Skocz do zawartości

Street Fighter IV

Action

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem jak wasze odczucia ale sadze ze poki D-pady sa tylko 8 kierunkowe lepiej grac na Analogu

ostatnio moda jest na wypominanie ze ktos grał w tekkena przed SF4

ale powyzej to chyba zywcem od fuckmana oderwany

poprawiłem 8)

bo dawno się tutaj nie udzielałem

Opublikowano
Moim zdaniem na krzyzaku gra sie w zaleznosci w jakim masz stanie(xbox360)

Od premiery gram na krzyzaku i teraz jest cos nie tak . Nie lapie mi wogole niektorych kombinacji w challenge

Byl u mnie znajomy stary wyjadacz bijatyk i tez nici

Albo ide do przodu i nagle sie zatrzymuje

Na drugim Padzie jest lepiej ale tez nie tak jak powinno byc

Teraz zaczalem grac na Analogu ale gram hmm z dwa dni wiec gram jak pussy :D

Nie wiem jak wasze odczucia ale sadze ze poki D-pady sa tylko 8 kierunkowe lepiej grac na Analogu

Chodz napewno latwiej grac postaciami chargowanymi na D-padzie .

Bullshit, za chiny nie zrobię ultrasa dyktatorem na d-padzie, bo przy zmiania z charge tyl-przod naciśnie sie przez przypadek parę razy góra, itd. <_<

Ale udało mi się zrobić ostatni trial hard Chunli, wszystko na d-padzie i szybka zmiana na gałkę aby odpalić ultra. :P No i dashowanie focusa gorzej na galce idzie.

Opublikowano

O szit drugie hard combo Viper na padzie od X0 mnie dobija. Najgorsze jest to, ze przed samym c.hp trzeba zrobić malego dasha i cały blyskawiczny cancel w ultrasa ;O . Dobrze, ze jest chociaż takie krótkie. Chore, juz wiem aby sie za nia nie zabierac na padzie od x0:P.

Opublikowano

Ej, ale poważnie, prze(pipi)ane, przeciez na tym padzie to ja nie scanceluje tego jeszcze dobrze a juz powinienem wstukać input ultrasa lol.

Nie, no weźcie mnie nie straszcie ze bedzie gorszy :D .

Opublikowano (edytowane)

Zrobił ktoś te 2 comba na padzie od x0?:).

Dla odpręzenia machnąlem hardy Goukena i imo spokojnie można je sadzić w VS.

Wie ktoś czy można coś zlinkować po p+mk Sakury? Bo overhead bez animacji wyskoku to w końcu nie w kij dmuchał.

Edytowane przez Aramis
Gość Kasandra
Opublikowano

Może mi ktoś podpowiedzieć co robić Zangiefem, kiedy przeciwnik cały czas skacze i ucieka tak przed rzutami?

W 3rd Strike'u Hugiem wystarczył dp+noga i leciał rzut na lecącego. W SFII tez mozna było próbować rzucać lecącego Zenkiem.

Lariat jako anty-air się nie sprawdza, bo dużo ciosów z powietrza go przebija.

Opublikowano (edytowane)

moze przestac starac sie rzucic na pale za kazdym razem jak przeciwnik jest blisko xD

zenek ma od (pipi)a combosow konczonych zielona raczka i sporo dmg zabieraja

najlepiej jakby mial shoryu i jeszcze wiecej hp bo teraz itak ma za malo :lol:

zawsze mozesz wciagnac focusem atak z jumpina i wsadzic rzut na gwarant jak zcrumplujesz, ba ... nawet ultra

Edytowane przez GhettoKingSas
Gość Kasandra
Opublikowano
zawsze mozesz wciagnac focusem atak z jumpina i wsadzic rzut na gwarant jak zcrumplujesz, ba ... nawet ultra

To jest jakaś myśl, ale jak po jumpin poleci srk, to dupa.

Mi chodzi o jakiś cios który dobrze gasiłby skaczących.

Brakuje mi rzutu na lecącego.

Ja nie mówię tutaj tylko o Twojej grze, bo Ty starasz się trochę kombinować.

Ale grałem już z takimi Ryu, którzy nie robili nic innego jak odskok do tyłu i kulka, i tak do ściany, potem przeskok z wiatrakiem, odskok do tyłu, kulka i tak non stop.

Może to i skuteczna taktyka, ale moim zdaniem powinien być jakiś sposób na to.

Opublikowano
Ale grałem już z takimi Ryu, którzy nie robili nic innego jak odskok do tyłu i kulka, i tak do ściany, potem przeskok z wiatrakiem, odskok do tyłu, kulka i tak non stop.

Może to i skuteczna taktyka, ale moim zdaniem powinien być jakiś sposób na to.

A może by tak dp+PP na pałkę?

Opublikowano

wogole to korbka jest dobrym anti air tylko musisz timing miec synek, ma wysoki priorytet na poczatku animacji

nie mysl ze bedziesz sie krecil jak po.je.bany 5 sek i nikt ci na leb nie wskoczy :lol: jak z toba gralem to czekalem na koncowa faze animacji i sie wpier.da.lalem w ciebie xD poogladaj walki

nawet jak bedziesz mial hit trade to mozesz w juggla wbic jeszcze zielona lape :) tylko wez sie ogarnij bo noobisz narazie ;p

Opublikowano

to fakt lariat zbija wszystko prawie ale na poczatku animacji.. pod koniec mozna w to wjechac i machnac combo :P

a probowales na uciekajacego ryu robic ta zielona reke ? nie pamietam jakto sie nazywa ale to sie robi jak shoryu. Jest szybkie, zjada kulki a po bloku przeciwnika da sie tam chyba wsadzic piledrivera :)

Gość GaScAn
Opublikowano (edytowane)
zapowiedzianego patcha(dodatku) jeszcze nie ma

"In fact the general "source" of the 3/31 date has even changed to read Q2 2009."

Info mam z gadu gadu.

Edytowane przez GaScAn
Opublikowano

Dopiero teraz cos napisze o street fighter4. Gram od polskiej premiery …Pierwsze co zrobiłem to lekko się załamałem nic nie wchodziło( gram w wersje 360) załamka totalna i zdziwienie przecież w SF alpha grało się i było ekstra i żadnych problemów..Ale zacząłem przygodę od trybu arcade najłatwiejszy poziom. Odblokowałem postacie co po 3 dniach grania już niemiałem większych problemów jeśli chodzi o odblokowanie Gukena i Akumy . Zwiększyłem wiec poziom granie na medium wszystko ok. do ostatniego bosa :P pobawiłem się treningiem i wkroczyłem w świat online tu zaczyna się zabawa na początku ostre łupnie zebrałem pare razy ale wkońcu zacząłem wygrywać , achiv za 10 wygranych walk…. powoli się wygrywa i wychodzi EX potem kombo naprawde takie wygranie cieszą Najczęściej ja zakładam gre niewinem jak wybieram szukaj i znajduje hosta pokoje już są zajete .Niema co się zrażać do gry jest po prostu super :) i daje dużo satysfakcji :) a staram się grac codziennie . Dozo baczenia ONLINE :spartanin: