Snake_PL 1 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Ja bym brał aurvana live. Są bardziej wszechstronne. I z grami i z muzą radzą sobie tak samo dobrze a steelseries neckband nadaje się tylko do gier (gorsze niż w aurnanach wysokie i średnie tony, za to bas jest niczego sobie) Aurvany chyba nie mają chyba mikrofonu z tego co ostatnio wyczytał i dla mnie niestety przez to odpadają. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 ale chcesz słuchawki do ps3 czy pc? Cytuj
sizacz 12 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 Na sluchawkach stereofonicznych nie uzyskasz dzwieku przestrzennego takiego jak na glosnikach 5.1. Bedzie to po prostu normalne stereo. Ja swoje sluchawki mam podpiete pod dekoder dreative'a - tez daje sygnal 5.1 po optyku, i pomimo dzwieku stereo efekty sa wiecej niz zadowalajace. W bioshocku dzwiek urywa glowe - nie mam klopotow z okresleniem pozycji zrodla dzwieku, chociaz sila rzeczy nie jest to ten sam efekt co na glosnikach 5.1 Cytuj
Snake_PL 1 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 ale chcesz słuchawki do ps3 czy pc? Na PS3 i do gier, na kompie nie gram w nic poważnego. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 No to musisz wybrać - czy chcesz słuchawki czy headset. Cytuj
Snake_PL 1 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 Czemu? Słuchawki mogę podłączyć do TV przecież, a HS już mam. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 to po co ci majk w sluchawkach? innymi słowy jak chcesz podpiąc mic na jacku do ps3? Cytuj
Snake_PL 1 Opublikowano 14 września 2010 Opublikowano 14 września 2010 Micka potrzebuje do porozumiewania się z klanem, czyli nie dam rady podpiąć majka do PS3 ani do TV, nie ma żadnych przejściówek? Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 Mam ps3. Jak mam uzyskac dzwiek 5.1 na sluchawkach? Jak sobie kupie amplituner z wyjsciem optycznym i podlacze pod to ps3 a do wejscia sluchawkowego na amplitunerze wrzuce sluchawki stereo to cos z tego bedzie? Juz sie pogubilem. ;\ Jesli tak jaki amplituner polecacie? Sizacz się trochę zagalopował. Na słuchawkach stereo można uzyskać efekt przestrzenny, wystarczy by amplituner lub dekoder miał bajer zwany "Dolby Headphone". Wiadomo nie jest to podręcznikowe odseparowane 5.1 ale efekt niewiele ustępuje zwyczajnym zestawom. Polecam lekturę mojego postu o dekoderku słuchawkowym - http://www.psxextreme.info/topic/51745-naglosnienie-51-i-inne-dla-ps3/page__st__40__p__1527247entry1527247 Jeśli chcemy niedrogo uzyskać efekt dźwięku przestrzennego i dobrze bawię się przy grach i filmach a do tego zależy nam by w środku nocy nie budzić rodziny czy sąsiadów odgłosami gry, to uważam że taki dekoder jest najlepszym rozwiązaniem (w komplecie z dobrymi słuchawkami) PS. Poczytaj też to http://www.psxextreme.info/topic/51745-naglosnienie-51-i-inne-dla-ps3/page__view__findpost__p__1635904 Micka potrzebuje do porozumiewania się z klanem, czyli nie dam rady podpiąć majka do PS3 ani do TV, nie ma żadnych przejściówek? Słuchawy z mikrofonem w wersji PC-towej nie podejdą. Do PS3 musisz mieć HS w technologii bluetooth. Ja w opcjach ustawiam HS jako mikrofon i wieszam na kołnierzu koszulki a dźwięk wychodzący daje na słuchawki/TV (default device) Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 (edytowane) Niekoniecznie w BT - zwykłe HS'y USB też działają z PS3, np. HS Logitech'a z PS2 od SOCOMA działa bez problemu. Ale i tak wolę oryginalny Sony na BT. Edytowane 15 listopada 2010 przez Kyo Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 Że HS z PS2 dodawany do socoma działał na usb to wiem ale myslałem że jakąś specjalną wersje zrobili Czyli każdy HS PC-towy na usb będzie bezproblemowo smigał na PS3, tzn mikrofon będzie działał ? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 15 września 2010 Opublikowano 15 września 2010 No generalnie sprawdzałem na początku 2 inne modele Logitech'a właśnie i oba działały - ale na koniec i tak kupiłem HS Sony pod BT. Cytuj
lons 38 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 Chciałbym kupić normalne słuchawki bezprzewodowe do PS3. Mam Tv z wszystkimi wyjściami. Czy takie słuchaweczki będą mi działały? Mam podłączyć je do Tv kabelkiem + zrobić ustawienia w PS3 i to wszystko? http://allegro.pl/sony-mdr-rf810rk-bezprzewodowe-sluchawki-markowe-i1303462773.html Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 lepiej podlaczyc prosto pod konsole... bierzesz zwykly bundlowy kabel chinch -> dokupujesz przelotke chinch-jack -> podlaczasz pod zestaw i ustawiasz sygnal audio zeby leciał przez chinche. nie rob na siłe amplitunera/dekodera z TV. Cytuj
lons 38 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 lepiej podlaczyc prosto pod konsole... bierzesz zwykly bundlowy kabel chinch -> dokupujesz przelotke chinch-jack -> podlaczasz pod zestaw i ustawiasz sygnal audio zeby leciał przez chinche. nie rob na siłe amplitunera/dekodera z TV. A dlaczego? Jeżeli Tv ma wyjście słuchawkowe to po co sobie życie utrudniać? Przecież podłączam dekoder WIFI od słuchawek bezpośrednio pod Tv, a ten daje dźwięk bezprzewodowo na słuchawki. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 w takim razie nie wiem po co pytałes. Cytuj
lons 38 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 (edytowane) w takim razie nie wiem po co pytałes. Masz rację z tym podłączeniem bezpośrednio pod konsole.... Powiedz mi czy taki patent przejdzie ? Czy takie słuchawki: http://allegro.pl/sony-mdr-rf810rk-bezprzewodowe-sluchawki-markowe-i1303462773.html poprzez taka przejściówkę: http://allegro.pl/adapter-chinch-minijack-zenski-ps3-glosnki-pc-i1298548625.html , którą podłączę poprzez kabel MULTIAV (kabel dołączony w zestawie z konsolą) bezpośrednio do PS3 będę miał dźwięk w słuchawkach? Jeżeli tak to czy będę musiał coś również ustawiać w ustawieniach PS3? EDIT: Wszystko ładnie działa. Edytowane 14 listopada 2010 przez lons Cytuj
gilek 3 Opublikowano 15 listopada 2010 Opublikowano 15 listopada 2010 Czy te (PLANTRONICS GameCom 777) słuchaweki będą działac przez tę kartę dzwiękową pod USB w PS3 ?? Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 16 listopada 2010 Opublikowano 16 listopada 2010 Czy te (PLANTRONICS GameCom 777) słuchaweki będą działac przez tę kartę dzwiękową pod USB w PS3 ?? Hmmm, kiedyś próbowałem podłączyć jakąś starusieńką kartę dźwiękową 5.1 na usb (jakis soundblaster) i nie działała z ps3. Co prawda było to dawno temu i pewnikiem bez pc i sterowników ta karta na niczym by nie ruszyła. Z tego co pisze Old_Kyo mozna wywnioskować, że jeżeli karta muzyczna na usb nie wymaga osobnych sterów to chyba powinna działać z ps3. Jak sprawdzisz czy tak jest (hehe) koniecznie napisz tutaj w temacie. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 20 grudnia 2010 Opublikowano 20 grudnia 2010 http://allegro.pl/sluchawki-steelseries-5h-v2-7-1-usb-wys-24h-i1365587269.html uzywa ktos z Was tego jako sluchawki + headset? jak z jakosci dzwieku? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 grudnia 2010 Opublikowano 21 grudnia 2010 Ciekawe czy będzie działał on z ps3 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 21 grudnia 2010 Opublikowano 21 grudnia 2010 Ciekawe czy będzie działał on z ps3 dziala dziala...sluchawki podjaczasz pod TV natomiast mikrofon pod przejscowke USB w konsoli.. tylko nie wiem jak to gra Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Ciekawe czy będzie działał on z ps3 dziala dziala...sluchawki podjaczasz pod TV natomiast mikrofon pod przejscowke USB w konsoli.. tylko nie wiem jak to gra Stellseries... trochę o nich już napisano... Zasadniczo do grania wystarczą, dobry bas i chwalone, dokładne pozycjonowanie dźwięku zaliczamy na plus. Minusy są takie że do słuchania muzy się nie nadają, za tą cenę mamy wór dużo lepszych i często nawet tańszych słuchawek. Jest to konstrukcja zamknięta, czyli: domownicy nie słyszą odglosów lecz jakość dźwięku gorsza niż w konstrukcji otwartej. Dodatkowo jeśli z podłączaniem jest tylko tak jak piszesz (słuchawy do tv a mic do ps3 przez usb) to jest to najgorsze rozwiązanie z możliwych... 99% telewizorów ma beznadziejny dźwięk na wyjściach słuchawkowych, płaskie niczym w radiu safari stereo, bez basu i jakiejkolwiek obróbki dźwięku, Układ powinien wygladać tak: PS3 -->karta muzyczna/amplituner--->słuchawy. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 ok...ale po karcie dzwiek nie poleci przez usb...chyba ze cos zle robilem Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 ok...ale po karcie dzwiek nie poleci przez usb...chyba ze cos zle robilem Zdaje się że nie poleci, karty na usb to typowo pecetowy wynalazek. Trzeba szukać karty z wejściem światłowodowym i wyjściem na słuchawy. Creative kiedyś takie robiło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi