Opublikowano 8 listopada 20168 l To nie tak. To wszystko zależy od anteny w lapku/xboxie + oczywiście od odległości + do tego z założenia zasięg przy 5GHz jest trochę gorszy niż przy 2.4.
Opublikowano 8 listopada 20168 l lece po 2.4ghz bo mi bodaj laptop i vita nie obsluguja 5ghz. odleglosc routera do sprzetu wszelakiego to max 5metrow najwyzej kupie kiedys lepszy router i tyle
Opublikowano 8 listopada 20168 l Widzę, że zupełnie nie przeczytałeś tego co napisałem ale nie dziwie się.
Opublikowano 8 listopada 20168 l Ciebie srooba zazwyczaj sie nie czyta, ale zrozumialem co mi napisales - ze lepszy router tutaj niewiele pomoze, ale to mowiles w stosunku do laptopa. w stosunku do np. xboxa tez sie sytuacja nie zmieni?
Opublikowano 8 listopada 20168 l Tak czytam co to za wynalazek ten TC7200U i jak Bizon napisał: zapomnij o 120 mbps po WiFi.
Opublikowano 16 listopada 20168 l Mam vectre 100mbit z ktorej dostalem router: Mam do niego podłączony komputer dwa pomieszczenia dalej, transfery jakie osiągam po wifi to 70-80mbit, czyli całkiem znośnie. Jest niestety jeden warunek, mam taki transfer dopóki do routera podłączone są tylko 2-3 urządzenia, jak więcej urządzeń zaczyna korzystać z internetu to zasięg i transfer w routerze spada. Postanowiłem, że mu ulżę i podłączyłem do niego drugi router TP-LINK WDR3600, który nawet gdy nie jest obciążony to ma transfery rzędu 15mbit w momencie gdy jakiś chu,jowy router z vectry, bez żadnych anten zewnętrznych itd ma transfery ~70mbit. Czy ktoś zna rozwiązanie tej sytuacji? Przecież to nie jest możliwe, żeby jakiś defaultowy CISCO miał lepsze transfery od TPLinka, okej, lepsze może i niech ma, ale nie rzędu 400%.
Opublikowano 16 listopada 20168 l Kolega MBeniek24 już pomógł na IRCu. Dziękuję jeszcze raz. Polecam użytkownika. Polecam IRCa.
Opublikowano 24 stycznia 20178 l Pojutrze będę miał podłączaną neostradę 20mb. Dostałem za opłatą oczywiście od nich TP Link TD-W8950N. Nie jestem zbytnio obeznany w temacie i krótko mówiąc wystarczy do dobrej obslugi konsoli czy już mam rozglądać się za jakimś innym?
Opublikowano 23 lutego 20178 l Jaki w miare tani i sensowny router do karty sim mozecie mi polecic? Z racji zmiany operatora neta zmuszony bede uzywac mobilnego z playa i szukam routera ktory da sobie rade z kilkomq urzadzeniami
Opublikowano 9 kwietnia 20178 l Dostałem taki router od vectry jak _S_ i od tamtej pory net chodzi jak chce. Mam 100mb a strony szybciej ładują mi się na telefonie z lte niż na wifi. Do tego dochodzą lagi na ps4 jak nigdy. Poleci ktoś jakiś sensowny i w miarę nie drogi router? Chcę zrobić z tego syfu od vectry bridge i podpiąć coś lepszego.
Opublikowano 10 kwietnia 20178 l Najpierw lepiej wykonać test na kablu, sprawdzić jakość połączenia przy pomocy speedtest, torrenta, sciągniecia dużego pliku (jakies iso z www), pingów w grze, youtube.
Opublikowano 13 maja 20177 l Panowie, mam w planach kupno nowego routera, przedział cenowy to 300-400zł max. Konsole i PC będą podłączone po kablu. Laptop używany głównie w salonie, ale jest daleko od routera za dwoma ścianami, więc potrzebny router z dobrymi antenami. Net 100Mbs. Co polecacie?
Opublikowano 11 lipca 20177 l Panowie zna ktoś jakiś przyjazne forum na którym można prosić o pomoc w odczytaniu logów routera lub samą pomoc w rozwiązaniu problemu z ciągłym rozłączaniem internetu. Byłem u swojego dostawcy ale skończyło się na nerwach i braku pomocy.
Opublikowano 18 sierpnia 20177 l Co myślicie o takim routerku jak ten wpisany niżej? Właśnie padł mi router w domu. Po 3 latach pracy na wysokich obrotach coś w nim się pierdyknęło. W Media jest ten router dostępny w olsztynie: Asus RT-AC68UNiestety nie mam czasu szukać w necie i zamawiać router trzeba kupić szybko :) Z tego co w ofercie lokalnych sklepów to wydaje się najlepsza opcja.
Opublikowano 18 sierpnia 20177 l Model z 2014 roku, standard AC, 2.4GHz/5GHz, 1x USB 2.0, 1 x USB 3.0 pod serwery wydruku, ftp czy multimedia etc. Rozbudowane zarządzanie, fajne że ma możliwość wyłączenia diod LED i nie wkurzają w nocy Wiele opcji montażu i ustawienia. Menu w postaci graficznej, bardzo przystępne i łatwe do ogarnięcia. Możliwość ustawienia kilku sieci naraz, ograniczenia i planowanie pobierania i kupa innych opcji z których mało kto korzysta albo nie wie jak korzystać. Plus że dawali na niego 3 lata gwarancji ale musisz dopytać czy się nic nie zmieniło. Kolejny plus że jest dostępne alternatywne oprogramowanie ale nie śledziłem informacji czy było/jest rozwijane. Instalowałem u kumpla i znajomej rodzinki - do tej pory problemów brak (nic mi o tym nie wiadomo) Można wiedzieć jaka cena? W 2015 płaciłem jakieś 599 zł
Opublikowano 18 sierpnia 20177 l podobna cena bo 520 zł jeszcze zastanawiam się nad czymś tp linka z serii archer w podobnej cenie do 600 zł
Opublikowano 12 października 20177 l Właśnie wprowadziłem się do dwupoziomowego mieszkania w bloku. Mam mały problemik z pokryciem całej chaty szybkim wifi. Akutalnie mam jakiś router Asusa za ok 350 pln i niestety w niektórych pomieszczeniach na piętrze brak zasięgu (np w kiblu muszę z lte jechać ). Istnieje jakiś router, który mogę postawić na dole, a na piętrze grając na konsoli będę miał dobre pingi? Do routera jednocześnie podłączonych jest ok 15 urządzeń (kompy, konsole, telefony, philips hue itp). Poleci ktoś coś?
Opublikowano 17 listopada 20177 l Polećcie jakiś dobry router do mieszkania z płyty 60m2. Aktualnie korzystam z Wi-Fi UPC przez Horizon'a ale na tym ich gównie zrywa mi co chwilę połączenie na telefonie, i na konsoli gdy jest w trybie spoczynku więc chce go postawić w most ze swoim routerem. Obsługa 2,4 i 5 GHz.
Opublikowano 13 lutego 20187 l Proszę o pomoc. Założyłem światłowód i teraz szukam routera z portami 1000 mbps oraz AC do max 250 zł, a najlepiej do 200 zł. Myślałem o tym, ale kumpel mnie przestrzegał, żeby nie brać noname'ów. https://www.x-kom.pl/p/369991-router-totolink-a3002ru-1200mb-s-a-b-g-n-ac.html
Opublikowano 14 lutego 20187 l Napiszę tak: sprzęt ma 3 lata gwarancji, oczywiście zapomnij o faktycznej prędkości 1Gb/s a jeśli Wi-fi będzie kijowe to masz 2 tygodnie na zwrot od chwili zakupu. To tylko 170 zł.
Opublikowano 14 lutego 20187 l Tu masz test: https://www.spidersweb.pl/2017/01/jaki-router-wybrac-totolink-a3002ru.html Ponoć jest przyzwoity. Edytowane 14 lutego 20187 l przez Shankor
Opublikowano 15 lutego 20187 l https://www.x-kom.pl/p/281411-router-asus-rt-ac1200g-1200mb-s-a-b-g-n-ac-usb-3g-4g.html To biorę ten. xd Edytowane 15 lutego 20187 l przez MaiorZero
Opublikowano 23 marca 20187 l Szukam jakiegoś odbiornika wifi na usb. Niedługo się przeprowadzam i muszę cos wybrać do mojego PC bo nie mam jeszcze konkretnego miejsca w którym ułożę blaszaka wiec kable odpadają. Co możecie polecić jeżeli chodzi o płynność pracy, dobry zasięg i duzy przesył? zasięg od rutera max 3-4m. Możliwa jedna ścianka na drodze a roter to connect box z upc 120mb cena do 150zl max
Opublikowano 4 listopada 20213 l Mireczki, zaczynam się porządnie wkurwiać na mój internet. Na 2.4GHz komputer napierdziela mi jakieś wyniki pokroju 5mpbs jak urządzenie jest dalej niż 2m od routera od (wg. umowy download/upload 300/150 mbps) a kabla nie mam jak podłączyć. Czy ktoś z Was korzysta może z "customowych" routerów i może polecić jakiś konkretny model? Może coś do 500zł, tak żeby działał na dwóch pasmach i WiFi śmigało jak powinno. BTW po kablu jest cymesik, ale nie mam jak podłączyć tak kompa.