ja tak zrobilem

mozna samemu jakims programem ale tak łatwiej

trza przerobic save z freedom2 na portable2 (jap) wtedy kiedy odpalisz 2g to gra wykryje save z portable2 i przkonwertuje postac (wersja japonska czyli 2g nie potrafi konwertowac z euripejskiego freedom2)

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

http://forums.skiesofcroda.com/index.php?showforum=42

jakby ktoś potrzebował w przyszłości :)

jeszcze jedno na jakim FW gracie? mi na moim3.90 m33-3 gra się wiesza przy próbie wpisania imienia postaci >_<. na razie czekam na konwersję sejwa więc próbowałem po prostu sobie pograć a tu taka lipa panie. mam nadzieję że przy imporcie postaci nie będzie takich wałków

Edytowane przez firana140
Opublikowano

mam taki sam soft i tez przed importem zrobiem nowa postac ale nie mialem problemow

moze to wina patcha o ile go uzyasz?

ja wtedy nie mialem patcha

chyba mi sie tylko 1 raz gra zawiesila ale nie pamietam w jakiej sytuacji, moze nawet nigdy (za to inna gierka sie wieszla kilka razy)

Opublikowano (edytowane)

folder z tym wszystkim nazywa się PapimeruPSP v2.2

nie wiem czy coś ci to mówi. patch był podany do ściągnięcia obok plików z MHP2ndG

tak wygląda ekran paczowania

Screenshot031-2.jpg

Edytowane przez firana140
Opublikowano (edytowane)

ja mam innego patcha, ktory pat(pipi)e na kompie wszystko, odpala sie pliczek exe, wybiera iso i czeka chwile

tego od teamHGG nie uzywalem, to papimeru to wlasnei program do patchowania ale ja go nie uzywalem

jesli to serio wina patcha to mozesz odpaczowac, zrobic postac i potem spachowac :D

Edytowane przez Yano
Opublikowano

nie jest to niestety najnowsza wersja patcha, ale niestety stronka mila problemy i skasowala patcha 1.6 (zanim go zassalem) a potem calkowicie padła :(

http://www.speedyshare.com/610509883.html

ten drugi patch co masz (teamHGG) jest prawdopodobnie nawet lepszy niz moj (ma wiecej rzeczy zrobione) i bardziej pasuje do tłumaczenia (informacji) na SOC, ale rzeczywiscie chyba trudniej go używać (nie wiem bo nie probowalem)

Opublikowano

Poradźcie chopaki set i skile najlepsze do zwiększenia szans na wyciencie ruby z rathalosa i serca monoblosa (tak, do zygmusia zbieram;p)

Opublikowano (edytowane)

nie ma setów zwiekszajacych szanse na wycięcie czegokolwiek ;p

jest skill good luck (zarowno w zbroi jak i od kotów) ale badania stwirdzily ze prawie wcale nie zwieksza szansy , a juz napewno nie na dobre itemy, poprostu na koncu walki dostaje sie kilka itemow wiecej (a i to nie jest pewne) , dziala to tak ze na koncu mozesz dostac np 8-10 itemów zamiast 5-6, ale szansa ze bedzie to ruby albo serce nadal wynosi okolo 2% ;p

aczkolwiek są pewne porady ;p

los ruby:

zrob zbroje ktora ma carving celebrity, skill ktory pozwala wyciąć o 1 raz wiecej WSZYSTKO, nawet robale (2 carvy), bossow 4 zamiast 3, i co najwazniejsze w tym wypadku ogon 2 razy, kiedy masz juz taka zbroje bierzesz cos ostrego i latasz na losa, obcinasz ogon, wycinasz 2 razy i jesli nie ma ruby to wyłazisz z questa.. czynnosc powtorzyc :P (szansa na ruby najwieksza jest z ogona)

najlepiej robic to na silver losie, aczkowliek problemem jest to ze trzeba dobiec na szyt wierzy co troche trwa ;p (jesli grasz w 2G olej siegmunda;p)

zboja z odpowiendim skillem to (najlepiej) jolly roger armor czyli zbroja pirata :D jesli nie mozesz jej zrobic musisz dopchac sie gemami zeby zrobic w jakiejs innej

co do serca to najlepszy quest na jego zdobycie to high-rankowy "ultimate dinner crab" , musisz zabic 2 kraby, i obu musisz dwukrotnie rozwalic czaszke na (pipi)e :P wtedy jest spora szansa ze dostaniesz serce w nagrode (ja dostalem za 3-4 questem, gdy tymczasem z monoblosa dostalem serce dopiero po 18 questach;p)

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Ej serio te serce tak trudno zdobyć? :) Ja jak kompletowałem sobie zbroje z Monoblosa, to za pewnym razem wypadło z niego coś, a tu pyk i "monoblos heart". Najlepsze było jednak to, że po walce w zdobyczach dostałem drugie :) Mogę się nazywać szczęściarzem? ;) Problem w tym, że póki co nie mam do wyboru nic, gdzie bym mógł go wykorzystać ;p

Tigrexa jakiś czas temu ubiłem z rogu, a dokładniej z Bone Horn + :) Przyspieszenie daje radę, a horn'owy "super pound" ładnie trafia w pysk Tigrexa jak się obraca ;)

Opublikowano (edytowane)

Yano dzięki za info, Siegmund się przyda bo gram we Freedome2, nie skonczyłem całego dlatego z G się wstrzymuję.

Edytowane przez Gość