aux 3 784 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 A ja kompletnie nie kumam tej wojny, uwielbiam obydwie kapele i nie widzę problemu. Mój pierwszy kontakt z Muse miał miejsce dawno temu, podczas spożywania obiadu, w czasach kiedy telewizje muzyczne puszczały fajne teledyski. To było "Muscle Museum" i z miejsca spodobała mi się ta muza (klip też zresztą się wyróżniał). Późniejsze nagrania Muse nie zrobiły na mnie większego wrażenia (doceniłem po latach) ale chyba w 2004 znów przy obiedzie zobaczyłem klip do "Hysteria" (moja ulubiona piosenka Muse) i to był dla mnie mega cios między uszy. Zakochałem się w płycie "Absolution". Później dorwałem płytkę DVD z "Absolution Tour" i zaraziłem Musomanią kilku znajomych. Ostatni ich materiał ("Black Holes and Revelation") nie bardzo mi podszedł, z tej płyty słucham tylko "Knights of Cydonia", "Starlight" i "Supermassive Black Hole". Nie mogę się doczekać ich nowej płyty bo ciekawi mnie w jakim kierunku pójdą. Generalnie bardzo lubię muzykę z wysp, od jakiegoś czasu na plejliście w Winampie mam Radiohead, Muse, U2 i Blur. Cytuj Odnośnik do komentarza
White 23 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) Innym fajnym zespołem brytyjskim jest Starsailor- klimatyczny idie rock, ich pierwsza płyta "Love is here" to najbardziej romantyczny release jaki słyszałem . W ogóle muzyka z wysp rula. A jak sie komuś Muse i Radiohead podobają, może mu też podejść kanadyjski Arcade Fire- bardzo ładne piosenki, m.in Laika, Haiti czy No Cars Go, i ładnie w to wszystko wpleciony kobiecy wokal. W ogóle ostatnia płyta radiogłowych mnie zaczarowała. Nie zasnę jeśli przed snem nie posłucham sobie kawałka "Videotape". ;] Edytowane 6 Stycznia 2008 przez White Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Równiez uwielbiam Starsailor, dodajmy ze ich piosenka była w endingu MGS3(way to fall) to o czyms swiadczy. A co do tematu, Muse zaczałem sie interesowac przy okazji GH3 w którym jest prześwietny kawałek Knights of Cydonia, sciagnalem dyskografie od razu. Ostatnia płyta srednio mi sie podoba, ze 4 piosenki fajne, poprzednie imo duzo lepsze, Hysteria, Uno, imo przeza(pipi)iste kawałki. Nie moge się doczekac tej nowej płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mordechay 680 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Cza odświeżyć topic. Brzmienie mają genialne, wg niektórych miejscami nieco cukierkowate, ale właśnie takie lubię.Perkusja i gitarra są wyczesane, wokal trochę słaby, widziałbym raczej kogoś z głosem Cornella z Audioslave albo Burnleya z BB zamiast Bellamy'ego. Druga i ostatnia płyta są imo najlepsze, a kawałków Map of Problematique (maj fejwryt), Knights Of Cydonia, Plug in Baby, Time is Running Out i innych słucham od kilku miesięcy w kółko.Świetna kapela. Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Tez słucham od niedawna i powiem tak jakby zespół miał wiecej kawałków takich jak Map of Problematique to był by najlepszy po prostu, choć i tak jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
White 23 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Ale fajny wydali ten singiel "Dead Star/ In Your World"- oba utwory nieźle kopią w zadek, lubię sobie często puścić. Ale jednak jak długo się tego słucha to robi się dość monotonnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Batman 0 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Ale fajny wydali ten singiel "Dead Star/ In Your World"- oba utwory nieźle kopią w zadek, lubię sobie często puścić. Ale jednak jak długo się tego słucha to robi się dość monotonnie. Z takich typowo ciężkich kawałków z ich repertuaru to polecam jeszcze Yes Please, B side z Sunburn'a zdaje się. Darcie mordy, ciężkie gitary i nikt mi nie powie, że oni nie grają momentami metalu . Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Która płyta najlepsza? Bo słyszałem parę kawałków i fajnie chłopaki grają, więc może na Gwiazdkę bym jakiś album poprosił Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 530 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Chyba Absolution, choć inni mogą woleć to coś, co tam siedzą przy stole na pustyni i grają w karty. Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 A co myslisz o "Showbiz" ? Bo "Absolution" wogóle nie ma na Allegro, a właśnie z ich debiutanckiego albumu pochodzą kawałki, które słyszałem (Uno, Sunburn). Reszta utworów trzyma poziom? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 tak plug in baby tam chyba jest wiec to dobra plyta. ale moze sie pomylilem. No ale najlepsza chyba jednak absolution Cytuj Odnośnik do komentarza
White 23 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Showbiz jest jak dla mnie najbardziej klimatyczne. Mam spory sentyment do utworów "Sunburn", "Muscle Museum" i "Showbiz" właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ok, to chyba wybiorę "Showbiz", bo jak pisałem "Absolution" na Allegro niestety nie ma. Dzięki chłopaki ;* Cytuj Odnośnik do komentarza
White 23 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 No ale tam nie ma Plug in Baby, Milan sie pomylił. Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 E tam, raz słyszałem ten kawałek i jakoś zbytnio nie przypadł mi do gustu :F Cytuj Odnośnik do komentarza
bajej 28 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Knights of Cydonia miażdży cyce, wiecie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Wiemy. Ogólnie Muse miażdży cyce, wiedziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
bajej 28 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 O RLY? Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zajcik 64 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Nowy album Muse "The Resistance" 14 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Jeszcze nie umarli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pelipe 236 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Dla mnie pedały, choć i tak mniejsze niż The Killers -,-' Cytuj Odnośnik do komentarza
Zajcik 64 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Dla mnie pare plyt maja spoko (ich kawalki wpadaja w ucho), ale ogolnie sa strasznie nudni i monotonii. Nie jestem w stanie przesluchac wiecej niz 1 plyte pod rzad;] Cytuj Odnośnik do komentarza
bajej 28 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 bo wokalista ma chu.jowy głos :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Dla mnie pedały, choć i tak mniejsze niż The Killers -,-' Nie no trzeba być tolerancyjnym. Nie samym metalem człowiek żyje, udało im się jedną dobra płyte zrobić i do tego są nieźli technicznie i wypracowali swój własny styl. Wokal drażni, ale da się przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi