Skocz do zawartości

Jaki router?

RoL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupilem sobie wag200g i mam problem. otoz sa tam 4 wejscia ethernet i jedno "line". no, ale to "line" jest za male zeby do niego podlaczyc modem (mam skretke). zly router kupilem?

internet mam w multimedia, kablowka.

Opublikowano

Nie wiem jak u Ciebie to wygląda, ale jak masz internet z kablówki to pewnie masz od nich modem, do którego podpinasz kabel z kablówki, a z niego wychodzi kabel do kompa.

Ty kupiłeś router z modemem ADSL, który jest potrzebny jeśli masz neostrade albo coś w tym stylu.

Spróbuj podpiąć modem z kablówki do dowolnego portu w routerze i powinno Ci rozdzielić internet na inne porty i wifi, ewentualnie pozostanie tylko kwestia konfiguracji routera.

Opublikowano

A ten TP-Link TD-W8901G to dobry szit? Jest o 50zl tanszy od tego d-linka.

Nie miałem do czynienia z routerami TP-linka, nie wiem jak wygląda w nich konfiguracja, stabilność pracy itd,itp.

Jednakże, poczytaj sobie opinie userów korzystających z tego routera chociażby na tej stronie - http://cokupic.pl/produkt/Tp-Link-TD-W8901G

Ludzie są zadowoleni, więc pewnie jest to również solidny router, no i stosunek ceny do opisywanej jakości wynikałby na wspaniały ;)

Opublikowano

Spróbuj podpiąć modem z kablówki do dowolnego portu w routerze i powinno Ci rozdzielić internet na inne porty i wifi, ewentualnie pozostanie tylko kwestia konfiguracji routera.

tak zrobilem. na poczatku mialem internet, ale teraz nie mam. spedzilem przy konfigurowaniu go kilka godzin i nic. nie jest to wina raczej ustawien kompa, bo netu nie ma na 3 laptopach, konsoli i komorce.

Opublikowano

ej ale serio potrzebuje pomocy poki jeszcze moge go zwrocic ;p

do poprzedniego routera podlaczalem modem za pomoca zwyklej skretki. czy ten linksys z annex a moge wtedy uzywac? moge go sobie podlaczyc do jednego z 4 wejsc ethernet?

Opublikowano

Zobacz czy każdy komputer ma ustawione inne IP, może wyłącz firewala, a najlepiej popytaj na jakimś komputerowym forum, bo to pewnie kwestia ustawień routera/komputera.

A na twoim miejscu bym oddał ten router i kupił jakiś inny, ale taki jaki potrzebujesz, czyli bez modemu adsl.

Chyba że masz zamiar przerzucić się z kablówki na internet z TP, to kombinuj z ustawieniami.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam . Poleci mi ktoś router wifi do kablówki ? Chcę po prostu mieć internet bezprzewodowy w laptopie na chacie . Nic innego nie będę podpinał , no chyba że ktoś wpadnie z drugim lapkiem . No i cena tak do 150 zł :) Kompletnie się na tym nie znam niestety .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie do naszego forumowego telekomunisty: mam speedtouch 330 modem (dostałem go lata świetlne temu razem z neo), będę miał neta 6mb w netii, teraz mam 2 mb i śmiga, ale... Ten spid tacz ie działa na 6mb (4mb wyciąga ponoć) z tego co wiem, trzeba coś tam modyfikować - to sobie to ogarnę raczej.

Więc pytanie brzmi jaki modemik czy cokolwiek TANIEGO i by mi od razu śmigało tak samo jak na tym speedtouchu, że stery - kabelek i internet voila!

Router jakis? Nie wiem nie znam się na tym :(

Opublikowano

Nie wiem, sprawdź sobie na alledrogo rutki. Każdy z modemem ADSL będzie działał. Kup takiego pod ETH. USB przy wyższych prędkościach to kwas.

Opublikowano

Wpisujesz pare danych jak jakies VCL czy cos, login, haslo, wlaczasz upnp, czy tam otwierasz potrzebne ci porty i wszystko smiga. Uzywam routera z modemem adsl, kupionego za 130 zl od pol roku i wszystko stabilnie, zero problemow. Pamietaj, ze Neo wymaga aneksu A.

Opublikowano

Korwa, ale ja mam netie - chociaż działa mi na tym od neo net... A aneks to mój brat ma kuchenny, tyle mi wiadomo o aneksach.

No dajcie mi jakieś które będą działać to ja sobie będę szukał czegoś podobnego, albo używkę.

Opublikowano

No ja wiem, ze dla TPSA aneks A, dla Dialogu B. Nie wiem jak z netia, zadzwon na infolinie i zapytaj.