Scorp1on 8 Opublikowano 23 marca 2008 Opublikowano 23 marca 2008 na allegro lezy za 80zl 64mb a za 2x tyle mamy 512mb XD a dokladajac "pare zl" mozemy miec dysk 20gb a za 2/2,5x tyle 120gb :} jak wyglada sprawa z praca Arcade? Nadal jest glosna (tylnie wentylatory/naped) czy troche poprawiono ja? Cytuj
qazar 0 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 Jest cicho czasami ciszej niż PS 3 Cytuj
Czoperrr 5 094 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 Arcade pracuje głośnio, tak jak stare modele. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 a ja po raz n-ty swoja spiewke wyglosze w konsolach X0 sa 3 typy wiatrakow, do tej pory mozna trafic na rozne wersje i od tego zalezy najwiecej jak glosny jest wiatrak w konsoli z tylu jak widzimy czarna naklejke na wiatraku to wersja cicha, jak widzimy szara naklejke z napisami to wersja glosniejsza wiec nie wazne co kupimy i kiedy, wazne z jakim wiatrakiem... Cytuj
Pijany 0 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 Ta naklejka na cichszym wiatraku jest cala czarna ? Bo ja mam biala z czarnym trojkatem na czarno. Jest napisane DC Brushles, a na dole delta electronics. To jest ta glosniejsza wersja ? Cytuj
qazar 0 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 Dokładnie jak juchy pisał , ja mam wersie cichą, przy której <ciche> PS 3 warczy Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 25 marca 2008 Opublikowano 25 marca 2008 o kutfa, nie mogli dac jednych tych cichych wiatrakow Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 25 marca 2008 Opublikowano 25 marca 2008 Ta naklejka na cichszym wiatraku jest cala czarna ? Bo ja mam biala z czarnym trojkatem na czarno. Jest napisane DC Brushles, a na dole delta electronics. To jest ta glosniejsza wersja ? raczej szara nie biala bo innych nei ma tak jak pisalem wyzej, to glosniejsza wersja wiatraka... Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 25 marca 2008 Opublikowano 25 marca 2008 Jest cicho czasami ciszej niż PS 3 Taa chyba jak xa wylaczysz Cytuj
qazar 0 Opublikowano 26 marca 2008 Opublikowano 26 marca 2008 Jest cicho czasami ciszej niż PS 3 Taa chyba jak xa wylaczysz Chcesz się założyć ? Cytuj
moro. 0 Opublikowano 26 marca 2008 Opublikowano 26 marca 2008 Chętnie bym zobaczył nagranie video/audio jak Ci chodzi dałbyś rade coś takiego wyskrobać ?? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 26 marca 2008 Opublikowano 26 marca 2008 nagraniem nie da sie nic udowodnic chyba ze ma obie konsole i bedzie na filmiku pokazane jak zalacza jedna pozniej druga, to w tedy jest jakies odzwierciedlenie ich glosnosci, bo jakby dal sam dzwiek z X0 to nie ma sensu... ale to ze X0 moze byc cichy to akurat zadne cuda (oczywiscie mowa o konsoli jak nie ma plyty z gra na x12 zapuszczonej, bo z PS3 nie mozna tego porownac bo BD ma inna predkosc) Cytuj
Abdul 0 Opublikowano 27 marca 2008 Opublikowano 27 marca 2008 tak przy okazji ,lekko offtopując, jak to jest .gdzieniegdzie polecają speeda ustawionego na x8 że niby konsola będzie cichsza a loadingi dłuższe tylko o 2 sekundy. wyobrazam se jak to działa np. w jakichś wyścigach gdzie wszystko jest wrzucane na raz do pamięci przez wyścigiem. ale np w takim GTA4 gdzie będzie (?) częste doczytywania podczas gry , ma to jakieś znaczenie ? czy może przy takim doczytywaniu czytnik nigdy nie osiąga full speeda i nie robi różnicy ? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 27 marca 2008 Opublikowano 27 marca 2008 jesli czytnik by nie osiagal full speeda to czemu jest glosniejsze ustawienie x12 a x8, tyle ile ustawimy na tyle chodzi, dopiero jak sa problemy z odczytem i zalacza sie korekcja to niektore napedy zwalniaja, np. samsungi i tu predkosc nominalna nie ma znaczenia bo zwalnia do takiej samej (ale jakiej to nie wiem, na sluch mozna tylko ocenic ze to jakies x4) tez nie wiem co oznacza u Ciebie ze loadingi beda 2 sek dluzsze, powiedzmy ze sa dane ktore sie wczytuja 1 sek na x12, to na x8 beda sie 3 sek. wczytywac? to przeciez 3 razy dluzej a czy ma znaczenie? zawsze bedzie mialo, w jednej grze mniejsze w drugiej wieksze, najlepiej to sobie testowac na oblivionie, tam byly dlugie loadingi wiec mozna latwo zmierzyc roznice i procentowo to obliczyc jak sie ma do siebie... Cytuj
Abdul 0 Opublikowano 27 marca 2008 Opublikowano 27 marca 2008 może mało precyzyjnie się określiłem. 2 sek to ktoś tak podał przy aukcji , pewnie chodziło że średnio przy przeciętnym pasku loading przy wczytywaniu levelu trwa o ok 2 sek dłużej na x8. Bo w przeciętnej grze ile to trwa ? 5 sek ? Skoro z x12 na x8 czyli 30% wolniej , to czas wczytywania wydłuży sie o 30% a nie razy 3 . I ciekawi mnie właśnie czy przy wczytywaniu danych w locie (bez paska loading) też to będzie miało jakieś znaczenie. Nie widzi mi się żeby tekstura/obiekt doczytywały mi sie o 30% za wolno czy tam wyskakiwał z nienacka ;p Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 27 marca 2008 Opublikowano 27 marca 2008 (edytowane) wlasnei o to mi chodzilo, podales ze 2sek. dluzej a to pojecie abstrakcyjne bo wazne jest zeby podac odniesienie jakies, a tak to mogles podac ze to i 30sek. jak i 0,1 sek. i co ciekawsze wszystkie te czasy moga byc prawdziwe jesli dobierzmy wlasciwy punkt odniesienia... niektóre gry nawet na standardowej predkosci x12 nie nadazaja wczytywac w locie, dobry przykladem dalej jest wspomniany oblivion, gdzie lubi chrupnąć... nie da konkretnie na Twoje pytanie odpoweidziec, bo kazda gra jest inna, na pewno im nowsza gra wiecej danych bedzie i loadingi beda miec znaczenie jesli komus halas przeszkadza, spowalnia naped, jesli nie to po co spowalniac? zawsze jest kompromis i trzeba dobrac pod siebie... Edytowane 27 marca 2008 przez Juchy Cytuj
SNESiak 4 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Opublikowano 2 kwietnia 2008 a jak spowolnić naped do tych x8 ? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 3 kwietnia 2008 Opublikowano 3 kwietnia 2008 to juz wiąże sie z utrata gwarancji bo trzeba zmienic firmware w napedzie Cytuj
MAcias 0 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Opublikowano 7 kwietnia 2008 jak myslicie mozna sie spodziewac w najblizszym czasie kolejnej obnizki x360 arcade? czy przed wakacjami to raczej nie ma juz szans? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Opublikowano 7 kwietnia 2008 na swieta, ale to raczej obnizki sklepow a nie MS Sony ani mysli o obnizkach cen tak samo jak Nintendo wiec z kim MS ma konkurowac cenowo jeszcze skoro i tak niezle cenowo juz odjechal od konkurencji... Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Yyy... no pewnie te pod koniec roku zwane też potocznie "gwiazdka", żadnych innych, skłaniających ludzi do masowego wydawania szmalu, po drodze nie ma. Cytuj
qazar 0 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Ale cena jak by nie było jest niska co owocuje tym ze zakup w Krakowie arcade graniczy z cudem, wczoraj po długim wyścigu po empikach,Saturnie i MM udało się kupić ostatniego arcade :| Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Jest bardzo niska, a X0 kosztuje teraz niewiele wiecej niz PS2(a masz w zestawie karte pamieci, bezprzewodowego pada i zestaw gier arcade), a to przeciez nextgen. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi