Skocz do zawartości

Californication

Gość yaczes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry finał sezonu. Mógłby to też być świetny finał całego serialu...

gdyby Hank faktycznie zginął i nie byłoby zaklepanego kolejnego sezonu ;/ Hank pogodzony ze wszystkimi, ponownie w związku z Karen, Runkle pogodzony z Marcy, wszystkie wątki zamknięte i na koniec (odrobinę tylko niejednoznaczna) śmierć Moody'ego bezpośrednio wynikająca z jego beztroskiego stylu życia - tak właśnie można by z klasą zakończyć Californication

• Plusik 1
Opublikowano

dobrze napisales ale nie zapominajny, ze to showtime takze mozemy sie spodziewac nastepnych 5 sezonow

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Został mi tylko finał, ale już mogę napisać, że to zdecydowanie najgorszy sezon.

Z zayebistej komedii serial zamienił się w ckliwą obyczajówke (z wyjątkiem akcji z Runkle'm).

Nie wiem, może Kapinos powinien mniej odcinków pisać, bo się facet zwyczajnie wypalił.

Opublikowano (edytowane)

planują spin-off z postacią, która pojawi się w następnym sezonie (jeśli zostanie pozytywnie przyjęta).

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

ta, chodziło mi o następny. ja w przeciwieństwie do większości daleki jestem od surowej krytyki w stosunku do tego sezonu, chociaż emocji już wielkich nie wzbudza. ot taki dwudziestominutowy dodatek do kotleta w poniedziałkowe popołudnie.

Opublikowano

Nie no ja też nie napisałem, że jest już chuyowy czy coś, tylko niestety zbiedniał sporo.

Finał właśnie obejrzałem i też nic specjalnego, ze 2 razy może się delikatnie uśmiechnąłem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem po końcówce piątego sezonu i faktycznie - bez fajerwerków i bitej śmietany. Dałbym 4-/5. Ot, poprawny serial się zrobił. Końcówka to faktycznie końcówka czy szóstka została potwierdzona? Jeśli tak to znów będą drążyć wątek "powrotu do rodziny" co jest już męczące, a wyjaśnień Hanka nikt nie będzie chciał słuchać dlaczego

zaćpał z byłą i ją wydymał na chwilę przed upragnioną kolacyjką ze swoją ukochaną famą

.

Za rok znów wchłonę całość. Nie jestem fanem klepania epizodów z tygodznia na tydzień.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Okey łyknąłem piaty sezon.

Teraz nie wiem czy tak się stęskniłem za przygodami Hanka czy ten sezon był po prostu dobry. W każdym bądź, jak dla mnie najlepszy sezon od czasów drugiego. Zdecydowanie lepszy niż trzeci i czwarty (tym bardziej).

Główny motyw z Samurajem jak najbardziej na plus. Hank przystopował

schemat ciągłego jebania wszystkiego co się rusza a potem wzdychania do Karen doprowadzał mnie już do (pipi)icy.

Bates kozak xD Charlie norma - jedyne co się nie zmieniło to becca którą chciałbym zobaczyć jak coś ją żywcem zapierdala :( Zresztą ten jej chłopak też w(pipi)iał.

Finał może być (chociaż nadal daleko do finału trzeciego sezonu). Chociaż znając Californication w 6 sezonie i tak wszystko zostanie zrestartowane i zapomniane (w(pipi)ia mnie ten kompletny brak konsekwencji w Cali).

Btw. dwie sceny mnie zniszczyły xD

Akcja w radiowozie, szczególnie motyw, że Charliemu obciągał transol. A Hank z Samurajem kręcili bekę xDDDDDDDD

Scena w której Charlie walił tą nową Tomb Raider w łóżku Stu i Marcy. A potem ci odgrywali scenki, kręcąc bekę z Charliego xDDDDD

Opublikowano (edytowane)

Akcja w radiowozie, szczególnie motyw, że Charliemu obciągał transol. A Hank z Samurajem kręcili bekę xDDDDDDDD

Scena w której Charlie walił tą nową Tomb Raider w łóżku Stu i Marcy. A potem ci odgrywali scenki, kręcąc bekę z Charliego xDDDDD

Haha, ta, pamietam te sceny. Najbardziej rozsmieszyl mnie tekst Hanka do Samuraja po tym jak juz

Samuraj nastraszyl tego typka co chcial puknac jego czarnulke i potem siedzial troche przybity w tym radiowozie...

Hank: Nie zalamuj sie, moglo byc gorzej.

Samuraj: Oh really ?

Hank: Zawsze mogl ci transwestyta laske zrobic

I beka obaj xD

Jednak sezon w moim mniemaniu to juz takie odcinanie kuponow powoli, pierwsze 2 mi sie najbardziej podobaly i watpie ze to sie zmieni, niemniej jednak czekam z niecierpliwoscia na kolejny, Cali to moj ulubiony serial a Hank to za(pipi)iscie charyzmatyczna postac ktorej nie da sie nie lubic :D

Edytowane przez Bansai
Opublikowano (edytowane)

Haha, ta, pamietam te sceny. Najbardziej rozsmieszyl mnie tekst Hanka do Samuraja po tym jak juz

Samuraj nastraszyl tego typka co chcial puknac jego czarnulke i potem siedzial troche przybity w tym radiowozie...

Hank: Nie zalamuj sie, moglo byc gorzej.

Samuraj: Oh really ?

Hank: Zawsze mogl ci transwestyta laske zrobic

I beka obaj xD

Taaaa, to było mega. A jeszcze prędzej Samuraj cały czas kręcił bekę z Runkla ze słynnej akcji w biurze (trzepanko).

Btw przypomniała mi się jeszcze jedna kozacka scena w tym sezonie.

Jak Tyler kazał Charliemu powiedzieć do tego bydlaka w barze, że chciałby mu obciągnąć kutasa. No i biedny Charlie dostał pałą po pysku hehe.

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano

Marilyn Manson pojawi sie w kilku odcinkach szóstego sezonu.

Na bank Hank dostanie od niego propozycje napisania biografii , coś tam będzie się ociągał , Manson mu sypnie sianem , będą razem jeżdzic po Los Angeles i kręcić bekę z Charliego...ja to tak widzę :)

Opublikowano

No to nieźle hehe, chociaż osoby które narzekały na nigga klimat dostaną całkowitą odskocznię.

Pytanie za 100 punktów

w jednym z odcinków Hank z nowym agentem idą na rozmowę, ruchanko do jakiegoś słynnego reżysera bodajże Larsa (szkop). To jest aluzja do jakiegoś "prawdziwego" reżysera czy to w 100% fikcyjna postać?

Opublikowano

Lars von Trier znany jest z dość osobliwych układów z kobietami (silne główne role kobiece w jego filmach, przemoc wobec kobiet itp), zdaje się że gdzieś przewinęła mi się wzmianka, że ten reżyser z Californication miał być jakąśtam karykaturą von Triera właśnie.

Opublikowano (edytowane)

von trier mieszka w małym domku w danii niedaleko lasu i w wolnych chwilach pływa kajakiem po okolicznych rzekach więc to chyba nie to

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

Marilyn Manson pojawi sie w kilku odcinkach szóstego sezonu.

Na bank Hank dostanie od niego propozycje napisania biografii , coś tam będzie się ociągał , Manson mu sypnie sianem , będą razem jeżdzic po Los Angeles i kręcić bekę z Charliego...ja to tak widzę :)

To ty tak to widzisz, czy "na bank"? Bo potwierdzono, że Hank pisze scenariusz na Broadwayowski musical, a Manson będzie grał w nim główną rolę - samego siebie, ale ty jako polski Hank Moody może coś jeszcze zmieniasz z reżyserem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obejrzałem w końcu 5 sezon. Oglądało się równie dobrze co poprzednie, wciagnąłem wszystkie 12 epów za jednym posiedzeniem. Idealny serial na poprawe nastroju przed spaniem :D

Kiedy 6 sezon ma wystartować?

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...