Brainiac 0 Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 Ja osobiście polecam program Adobe Photoshop CS2 lub CS3. Ma w sobie naprawdę "WSZYSTKO" Jednak nauka obsługi programu jest z początku trudna zważywszy na ilość funkcji, z programów freeware również polecam GIMP'a. Pozdros. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 Darmowy to sie powtorze ale co mi tam...GIMP :] http://www.gimpuj.info/index.php?action=tutoriale przyda sie... Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 26 lipca 2008 Opublikowano 26 lipca 2008 do prostych/szybkich korekt raczej tak. ale jesli chcesz zrobic cos naprawde ladnego to raczej nie. moje pytanie zna ktos jakis dobry programik, który potrafi powiekszyc bezstratnie[chodzi mi o dobra jakosc] maly obrazek? Cytuj
Gość Opublikowano 26 lipca 2008 Opublikowano 26 lipca 2008 Nie można powiększyć bezstratnie .. Za dużo filmów szpiegowskich się naoglądałeś Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 28 lipca 2008 Opublikowano 28 lipca 2008 Chyba ze to wektory sa...wtedy nie ma problemu Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 6 sierpnia 2008 Opublikowano 6 sierpnia 2008 wiem, ze sie nie da bezstratnie... mi chodzi o minimalne straty kiedys cos takiego mialem i dzialalo calkiem sprawnie tylko nazwy niepamietam ;/ Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 sierpnia 2008 Opublikowano 19 sierpnia 2008 To nie zależy od programu, tylko od "metody ponownego próbkowania" (podaję za PSH, nie wiem czy to sie tak fachowo nazywa), którą będziesz powiększał. ;] Po powiększeniu będziesz i tak musiał sie pobawić w lekkie wyostrzanie. Cudów nie zdziałasz, tak czy siak. Cytuj
Bandi 5 Opublikowano 21 sierpnia 2008 Opublikowano 21 sierpnia 2008 Jeżeli chcesz zmieniać np rozmiar obrazów itp to najlepszy jest InfranView - bardzo dobry silnik do optymalizacji grafiki i to za darmo Photoshop to moim zdaniem najwygodniejszy program do obróbki zdjęć ale ja uzywam go od kilku lat wiec moge sie mylić. Nie stac mnie na najnowszego pelnego photoshopa ale dużo można zrobić już na tanim Photoshop elements GIMP powinien zadowolić każdego, tymbardziej że jest darmowy Cytuj
Zigur 0 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 Gimp 2.4 i wszystko jasne xD. A tu masz stronkę na której możesz sporo się nauczyć - http://www.gimpuj.info/ Cytuj
Loki! 0 Opublikowano 16 maja 2009 Opublikowano 16 maja 2009 Adobe After Effects CS3 -Potęga na całego Można ze zwykłego zdjęcia zrobić animacje samobójstwa, nałożyć realistyczną krew i wiele innych... Program jest zdecydowanie przeznaczony dla zaawansowanych użytkowników. Sam teraz zabieram się za naukę- Masakra ;p. A tak to jeszcze jest Corel Paint Shop Pro Photo PhotoShop CSx CorelDRAW Graphics Suite X4. Cytuj
Thomas_PL 1 Opublikowano 18 czerwca 2009 Opublikowano 18 czerwca 2009 GIMP + różne wynalazki do optymalizacji: jpegoptim, pngcrush, pngout, optipng itd. itd. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 19 czerwca 2009 Opublikowano 19 czerwca 2009 jak darmowy to GIMP. Używałem kiedyś grubo jak miałem faze straszną na Open Source. Właściwie to ma te same możliwości co Photoshop, tylko czasami pewne rzeczy trzeba robić inaczej. Jak nie przekonuje Cię wygląd (to rozbicie narzędzi na kilka małych okienek potrafi wkurzyć na windowsie, gdzie nie ma wielu pulpitów) to możesz wciągnąć sobie Gimpshop czy jakoś tak -wtedy to przypomina dosyć PS'a. o jakas popierdółka zrobiona w GIMPie : Cytuj
Totamten 123 Opublikowano 20 czerwca 2009 Opublikowano 20 czerwca 2009 Najczęściej używam paint.net-a, bo jest bardzo łatwy w obsłudze, a przy tym bogaty w opcje. Jak potrzebuję zrobić coś bardziej skomplikowanego (taki sobie zwrot jak na moje skromne umiejętności), to używam Gimpa. Nigdy nie potrzebowałem więcej narzędzi i te też polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi