Skocz do zawartości

Californication

yaczes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Końcówka końcówką, ale dwa ostatnie odcinki (9 i 10) są jak dla mnie zbyt romantyczne. Ja wiem, że czasami tak trzeba, wypada, ale już chcę cycki, alkohol i jaranie - to co mnie wciągnęło ten serial. Gdyby tak wyglądały dwa pierwsze odcinki, to ogladalność spadłaby o połowę.

Opublikowano

Dla mnie ten serial zawsze był romantyczny. Od pierwszego odcinka bardzo mnie ujęło, że Hank, chociaż przeleci wszystko, co ma dwie nogi, to jednak w duszy jest ciągle wierny swojej jedynej, swojej Izoldzie, z którą nie może być z powodów tragicznych. To bardzo piękne.

Gość andertejker
Opublikowano

"dzieje" to się w tym serialu cały czas, od pierwszego odcinka :]

biedak Lew, mam nadzieję, że nie wykorkował, bo co teraz zrobi ta jego królewna? ;)

Opublikowano

zastanawiam się, czy w takim przypadku wstrzyknięcie adrenaliny (czy co on mu tam podał) poważnie nie zaszkodziło. Nie jestem buegły w tych sprawach, a nie chce mi się szukać. Jeszcze się okaże, że Hank pomógł mu zejść ze świata :)

Opublikowano

No i koniec sezonu.

Szkoda Lew, jedna z fajniejszych postaci w serialu. Niby jakby jej nie uśmiercili to zakończenie nie było, by tak mocne, ale cóż ...

Wiadomo też, że 3 sezon będzie, ale nie wyobrażam sobie tego za bardzo, 2 już był widocznie gorszy od 1 więc mogli dać spokój, żeby nie psuć efektu. Z resztą co ja gadam i tak pewnie 3eci będę oglądał :)

Gość andertejker
Opublikowano

no właśnie co ty gadasz ;)

trzeci będzie lepszy od drugiego, bo

Karen wyjechała w pizdu do Niu Jorku i Hank będzie mógł teraz konkretnie poszaleć, o ile córunia nie będzie za nim chodzić krok w krok :twisted:

Opublikowano

W sumie dało się przewidzieć końca Lew z samego tytułu epa. Całościowo odcinek fajny, trochę podciągnął ogólny wizerunek. Kilka mocnych dialogów (scena porodu przeurocza).

Ogólnie na luzie czekam na trzeci sezon.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
oświeć nas snejku

ja wciąz rowniez na to czekam

nie wiem co myslec, 7 ep pierwszego sezonu, smiesznie jest, ale irytuje mnie ten ich "idealny" światek, wszystko co ma cycki chce sie grzmocic, ćpają sobie bez konsekwencji.

cos w tym jest

palą, piją, ćpają prawie do nieprzytomności a potem wsiadają w samochód i do domu

Opublikowano

Wow, identycznie jak w Sopranos a tam sie nikt tego nie czepiał. Zresztą Californication wzorowane było na biografii Duchovnego. Raczej nie dał bym wiary temu jakby ktos powiedział, że facet nie cpał i nie obracał panienek.

Opublikowano

No ale jasne, że to jest przerysowane. To komedia, na litość boską. To jest właśnie zabawne, że w każdym odcinku po kilka razy Hank idzie do sklepu/baru/muzeum/kolegi i zawsze poznaje jaką laskę, którą najdalej za kwadrans już posuwa. Za każdym razem to uproszczenie jest dla mnie coraz zabawniejsze, bo twórcy widocznie puszczają oko do widza.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ogolnie wg wypada na minus bardziej. serial ciagnie sie od epow ktorych nie da sie ogladac przez takie ktore chcialoby sie ogladac w kolko. na ta mala i jej gre nie moge patrzec. ona nie nadaje sie do niczego co mozna robic przed kamera. obejrzalem 2 sezony i na trzeci nie mam ochoty

Opublikowano

Ta młoda to jedyny minus tego serialu, poważny minus. Denerwuje wszystko od jej wyglądu po sposób bycia. Mowie tu o postaci z serialu, bo o niej osobiście wiem tylko tyle, że NIE POTRAFI GRAĆ. Jak staje w miejscu i zaczyna jakiś durny monolog zbuntowanej nastki, a przy tym jednocześnie wygląda jakby czytała go z kartki ukrytej w krzakach to aż się chce przewinąć odcinek.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I co tam, kiedy nowe odcinki, może już są? Co słychać ogólnie w świecie Hanka?