Opublikowano 28 marca 200916 l portable2 oznacza ze to japonska wersja , w usa/eur to sie nazywa freedom2 typek pisze ze japonsko-angielska, ale nie wiem co ma na mysli, moze to ze w menu jest kilka angielskich napisaów ;p (new game itp) , da sie to przerobic na angieslki ale tylko iso, umd sie nie przerobi;p
Opublikowano 28 marca 200916 l nagła zmiana tematu! ujaniwli kolejnego przeciwnika w mh frontier5.0 XD tym razem zapowiada sie mieszanka tigrexa z plesciochem i traszką fajnie ze nowy przecinik na bazie tigrexa bo sa tylko 4 (a na bazie losa ze 20 ;p) tu macie info i filnik http://www.mh-frontier.jp/preview/season5/
Opublikowano 29 marca 200916 l tutaj fota z cykli sexi hah xd btw: Do czego służą te 2 itemy i czemu po misji mi znikły z plecaka ?
Opublikowano 29 marca 200916 l Bo to account items - czyli przedmioty o wartości handlowej dla gildii. Po misji zostają one automatycznie zamieniane na Pokke Points, czyli coś w rodzaju wioskowych punktów prestiżowych Można za nie rozbudowywać farmę, kupować jewele, czy też korzystać z łódki Trenshy (tego kota co wypływa po przedmioty). Same zaś account items mogą być przeliczone wcześniej w trakcie misji - wystarczy oddać przedmioty do czerwonej skrzynki, która jest na początku poziomu w obozie. Btw. Khezu Whelp jest toksyczne i powoduje ciągły ubytek energii, więc warto od razu zanieść to do skrzynki. No i zjeść Gourmet Fish lub Gourmet Fish+, to Ci się odnowi energia stracona w skutek trucizny, zakładając że nikt Cię w trakcie nie trafi. Po prostu zamieniają czerwony pasek na zielony, plus przyspieszają odnawianie się energii
Opublikowano 29 marca 200916 l khezu whelp czyli dziecko khezu nie jest toksyczne tylko poraża prądem dziadoswto xD ale zamiast jeść coś wystaczy sie polozyc do lozka zeby odzyskac energie , i tak jestesmy w bazie
Opublikowano 29 marca 200916 l od starego dziada to taka minigierka tresure hunting, polega na zbieraniu wszystkiego co sie da i nabijaniu punktów (jak piszesz musisz zdobyc 2000, kazdy znaleziony przedmiot daje jakąś ilosc), ale te questy w sumie nic nie dają ;p lepiej rób te od babek za barem daja niezle itemy w stylu expand pickaxe i te eggi z ktorych mozna robic dekoracje dajace do Fate do zdobycia tylko w treasure huncie xD
Opublikowano 29 marca 200916 l e nie tzn moze i dają ale te itemy rpzydadza sie dopiero o wieleeee pozniej ale "e nie" dotyczylo fragmentu ze tylko w tresure huncie bo ja zrobilem tylko doslownie jednego takiego questa a pixaxów mialem z 10 i jajek tez sporo, mozna je dostac za traningi a ja wolalem robic treningi bo dają wiecej korzysci - jajka i pixaxy ;p - barrage piercing i ten drugi z anty odbijaniem - odblokowuja fatalisy - coin'y rozne , srednio przydatne ale czasem jakis sprzęt ich wymaga - i cos jeszcze swoją drogą traningi zawsze mnie przerażały i nie zamierzalem ich robic xD ale w koncu sie raz zebralem i pare dni i zrobilem wszystkie chociaz przyznam ze caly ten zestaw to byla jedna z bardziej upierdliwych rzeczy w grze Edytowane 29 marca 200916 l przez Yano
Opublikowano 29 marca 200916 l e nie, w treningach dostaniesz tylko steel eggi, a np gold egg dostaniesz tylko w treasure huncie
Opublikowano 29 marca 200916 l niemozliwe bo mialem gold eggi a zrobilem doslownie jednego tresue hunta i to na samym pcozatku gry i nic fajnego z niego nie dostalem chyba ze wyrwalem je z jakichs questów gdzie sie nosi jajka ale wątpie ;p Edytowane 29 marca 200916 l przez Yano
Opublikowano 29 marca 200916 l co zrobić by odblokować całego seta z blango ? narazie moge jedynie kupić waist ( spódnica )
Opublikowano 29 marca 200916 l musisz poprostu zdobyc odpowiednie przedmioty, kazdy kawalek zbroi albo broń wymagają jakiegos konkretnego przedmiotu zeby sie pojawic w sklepie, jak zabijesz kilka razy blango i zdobedziesz kilka roznych itemów to z pewnoscią wszystko sie pojawi no chyba ze pojawil ci sie kawalek zbroi z blangigi po zabiciu blango, reszta moze sie pojawic dopiero jak zabijesz blangoge (czyli "mamusie" zimowych małpek) Edytowane 29 marca 200916 l przez Yano
Opublikowano 29 marca 200916 l mam już pare questów w guild zrobione a u babci mam już 17 quest 2 poziomu i nic
Opublikowano 29 marca 200916 l czasem trzeba danego rpzecinika zabic kilka razy zeby dostac jakis konkretny item (a co za tym idzie odblokowac w sklepie jakis sprzęt), moze musisz zdobyc kły, zeby to zrobic trzeba je rozwalić podczas misji, a zeby je rozwalic musisz walic w glowe bronią z elementem fire
Opublikowano 30 marca 200916 l Gold Eggi tylko w Treasure Huncie i niektorych questach z downloadu xD W kazdym razie Treasure Hunt to dobry sposob na kase jak sie potrzebuje jej duzo, no i frajda jak sie szuka tych rare skarbow wszystkich ^-^
Opublikowano 30 marca 200916 l jest tez inny sposob na kase - zebrac z kuchni skilla ktory podwaja nagrode pieniężną po quescie i zabic ucamulbasa - 120.000 xD
Opublikowano 30 marca 200916 l jak sie juz jest w stanie ubic ucambulasa to kasa raczej nie jest potrzebna xD
Opublikowano 30 marca 200916 l oj jest jest chociazby na sprzęty z uca albo fatalisa ja jakos nigdy nie mialem duzo kasy, zazwyczaj okolo 200.000 , a pełna zbroja z fata + troche ulepszeń moze wyjsc wiecej xD
Opublikowano 30 marca 200916 l to ja chyba jakiś bill gates jestem xd zawsze mam w kieszeni około 500k ja tak powoli zaczynam tracić nadzieję na to że pogram w unite, coraz częściej myślę o sprzedaży psp, jedyne co mnie odwodzi od tego to właśnie chęć zaczęcia wszystkiego od zera xd kurde no, fanowskie tłumaczenie jest już od zeszłych wakacji, a oni ciągle się grzebią? nie wierzę.
Opublikowano 30 marca 200916 l jak narazie mam wszystko po eng ( nie licząc niektórych nazw setów czy nawet rozmów z kotami ) wiec nie narzekam na zangielszczenie ale trzeba przyznac ze sie z tym grzebia lub pewnie project dead btw skad wziaść bron z elementem fire jak nie mam materiałow na egg clavera ? tzn ten weap po katanie gospel. machalite ore może bym skołował i ten 2 gem robiac misje na zwiedzanie ale ten 3 składnik to nie wiem skad jest. A żeby mieć 2 katany to już niemożliwe jest ;/ bwt: można w multi przekazywać itemki ? a jeśli tak to chętny ktoś na wsparcie biuściastej niewiasty ? (<rotfl> heheheh : ) tutaj screen na potwierdzenie moich słow haha : narazie dopuki nie kupie jakiejs karty wi fi czy czegos kompatybilnego z psp to pozostaje jakis meeting fanów monster huntera organizuje ktos cos w tym stylu ?? Edytowane 30 marca 200916 l przez MaxFurtado
Opublikowano 30 marca 200916 l ja bym chetnie zorganizował ale nie mam tyle samozaparcia;p ale jesli ktos jest z wawy to moge pograc ;> itemy da sie przekazywac ale tylko te słabe rare -1 2 3, powyzej tego sie nie da dosyc malo składnie napisales i nie wiem co doradzic powiedz jakiego itemu ci brakuje to powiem gdzie go znalesc electro sac juz mowilem - powinienes dostac z khezu co do broni z fire to to sie dosyc latwo robi, ale to maly mieczyk i ogolnie ciezko tym zabic blangoge ;p Bone Kris -> Bone Kris+ -> Chief Kris -> Red Saber ewnetualnie dudal swordy z kutku maja fire ale sa malo przydatne na blagoge;p ja bym polecał Gunhammer Prototype dosyc latwo zrobic z warhamer - ironstriker >> FireWyvern Fluid: 2 Gunpowder: 10 Machalite Ore: 15 fuidy wezmiesz z rathian na przykład gunowdery mozna w sklepue kupic xD albo pomieszać itemki machalite wiesz gdzie ;p młot ma taki plus ze widać kiedy trafiasz w glowe bo jest rozbłysk wiec wiesz czy dobrze walisz innymi broniami mozesz przypadkiem walic w bary a nie glowe Edytowane 30 marca 200916 l przez Yano
Opublikowano 1 kwietnia 200916 l Autor Na konwentach jedynie coś takiego w PL można zrobic w Lublinie(czyli u mnie w mieście) 24 kwietnia odbywa się konwent Dragon więc zapraszam
Opublikowano 7 kwietnia 200916 l czek dys ałt! XD fajna okładka , chociaz troche chyba zwalili proporcje naruga nie jest taka wielka