Skocz do zawartości

Californication

Featured Replies

• Odpowiedzi 424
  • Wyświetleń 48,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ten odcinek uratowała akcja z wisielcem, bo cała reszta włącznie z małpką suszyła strasznie. Serial zjada własny ogon i chyba Hank musiałby zacząć ruchać Beke, żeby zrobiło się ciekawie.

• koniec ...   Bede tesknil za najslynniejszym kalifornijskim yebaką.

• Oj będzie z czego brać teksty aby zaimponować kobiecie 8) Postanowiłem sobie odświeżyć pamięć , i oglądam od pierwszej serii. Mam wrażenie , ze 4 seria będzie lepsza od trzeciej.

Opublikowano

Końcówka końcówką, ale dwa ostatnie odcinki (9 i 10) są jak dla mnie zbyt romantyczne. Ja wiem, że czasami tak trzeba, wypada, ale już chcę cycki, alkohol i jaranie - to co mnie wciągnęło ten serial. Gdyby tak wyglądały dwa pierwsze odcinki, to ogladalność spadłaby o połowę.

Opublikowano

Dla mnie ten serial zawsze był romantyczny. Od pierwszego odcinka bardzo mnie ujęło, że Hank, chociaż przeleci wszystko, co ma dwie nogi, to jednak w duszy jest ciągle wierny swojej jedynej, swojej Izoldzie, z którą nie może być z powodów tragicznych. To bardzo piękne.

Opublikowano

Tak, tak, a póki co zaczęło sie coś dziać przynajmniej. Końcówka mocna.

Opublikowano

"dzieje" to się w tym serialu cały czas, od pierwszego odcinka :]

biedak Lew, mam nadzieję, że nie wykorkował, bo co teraz zrobi ta jego królewna? ;)

Opublikowano

zastanawiam się, czy w takim przypadku wstrzyknięcie adrenaliny (czy co on mu tam podał) poważnie nie zaszkodziło. Nie jestem buegły w tych sprawach, a nie chce mi się szukać. Jeszcze się okaże, że Hank pomógł mu zejść ze świata :)

Opublikowano

No i koniec sezonu.

Szkoda Lew, jedna z fajniejszych postaci w serialu. Niby jakby jej nie uśmiercili to zakończenie nie było, by tak mocne, ale cóż ...

Wiadomo też, że 3 sezon będzie, ale nie wyobrażam sobie tego za bardzo, 2 już był widocznie gorszy od 1 więc mogli dać spokój, żeby nie psuć efektu. Z resztą co ja gadam i tak pewnie 3eci będę oglądał :)

Opublikowano

no właśnie co ty gadasz ;)

trzeci będzie lepszy od drugiego, bo

Karen wyjechała w pizdu do Niu Jorku i Hank będzie mógł teraz konkretnie poszaleć, o ile córunia nie będzie za nim chodzić krok w krok :twisted:

Opublikowano

W sumie dało się przewidzieć końca Lew z samego tytułu epa. Całościowo odcinek fajny, trochę podciągnął ogólny wizerunek. Kilka mocnych dialogów (scena porodu przeurocza).

Ogólnie na luzie czekam na trzeci sezon.

Opublikowano

fajny jest smaczek slowny dla fanow dexa i vice versa :)

Opublikowano

oświeć nas snejku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie wiem co myslec, 7 ep pierwszego sezonu, smiesznie jest, ale irytuje mnie ten ich "idealny" światek, wszystko co ma cycki chce sie grzmocic, ćpają sobie bez konsekwencji.

Opublikowano
oświeć nas snejku

ja wciąz rowniez na to czekam

nie wiem co myslec, 7 ep pierwszego sezonu, smiesznie jest, ale irytuje mnie ten ich "idealny" światek, wszystko co ma cycki chce sie grzmocic, ćpają sobie bez konsekwencji.

cos w tym jest

palą, piją, ćpają prawie do nieprzytomności a potem wsiadają w samochód i do domu

Opublikowano

Wow, identycznie jak w Sopranos a tam sie nikt tego nie czepiał. Zresztą Californication wzorowane było na biografii Duchovnego. Raczej nie dał bym wiary temu jakby ktos powiedział, że facet nie cpał i nie obracał panienek.

Opublikowano

No ale jasne, że to jest przerysowane. To komedia, na litość boską. To jest właśnie zabawne, że w każdym odcinku po kilka razy Hank idzie do sklepu/baru/muzeum/kolegi i zawsze poznaje jaką laskę, którą najdalej za kwadrans już posuwa. Za każdym razem to uproszczenie jest dla mnie coraz zabawniejsze, bo twórcy widocznie puszczają oko do widza.

Opublikowano
Wow, identycznie jak w Sopranos a tam sie nikt tego nie czepiał.

Ja się nie czepiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie.

Opublikowano

ogolnie wg wypada na minus bardziej. serial ciagnie sie od epow ktorych nie da sie ogladac przez takie ktore chcialoby sie ogladac w kolko. na ta mala i jej gre nie moge patrzec. ona nie nadaje sie do niczego co mozna robic przed kamera. obejrzalem 2 sezony i na trzeci nie mam ochoty

Opublikowano

A ja nie moge sie doczekac :)

Gdzies widzialem info ze pod koniec '09 albo na poczatku '10 wyjdzie.

Opublikowano

Ta młoda to jedyny minus tego serialu, poważny minus. Denerwuje wszystko od jej wyglądu po sposób bycia. Mowie tu o postaci z serialu, bo o niej osobiście wiem tylko tyle, że NIE POTRAFI GRAĆ. Jak staje w miejscu i zaczyna jakiś durny monolog zbuntowanej nastki, a przy tym jednocześnie wygląda jakby czytała go z kartki ukrytej w krzakach to aż się chce przewinąć odcinek.

Opublikowano
A ja nie moge sie doczekac :)

Gdzies widzialem info ze pod koniec '09 albo na poczatku '10 wyjdzie.

a ja slyszalem, ze w kwietniu tego roku ma juz byc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I co tam, kiedy nowe odcinki, może już są? Co słychać ogólnie w świecie Hanka?