Yano 3 697 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 mocno srednia grafika, jak na dziejsze standardy to racja , ale to jednak wii.. wiec czego sie spodziewac? to pewnie i tak najładniesza gra na wii nowe (troche) screeny http://www.gamekyo.com/newsen29262_monster...creenshots.html Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 11 października 2008 Autor Opublikowano 11 października 2008 Zrobiło się takie zamieszanie że w Huntera zagram dopiero na Wiosne 09.WHY ????? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 2 nowe filmiki HD instrukcja oblsugi ;p http://www.gametrailers.com/player/41423.html walka z zielonym ptakiem na split screenie http://www.gametrailers.com/player/41425.html Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 jakos nikt sie nei interesuje;p dubluje posta zeby bylo widac ze cos sie dzieje kolejny dlugi filmik z mh3, pokazuje spory kawal walki http://www.youtube.com/watch?v=5G5Ya5AkKGw jeszcze dluzszy filmik, az 15 min http://www.4gamer.net/games/074/G007404/20081009005/ Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 14 października 2008 Autor Opublikowano 14 października 2008 Straciłem zainteresowanie bo to wychodzi WII a to mnie w(pipi)ia,do tej pory Hunter wychodził na konsole SONY. Więc ja się pytam co im odwaliło ????? Cytuj
firana140 621 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 (edytowane) money ;p monster huntera kupują w większości japońce (kilka milionów sprzedanych w japonii > kilkaset tysi na świecie) a japonii odwaliło na punkcie łii a ja ostatnio zaliczyłem zwyżkę formy i nawrót manii na mh x] zaowocowało to zaliczeniem treningów, a lanca vs. kirin będzie mi się śnić po nocach btw. jakie monstra was najbardziej wk***ją? Yano nie liczę bo on jest mastah i każdy potwór przed nim klęka w agonii ;p jesli miałbym się pokusić o jakąś skale to wyglądało by to mniej więcej tak Naruga>dłuuuuuuuuuuuuuuuuuugo nic>zielony plesioth powyżej 3000 wielkości>czerwony khezu na dżi-ranku na szczęście zawsze jest młoteczek żadna inna broń nie jest tak wszechstronna imo. a operowałem już wszystkim (oprócz bowgunów i HH) elo ;D ps: wie ktoś z was jak można uzyskać HP wszystkich stworów w lokacji na ekranie? na YT czasem to widuje. pewnie to jakieś pluginy albo coś? Edytowane 14 października 2008 przez firana140 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 (edytowane) mnie tez wkurzaja rozni przeciwnicy ;p chyba tez najbardziej nargagarga, chociaz tylko na g-ranku , hmm reszta to raczej nie, bo na kazdego innego mam jakis dobry sposob ktory pozwala bez stresu powalczyc chociaz tigrex tez potrafi byc wkurzjacy, szarżuje na pałe caly czas co do khezu to akurat mlot nie jest az taki najlepszy, ciezko jest calyc zas walic w glowe a inne czescie jak nogi mało przyjmuja, łatwiej ejst gsem ładowac kiedy sie elektryzuje i walic w golowe/szyje, no i gs moze blokowac wrzaski chociaz na khezu najlepsza jest bron dystansowa, kiedy on sie tam kisi i łazi na ślepo mozna calyc zas go nawalac chociaz warto miec HGE albo chociaz kota z hge , bo jak wrzasnie moze zabic potem ;p wyswietlanie życia to cheat, nigdy nie uzywalem, sa jakeis programy do cheotowania Edytowane 14 października 2008 przez Yano Cytuj
firana140 621 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 no właśnie mówię o czerwonym g rankowym khezu łukiem (daimyo IV) zbrakło mi czasu za pierwszym razem moja strategia młotkiem: -secik z HGE (rathalos soul U albo zwykły z gemami earplug) -jakiś konkretny młot (co najmniej blacksmith) -bomby + pułapki elektryczne -pułapka pitfall + tranq bomby (zaoszczędzi trochę czasu) -coś do leczenia -power juice x5 (albo mega juice, ale to dla burżujów którzy mają nadmiar power extractów ) i tak: najpierwiej prostsza część - zakładamy pułapki i bombujemy khezu ;p łykamy soczek i ładujemy młotek, najlepiej ładować kiedy kuca i się elektryzuje w miejscu. bijemy go po nogach superpoundem aż upadnie, i przerzucamy się na głowe. okazjonalnie można go bić w łeb ale nie polecam zostawać na długo przed nim po jakichś 20-30 minutach powienien stanąć w miejscu na dłuższą chwile (czyli jest gotów do uśpienia) wtedy można albo szybko walnąć pitfala centralnie pod jego nogi i rzucamy tranq albo idziemy do lokacji w której śpi. to tak z grubsza średnio wyrobić się można w pół godziny na spokojnie, można szybciej ale ja wolę nie walić na pałę. xD idę to opublikować na gamefaqsach Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 Khezu to jedna z najlatwiejszych (moim zdaniem) wyvern w grze. Jego strzelanie z ryja trwa mega super dlugo i wszystkie ataki ma powolne jak sama cholera ;] Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 khezu mozna zabic w okolo 15 minut, tyle ze wlasnie nie młotem ;p nogi przyjmuja malo dmg wiec nie oplaca sie walic ;p za to ladnie mozna ladowac gsa wtedy kiedy sie elektryzuje, trafianie w szyje jest najlepsze ale nawet w glowe ejst lepiej niz w nogi, a jego strzały z pyska tak jak mowi PIT sa powlne wiec mozne zaraz po nich podbiec i walic w szyje z wyjmowanego ataku (jak sie ma odpowieni skill zawsze jest krytyk) dziwne ze łukiem sie nie udalo, najlepiej strzelac w glowe, na drugim miejscu szyja ale walenie piercem na oślep tez daje niezły efekt Cytuj
firana140 621 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 byłem aż za ostrożny ;p starałem się żeby wszystko trafiało i w ogóle. zbrakło czasu. najbardziej mi szkoda właśnie tych 50 minut ;p Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 października 2008 Opublikowano 14 października 2008 (edytowane) jesli chodzi o red khezu to 2-4 strzały "byle gdzie" zadają tyle co jeden strzał w glowe, ale glowa khezu jest strasznie mała , bo ogranicza sie glownie do mordy, wystarczy tuż obok i bedzie szyja ;p wiec tak naprawde seryjne walenie jak popadnie daje wiecej niz celowanie w glowe bo i tak zaden rodzaj strzałów nie trafi idealnie w glowe wszystkimi strzałami (przynajmniej z łuku bo z bowguna to mozna) wazne tez zeby stac w odpowiendije odległosci jak sie wali z łuku, nie za blisko i nie za daleko, inaczej dmg jest o wiele mniejszy Edytowane 14 października 2008 przez Yano Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 15 października 2008 Autor Opublikowano 15 października 2008 Ja tam Khezu bija tak: -dobry młot(obecnie Diablo Chaos Broker) -HGE w secie -Mega Juice Przebieg Walki: Bije po nogach Khezu chargem ,on upada po kilku ciosach 3 hit combo w łeb(wchodzi też jak stoi i nic nie robi). I to by było na tyle. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 Zacząłem grać w MH2, zaliczyłem te 7 questów w training school, robie teraz te 11 z róznymi broniami. I teraz pytanie, jaki sprzet kupic sobie na poczatek zeby quest u village chief zaczać bezboleśnie? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 Żaden. Na nic Cię nie stać i żaden na razie nie potrzebny, to co masz wystarczy. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 (edytowane) tró xD musisz pozabijac jakies stwork, pozbierac surowce itp zeby w sklepie pojawilo sie cokolwiek lepszego ;p polecam zainswestowac w pickaxe (kilof) i łazić duzo po "szczelinach" w ścianach i wykopac, iron ore i inne rzeczy wykopane bardzo sie przydadzą do poczatkowych broni kilofy sie rozpadaja po kilku uderzeniach wiec trzeba kupowac kilka przed kazdym questem z tych co masz w skrzynce to hunting horn jest niezły dlatego bo wszystkei bronie są tępe i sie odbijają strasznie ale jesli pograsz na rogu (2 białe nutki, przerwa[nacisnij cos innego], 2 białe) to właczysz na pare minut "anty odbijanie" dlatego latwiej zaczac wlasnie HH ja sobiscie zawsze polecam młoty na pczatek bo z ciosu ładowanego sie nie odbijają (2 i 3 lvl naladowania), ale akurat ten ze skrzynki jest masakrycznie slaby wiec jesli bys chcial mlot to kup jakis po paru questach edit a co do zbroi to nie kupuj żadnej, ta zimowa ze skrzyni i tak najlepsza jest na górskie questy bo ma dobre skille, więcej defa przyda sie dopiero na wieksze potwory (3 gwiazdki) Edytowane 15 października 2008 przez Yano Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 W jaki sposób uzyskac maksymalnie długi pasek zycia? Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 - zamawiaj u gotujących kotów dania dodające do health - możesz dodawać sobie +10 poprzez nutriens (blue mushroom + godbug) lub +20 dzięki mega nutriens (nutriens + honey) - kiedy uzbierasz minimum +10 punktów do skilla health ze zbroi i jeweli to dostajesz życie (pierwszym pancerzem dodającym do health'u jest chyba pancerz z Kut Ku), co ma tą przewagę nad dwoma poprzednimi, że jest trwałe Razem pełen pasek wynosi 150. Więc musisz jakoś +50 sobie uzbierać. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 (edytowane) uff, jakos idzie, zaliczyłem pierwszego urgent questa, zrobiłem sobie jakiś mlot który ma bodaj 650dmg, milutko Powinienem kupowac nowe pancerze czy levelowac stare? Aha, i jeszcze jedno, jak robiłem questa w jaskini w górach był taki stary dziadek w czerownym ubraniu, nie moglem do niego zagadac czy go zabic, ot tylko stał. Co to było? Edytowane 16 października 2008 przez Mikes Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 lepiej kupic jakas konkretna zbroje i dopiero ją levelwoac, byle czego sie nie opalca, zwracaj uwage na przydatne skille, sa wazniejsze niz def dziadek moze wymieniac przedmioty, dajesz mu cos a on daje cos innego, ale zazwyczaj wymiana jest nieopłacalna Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 ale zazwyczaj wymiana jest nieopłacalna chyba ze zalezy Ci na zmniejszeniu poziomu trudnosci o polowe i zrobieniu wczesnie w grze devil slicera xD Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 nie no ;p są przypadki gdzie sie opłaca , np gdy mamy jakis rpzedmiot i nie chcemy go użyć a strasznie potrzbujemy czegos cos moze dać dziad a nie chce nam sie tego zdobycwac normalna droga to wtedy moze sie opłacac ale ogolna zasada jest taka - dajemy item trudny do zdobycia, dostajemy item nie-az-tak-trudny do zdobycia czasem bywa ze akurat nam zdobyc ten "trudniejszy" bo mamy dobra taktyka na danego bossa, ale jednak ogolnie ta zasada dziala btw dziad przy kazdej wymianie ma "w kieszeni" 2 rzeczy - lepszą (tą ktorą zazwyczaj chcemy) i gorszą , lepsza czesto ma tylko 20% na to że nam ją odda tzn przykladowo dajemu mu twisted horn a on nam za to moze dac daora tail albo daora scale (to wymysliony przyklad), scale sa o wiele latwiejsze do zdobycia bo nie trzeba obcinac ogona i mozna miec ich kilka juz po 1 zabiciu ;p tak czy siak jesli chcemy miec pewnosc ze dostaniemy item ktory chcemy musimu miec juz taki w plecaku, i cały plecach zapchany, jako ze itemy tego samego typu moga leżec jeden na drugim to jesli nie bedziemy mieli miejsca w plecaku do dostaniemy ten item ktory juz tam lezy (oczywiscie nie mozemy miec w plecaku tego slabszego w tym samym czasie;p) nigdy tego nie probwalem ale to dobry sposob Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 Ewentualnie możesz sobie zwiększyć szansę dostania czegoś lepszego, mając aktywnego felyne whim skilla - felyne negotiation. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 Jak załóżmy wzmocnie pancerz skillem podnoszacym zycie po czym rękawice tym samym skillem to efekt sie doda czy bedzie sie liczyło jako jedno? Chce troche podpakowac pancerz a nie wiem co robic Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 17 października 2008 Opublikowano 17 października 2008 Pancerze wzmacnia się jewelami ;p Jewele umieszczone w danym pancerzu dodają się z innymi jewelami, nawet z innych części pancerza, a także z samymi właściwościami pancerzy. Żeby aktywować skilla jakiegoś, musisz uzbierać minimum +10 , inaczej nic Ci to nie da. Czasami niektóre skille mają kilka poziomów, np. za +15 czy +20 masz tego skilla ulepszonego. Adekwatnie minusy też Ci nic nie robią, póki nie dojdą do -10. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi