sznurek 10 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 dość ciekawie to wygląda i cena odpowiednia jak na moje potrzeby to w sam raz chyba sie skusze, chyba ze pojawi sie jakas ina ciekawa opcja. Cytuj
nWo 1 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Linksys WRT54GC zero problemów przy instalacji, podążając za instrukcją obsługi internet w ps3 i pc miałem po 3 minutach. Wcześniej korzystałem ze switcha 5 portowego, internet z kablówki. po przesiadce myślałem ze będę musiał coś konfigurować a niczego nie dotykałem w ustawieniach. pełna automatyka :o Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Ten Twój nWo byłby dobry, ale nie ma modemu wbudowanego. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Mozesz kupic router bez modemu. Wtedy modem podlaczasz pod router, router pod kompy i dziala. Mam tak w firmie na Edmiaxie, na laczu Dialogowskim ADSL. Ich modem podlaczony pod router, router loguje sie do sieci dialogu przez login i haslo i udostepnia internet jak zwykly router. Pomijajac, ze Edimax to syf to jest ok. Wtedy Linksys WRT54GC bylby dobry. Cytuj
Gość Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Nie baw się w takie coś. Nie ma sensu. Modem usb to jednak modem usb. Najtańsze (pipi) jakie jest. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Wskaz mi roznice, becnhmarki, cokolwiek na poparcie swojej tezy. Cytuj
Gość Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Parę lat pracy na infolinii wystarczy? Oczywiście Ty yacku wiesz lepiej, co częściej wywala połączenie. Chylę czoła i opuszczam temat. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 (edytowane) Nie twierdze, ze wiem lepiej ale mialem stycznosc z 4 roznymi routerami w tym trybie na neostradzie przez ponad rok i nie mam co do ich pracy zadnych zastrzezen. Jedynie edimax co jakis czas ma jakies nie halo i sie je bie. Jak widac, ten najtanszy chinski modem z tepsy daje bezproblemu rade podlaczony do routera. Dzwonily do ciebie stare babcie, ktorym modem nie laczyl czy miales taki konfig w biurze ? To tak odnosnie pracy na infolini. Edytowane 7 lipca 2009 przez Yacek Cytuj
Gość Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Chodzi mi o modemy pod USB, no przeczytaj dobrze ja Cię proszę. Wiem jakie modemy są do neo i dlatego nie polecam Twojego rozwiązania. Poza tym modemy do neo są pod usb only [upraszczam]. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 O kur faktycznie. Te modemy byly do neo ale z wyjsciem ethernetowym... Patrze na swoj w domu i usb No to w sumie zgodze sie z tym, ze nie polecasz. Bo podlaczyc to sie tego nie da poprostu. Cytuj
masterlag 1 Opublikowano 6 sierpnia 2009 Opublikowano 6 sierpnia 2009 (edytowane) Ok jako,że jestem zielony w temacie router'ow to prosiłbym o konkretny model//modele.Obecnie jadę na modemie Sagem 800 i przy neo 6mb chodzi naprawdę ok, tzn nie mam jakiś problemów z rozłączaniem itp,ale jednak chciałbym wymienić go na jakiś zjadliwy router. Zależałoby mi na niskiej cenie(max 100-120zł,brak funduszy..), stabilności oraz łatwości w configu//użytkowaniu(podpięty będzie tylko komp+X360 i na 99.9% nic więcej teraz jak i w przyszłości podpinane nie będzie).Niepotrzebne mi żadne wifi ani inne cuda na kiju.Podsumowując coś dobrego//solidnego,prostego,a przy tym w miarę taniego. TP-LINK 8840T się nada?? Edytowane 6 sierpnia 2009 przez masterlag Cytuj
Gość Soul Opublikowano 9 sierpnia 2009 Opublikowano 9 sierpnia 2009 Witam ma mały problem, mianowicie kupiłem sobie router netgear'a WGR614, skonfigurowałem sobie go z PS3 (Wireless) działa git, z X360 też git tyle że przewodowo. Największy problem mam z prawidłowym połączeniem z komputerem, przez kabel śmiga git porty skonfigurowałem "chyba" dobrze (Starting port dałem 8080 ending dałem taki sam 8080) Sprawdzałem porty uTorrentem napisał że jest wszystko git. Prawdziwy problem zaczyna się gdy odłączę kabel, i jadę bezprzewodowo, gdy testuje port uTorrent wyskakuję błąd Wie ktoś dla czego tak jest i jak sobie z tym poradzić ?! Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 10 sierpnia 2009 Opublikowano 10 sierpnia 2009 (edytowane) Tip dla ludzi mających dziwne problemy z routerami klasy WRT !!!! (pipi)CIE ORYGINALNE OPROGRAMOWANIE !!!! DD-WRT alternatywny Firmware dla routerów Edytowane 10 sierpnia 2009 przez KiNiO_64 Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 10 sierpnia 2009 Opublikowano 10 sierpnia 2009 (edytowane) Kolejny raz kinio magicznie pomaga w odpowiedzi na pytanie swoim bezuzytecznym postem wklejajac 20 kilobajtow hieroglifow, ktore profesor Soul napewno rozszyfruje. Soul: musisz skonfigurowac kolejny port dla ip kompa, ktory laczy sie bezprzewodowo. Dodac kolejny wpis w ustawienia virtual servera lub port forwardu. update Kinio: juz usunales ? Przeciez ten milion znakow byl bardzo pomocny. Nie rozumiem :| Edytowane 10 sierpnia 2009 przez Yacek Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 10 sierpnia 2009 Opublikowano 10 sierpnia 2009 ha ha ha mój post nie dotyczył tego konkretnego problemu raczej generalnie to dobra rada? a te hieroglify jak to nazywasz to była lista kompatybilności niestety nie przetrwała przenosin z innej strony! Sorry mogę się nie udzielać jeśli ci przeszkadza! Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 10 sierpnia 2009 Opublikowano 10 sierpnia 2009 Rada moze i dobra ale problemu nie rozwiazuje w zaden sposob. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Nadszedł dla mnie ten wspaniały czas, kiedy w kieszeni pobrzdękuje trochę drobniaków i mogę sobie w końcu pozwolić na router. Kompletnie się na tym nie znam i chciałem Was forumowicze zapytać, jaki model wybrać. Zależy mi, by: - bez problemu łączył się z moimi konsolami: PSP, DS'em i Xboxem 360 (do niego dokupię odpowiedni adapter). - obsługiwał normalnie internet dla komputera (mam neostradę, modem USB SpeedTouch) - najlepiej, jakby komputerowi po kablu USB dalej szedł internet, bo tak najszybciej i nie chce innym użytkownikom ograniczać szybkości surfowania, zaś gniazdo na kabel sieciowy jest rozwalone i odpada takie podłączanie. Chodzi mi o to, by dawał konsolom internet bezprzewodowy, zaś komputer nadal miał swój net przez USB (da się w ogóle tak?). Cena - najlepiej jak najniższa, ale nie muszę się ograniczać do najtańszych modeli. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 No nie do końca bo musiałbyś mieć drugie łącze dla konsol, ale: 1. możesz nabyć router do którego podłączasz dowolny modem usb (linksys ma takich pare) rozwiązanie średnio dobre no chyba że co rusz podłączasz inny modem od innego operatora do jednego routera... 2. możesz z bridge-ować połączenie, tzn modem do kompa a z kompa przez ethernet do routera, ale jak sam piszesz masz uszkodzony port sieciowy w kompie... 3. to chyba najlepsze wyjście czyli zakup routera z wbudowanym modemem ADSL tyle że w dórzym kompie i tak będziesz musiał naprawić/wymienić kartę sieciową, ale za to masz naprawdę solidne rozwiązanie sieciowe, jeśli chodzi o szybkość i stabilność połączenia, nic tej opcji nie przebije... poleciłbym ci: Linksys Wireless-G Router ADSL (WAG200G) - jest to dość solidny chociarz nie najlepszy router plusem jest wbudowany modem i dołączona do zestawu karta sieciowa na usb. na pewno ktoś jeszcze poleci ci coś dobrego, nawet dóo lepszego... Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 (edytowane) Dzięki za te odpowiedzi. Z tym modemem na USB chodzi o to, że mam rodziców konserwatystów którzy jak tylko im się zmieni ułożenie ikonek na pulpicie gubią się, więc jakiekolwiek zmiany odpadają, bo będą się przyzwyczajać chyba z rok do nowego porządku rzeczy. Chciałbym zostawić po prostu kompa tak jak jest i mieć bezprzewodowy internet dla siebie. Aha, zależy mi na tym, by net działał nawet przy wyłączonym kompie (jakbym chciał sobie w nocy pograć albo w nocy ściągać demka na Xboxa). Teraz mam tak: gniazdko ----- modem SpeedTouch (neostrada) ----- komputer (USB) Chciałbym miec tak: ...................................../-------- SpeedTouch (neostrada) ------ komputer (USB) gniazdko ----- router -< .....................................\-------- WiFi ------- PSP, DS, Xbox 360 Edytowane 13 sierpnia 2009 przez raven_raven Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 ok a wyglądało by to tak: ---->kabel ethernet ----> komputer rodziców w sieci lan (łączy się z netem bez ingerencji, od startu) gniazdko->router z modemem ADSL ---->zintegrowany z routerem Acces Point ---> Otoczenie wifi (psp, ds...) kup sobie porządny router z modemem ADSL (do neostrady) wyniesie cię to do 300zł najlepiej żeby router ten pracował w standardach gigabyte ethernet (co najmniej 4 porty) wifi ieee 802.11b/g/n draft (g+, g burst, g turbo - mile idziane) mając takie informacje najlepiej przejedź się do swojego lokalnego sklepu komputerowego (najlepiej z dobrą reputacją, nie koniecznie najtańszego bo to najczęściej cwaniaki) oni ci doradzą i zaproponują no chyba że ktoś na forum jest bardziej na bierząco jeśli chodzi o nowinki... Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Dzięki za te odpowiedzi. Z tym modemem na USB chodzi o to, że mam rodziców konserwatystów którzy jak tylko im się zmieni ułożenie ikonek na pulpicie gubią się, więc jakiekolwiek zmiany odpadają, bo będą się przyzwyczajać chyba z rok do nowego porządku rzeczy. Chciałbym zostawić po prostu kompa tak jak jest i mieć bezprzewodowy internet dla siebie. Aha, zależy mi na tym, by net działał nawet przy wyłączonym kompie (jakbym chciał sobie w nocy pograć albo w nocy ściągać demka na Xboxa). Teraz mam tak: gniazdko ----- modem SpeedTouch (neostrada) ----- komputer (USB) Chciałbym miec tak: ...................................../-------- SpeedTouch (neostrada) ------ komputer (USB) gniazdko ----- router -< .....................................\-------- WiFi ------- PSP, DS, Xbox 360 Kupujesz to: http://www.agito.pl/routery-wi-fi-z-modeme...757.338917.html Kabel telefoniczny z gniazdka w router, router z kompem starych laczysz kablem sieciowym, psp laczysz przez wifi a modem od neostrady chowasz do pudelka. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 14 sierpnia 2009 Opublikowano 14 sierpnia 2009 Łyknął bym, ale czy nie da się jakoś tego modemu pod USB w komputerze podpiąć? Gniazdo sieciowe mam z(pipi)ane (kiedyś laptop spadł z wpiętym kablem i coś się uszkodziło) i bardzo ciężko łapie kabel, wystarczy ruszyć i się rozłącza (podłączanie Xboxa 360 to mordęga). Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 14 sierpnia 2009 Opublikowano 14 sierpnia 2009 Modemu neostrady nie podlaczysz pod zaden router, nie da sie poprostu. Pojdziesz do komputerowego, albo popytasz znajomych i wyszarpiesz za czteropaka jakas zwykla karte sieciowa na pci. Spokojnie ci ona wystarczy. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Opublikowano 15 sierpnia 2009 (edytowane) A co sądzicie o tym http://allegro.pl/item706606558_tp_link_tl...sl_wys_24h.html albo o tym http://allegro.pl/item707559077_nowy_route...g_warszawa.html albo w sumei kupić jakąś kartę na usb, by mieć to wifi? Edytowane 15 sierpnia 2009 przez sznurek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi