ornit 2 953 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 Nie wiem jak wasze odczucia ale sadze ze poki D-pady sa tylko 8 kierunkowe lepiej grac na Analogu ostatnio moda jest na wypominanie ze ktos grał w tekkena przed SF4 ale powyzej to chyba zywcem od fuckmana oderwany poprawiłem 8) bo dawno się tutaj nie udzielałem Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 Moim zdaniem na krzyzaku gra sie w zaleznosci w jakim masz stanie(xbox360) Od premiery gram na krzyzaku i teraz jest cos nie tak . Nie lapie mi wogole niektorych kombinacji w challenge Byl u mnie znajomy stary wyjadacz bijatyk i tez nici Albo ide do przodu i nagle sie zatrzymuje Na drugim Padzie jest lepiej ale tez nie tak jak powinno byc Teraz zaczalem grac na Analogu ale gram hmm z dwa dni wiec gram jak pussy Nie wiem jak wasze odczucia ale sadze ze poki D-pady sa tylko 8 kierunkowe lepiej grac na Analogu Chodz napewno latwiej grac postaciami chargowanymi na D-padzie . Bullshit, za chiny nie zrobię ultrasa dyktatorem na d-padzie, bo przy zmiania z charge tyl-przod naciśnie sie przez przypadek parę razy góra, itd. <_< Ale udało mi się zrobić ostatni trial hard Chunli, wszystko na d-padzie i szybka zmiana na gałkę aby odpalić ultra. No i dashowanie focusa gorzej na galce idzie. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 O szit drugie hard combo Viper na padzie od X0 mnie dobija. Najgorsze jest to, ze przed samym c.hp trzeba zrobić malego dasha i cały blyskawiczny cancel w ultrasa ;O . Dobrze, ze jest chociaż takie krótkie. Chore, juz wiem aby sie za nia nie zabierac na padzie od x0:P. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 28 marca 2009 Opublikowano 28 marca 2009 Aramis xDDD jak zobaczysz trzecie to się zesrasz Cytuj
TasTer 0 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 ^True... Na sixaxisie się męczyłem z tym w chuja. Co dopiero na X0... Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 Ej, ale poważnie, prze(pipi)ane, przeciez na tym padzie to ja nie scanceluje tego jeszcze dobrze a juz powinienem wstukać input ultrasa lol. Nie, no weźcie mnie nie straszcie ze bedzie gorszy . Cytuj
TasTer 0 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 No będzie Podczas animacji c.lp musisz wklepać super jumpa i ultrasa (tak w dużym skrócie) ;p Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 (edytowane) Zrobił ktoś te 2 comba na padzie od x0?. Dla odpręzenia machnąlem hardy Goukena i imo spokojnie można je sadzić w VS. Wie ktoś czy można coś zlinkować po p+mk Sakury? Bo overhead bez animacji wyskoku to w końcu nie w kij dmuchał. Edytowane 29 marca 2009 przez Aramis Cytuj
mashter 54 Opublikowano 29 marca 2009 Opublikowano 29 marca 2009 mówiłem ze viper ma najtrudniejsze hardy w grze, to się ktoś tam kłócił Cytuj
albrechtus 1 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 no mysle, ze 4 hard sagata jest zdeka po****** Cytuj
manieq 1 Opublikowano 30 marca 2009 Opublikowano 30 marca 2009 sagat przy viper w hardach to jest pikus Cytuj
Gość Kasandra Opublikowano 31 marca 2009 Opublikowano 31 marca 2009 Może mi ktoś podpowiedzieć co robić Zangiefem, kiedy przeciwnik cały czas skacze i ucieka tak przed rzutami? W 3rd Strike'u Hugiem wystarczył dp+noga i leciał rzut na lecącego. W SFII tez mozna było próbować rzucać lecącego Zenkiem. Lariat jako anty-air się nie sprawdza, bo dużo ciosów z powietrza go przebija. Cytuj
GhettoKingSas 0 Opublikowano 31 marca 2009 Opublikowano 31 marca 2009 (edytowane) moze przestac starac sie rzucic na pale za kazdym razem jak przeciwnik jest blisko xD zenek ma od (pipi)a combosow konczonych zielona raczka i sporo dmg zabieraja najlepiej jakby mial shoryu i jeszcze wiecej hp bo teraz itak ma za malo zawsze mozesz wciagnac focusem atak z jumpina i wsadzic rzut na gwarant jak zcrumplujesz, ba ... nawet ultra Edytowane 31 marca 2009 przez GhettoKingSas Cytuj
Gość Kasandra Opublikowano 31 marca 2009 Opublikowano 31 marca 2009 zawsze mozesz wciagnac focusem atak z jumpina i wsadzic rzut na gwarant jak zcrumplujesz, ba ... nawet ultra To jest jakaś myśl, ale jak po jumpin poleci srk, to dupa. Mi chodzi o jakiś cios który dobrze gasiłby skaczących. Brakuje mi rzutu na lecącego. Ja nie mówię tutaj tylko o Twojej grze, bo Ty starasz się trochę kombinować. Ale grałem już z takimi Ryu, którzy nie robili nic innego jak odskok do tyłu i kulka, i tak do ściany, potem przeskok z wiatrakiem, odskok do tyłu, kulka i tak non stop. Może to i skuteczna taktyka, ale moim zdaniem powinien być jakiś sposób na to. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 31 marca 2009 Opublikowano 31 marca 2009 Ale grałem już z takimi Ryu, którzy nie robili nic innego jak odskok do tyłu i kulka, i tak do ściany, potem przeskok z wiatrakiem, odskok do tyłu, kulka i tak non stop. Może to i skuteczna taktyka, ale moim zdaniem powinien być jakiś sposób na to. A może by tak dp+PP na pałkę? Cytuj
GhettoKingSas 0 Opublikowano 31 marca 2009 Opublikowano 31 marca 2009 wogole to korbka jest dobrym anti air tylko musisz timing miec synek, ma wysoki priorytet na poczatku animacji nie mysl ze bedziesz sie krecil jak po.je.bany 5 sek i nikt ci na leb nie wskoczy jak z toba gralem to czekalem na koncowa faze animacji i sie wpier.da.lalem w ciebie xD poogladaj walki nawet jak bedziesz mial hit trade to mozesz w juggla wbic jeszcze zielona lape tylko wez sie ogarnij bo noobisz narazie ;p Cytuj
manieq 1 Opublikowano 31 marca 2009 Opublikowano 31 marca 2009 to fakt lariat zbija wszystko prawie ale na poczatku animacji.. pod koniec mozna w to wjechac i machnac combo a probowales na uciekajacego ryu robic ta zielona reke ? nie pamietam jakto sie nazywa ale to sie robi jak shoryu. Jest szybkie, zjada kulki a po bloku przeciwnika da sie tam chyba wsadzic piledrivera Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 31 marca 2009 Opublikowano 31 marca 2009 zapowiedzianego patcha(dodatku) jeszcze nie ma Cytuj
Gość GaScAn Opublikowano 31 marca 2009 Opublikowano 31 marca 2009 (edytowane) zapowiedzianego patcha(dodatku) jeszcze nie ma "In fact the general "source" of the 3/31 date has even changed to read Q2 2009." Info mam z gadu gadu. Edytowane 31 marca 2009 przez GaScAn Cytuj
manieq 1 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 ktos wie cos o tym turnieju h3 i sfa w lodzi ?? wiem ze 4,5 kwietnia znam adres ale za cholere nie wiem kiedy sf i o ktorej sie zacznie Cytuj
Di 839 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 ktos wie cos o tym turnieju h3 i sfa w lodzi ?? wiem ze 4,5 kwietnia znam adres ale za cholere nie wiem kiedy sf i o ktorej sie zacznie http://www.psxextreme.info/Turniej-Street-...nia-t76690.html Cytuj
Matt-JF 0 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Pozyczone na pare kolejnych dni,wyzywac mozliwa powolna proba zmiany postaci Cytuj
kwachus 5 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Dopiero teraz cos napisze o street fighter4. Gram od polskiej premiery …Pierwsze co zrobiłem to lekko się załamałem nic nie wchodziło( gram w wersje 360) załamka totalna i zdziwienie przecież w SF alpha grało się i było ekstra i żadnych problemów..Ale zacząłem przygodę od trybu arcade najłatwiejszy poziom. Odblokowałem postacie co po 3 dniach grania już niemiałem większych problemów jeśli chodzi o odblokowanie Gukena i Akumy . Zwiększyłem wiec poziom granie na medium wszystko ok. do ostatniego bosa pobawiłem się treningiem i wkroczyłem w świat online tu zaczyna się zabawa na początku ostre łupnie zebrałem pare razy ale wkońcu zacząłem wygrywać , achiv za 10 wygranych walk…. powoli się wygrywa i wychodzi EX potem kombo naprawde takie wygranie cieszą Najczęściej ja zakładam gre niewinem jak wybieram szukaj i znajduje hosta pokoje już są zajete .Niema co się zrażać do gry jest po prostu super i daje dużo satysfakcji a staram się grac codziennie . Dozo baczenia ONLINE :spartanin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi