SZKD 1 Opublikowano 15 listopada 2008 Opublikowano 15 listopada 2008 Aktualnie HC nudzi mnie troche przez kamperstwo i zbyt łatwe wykańczanie wroga - z m16 sam wpadam między 3 i zabijam wszystkich. Na normal to by nie przeszło. Az tak sie wyrobiles ? Miesiac temu jak gralismy, to o wlasne nogi sie zabijales, a teraz kozaczek taki ? hehe Cytuj
Ilona1973 6 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 Aktualnie HC nudzi mnie troche przez kamperstwo i zbyt łatwe wykańczanie wroga - z m16 sam wpadam między 3 i zabijam wszystkich. Na normal to by nie przeszło. Az tak sie wyrobiles ? Miesiac temu jak gralismy, to o wlasne nogi sie zabijales, a teraz kozaczek taki ? hehe Ja rzadko gram w H&SD, z racji tego,że jestem w ten tryb po prostu za cienka. W każdym razie grałam już z wieloma ludźmi i na 100% są to najlepsi gracze. Kamperstwo w H&SD to podstawa ale jednocześnie mistrzostwo. Kampowanie a kampowanie to olbrzymia różnica. Tu liczy się przede wszystkim taktyka. Mogę śmiało powiedzieć,że jeśli nauczę się grać dobrze w HC,to będę spełniona w COD4 Cytuj
muadib83 0 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 Jak nie mam laga to gra sie super. Szkoda ze jak z braciakiem gra to czesto lag jest - dziwne on 512 ma ja 1mb. Jka sam gram nei mam laga jak z nim to jest gorzej. Ogólnie na zwykłym gorzej mi idzie. Na HC jakoś o wiele lepiej. Na SD hC gra bardzo dużo ludzi na Frag FX co daje mierną przyjemność z gry. Ciekawe że tyle grałem i dopiero niedawno okazało się że 1 broń jest najlepsza:D (of course na HC - m16:) Na zwyklym m16 jest za slaba - a z ak47 jakos slabo mi idzie. Owszem na niektorych mapach mi jeszcze slabo idzie ale na niektorych to juz znam troche taktyk i gra sie naprawde fajnie. Szkoda tylko ze nie ma trofeow - poprostu po jakims czasie gra sie znudzi- gdyby nie bylo frag fxów to pewnie bym do jakiejs ligi sie zapisal a tak to dupa - jak tam połowa czegoś takiego używa Cytuj
Mihau_ALU 82 Opublikowano 17 listopada 2008 Opublikowano 17 listopada 2008 Witam panowie. Pisze nie w swoim imieniu. W lidze Cod4 istnieje klan KNK pod wodza osoby o nicku: KNK-POL-(pipi). Jest on liderem tego klanu. Jesli sa osoby chetne do wziecia udzialu w lidze w w/w klanie zapraszam do kontaktu z ta osoba. Ewentualne info na stronei ligi: www.ligacod4.tk Zapraszam p.s. Klan poszukuje minimum 3 osob. Cytuj
muadib83 0 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 (edytowane) Owszem na sd hc niektorzy na prawdę wymiatają ale widać że niektórzy "czitują" Ludzie którzy mają słuchawki 7.1 (są takie:P) i frag fx to według mnie lamerstwo - jeśli ktoś jest dobry wygra padem. Inni aby być "najlepsi" muszą kupować dopałki. Na innych trybach rzadko się tacy trafiają na SD HC bardzo często. Bardzo polubiłem pada i grę na konsoli. Dlatego polubiłem konsolę i stawiam ją wyżej od PC bo tu właśnie nie miało być przewagi w sprzęcie. Każdy jest równy. Niedługo jednak znowu będzie że każdy kupować będzie myszki po 500zł, słuchawki za 1000zł do tego net 100mb i jeszcze jakieś tam dopalacze. Jaki fun tacy ludzie mają? Chyba tylko taki sami jak hackerzy na pc - 'wow zabijam wszystkich' tyle tylko że dzięki sprzętowi nie umiejętnościom Jaką szansę ma np. mój brat z 512kb/s i zwykłym padem vs kolo 20mb + słuchawki + frag fx? Popieram jak najbardziej rozwiązanie z UT 3 Edytowane 18 listopada 2008 przez muadib83 Cytuj
UberAdi 2 308 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Sie usmialem przy tym poscie Pomine kwestie fraga bo to rzeczywiscie jest dla lamerow ale sluchawki? Jesli wg ciebie sluchawki to cheaterstwo rozumiem ze systemy naglasniajace 5.1 i 7.1 to tez cheaterstwo Wiec mozna powiedziec ze wiekszosc sceny konsolowej i 90& PCtowej (mowie o scenie klanowej) to sami cheaterzy bo maja sluchawki lub kina domowe etc. Ja jestem snajperem w moim klanie a gram na 23 calowym telewizorze CRT wiec moge mowic ze inni snajperzy maja przewage i sa cheaterami bo graja na wiekszych LCD-kach z 10x lepszym i ostrzejszym ekranem Roznica sprzetowa zawsze byla i bedzie w kazdej dyscyplinie (pamieta ktos ile rekordow padlo w plywaniu na ostatniej olimpiadzie przez ten kosmiczny stroj?) i nic na to nie poradzisz wiec radze sie dostosowac i zaczac zbierac na sluchawki a nie nazywac graczy cheaterami bo maja sluchawki a ty nie Cytuj
SZKD 1 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Racja. To kto ile wydaje na sprzet nie powinno nikogo obchodzic. A ze gra obsluguje 5.1 i np. ja to wykorzystuje, to nie cheatowanie.Poprostu pelne wykorzystanie danych mozliwosci. Mam 16Mb/s ,wiec jestem cheaterem bo twoj brat ma 512Kb/s ? Szybsze lacze, mniejsza szansa na lagi. Nie rozumiem tu czegos. Whatever Cytuj
Ralfus 0 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 (edytowane) Frag dla lamusow i tyle. Nigdy nie zbeszczeszcze mojej konsoli takim (pipi). A teraz z innej beczki. Mam problem. Od okolo tygodnia nie moge ``normalnie`` grac. (pipi)!!! Odpalam powiedzmy HQ i po jakis 2-3minutach zazynaja sie mega lagi-ogolnie caly mecz to jeden wielki lag. Nie wiem co oznaczaja te kreski obok moich statystyk ale czesto mam tylko jedna, gora dwie. Probowalem inne tryby i wszedzie jest to samo z wyjatkiem jednego: cage match. D ziesiaj juz wychodzilem z siebie... Internet mam 2Mb/s wiec to chyba nie jest zle. Niech ktos mi pomoze. LUDZIE HELP MEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane 20 listopada 2008 przez Ralfus Cytuj
SZKD 1 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 Tylko Ty masz jedna kreske ? Czy wiekszosc grajacych ? jesli tylko Ty to moze zresetuj modem (na przynajmniej 10 sekund odlacz go od pradu) albo przestan uzywac kompa w czasie kiedy grasz. Cytuj
Ralfus 0 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 Najczesciej tylko ja mam jedna kreche. A wczesniej jak gralem i komp byl uzywany nie bylo zadnego problemu. Mam LIVEBOXA z orange i tak sie zastanawiam czy to ten caly SHITBOX nie jest problemem. Cytuj
majak 0 Opublikowano 22 listopada 2008 Opublikowano 22 listopada 2008 (edytowane) W konsolce musisz mieć NAT2 i upnp włączone. Co do sprzętu i netu to w necie jest takie powiedzenie ''nie zabił Cię przeciwnik tylko lag'' naturalnie tylko w takiej sytuacji gdy biegniesz na przeciwnika i zaczynacie strzelać do siebie w tym samym momencie i np. w trybie HC jeśli trafisz pierwszy a i tak zginiesz to lag ale jeśli np. jesteś snajperem, i gdy z dalega inny snajper do Ciebie mierzy i trafia pierwszy zanim Ty zdążysz przycelować to tylko wyrazy uznania dla przeciwnika pozdrawiam majak Edytowane 22 listopada 2008 przez majak Cytuj
muadib83 0 Opublikowano 23 listopada 2008 Opublikowano 23 listopada 2008 Kupiłem dziś mapkio do COD4 - cholernie drogie aż 36zł za 4 mapy wrr. Zainstalowałem i nic - kupa nie ma tych map. Kupiłem z PL Store- z USA nie przyjmuje kart kredytowych z Polski (w Province trzeba podać amerykański stan- więc adres się na karcie nie zgadza). Grę mam z USA - dlaczego normalnie się zainstalowało a map nie widać? Cytuj
Daffy 10 645 Opublikowano 23 listopada 2008 Opublikowano 23 listopada 2008 (edytowane) Kupiłem dziś mapkio do COD4 - cholernie drogie aż 36zł za 4 mapy wrr. Zainstalowałem i nic - kupa nie ma tych map. Kupiłem z PL Store- z USA nie przyjmuje kart kredytowych z Polski (w Province trzeba podać amerykański stan- więc adres się na karcie nie zgadza). Grę mam z USA - dlaczego normalnie się zainstalowało a map nie widać? będę pierwszym który Cię poinformuje - właśnie wyrzuciłeś 36zł w błoto DODATKI DO GIER TRZEBA KUPOWAĆ W TYCH STORE W JAKIM REGIONIE MAMY GRĘ dodatki do gier pal kupujemy w europejskich store dodatki do gier us kupujemy w us store dodatki do gier japońskich na japońskim store dziwne,że tego nie wiesz....chyba nawet kiedy robiłeś zrzutkę na gry z ps store ktoś Cię o tym informował Edytowane 23 listopada 2008 przez Ficuś Cytuj
gianbuffon 11 Opublikowano 23 listopada 2008 Opublikowano 23 listopada 2008 sorka jesli uwazacie to za glupie pytania, ale nie gralem jeszcze online:) 1. zamierzam kupic cod4. czy grac online jeszcze mozna, czy serwery sa zamykane jak na PC? 2. oplaca sie kupic cod4, czy inwestowac w cod5. czyli, ktora gra lepsza online? 3. jak wyglada gra online w cod4? czy grajac w kilka osob jestesmy w jednej druzynie, czy walczymy przeciwko sobie? jesli pierwsza opcja, to wszystko jest takie same jak w single? jesli druga, to jak to wyglada, czyms sie rozni od single? 4. czy jest jakas lepsza gra online od coda? jakie polecacie? bede wdzieczny za pomoc:) Cytuj
muadib83 0 Opublikowano 23 listopada 2008 Opublikowano 23 listopada 2008 W USA nie mozna kupowac gier:( Nie przyjmuje adresu i kupa. 1. Czy moge komus odsprzedac te mapki? 2. Czy jak kupie edycje Polska/UK to te mapki będą działać? 3. Czy nie stracę całego honoru (55) i savów z singla jak kupię edycję uk a sprzedam US? Cytuj
Daffy 10 645 Opublikowano 23 listopada 2008 Opublikowano 23 listopada 2008 W USA nie mozna kupowac gier:( Nie przyjmuje adresu i kupa. 1. Czy moge komus odsprzedac te mapki? 2. Czy jak kupie edycje Polska/UK to te mapki będą działać? 3. Czy nie stracę całego honoru (55) i savów z singla jak kupię edycję uk a sprzedam US? 1.możesz 2.będą 3.hmm tutaj nie wiem-na 100% nie będzie działać save więc licz się z tym,że kampanie będziesz musiał przechodzić raz jeszcze.Ale jeśli chodzi o multi-teoretycznie statystyki powinny być przypisane do nicku z ps store więc teoretycznie serwer nie powinno obchodzić jaką wersję gry uruchamiasz-ważne byś to uczynił na danym koncie ale głowy za to nie dam.Musiałby się tu wypowiedzieć ktoś kto miał wersję us/pal Cytuj
Ralfus 0 Opublikowano 23 listopada 2008 Opublikowano 23 listopada 2008 (edytowane) sorka jesli uwazacie to za glupie pytania, ale nie gralem jeszcze online:) 1. zamierzam kupic cod4. czy grac online jeszcze mozna, czy serwery sa zamykane jak na PC? 2. oplaca sie kupic cod4, czy inwestowac w cod5. czyli, ktora gra lepsza online? 3. jak wyglada gra online w cod4? czy grajac w kilka osob jestesmy w jednej druzynie, czy walczymy przeciwko sobie? jesli pierwsza opcja, to wszystko jest takie same jak w single? jesli druga, to jak to wyglada, czyms sie rozni od single? 4. czy jest jakas lepsza gra online od coda? jakie polecacie? bede wdzieczny za pomoc:) Pyt pierwsze-serwery nie sa zamykane. Co do pytania 2 i 4, z tego co wiem zdania sa podzielone ale przede wszystkim sa to dwie rozne gry, ale jak dla mnie to COD-WaW nie dorasta do piet COD4. Oplaca sie ja kupic i to bardzo, szczegolnie ze jest juz coraz tansza a wiekszosc gier ktora wyszla nie dawno np. FAR CRY2, Brothers in Arms czy Battlefield BAD COMPANY jest o wiele gorsza od COD4 czy COD WaW wiec nie zastanawiaj sie dlugo i kupuj. Pyt 3. W COD jest wiele trybow i w wiekszosci z nich grasz w ekipie. Teamy trzy, szescio lub dziewiecio osobowe. Sa tez dwa tryby w ktorych grasz sam- jeden tryb FREE FOR ALL -masymalnie osmiu graczy- kazdy na kazdego oraz CAGE MATCH gdzie gra sie jeden na jednego. Pozdro Edytowane 23 listopada 2008 przez Ralfus Cytuj
Ralfus 0 Opublikowano 23 listopada 2008 Opublikowano 23 listopada 2008 A tak w ogole to jestem pograzony w smutku bo dzisiaj moja konsola odmowila posluszenstwa. Plyta z gra FAR CRY2 utknela w napedzie i za huja nie mozna jej wyjac. W XMB gra jest niewidzialana i nie swieci sie niebieska lampka,a gdy naciskam eject slysze tylko trzy pikniecia i nic wiecej. Probowalem wylaczac ale bez rezltatu. Jutro dzwonie do sony i niech szybko przysylaja kuriera bo dlugo nie wytrzymam bez grania a dokladnie bez Call of Duty.... (((((((((((((((((((((( Cytuj
muadib83 0 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 (edytowane) Hej Ficuś jednak map nie mogę bo moderatorowi sie to nie podoba mial ciezkie dziecinstwo i teraz zgrywa madrego - uważa ze mapy COD4 to gra psn haahhaha, sprzedam na hd tv a te forum zostawie dzieciom - i tak upada juz patrzac na ilosc uzytkownikow Edytowane 25 listopada 2008 przez muadib83 Cytuj
Janush 224 Opublikowano 10 grudnia 2008 Opublikowano 10 grudnia 2008 Jest na jakimś ps store (niezależnie jakim może i być japońskie) demo cod 4 ? Cytuj
Szymek 1 056 Opublikowano 10 grudnia 2008 Opublikowano 10 grudnia 2008 Jest na jakimś ps store (niezależnie jakim może i być japońskie) demo cod 4 ? nie Jest na jakimś ps store (niezależnie jakim może i być japońskie) demo cod 4 ? nie Cytuj
afek 0 Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 do muadib83 chlopaku , ale sie usmialem czytajac twoje wywody na temat czitowania ze sluchawkami i szybszym internetem, ja obecnie nie wyobrazam sobie grania w strzelanki bez sluchawek ( sam uzywam 5.1 ) zupelnie inna jakosc i przyjemnosc plynaca z gry po drugie majac na pingu 3 zielone kreski masz praktycznie takie same szanse jak osoba z 4kreskami, delikatne roznice moga byc widoczne przy walce na same kosy to wszystko oraz twoje teorie dotyczace HC pocwicz jeszcze pozdrawiam Cytuj
Mihau_ALU 82 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Pragne zaprosic wszytskich zainteresowanych, na dzisiejszy mecz transmitowany na zywo pomiędzy klanami PRL a ~PV~ mecz dostepny pod adresem: http://www.ps3liga.pl/viewpage.php?page_id=33 Rozpoczyna sie o godzinie 20.30, dziś ( 7.III.2k9 ) Kolejny mecz juz jutro, o godzinie 21.30 pomiędzy Liderem ( SG, obecnie xOFF ) a vice-Liderem ( PL*K ) minionego, II-go sezonu. Zapraszamy Admini www.ps3liga.pl Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Gra ktoś jeszcze w tą grę na multi ? Chętnie bym pograł z polakami. Cytuj
pretende76 0 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Opublikowano 5 kwietnia 2009 Gra ktoś jeszcze w tą grę na multi ? Chętnie bym pograł z polakami. codziennie jest wojna:) a wieczoram z polakami walczy sie milej jak cos dodaj mnie do frends pretende76 walcze codziennie po 23 tylko htd pozdro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi