Yano 3 697 Opublikowano 26 marca 2009 Opublikowano 26 marca 2009 wszyscy robią true devil slicera, jest niezły na poczatek Cytuj
Gość Opublikowano 26 marca 2009 Opublikowano 26 marca 2009 zreszta prawie wszyscy uzywaja na pocztku tej katany ;p pomijajac tych co poszli w młoty ;p czyli mnie I pomijając tych co poszli w GSy ;p czyli mnie Od Eldera do HR9 tylko GS, z jednym wyjątkiem (kukurydza vs yamatsukami, ale i to ścierwo GSem pomielę, jak mi się znowu zachce w MH grać) Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 26 marca 2009 Opublikowano 26 marca 2009 I Gunlancą walczyli dzielnie Pyknęłem Narugę Kurugę ostatnio-bardzo zdziwiony byłem ze takmi poszło dobrze bo za pierwszym razem i nawet bez specjalnych przygotowań.Mój nastrój prysł chwilę później gdy odblokowałem misje z 3 monsterami gdzie tu koniec pytam? ;P Czym się różnią Narugi?Kuruga od Kururgi?Błąd w tłumaczeniu jakiś?Czy to inne stwory całkiem? Silver Rathalos też padł Potrzebuję do Gunlancy SLVR Ratlos Scl+ co to jest?jakąś częś ciała mam mu uszkodzic zeby to dostac?Czy wypadnie jeszcze raz po zabiciu go? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 26 marca 2009 Opublikowano 26 marca 2009 jest tylko takie cos, nazywa sie naruga albo cos w tym stylu poniewaz jest tylko w japonskiej wersji to nie ma pewnosci jaka jest/bedzie jej angielska nazwa SLVR Ratlos Scl+ = silver rathalos scale+ czyli poprostu łuska z silver losa na high ranku, mozna wyciac albo dostac , jeden z popularniejszych itemów Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 26 marca 2009 Opublikowano 26 marca 2009 Yeah !! na G Ranku juz jestem (HR7) ! Dzięki PiT za pomoc w zabijaniu Akantora i innych popierdółek - granie we dwóch to za(pipi)ista rzecz ! Śmigam ciągle w zbroi z azure los'a + Ceanataur Axe (ten młot to mój najlepszy przyjaciel do tej pory, przez jakies 30 H w ogóle nie zmieniałem go na inny). Zauwazyłem, ze moge ciążyć jak gram na Multi bo brakuje mi ciągle potów (latam ze zwyklymi potami bo mi ciagle miodu brakuje :<) i steków (bo zapomniam zrobic). Ale przydaje sie do stunowania stworów ;D nie no gites jest Haha fajna akcje mielismy przy Rajangu - skonczyło mi sie Hp to wróciłem 'przespac sie na kanapie' i w tym samym momencie PiT zaciukał Rajanga. Po zakonczeniu questa konsola pokazuje moment zabicia przeciwnika - oto jak to wyglądało, ja sie opieprzam a quest 'sie zalicza' XD a zabity Rajang wpadł nam do lavy :< Motyw tego jak mi się nie chciał odblokować Urgent(dual Hypnoc) po zabiciu akantora to pomine milczeniem XDD Cytuj
MaxFurtado 0 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 jedno pytanko gdzie znajde machalite ore oraz rubbery hide ? to 1 to gem/kamien jest ale na farmie ani na questach mi nie wypadl a mam 2 sztuki nie wiem skąd Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 wypada wypada, rzedziej niz iron ale bez prbolemu mozna znalesc, bierz po 5 kilofów i kop wszedzie gdzie sie da, w wiekszosc "szczelin" znajdziesz machalite (na kazdej mapie) rubbery hide mozna wyciąć z gypcerosa, to ten kurczak co pluje trucizną i oślepia (najlepiej wal mu w ogon) Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 Dobra, jestem na 100% pewny. Kupuję mhf tylko mam pytanie: kupować MHF2 czy kupować to MHF2g, które wyjdzie (niedługo?) Cytuj
Di 839 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 Dobra, jestem na 100% pewny. Kupuję mhf tylko mam pytanie: kupować MHF2 czy kupować to MHF2g, które wyjdzie (niedługo?) :o Po wejściu tutaj miałem zadać podobne pytanie, bo niedługo chyba przywitam się z PSP, a uwielbiam tego typu gry Cytuj
MaxFurtado 0 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 (edytowane) zakup 2g przez e bay naprzyklad jest w necie łatka zangielszczajaca trochę obawiam się że jak wyjdzie freedom unite to nei bedzzie mozna save zaimportowac z 2g ale bądźmy dobrej mysli Edytowane 27 marca 2009 przez MaxFurtado Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 no cóż do wyboru są 3 opcje 1 mhf2 - dostpeny od dawna w europie 2 mhp2g - czyli freedom2 na sterydach (okolo 150 godizn dodatkowej gry) , dostepny w japonii od dawna, iso mozna przetlumaczyc nieoficjalnym patchem i grac po nagkielsku 3 mh freedom unite - czyli oficjalna angielska wersja 2G, ktory bedzie dostepny... za miesiac.. moze dwa .. ciezko to stwierdzic bo powinien juz dawno być wiec ja polecam opcje 2 albo 3 , zaleznie od waszej cierpliwosci , tego czy macie mozliwosc odpalić iso itp gdybyscie wybrali pierwszą opcje to na pocieszenie powiem ze na 95% bedzie mozna przeniesc save do unite , wiec po przesiadce nie trzeba bedzie zaczynac od zera (tylko trzeba pamietac ze obie muszą byc w palu albo usa zeby save działał) Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 To ja wybieram 3 Bo przerobie psp ale dopiero po gwarancji (w sierpniu) a juz lepiej poczekac niz placic tyle a pozniej znowu Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 (edytowane) ja mam przerobione psp ale MH kupuje orginały, z szacunku bo to moja ulubiona gra xD dlatego mimo ze przeszedlem 2G to zamierzam kupić unite ktory pewnie bedzie identyczny (chociaz mam drobną nadzieje ze dodadzą co nowego ) edit Max: z tym save to teoretycznie powinno sie dac, dalo sie rpzerobic save pal z freedom 2 do wersji jap , wiec pewnie bedzie sie tez dało z jap do pal, chyba ze w unite zrobią jakies nowe rzeczy ktore beda sie gryzły Edytowane 27 marca 2009 przez Yano Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 Czekajcie czekajcie na Unite . Cytuj
firana140 621 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 teraz najlepszym wyborem dla mnie by było kupić freedoma 2 i akurat do premiery unite by się skilla jako takiego wyrobiło i załapało ocb ;] Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 27 marca 2009 Opublikowano 27 marca 2009 (edytowane) w sumie to prawda, zeby grac we freedoma i akurat do premiery unite dojsc do mementu kiedy mozna sie przesciąć (bo unite rozwija glownie te trudne questy, trudniejsze niz freedom2, wiec zeby dojsc do rzeczy ktore sie pojawily w unite trzeba przejsc najpierw wiekszosc freedoma ;p) chociaz takie rozwiazanie ma troche wad - nie pograją sobie z kotkiem , no i jednak pare nowych broni i questów jest dostepne dosyc wczesnie a nie tylko powyzej 6hr, i mozna je ominąć przypadkiem dlatego ja w unite zaczne od zera zeby od nowa sie "pakowac" poprzez rozne bronie ktorych nie bylo we freedomie2 EDYT lol wlasnie znalazlem newsa ze unite wyjdzie w usa dopiero 4 sierpnia O_o no wtf? mysalem ze koncowka maja to max ile jeszcze bedziemy czekac... co prawda nie jest to nic oficjalnego, taka date podaje jakis zagraniczny sklep mam nadzieje ze jednak wyjdzie szybciej.. LUB że dopakują nowe rzeczy (przeciwnicy, bronie) , moze tez bedzie normalny tryb infrastructure , nie wymagajacy ps3 Edytowane 27 marca 2009 przez Yano Cytuj
MaxFurtado 0 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 nie trzeba mieć ps3 wystarczy pc i Xlink Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 wiem wiem, ale w unite bedzie bardziej "oficjalnie" przy uzyciu ps3, ale licze na to ze zrobią opcje ktora wymaga poprostu netu chociaz bedzie problem z komunikacją , klawa odpada, mikrofon raczej tez Cytuj
MaxFurtado 0 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 questy z gildi są tam gdzie te co mozna robić online ? oto moja postać prawda że urocza? : ) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 (edytowane) gildia online i offline praktycznie niczym sie nie rozni, tylko zeby wejsc do jednej musisz miec właczony WLAN , gildia offline działa tak samo tyle ze grasz sam, ale rpzeciwnicy sa ustawieni na kilku graczy ;> ale nie martw sie , da sie samemu zrobic WSZSYTKIE questy w grze a co do postaci .. czemu grasz laską ? Edytowane 28 marca 2009 przez Yano Cytuj
MaxFurtado 0 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 (edytowane) Jakoś mi się spodobała i zaczełem nią grać a potem już nie chciało mi sie zaczynać od nowa pozatym większość facetów gra facetami a chciałem się jakoś wyróznić btw: ten 1 quest w gildi polegajacy na zdobyciu 2000 czegoś na czym polega? ( dziwnie to zabrzmiało ) raz próbowałem go wykonać ale czasu mi zabrakło a za jakies itemki chyba dostałem 1700 Edytowane 28 marca 2009 przez MaxFurtado Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 questy bierz od lasek za "barem", to co wzialem od starego dziada to taka minigierka tresure hunting, polega na zbieraniu wszystkiego co sie da i nabijaniu punktów (jak piszesz musisz zdobyc 2000, kazdy znaleziony przedmiot daje jakąś ilosc), ale te questy w sumie nic nie dają ;p lepiej rób te od babek za barem a co do tego ze wszyscy faceci graja facetami to chyba nie prawda;p w wiele gier wiekszosc gra laskami w MH meskie zbroje sa fajniejsze z wyglądu przynamniej dla mnie ;p Cytuj
MaxFurtado 0 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 ano muszę ci rację przyznać że pare zbroi dla facetów kozacznie się reprezentuję Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 (edytowane) klik To jest normalne wydanie, tańsze tylko dlatego ze bez pudelka? Edytowane 28 marca 2009 przez mate5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi