Skocz do zawartości

Street Fighter IV

Action

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Kurde Barth nie na X-ach, bo pada rozwalę :P

Jeśli to ma być pierwszy porządny turniej SFIV w Polsce, to mogę przywieść swoje poczciwe PS3 z dwoma padami :)

Co ma "porządny turniej" w 2d do padów :huh: ?

Edytowane przez ornit
Opublikowano

Tak jak mówiłem - mamy X'y bo Microsoft postanowił coś zrobić w kierunku turnieju, a Sony nas olało i nawet nie odpowiedziało na zapytanie. Poza tym jeśli już miałyby to być PS3'ki to dwie, a nie jedna, każda z kablem VGA i dwoma padami. No i oczywiście nie można zapomnieć o kopiach gry. Rozumiem, że krzyżak w padzie od Plejaka jest lepszy, ale szczerze mówiąc to wole zostać z tym co mam i mieć jakiś support od Microsoftu, niż polecieć na PS3 i znów czuć się olewanym przez tą "wspaniałą" firmę, jaką jest Sony.

Gość GaScAn
Opublikowano

Bez urazy stary ale to ch.uj nie konkurs. Wszedłem w linka myślałem ,że jakiś test wiedzy o SF albo że prace na jakiś temat nadesłać ,a tu takie coś.

Opublikowano
Kurde Barth nie na X-ach, bo pada rozwalę :P

Jeśli to ma być pierwszy porządny turniej SFIV w Polsce, to mogę przywieść swoje poczciwe PS3 z dwoma padami :)

Co ma "porządny turniej" w 2d do padów :huh: ?

Nic nie ma, miałem na myśli grę na PS3 i padach od Sony

Tak jak mówiłem - mamy X'y bo Microsoft postanowił coś zrobić w kierunku turnieju, a Sony nas olało i nawet nie odpowiedziało na zapytanie. Poza tym jeśli już miałyby to być PS3'ki to dwie, a nie jedna, każda z kablem VGA i dwoma padami. No i oczywiście nie można zapomnieć o kopiach gry. Rozumiem, że krzyżak w padzie od Plejaka jest lepszy, ale szczerze mówiąc to wole zostać z tym co mam i mieć jakiś support od Microsoftu, niż polecieć na PS3 i znów czuć się olewanym przez tą "wspaniałą" firmę, jaką jest Sony.

No rozumiem sprawę, trochę dziko też grać turniej obok na PS3, skoro microsoft wypożyczam wam sprzęt. Wpaść i tak bym chętnie wpadł, potrenować sobie :) chociaż na x-a to nawet fightpada nie mam :/

p.s BAR7H odezwij się na livie to w HDRemixa pogramy

Opublikowano (edytowane)

Pytanie do osób które znają zawodników ze świata SF. Gre kupuje w kwietniu i zamierzam wytrenować sobie dwie postacie tylko kompletnie nie wiem kogo wybrać. Od wielu lat gram w Soul calibur i Tekkena więc tak sobie pomyślałem że fajnie by było wybrać takie postacie które mają w miare podobny styl to tych którymi grałem do tej pory. W SC gram Kilikiem i Taki, natomias w Tekkena gram Lawem. Czy jest w SF jakaś postać walcząca podobnie do którejś z wymienionych ?

Edytowane przez wiedzminka
Opublikowano
Pytanie do osób które znają zawodników ze świata SF. Gre kupuje w kwietniu i zamierzam wytrenować sobie dwie postacie tylko kompletnie nie wiem kogo wybrać. Od wielu lat gram w Soul calibur i Tekkena więc tak sobie pomyślałem że fajnie by było wybrać takie postacie które mają w miare podobny styl to tych którymi grałem do tej pory. W SC gram Kilikiem i Taki, natomias w Tekkena gram Lawem. Czy jest w SF jakaś postać walcząca podobnie do którejś z wymienionych ?

Nie kupuj SF, oszczędzisz sobie nerwów...

BTW Jeśli grasz Lawem to może Fei Long albo Gen? NVM graj

SAGATEM

:lol::lol::lol:

Opublikowano (edytowane)

Myślę że wzorowanie się na postaciach z gier 3d nie ma sensu, tutaj gra się zupełnie inaczej.

Co do Lawa z tekkena jego wiernym odpowiednikiem a w sumie protoplastą jest Fei-Long

Kiliki i Taki to już trudniej będzię przyporządkować hmm Kilik długi zasięg to może Dhalsim, Taki o ile pamiętam to szybka postać więc proponuje Cammy,Sakure ewentualnie Chun-Li

Chociaż jako drugą postać polecałbym najlepiej kogoś z prawdopodobnych Top tierów czyli Sagat, Ryu, Zangief, M.Bison

Edytowane przez Crono
Opublikowano
Kiliki i Taki to już trudniej będzię przyporządkować hmm Kilik długi zasięg to może Dhalsim, Taki o ile pamiętam to szybka postać więc proponuje Cammy,Sakure ewentualnie Chun-Li

Do Taki to już lepiej El Fuerte pasuje, ale on jest (podobno) słaby...

Opublikowano

Ja polecam Ci nie swirowac. Jesli nie miales kontaktu ze Streetem ucz sie krecic cwiartki i polowki na kims podstawowym.. Ken/ Ryu

mi troszke zajelo zanim zaczolem skaldac combosy a bez kciuka owinietego w podkoszulek nie radze sobie do dzis :P

Opublikowano
Ja polecam Ci nie swirowac. Jesli nie miales kontaktu ze Streetem ucz sie krecic cwiartki i polowki na kims podstawowym.. Ken/ Ryu

mi troszke zajelo zanim zaczolem skaldac combosy a bez kciuka owinietego w podkoszulek nie radze sobie do dzis :P

kup sticka...

Gość GaScAn
Opublikowano

Kogo mi polecacie ze SF IV? Które z postaci obecnych będą się grały ,że trzymasz tył?

Opublikowano

WTF :closedeyes: :ninja:

ps.Gascan zartujesz sobie prawda xD?

Opublikowano

Ja także uważam że jeśli nie miałeś styczności z SF'em wcześniej to najpierw musisz nauczyć się kręcić ćwiartki i połówki.Jak bardzo chcesz postacie które grają trzymając tył to jest to Bison Guile Chun Li Balrog Blanka E.Honda i Vega, także wybór jest ale myślę że na pierwszy ogień najlepiej jakbyś wziął Chunke jeśli chcesz się najpierw uczyć chargowanych postaci a jak nie to Ryu,Ken bądź Sagat. Wybór już zostawiam Tobie :)

Gość GaScAn
Opublikowano

To intro co ktoś dał linka daje radę, jak muzyka przechodzi z jpopu w motyw ze SF to aż chcę krzyczeć SONIC BOOM!!!!! Jeżeli tak rzeczywiście będzie wyglądało intro to jest to najlepsze intro jakie może być w bijatyce. Najlepsze od czasu Soul Edga.

HardcoreGamer wypuścił poradnik do SF IV w wersji arcade w .pdfie LINK

+ wrzucam kilka fotek na podkręcenie hypu

sf4-ps3.jpg

sf4-xbox360.jpg

4$ za lalkę

zangief.jpgguile.jpg

chun-li.jpgryu.jpg

Gość GaScAn
Opublikowano

Zaraz że crap. Pewnie poskakałbyś sobie po platformach Zangiefkiem czy słodziutkim Ryu. Taka maskotka spoko by była powiesić w aucie. Miałem kiedyś powieszoną Aeris ale każdy kto wsiadał mówił "co to kur.wa?" Nawet bym jej nie ściągał ale odpadła jej noga...

Opublikowano

Wlasnie obczailem i graficzka jest ok. Sam gameplay troszke mi nie pasuje, wolno jest dosc i po jednym superze z wariacja ultra, ale zobaczymy co czas przyniesie i nowe postacie. Na razie jest ok, ale liczylem na cos lepszego mimo wszystko.