Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na allegro lezy za 80zl 64mb a za 2x tyle mamy 512mb XD a dokladajac "pare zl" mozemy miec dysk 20gb a za 2/2,5x tyle 120gb :}

jak wyglada sprawa z praca Arcade? Nadal jest glosna (tylnie wentylatory/naped) czy troche poprawiono ja?

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a ja po raz n-ty swoja spiewke wyglosze

w konsolach X0 sa 3 typy wiatrakow, do tej pory mozna trafic na rozne wersje i od tego zalezy najwiecej jak glosny jest wiatrak w konsoli

z tylu jak widzimy czarna naklejke na wiatraku to wersja cicha, jak widzimy szara naklejke z napisami to wersja glosniejsza

wiec nie wazne co kupimy i kiedy, wazne z jakim wiatrakiem...

Opublikowano

Ta naklejka na cichszym wiatraku jest cala czarna ? Bo ja mam biala z czarnym trojkatem na czarno. Jest napisane DC Brushles, a na dole delta electronics. To jest ta glosniejsza wersja ?

Opublikowano
Ta naklejka na cichszym wiatraku jest cala czarna ? Bo ja mam biala z czarnym trojkatem na czarno. Jest napisane DC Brushles, a na dole delta electronics. To jest ta glosniejsza wersja ?

raczej szara nie biala bo innych nei ma

tak jak pisalem wyzej, to glosniejsza wersja wiatraka...

Opublikowano

nagraniem nie da sie nic udowodnic chyba ze ma obie konsole i bedzie na filmiku pokazane jak zalacza jedna pozniej druga, to w tedy jest jakies odzwierciedlenie ich glosnosci, bo jakby dal sam dzwiek z X0 to nie ma sensu...

ale to ze X0 moze byc cichy to akurat zadne cuda (oczywiscie mowa o konsoli jak nie ma plyty z gra na x12 zapuszczonej, bo z PS3 nie mozna tego porownac bo BD ma inna predkosc)

Opublikowano

tak przy okazji ,lekko offtopując, jak to jest .gdzieniegdzie polecają speeda ustawionego na x8 że niby konsola będzie cichsza a loadingi dłuższe tylko o 2 sekundy. wyobrazam se jak to działa np. w jakichś wyścigach gdzie wszystko jest wrzucane na raz do pamięci przez wyścigiem. ale np w takim GTA4 gdzie będzie (?) częste doczytywania podczas gry , ma to jakieś znaczenie ? czy może przy takim doczytywaniu czytnik nigdy nie osiąga full speeda i nie robi różnicy ?

Opublikowano

jesli czytnik by nie osiagal full speeda to czemu jest glosniejsze ustawienie x12 a x8, tyle ile ustawimy na tyle chodzi, dopiero jak sa problemy z odczytem i zalacza sie korekcja to niektore napedy zwalniaja, np. samsungi i tu predkosc nominalna nie ma znaczenia bo zwalnia do takiej samej (ale jakiej to nie wiem, na sluch mozna tylko ocenic ze to jakies x4)

tez nie wiem co oznacza u Ciebie ze loadingi beda 2 sek dluzsze, powiedzmy ze sa dane ktore sie wczytuja 1 sek na x12, to na x8 beda sie 3 sek. wczytywac? :whistling: to przeciez 3 razy dluzej

a czy ma znaczenie? zawsze bedzie mialo, w jednej grze mniejsze w drugiej wieksze, najlepiej to sobie testowac na oblivionie, tam byly dlugie loadingi wiec mozna latwo zmierzyc roznice i procentowo to obliczyc jak sie ma do siebie...

Opublikowano

może mało precyzyjnie się określiłem. 2 sek to ktoś tak podał przy aukcji , pewnie chodziło że średnio przy przeciętnym pasku loading przy wczytywaniu levelu trwa o ok 2 sek dłużej na x8. Bo w przeciętnej grze ile to trwa ? 5 sek ? Skoro z x12 na x8 czyli 30% wolniej , to czas wczytywania wydłuży sie o 30% a nie razy 3 .

I ciekawi mnie właśnie czy przy wczytywaniu danych w locie (bez paska loading) też to będzie miało jakieś znaczenie. Nie widzi mi się żeby tekstura/obiekt doczytywały mi sie o 30% za wolno czy tam wyskakiwał z nienacka ;p

Opublikowano (edytowane)

wlasnei o to mi chodzilo, podales ze 2sek. dluzej a to pojecie abstrakcyjne bo wazne jest zeby podac odniesienie jakies, a tak to mogles podac ze to i 30sek. jak i 0,1 sek. i co ciekawsze wszystkie te czasy moga byc prawdziwe jesli dobierzmy wlasciwy punkt odniesienia...

niektóre gry nawet na standardowej predkosci x12 nie nadazaja wczytywac w locie, dobry przykladem dalej jest wspomniany oblivion, gdzie lubi chrupnąć...

nie da konkretnie na Twoje pytanie odpoweidziec, bo kazda gra jest inna, na pewno im nowsza gra wiecej danych bedzie i loadingi beda miec znaczenie

jesli komus halas przeszkadza, spowalnia naped, jesli nie to po co spowalniac? zawsze jest kompromis i trzeba dobrac pod siebie...

Edytowane przez Juchy
Opublikowano

na swieta, ale to raczej obnizki sklepow a nie MS

Sony ani mysli o obnizkach cen tak samo jak Nintendo wiec z kim MS ma konkurowac cenowo jeszcze skoro i tak niezle cenowo juz odjechal od konkurencji...

Opublikowano

Ale cena jak by nie było jest niska co owocuje tym ze zakup w Krakowie arcade graniczy z cudem, wczoraj po długim wyścigu po empikach,Saturnie i MM udało się kupić ostatniego arcade :|

Opublikowano

Jest bardzo niska, a X0 kosztuje teraz niewiele wiecej niz PS2(a masz w zestawie karte pamieci, bezprzewodowego pada i zestaw gier arcade), a to przeciez nextgen.