=PiT= 13 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 lao plate nie trzeba, upierdliwe sa rogi rajanga i rogi diablosow do miecza ;/ ogolnie znalazlem easy sposob na rogi rajanga - wystarczy ze bedziemy go ubijac w quescie extended diamond dust gdzie jest z tigrexem. Zrobienie tego questa zajmuje mi 20 minut a zrobienie questa z samym rajangiem od 35 w gore xD Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 no teoretycznie ten quest jest najlepszy bo dostajemy na koniec rogi nawet jak ich nie połamiemy, chociaz ja nie lubie tigrexa wiec woalem porpostu zatłuc rajanga za pomoca ucamulbas bow i połamac rogi ;p Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 flash bomby + GS i tigrex pada w 5 minut xD Cytuj
firana140 621 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 flash bomby i Diablos Order i akantor pada w 5 minut xD a ja wracam jak bumerang z fatalisami co do cholery trzeba zrobić w F2 żeby mieć crimsona? zabiłem już trzy czarne (a dostałem tylko 2 fatalis webbing >.<) a czerwonego nie widać, podczas gdy w 2G po zabiciu pierwszego czarnucha miałem od razu crimsona, ale to chyba "kara" za to że akantor bow jest tak przegięty x] Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 ja tam nie wiem, ale w F2 na fatalisy wszystkie treningi bym zrobil ;q i dobre itemy i awardy mozna tez z tego dostac ;] i wogole polecam robic wszystkie treningi bo to dobry patent jest na podbicie skilla przy uzyciu kazdej broni Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 (edytowane) a ja wracam jak bumerang z fatalisami co do cholery trzeba zrobić w F2 żeby mieć crimsona? rzeczywiscie robi sie to wkurzające <_< przeciez powinienes miec zassanego czerwonego fata mozliwe ze musisz zabic 10 fatliasów i 10x kazdego eldera (albo 5 i 5x) ale nei pamietam i nie moge tego znalesc teraz Edytowane 19 listopada 2008 przez Yano Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 (edytowane) a ja ubilem czarnego na g-ranku i nie mam czerwonego.... wha da fak? edit: dobra niewazne musze ubic lunastre i teostre jeszcze, sie dowiedzialem xD Edytowane 19 listopada 2008 przez =PiT= Cytuj
firana140 621 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 (edytowane) baj de łej ten quest o którym była mowa (Monster Hunter, Los, Tigrex, Naruga, Rajang), czy to nie było tak że po jego zaliczeniu się dostawało Naruga i Los divine plate? hołli fakin szit! http://www.aintaer.com/Play/mhp2g_weapons.xls ściągnijcie to koniecznie! jest to rozpiska (tabelka) najsilniejszych broni (wszystkie klasy) z dodanymi wszelkimi modyfikatorami dmg. znaczy się można zobaczyć jaki jest prawdziwy raw jaki broń ma. świetna sprawa i bardzo przejrzyste. Edytowane 19 listopada 2008 przez firana140 Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 wczoraj rekreacyjnie właczyłem PSPka w nocy i pocisnąłem Basariosa - kurde tak fajnie wygląda a to chyba najprostszy z monsterów do pokonania o_O to Kut-Ku częściej mnie trafiał o_O uwielbiam te gre Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 basariosa i graviosa pieknie sie cisnie jak masz bron strzelajaca ;] a uspienie i zbombowanie tez daje rade Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 no ja nie wiem, młotem go pojechalem słabym (Crystal Hammer) i padł szybciutko. toto "longest' i "shortest" odnosi sie do czasu pokonania stwora ? bo mnie te korony zastanawiają - ocb ? Cytuj
Gość Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Chodzi o wielkość potwora (długość, jakby to wszystko węże były xD), a korony to taki ktory mieści się w limicie "najmniejszy/największy" z danego rodzaju. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 tak myslałem dzięki bardzo Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 zrob we wszystkich zlote korony a dostaniesz awarda (siC! mozna zabic 100 z danego rodzaju a nie miec ani jednej zlotej, ja np mam 2 zlote za longest i shortest jedynie u ceanataura, ktorego ubilem moze z 30 razy a u takiego daimyo ktorego ubilem 70 razy mam chyba tylko jedna zlota). Cytuj
Gość Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Aż z ciekawości sam sprawdziłem i... nie mam u ani jednego zwierza dwóch złotych. Chociaż przypomina mi się, że gdzieś widziałem rozpiskę z questami gdzie występować może kandydat do złota xD Zdobądź wszystkie nagrody my ass;p Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Ja tam mam zamiar zdobyc wszystkie awardy xD Dopiero wtedy bede sie czul godzien przejscia na MH3 ;] Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 20 listopada 2008 Autor Opublikowano 20 listopada 2008 Ja na pierwszej stronie nie mam tylko najmniejszego Gendroma i Iodroma. Z resztą stron to różnie. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 (edytowane) nowe foty nowego monstera w MH frontier 4.0 jak widac pomylilem sie i nie jest na bazie elderów tylko rathlosa, 2nogi + skrzydła, tylko ma jakies dodatkowe frędzle przy (pipi)e i skrzydłach xD potrafi ziać prądem podczas lotu podobnie jak lunastra ogniem albo kushala lodem (czyli macha glowa na boki i zieje caly czas) Edytowane 21 listopada 2008 przez Yano Cytuj
Gość Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 Cos jak Dr. Octopus z tymi czterema chwytakami xD Zrobiłem Akantor GSa, efekt przy charge'u kozacki, tylko przez tą ostrość za dużo się odbija. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 pewnie ten ptasior bedzie tez w MH3 ^-^ Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 Podpowiedźcie mi jak obronić miasto?Bo utknęłem i za cholere nie mogę Biegam ze skillem bombera pakuje w dziada wszystkie bomby dźgam go GL i nie daję rady :/Ani z Shen Garoen ani Shao nie umiem poradzić sobie:( Jak to jest z tym Silver Rathlosem-zabiję te niby 100wyvern i co odsłoni mi sie normalnie?czy muszę mieć określony poziom w glidii? Ktoś wspominal o bronii na Graviosa-co brać bo na kuszach i łukach się nie znam kompletnie a brakuje mi czasu by pocisnąc go GL. Doszedłem do momentu gdzie chyba już koniecznie muszę zmienić broń na jakąś inną żeby przejść dalej Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 niekoniecznie, mh3 raczej bedzie odskocznią od poprzednich, nowy swiat , nowe bajery, jest mozliwosc ze ebdzie jak ze street fighter 3 - tylko ken i ryu ze starej ekipy i reszta nowa;p mozliwe ze 90% potworow bedzie kompletnie nowa a stare beda tylko te najbardziej flagowe (a ten elektryk to w koncu juz 8 czy któraś kopia losa;p) oczywiscie moge sie mylic i moga zrobic 90% starych + z 10 nowych ;p Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 keyzee - na gaorena wez nie GL tylko zwykla lance i jak sie wy(pipi)ie na ryj to rob mu szarze do mordy (najpierw dobij mu wszystkie nogi na czerwono x 2 to sie wywali), a jak bedzie nisko ryjem to tez rob. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 keyzee: na lao i kraba wypada wizac naprawde mocna bron , najlepiej młot, onslaught hammer jest jedną z niewielu broni ktora mozna zabic lao przed wejsciem na high rank musisz go walic bo brzuchu (ten obwisły kawalek) , i trzeba walic duzo i skutecznie a kraba to juz torszke luzniej, najłatwiej z łuku , ale innymi broniami wal w nogi kiedy jest wysoko a jak sie obniży do po brzuchu/ryju (nie po skorupie) , zeby nie zdązyl rozwalic fortu to musisz obczaic ile mniejweicej ciosow potrzeba na rozwalenie nogi - nabij odrobine mniej i zostaw noge i idz do snatepnej, a kiedy bedzie sie rpzymierzał do jakiegos ataku to dobij noge tak zeby sie zaczerwieniła/zabolała, wtedy przerwiesz jego atak pomaga zbroja z anty trzezieniem ziemi ale mozna i bez tego chociaz trci sie duzo czasu jesli sie stoi blisko nogi ;p co do grawa to łuki z wodą są ok (np z kraba czerownego), ale dobry bez elementu tez ujdzie, chociaz nie wiem czy mozesz teraz zrobic jakis dobry;p najlepiej ejest rozwalic bombami klate i walic w nią, ale i bez tego da sie zabic jesli szybko i gęsto strzelasz Cytuj
Gość Opublikowano 24 listopada 2008 Opublikowano 24 listopada 2008 Zrobiłem urgenta na HR8 - Naruga Kuruga x] Latam jeszcze w Ceanataur SSSSS i z Siegmundem, także ciężkawo było ale po paru próbach bestyja padła i G** stoi otworem, ale z tym sprzętem juz raczej HR9 nie osiągnę;p Najlepsze, że to pierwsza G rankowa Naruga ubita i w awardach dostalem NarugaDvinePlate xD HR9 to ostatni rank do zdobycia czy po ubiciu Ucamulbasa i skończeniu wszystkiego na HR9 wskakuje jakis uber HR? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi