Apollo302 2 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 (edytowane) Właśnie jestem po dłuższej "randce" z tytułem i ......JESTEM W SZOKU!!!!! Nie wiem czy ktokolwiek z was bawił sie Halo Modami? Ja właśnie zaczołem i to co odkryłem przerosło moje oczekiwania! Własnie jestem po partyjce HaloCE które tak naprawde jest zupełnie nową grą!! Niby plansza tytułowa z Halo ,ale sama gra kompletnie przerobiona!! Część broni z Halo 2 , część zupełnie nieznana, plansze wydłużone , dodani nowi przeciwnicy, nowe pojazdy dialogi cut scenki, słowem Halo 1.5 . Wszystko zaczeło sie gdy Bunge wypusciło własnie HaloCustomEdition które pozwala edytowac plansze w mulitplayerze, ale nie skonczylo sie tylko na nim, zdolni chlopacy wyedytowali plansze z singleplayera, pozmieniali to i owo, w efekcie otrzymujemy zupełnie nową jakość, nową grę ,znacznie szybszą z nowymi planszami pomysłami cholera to jest lepsze od Halo3!!! Najfajniejsze jest to ze nowych plansz jest od zatrzesienia, kazdy kto chce może stworzyc gre od "nowa" , własnie jestem po 3 pierwszych układzikach i naprawde szczęka na podłodze!! To tak jakby Bungie wypuściło zupełnie nowe Halo, na bazie oczywiscie pierwszej czesci!!! Spróbujcie , gwarantuje że szczęki bedziecie szukali na podłodze tak jak ja, dopiero dochodzę do siebie i idę grać dalej, juz nie musze czekać do listopada na Halo Ost,. Pozdrawiam wszystkich maniaków Halo z całej Polski Edytowane 19 maja 2009 przez Apollo302 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Jest gdzieś temat, ustawialiśmy się tutaj kiedyś na partyjki. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 19 maja 2009 Opublikowano 19 maja 2009 Moze daj jakiegos linka do tych modow Cytuj
Apollo302 2 Opublikowano 19 maja 2009 Autor Opublikowano 19 maja 2009 (edytowane) ]http://hce.halomaps.org/ Ja sciągnołem z tej stronki ale takowych jest znacznie wiecej, miodzio mowie wam, dla wszystkich HaloManiaków pozycja obowiązkowa, chlopacy na ich forum projektują własne bronie, pojazdy, marines i wrzucają do Halo, efekt jest naprawde piorunujacy, dostajemy np znany z Halo2 karabinek z granatnikiem!! Inna nowość to spartanie walczący dla nas , zmieniony wskaznik Zycia, pierwszy układ który przeszedłem The Pillar of Autumn miał calkowicie pozmieniane wnętrza oraz układy pomieszczeń, o wiele wiecej elite na naszej drodze, walka o wiele szybsza no Miód cieknie uszami aż chce sie grać od nowa, czuje ze pozycja wciagnei mnie na dłuuugie miesiace,.... Edytowane 23 maja 2009 przez Apollo302 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 23 maja 2009 Opublikowano 23 maja 2009 To jest legalne? Jesli tak moze ktos zarzucic linkiem? Chętnie pogram. Cytuj
Apollo302 2 Opublikowano 23 maja 2009 Autor Opublikowano 23 maja 2009 Linka masz post wyżej, z tym że musiscie troche kminić po Ang. ponieważ wymaga to troszkę wysiłku, trzeba podmienić pliki w folderze z grą , a co do legalnośći to chyba nie ma sie co martwić gdyż cały pomysł powstał na bazie CustomEdition, i tak się dziwię że taki mały odzew z waszej strony biorąc pod uwagę że Halo jest jednak grą kultową. Aha i gierka ma całkiem niezłe wymagania, podczas największych zadym fps spada na moim laptopie do 8-10 klatek a mam kartę 8700 czyli jak na laptopa całkiem mocną. Najsłabszą stroną jest jednak grafa, czuć że gierka ma swoje lata, jednak w żadnej innej grze nie doświadczyłęm tak relalnej walki jak w właśnie w Halo, tutaj mamy wrażenie że walczymy naprawde z żywymi ufolami i to w pełni kompensuje słabość grafiki. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 26 maja 2009 Opublikowano 26 maja 2009 Ok mam, a co dokładnie powinienem sciagnąć żeby pykać przez neta? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 maja 2009 Opublikowano 26 maja 2009 Ja się już nagrałem w Halo i mnie znudziło proste :potter: Cytuj
Apollo302 2 Opublikowano 27 maja 2009 Autor Opublikowano 27 maja 2009 Znudziło nie znudziło, Halo to Halo , ta gra ma to do siebie że się nie nudzi a jeżeli nawet to zawsze do niej czlowiek po jakimś czasie wraca, szczególnie gdy okazuje sie że to o czym zawsze marzył staje sie rzeczywistościa, a ja zawsze marzyłem o nowych planszach w single!!! Dzieki CustomEdition Halo stanie sie niesmiertelne ! Zawsze bedzie mozna dopisać nowy scenariusz, stworzyc nowe plansze poprawić to i owo w grafice, zreszta za niedlugo mam zamiar zacząć dlubać nad swoją wersją i jak tylko coś wymące podzielę sie z wami.. A co do grania po sieci to nie wiem bo nie interesowałem sie multi tylko single ale na stronce jest dokładnei opisane wszystko, singiel i multi. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 27 maja 2009 Opublikowano 27 maja 2009 Dobra juz się tak nie podniecaj bo sobie leniwe oko sprawisz. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 27 maja 2009 Opublikowano 27 maja 2009 Dzieki CustomEdition Halo stanie sie niesmiertelne ! Zawsze bedzie mozna dopisać nowy scenariusz, stworzyc nowe plansze poprawić to i owo w grafice Ale w dalszym ciagu to będzie przereklamowana strzelanka z blasterkami/laserkami. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 27 maja 2009 Opublikowano 27 maja 2009 Halo kultowe ?? . Nie wiem jak port gry z konsoli może być na PC kultowy, ale cóż chyba że subiektywnie rzecz ujmując ... . Single mnie znudziło jak cholera, ni funu czułem łażąc po tym..... świecie=pierścionk. Trochę lepiej było w późniejszej części z pojazdami, albo końcówka (całkiem miło ją wspominam). Jedyne za co może mieć u mnie szacunek Halo to multi - szybkie i lajtowe - wsiadamy do pojazdu i już zaczynamy wojnę , jak miałem dosyć BF'a na jakiś czas Halo tu naprawde był przyjemny. Niemniej to PORT gry z konsoli, w czasach kiedy wyszla było daaaaawno stos fps-ów które na PC zawalczyłyby prawdziwe miano kultu (ba). Cytuj
Apollo302 2 Opublikowano 28 maja 2009 Autor Opublikowano 28 maja 2009 NO ja swoją przygodę z Halo zaczołem na xboxie wiec przeskoczenie na PC-ta odbyło sie właściwie bezbolesnie bo jaka to roznica? No może taka ze na piecu moge sobie ustawić lepszą rozdziake, antyaliasing, wiecej klatek i co tam jeszcze wie ,natomiast sama gra jest dokładną kopią xboxowej, w kazdym razie dalej mnie kręci a szczególenie teraz gdy moge sobie pobiegac po nowych planszach z nową bronią i powyrzynać tłumy ufoków. Halo to gra do której sie wraca koledzy właśnie ze względu na niesamowity poziom sztucznej inteligencji, tu nie chodzi o super grafike ale o akcje ktore za kazdym razem układają sie inaczej , no i ta muzua, no ale skoro tego nie czujecie w podobny sposób to trudno, nie bedę pisał przeciez sam ze sobą.. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 NO ja swoją przygodę z Halo zaczołem na xboxie wiec przeskoczenie na PC-ta odbyło sie właściwie bezbolesnie bo jaka to roznica? To zdanie jest kluczowe . Luz wiem co to za uczucie mieć parcie na jakąś serie, to zrozumiałe. Ale spróbuj rozmawiać z posiadaczami Xboxa o CS'ie, rozumiesz do czego piję ? . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi