Don_Pedro 5 Opublikowano 14 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2008 Mam jedno male pytanie - czy to prawda, ze kiedy definitywnie wyczerpie sie bateria w padzie Sixaxis to Sony wymienia go na nowy zupelnie za friko? Druga sprawa - Kiedy wyczerpie sie Sixaxis, to wymienia mi go na Dual Shock 3? Cytuj Odnośnik do komentarza
otaku84 0 Opublikowano 15 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2008 No to dawaj. Problem nie lezy w bebechach pada,tylko w slabej jakosci plastiku z jakiego jest wykonany pad...Zbyt miekki,pady z PSX'a byly zdecydowanie najtrwalsze,moj dziala do dzisiaj...Tez mialem problem z nie odskakujacym X'em...Moj sposob jest banalny ale skuteczny,przynajmniej mi pomogl;] Oto przepis:D Wystarczy miec papier scierny o bardzo duzej granulacji(400),wyciac taki kawalek aby zmiescil sie miedzy przyciskiem a obudowa i zaczac delikatnie szlifowac ale w pionie,w taki sposob w jaki naciskamy przycisk...Pozniej w ten sam sposob szlifujemy "uszkodzony" buttton i po klopocie;] Proste i skuteczne,bez potrzeby rozkrecania:D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2008 (edytowane) Jakieś rozwiązanie to jest ale nie dla mnie, ten "serek topiony" dostał sie aż do gumy pod przyciskiem. Nieważne. Działa i nie mam wielkich "ale" do DSa3. Co do pytania Don Pedro, już mi się to obiło o uszy ale również w formie pytania podobnego do Twojego. Najlepiej idź do punktu Sony albo jeszcze lepiej, zadzwoń na tą ich infolinię. Jak się dowiesz daj nam znać. Edytowane 15 listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
kijek 3 Opublikowano 28 listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2008 Ej mialem Duala dosłownie 2 tyg i kiedy jak zwykle jadłem i grałem wylało się na niego kilka kropel mleka. Wytarłem go szybko i zapomniałem o sprawie(wtedy grałem na Sixaxisie) ale kiedy kilka h pozniej dołączylem go zeby pyknąć w fifke na 2ch i okazało sie ze 2 strzałki, kwadrat, trojkat, X i O nie działają. Myslalem ze musi sie posuszyc dluzej ale nic. Moglo to byc zwarcie czy cos takiego??(btw DS2 wytrzymywał znacznie wiecej). Opłaca się oddać go do serwisu?? Czy moze podrzucic na gwarancji(nie zorientują sie:p)?? Mieliscie cos podobnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 13 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2008 Ej mialem Duala dosłownie 2 tyg i kiedy jak zwykle jadłem i grałem wylało się na niego kilka kropel mleka. Wytarłem go szybko i zapomniałem o sprawie(wtedy grałem na Sixaxisie) ale kiedy kilka h pozniej dołączylem go zeby pyknąć w fifke na 2ch i okazało sie ze 2 strzałki, kwadrat, trojkat, X i O nie działają. Myslalem ze musi sie posuszyc dluzej ale nic. Moglo to byc zwarcie czy cos takiego??(btw DS2 wytrzymywał znacznie wiecej). Opłaca się oddać go do serwisu?? Czy moze podrzucic na gwarancji(nie zorientują sie:p)?? Mieliscie cos podobnego?? Kurde, niezły baran z ciebie. Nie zrozum mnie źle. Po prostu śmieszą mnie ludzie, którzy mają tyle kasy, że mogą sobie pozwolić na niszczenie drogich sprzętów od tak sobie. Następnym razem jak położysz pada obok jakiegoś napoju weź pod uwagę możliwość, że może on się rozlać. Sixaxis jest już w pewnym sensie przeżytkiem. W Dual Shocku gałki analogowe są wykonane w nowszej technologii. Czuć znaczną różnicę w precyzji oraz komforcie grania. Jedyne co może skłonić do kupna Sixaxis to niższa cena. Oba joypady niestety mają wadę konstrukcyjną, o której wspomniałem wyżej. Po pewnym czasie pęka sprężyna w triggerach. Bez niej przycisk nie powraca do pozycji neutralnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
elimiko 1 Opublikowano 17 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2008 Czy ktoś może powiedzieć coś na temat takiej przelotki i grania oryginalnym padem od PS2 na PS3? Pomijając oczywiście kwestię sensora ruchu jak to się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza
drk2 7 Opublikowano 17 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2008 (edytowane) na keryms forum czytalem ze czas pracy bedzie pieciokrotnie krotszy (okolo 6 godzin), teraz na okolo 30 godzin sixasis styka tyle ze to byl jeden z problemow SONY z ktorym sie uporali. teraz czas pracy jest 2 razy krotszy tj. ok 15h. Czytał ktoś test DS3 na IGN? Jeśli tak to czy napisali, o jakiś innych różnic od SixAxis oprócz wibracji? Chodzi mi o działanie analog'ów i tiger'ów... triggery sa troche inaczej wyprofilowane (tak zeby sie palce nie slizgaly; sa wklesle) Triggery wklesle? Sa dokladnie takie same jak w sixaxisie...Bateria trzyma troche krocej ale napewno nie o polowe edit: ojojoj...nie spojrzalem na date hehe Edytowane 17 grudnia 2008 przez drk2 Cytuj Odnośnik do komentarza
gatling 0 Opublikowano 2 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2009 Mam pytanie do osób które posiadają już dłuższy czas dual shock'a 3. Jak wygląda sprawa z wytrzymałością gałek. Na pewno znajdzie się kilka osób które posiadały\posiadają tak jak ja sixaxis'y z pierwszych modeli ps3- gałki bardzo szybko wysiadły - w niektórych grach problem stał się nie do zniesienia, mam więc zamiar kupić dual shock'a 3 i stąd te obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faranell 269 Opublikowano 2 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2009 Czy ktoś może powiedzieć coś na temat takiej przelotki i grania oryginalnym padem od PS2 na PS3? Pomijając oczywiście kwestię sensora ruchu jak to się sprawuje? Mam takie cos i spoko mozna grac,oczywiscie nie wszystkie gry obsluzy poniewaz niektore wymagaja orginalnego pada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 2 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2009 Mam pytanie do osób które posiadają już dłuższy czas dual shock'a 3. Jak wygląda sprawa z wytrzymałością gałek. Na pewno znajdzie się kilka osób które posiadały\posiadają tak jak ja sixaxis'y z pierwszych modeli ps3- gałki bardzo szybko wysiadły - w niektórych grach problem stał się nie do zniesienia, mam więc zamiar kupić dual shock'a 3 i stąd te obawy. Nie odnotowuje najmniejszych kłopotów w działaniu DS3, gałki działają wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza
gatling 0 Opublikowano 2 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2009 Dzięki Grigori. W moim starym SixAxisie gałki nabrały luzów - w niektórych grach jest to bardzo uciążliwe - dało mi to do myślenia jak sony mogło wyprodukować taką tandetę skoro do tej pory dla mnie pady od konsol playstation uchodziły za nieśmiertelne. Od psx posiadam dwa pady - zwiedziły wiele domostw i wciąż działają idealnie (nie wiem ile już mają lat), podobnie jest z dual shockiem 2 który nie myśli się psuć. Co ciekawe sixaxis znajomego z nowszego modelu ps3 był już znacznie lepiej wykonany. Odnośnie dualshock'a 3 to zależy mi na białym kolorze - ciężko go znaleźć ale myślę że go upoluję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yabollek007 314 Opublikowano 2 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2009 Bateria trzyma troche krocej ale napewno nie o polowe Troche? Ja bym powiedzial: wyraznie krocej. To nie jest mala roznica, u mnie DS3 trzyma duzo krocej niz sixaxis Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 2 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2009 Bo jest wiecej gier Ja nie zauwazam roznicy w trzymaniu. Mam dwa sixaxisy i jeden DS3. Czasem mam wrazenie wlasnie ze DS3 trzyma dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Devil 3 Opublikowano 2 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2009 Czy ktoś może powiedzieć coś na temat takiej przelotki i grania oryginalnym padem od PS2 na PS3? Pomijając oczywiście kwestię sensora ruchu jak to się sprawuje? Mam takie cos i spoko mozna grac,oczywiscie nie wszystkie gry obsluzy poniewaz niektore wymagaja orginalnego pada. Ni chu nie pograsz sobie w bijatyki. Lagi beda prze-okrutne. (czasem nawet ok. 10klatek!!). Istnieją 2 bezlagowe przxejsciówke do padów i kilka do ardace sticków do padów: Elecom i Pelican (tego pierwszego mozna dostac jedynie na innych kontynentach (azja i USA) a drugiego juz nie produkują chyba) do sticków: Elecom, Venom (taki z MM za ok. 80zł) i Pelican, chociaż z tym nigdy nic nie wiadomo, czasem po prostu się zacina. ogólem ja do nawet zwykłych gier musialem kupic ds3, bo lagi byly prze-okropnie wyczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
maztika 36 Opublikowano 7 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2009 mam maly problem z padem ps3. musze grac z podpietym kablem bo inaczej go nie czyta. pad jest naladowany na maxa. wyciagam kabel, pare razy mrugaja 4 diody na nim i gasna, wciskam srodkowy przycisk na padzie, mrugaja i gasna tak samo, nie zalacza sie jedynka. mial ktos podobny problem? pad jest nowiutki, wiec watpie, zeby byl to akumulatorek w nim, chyba, ze bluetooth nie wiem. w opcjach pad jest jako 1. prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
CHINDOOS 7 Opublikowano 9 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2009 Wygląda na to że BT nie działa, ale skoro jest nowy to niech Ci w sklepie wymienią na działający i bez stresu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 9 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2009 (edytowane) A resetowałeś pada? Wciśnij przycisk reset na padzie i po sprawie My się z qumplami (pozdro Banan i Morales hyhy) z jednym padem upier.... przez 45 minut - poszedł reset i zadziałał UP: Mi mój DS3 też trzyma dłużej od SixAxisa xD Edytowane 9 stycznia 2009 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
maztika 36 Opublikowano 9 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2009 no gdzies juz wlasnie czytalem, ze mozna sprobowac zresetowac. wczoraj zaczal juz dzialac jednak, ale warto zapamietac jak znowu to sie powtorzy po ladowaniu pada. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 10 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2009 Moj sixaxis po ostatnim ostrym graniu w God of War 2 przechodzi juz chyba ostatnie chwile zycia jak moj glowny pad.. Galki sie chwieją a lewa to juz wogole czasem sie blokuje w jednym miejscu. Swoją drogą przy QTE strasznie ten pad niewygodny. Jak walne pare razy kciukiem w kolko to juz mnie boli nie mowiac juz jak tak pogram z 3 h to ręką nie moge ruszac:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Jared 0 Opublikowano 16 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2009 Może się ktoś orientuje czy w Polsce można gdzieś kupić białą wersje kolorystyczną DS3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 16 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2009 Moj sixaxis po ostatnim ostrym graniu w God of War 2 przechodzi juz chyba ostatnie chwile zycia jak moj glowny pad.. Galki sie chwieją a lewa to juz wogole czasem sie blokuje w jednym miejscu. Swoją drogą przy QTE strasznie ten pad niewygodny. Jak walne pare razy kciukiem w kolko to juz mnie boli nie mowiac juz jak tak pogram z 3 h to ręką nie moge ruszac:/ Spoko mój sixaxis miał to samo. Musnąłem lekko w górę lewą gałkę i postać na ekranie cały czas szła do przodu a gałki już nawet dotykać nie musiałem. Zakupiłem więc nowego duala (160zł) i powiem wam że jest różnica w sterowaniu. Pad jest cięższy, gałki lepiej chodza no i wibracje. Każdemu polecam zakupić Duala. Sixaxis to była wyjątkowo nieudana konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jared 0 Opublikowano 20 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2009 Coś te DS3 są trudno dostępne, wie ktoś gdzie można kupić nówkę oprócz Allegro ? na X360 padów od groma, a tu takie coś, omg Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 20 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2009 Coś te DS3 są trudno dostępne, wie ktoś gdzie można kupić nówkę oprócz Allegro ? na X360 padów od groma, a tu takie coś, omg W sklepie PSX Extreme i od razu odpowiem na twoje poprzednie pytanie, białe też mają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jared 0 Opublikowano 20 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2009 (edytowane) Coś te DS3 są trudno dostępne, wie ktoś gdzie można kupić nówkę oprócz Allegro ? na X360 padów od groma, a tu takie coś, omg W sklepie PSX Extreme i od razu odpowiem na twoje poprzednie pytanie, białe też mają. Dzięki za odp. teraz przejrzałem jeszcze raz oferte sklepu i czarne już mają wystawione ale dostawa dopiero za 3/5 dni, ale białych nie widać, byłeś u nich osobiście, że wiesz, że mają ? Aju mi odpisał, że białych nie będą mieli w najbliższym czasie, hm, w ogole to białą wersje teraz dostać w Polsce to chyba graniczy z cudem. Edytowane 20 stycznia 2009 przez Jared Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 541 Opublikowano 20 stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2009 Sixaxis to była wyjątkowo nieudana konstrukcja. Nie zgodzę się choć za szczyt techniczny jej nie uważam.Po pierwsze z(pipi)@# to były sixaxisy z konsol 60gb-a Ty taką masz.Wykonane były z tandetnego plastiku(pod światło można było widzieć bebechy pada) i daremnie chodziły gałki.Do 40gb dokładali już zupdatowaną wersję sixaxisa-lepszy plastik plus lepsze gałki.A Dual Shock to dalsza ewolucja wykonania(a może po prostu równania do jakości pada z PS2) z wibracjami Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi