Skocz do zawartości

Tenis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Delpo-Nadal wlasnie trwa i jaka tam jest atmosfera nie mowiac o poziomie sportowym.Wypruwaja sobie zyly jak, tylko to możliwe az nie pamiętam kiedy tak się ekscytowałem jakims meczem. Poezja dla fanow tenisa, ale szkoda ze straca tyle sil, bo rudy już czeka i zaciera  raczki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tez nie ogladalem, ale ostatnio zniszczyla w cinci zmeczona olimpiada kerber, wiec jak będzie siedział serwis to szlem jest do wygrania. Warto  przypomnieć, ze z venus w qf już przegrywala 3-1 w trzecim i bronila jednej meczowej.

Z ATP z tego co widziałem 5 setowki stana z evansem  i rafy z pujem zdecydowanie najlepsze mecze na uso.

Opublikowano

Pliskova wytrzymała głową. Chłodna i opanowana była a syrena znowu mina jak przy biegunce i drama queen. To będzie świetny finał. Angie mam nadzieję zregenerowała się po IO i będzie dobra bitwa. Woźniacka też ładny powrót zaliczyła co cieszy ale jeszcze bardziej robi #1 Kerber. To jest jej rok i czuję że do kolekcji dołoży NY.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ogladałem Radwanska. Tak naprawde to nie miała nic do powiedzenia w tym meczu. Była wyraznie słabsza od pierwszego do ostatniego gema. 
Albo ta przeciwniczka to jakis czarny kon albo Radwanska jeszcze spała na tym meczu

Opublikowano

Dobra nie oglądałem meczu i jakoś nie śledzę zawodniczek z top100 WTA, więc myslalem ze ta Chorwatka to jakiś młody talent i eskplodował, zdarza się. Ale ona ma 34 lata i przez 18 lat startów w Australian Open wygrała w sumie 3 mecze w turnieju głównym...  :dafuq:

Opublikowano

czarny koń to czeka na pojedynek. coco vs. mirjana, to byłby dobry finał. niestety mało realny ale chociaż kto wie bo sporo faworytów odpadło.

Opublikowano

Colin Twoje ulubione zawodniczki graja jutro o szlema, ktorej kibcujesz?

Mecz Rafa-Dima to była 5-godzinna, mega ciezka przeprawa, ale przy tym dostarczyl dużo emocji. Bulgarska podrobka Federera mimo ze miała bilans ponad 70 winneerow i 70 UE to nie była w stanie wjechać Hiszpanowi na psyche, a miał swoje okazje. I bardzo dobrze, bo czeka nas pi.erdolony klasyk w WTA i ATP, to tak jakby cofnac się do 2008 roku.

Rafa jak wygra będzie pierwszym w historii graczem open ery, który zdobyl podwojnego karierowego szlema. Jak widać Przeszczep wlosow może zdzialac cuda. Polecam.