Dark Serge 80 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 a! ktoś z was orientuje się w download questach? są jakieś ciekawe? bo tam same krzaki w downloadzie ;p za to kostium samuraja dla kota jest fajowy (ma katane jak ma broń slash 8) ) No strój kota jest fajny co do questów : http://forums.skiesofcroda.com/index.php?showtopic=36 sobie porównaj krzaki x] Cytuj
firana140 621 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 nie widze krzakow na SoCroda ;p nie mam dżapaniz na windowsie Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 co do zwiekszania dmg to dla kazdej broni zwieksza sie inaczej, zaleznie od mnoznika np x1.4 albo x5.2 Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Ciekawa rzecz o ktorej nie wiedzialem wczesniej: jak pomachacie (Gestures>Wave) do latajacego balonu to zadziala jak psychoserum : D Cytuj
firana140 621 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 (edytowane) xD ja kiedyś się zastanawiałem czemu czasem mi się pokazuje na mapce stwór ;p tip: (często jak się nudze to sobie różne gesturesy robię, takie tam zboczenie xD) dzięki PIT ;] Edytowane 2 stycznia 2009 przez firana140 Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Ciekawa rzecz o ktorej nie wiedzialem wczesniej: jak pomachacie (Gestures>Wave) do latajacego balonu to zadziala jak psychoserum : D A to z kolei wiedziałem ;D Ale to działa chyba tylko raz na questa Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 (edytowane) no niestety tylko raz btw dziwna sprawa - na wii wyjdzie tez MHG czyli MH1 z dodatkami (roznice sa jak pomiedzy freedom2 a 2G, a w sumie to nawet mniejsze) dziwna sprawa, wydawac takiego starocia (mhg bylo na ps2 w jap) , troche przesadzaja z nabijaniem kasy... Edytowane 2 stycznia 2009 przez Yano Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 mam nadzieje, że ta kase ciułają, żeby na PSP wydac jeszcze jednego MH ;P Macie jakies propozycje na set dla Łucznika(HR5 aktualnie i zaliczam elder felyne questy)? Chciałem się łukami pobawić, ale nie mam rozeznania w tych skillach, co i do czego ... Tylko wyczaiłem, że Fast Reload + Load byłyby dobre (czyli szybkie ładowanie + 4th lvl charge).. tehaiks Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 (edytowane) no rzeczeywiscie fast charge + load jest fajne (do łuków fast charge musi byc bo "fast reload" to szybkie rpzeladowanie broni w bowgunach) chociaz nie pamietam teraz co daje takie skille na 5hr, mozliwe ze nic niestety , moge sie mylić ale chyba serio bedziesz mousial sie zdecydowac na tylko 1 z tych skilli (+ cos pobocznego zawsze sie trafi) jeszcze HGE ludzie lubią , jakis rathlos soul by Ci to dał pewnie, obczaj zbroje z rathlosów , maja sporo dziur na gemy wiec moze dopchasz sobie odpowiedni zestaw ja uzywam zbroi z volganosa + barrage piercing = fast charge, load up (4 naciąg), anti KO, i przypadkowo terrein dmg negation bardzo fajne skille , szkoda ze zbroja wyglada identycznie jak dla blademastera lubie sie wyrozniac a nie miec 2 identyczne zbroje.. Edytowane 3 stycznia 2009 przez Yano Cytuj
firana140 621 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 dla łucznika monodevil jest fpyte, adrenaline+2 daje kopa do słabiutkich łuków na hr5 Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 Co do Monster Huntera G na Wii to mam taka cicha nadzieje ze specjalnie to wydaja tak zeby byl darmowy full online i niskie wymagania zeby Wii to pociagnelo. ...pewnie sie skonczy na chujowym nabijaczu kasy japan only ;b Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 wyszylo nowe foty z MHG na wii.. chociaz nowe to duzo powiedziane, nie kumam czemy wydają gre gdzie jest 2 razy mnie broni i 10 razy mniej zbroi niz w mh2/f2, serio mogli zrobic remake mh2 ktora byla tylko w japonii i byla fajna (podobna do mhf2) , a jedynka oczywiscie tez byla za(pipi)ista ale ZANIM wyszedł mh2 i przyniosl ze sobą wiecej wszystkiego jedyne co fajne to nowy obrazek (pewnie na okladke bedzie) Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 jakby go w lepszej rozdzialce dorwac to nice material na tapete Cytuj
/Kradz!ej/ 0 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 Dobra, prosto z mostu - chcialbym zacząć grać w Monster Huntera na PSP, ale nie mam pojęcia, w którą część (bo niedługo wychodzi coś nowego?) - mówię o grach dostępnych w Europie i ewentualnie USA. Doradzicie? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 poczekaj na tą nowa wersje, chyba ze jestes wybitnie napalony to kup mh freedom2, a jak wyjdzie ta nowa to zapewne bedziesz mogl przeniesc save Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 13 stycznia 2009 Opublikowano 13 stycznia 2009 Wytłumaczcie mi gdzie znaleźć Hermitaur Carpce-mam ich 7 potrzeba mi jeszcze troche na stronce jakiejść mi pisze ze to na G-Rank są dostępne wiec juz sam nie wiem...Co to ten G-Rank skoro już zdobyłem gdzies te rzeczy? Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 13 stycznia 2009 Opublikowano 13 stycznia 2009 G-Rankowe questy dostępne są u tej trzeciej babki w Guild Hall (ona znajduje się najbliżej tablicy ogłoszeń). Czyli musisz zebrać ten przedmiot z hermitaura który występuje w queście dostępnym u tejże babki W ogóle Hermitaur Carapace to już chyba w High Ranku dostępny jest. A objaśnienie - Hunter Rank 1-3 to jest Low Rank (questy u pierwszej babki od wejścia do Guild Hall) Hunter Rank 4-6 to High Rank (questy u drugiej babki od wejścia do Guild Hall) Hunter Rank 7-9 to G-Rank (questy u trzeciej babki od wejścia do Guild Hall) - te HR możliwe do zdobycia są tylko w w MH:2G Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 Dzięki wielkie:)Musze więc teraz dostać sie do tego High Rank.Już niewiele mi brakuje:) Ostatnio poszedłem na luzaka na 2 Rajangi.Patrzę na obrazek ze słabymi punktami i stwierdziłem ze to pionale jakies będą...Szybko zdanie zmieniłem a szczęka mi opadła jak widziałem na YT że ktos to w 7 min przechodzi...Zastanawiam się ile trzeba w tą grę grać by być dobrym...Mam prawie 200 h nabite a końca nie widzę.Mam nadzieję ze w następnej części tak zostanie wtedy pomyślę nad Wii poważniej. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 (edytowane) hym ile trzeba grac zeby byc dobrym? to zalezy od wielu rzeczy, ja np pierwsze 300h prze(pipi)alem bo gralem w mh1 w necie i wieksozsc rzeczy robili koledzy, wiec niewiele sie nauczylem (potrafilem zabijac ale dosyc lamersko;p) , potem gralem sam w MH2 na ps2 i troszke lepiej bylo bo musialem sam wszystko robic, ale nadal srednio, dopiero w mhf2 i 2G wymasterowalem tak ze kazdego questa nawet na g-ranku robie raczej bez problemow ;p sporo tez zalezy od dobrego wyboru broni, jesli trzymasz sie tylko jednego rodzaju to mozesz miec trudniej, jesli dobierasz najlepiej pasuajca bron do przeciwnika i zarazem umiesz nia grac to juz jest łatwizna ;p a rajang rzeczywiscie ejst jednym z silniejszych przeciwnikow, ten u eldera ma dmg taki sam jak na high-ranku wiec jest spory skok w porownaniu z pozostalymi questami Edytowane 14 stycznia 2009 przez Yano Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 200 H i jeszcze nie na high Ranku ? o_O A rajangi te u eldera są całkiem do ogarnięcia - najlepiej walić po nogach i stac własnie koło ich nóg (wtedy nie trafia Cię ich walenie z pięści, możesz dostac tylko tym jego odskokiem w tył), jak zamieni się w super Sayianina to może wpaść do Pitfall Trap. Pierwszy jest mały i łatwy, drugi jest dwa razy większy bronie lodowe i do przodu. choc ja go pokonałem w secie Ceanataur S i młotkiem Ceanaraur head Axe Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 Ja ich pojechalem sleep bombingiem ^-^ death stench + high sandman rulz w MHF2! Najtrudniejszym Rajangiem jest ten do sciagniecia w quescie Gold Thunder God... suka jest tak wielka ze masakra. Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 No własnie-dobór broni...porzuciłem Gunlancę i macham Devil Slicerem.Niby fajnie sie tym wywija ale lepiej GL mi sie grało.No ale mieczyk zadaje 2 razy więcej DMG od GL.Shen Gaoren i Lao Shan Lung z miejsca padli a GL nie dawałem rady im. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 jesli masz na mysli to ze GL moala np 300dmg a miecz ma 600 to nie tak działa ;p bo kazda bron ma mnożnik dmg ktory powoduje ze tak naprawde kazdy typ broni zadaje tyle samo, jedyna roznica jest w stosunku szybkosci i sily ciosów, np diale zadadzą 10 słabych ciosow a młot jeden bardzo silny, a LS 3 średnie, ale wychodzi mniejwiecej na to samo na koniec ;p Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 No ale czasem nie ma okazji zadać tych 3 słabych raz a dobrze;) I chyba to jest ta różnica Zresztą ja się nie znam A jak to jest z pojawianiem sie Kushali Teostry i Chameleosa.Mialem odblokowane walki z nimi trzema rozwalilem dwa i trzeci znikł-o co tu biega? Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 niektore questy pojawiaja sie losowo, jak jakis zniknal, to po zrobieniu innej misji jest szansa ze sie pojawi znowu 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi