grzes_l 9 Opublikowano 20 stycznia 2009 Opublikowano 20 stycznia 2009 Skad macie tak rozlegla wiedze o tych SIxaxisach? Moje te podobno nie wiadomo co zrobione do dzis dzialaja swietnie, a nie traktowalem ich ulgowo... Przejrzysty plastik jest akurat cool i przejrzystosc nie swiadczy o niczym. Jedyna roznice jaka widze miedzy moimi Sixaxisami a DS3 w czasie uzywania to waga. Moze sie jednak nie znam... Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 21 stycznia 2009 Opublikowano 21 stycznia 2009 Sixaxis to była wyjątkowo nieudana konstrukcja. Nie zgodzę się choć za szczyt techniczny jej nie uważam.Po pierwsze z(pipi)@# to były sixaxisy z konsol 60gb-a Ty taką masz.Wykonane były z tandetnego plastiku(pod światło można było widzieć bebechy pada) i daremnie chodziły gałki.Do 40gb dokładali już zupdatowaną wersję sixaxisa-lepszy plastik plus lepsze gałki.A Dual Shock to dalsza ewolucja wykonania(a może po prostu równania do jakości pada z PS2) z wibracjami Do 40stki (końcówka serii gdy na rynku były już 80tki) qumplowi dali taki sam przeźroczysty SixAxis jaki jest/był w 60tkach (chociaż gałki mu chodzą ok.) Prawda - w pierwszych 40stkach najlepsze pady były Mi w moim DS3 tak trochę (sry za określenie) "kisielowato" chodzą :x: :square: :circle: :triangle: ale ogólnie jest ok. i mam cały czas wrażenie, że bateria w nim dłużej trzyma Cytuj
Jared 0 Opublikowano 21 stycznia 2009 Opublikowano 21 stycznia 2009 Jeszcze chciałem się Was spytać czy są także podróbki DS3 ? z tego co zauważyłem to widziałem już dwie wersje pudełka: 1 - http://members.chello.pl/w.lagodzka/allegro/dh3/dh3_01.jpg 2 - http://robson.pl/image/konsola/akcesoria/p...ze/ps3_50_b.jpg Jakby ktoś coś wiedział to piszcie, na jednym opakowaniu są te chinskie czy tam japonskie oznaczenia, a na drugim nie ma. Cytuj
Gość Opublikowano 21 stycznia 2009 Opublikowano 21 stycznia 2009 Ja mam taki jak ten na górze, też mi się wydawał podejrzany, zwłaszcza że nie jest nawet opakowany w sławny blister Sony - z tyłu jest zaklejony tylko tekturką. Ale po 8 miesiącach mam pewność że to oryginał. Cytuj
Blaise 3 613 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 PS3 mam dopiero dwa dni a DS3 musiałem już 2 razy ładować.A nie grałem tak dużo.Po raz pierwszy ładowałem go po pierwszym starcie systemu.Nie pamietam ile dokładnie się ładował chyba między 2-3 godziny.Teraz po przegranych może 6-7 godzinach ładuje go drugi raz.I w związku z tym mam dwa pytania: 1)Czy on nie powinien wytrzymać dłużej? 2)Ile powinien się ładować taki "normalny"?(Chcę wiedzieć czy mój taki normalny jest) Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 Ile powinien się ładować taki "normalny"?(Chcę wiedzieć czy mój taki normalny jest) Mój "normalny" DS3 ładuje się ok 1,5h jeżeli w tym czasie gram, co dziwne mniej wiecej tyle samo ładuje się gdy oglądam jakiś film na konsoli a pad jest wyłączony. Co do długości trzymania akumulatorka to wynosi ok 10 h(na oko), nie wiem jakie jest oficjalne info na ten temat. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 Swieze baterie nie trzymaja za dlugo. Troche musza popracowac by osiagnac optimum. Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 10 lutego 2009 Opublikowano 10 lutego 2009 Dokładnie. Też tu pisałem na początku użytkowania PS3 z tym samym problemem. Teraz żywotność baterii wydluzyla sie o jakies 2/3 godziny. Mam ostatnio taki dylemat. Chciałbym sobie kupić drugiego pada ale DS3 jest dla mnie za drogi. Pad używany byłby tylko co jakiś czas dla drugiej osoby do grania w fife/tekkena. Inwestować w DS3 czy powinien dać radę Sixaxis? Cytuj
Jared 0 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Też tak macie w swoich DS3, że na plastiku z analogów jest ten taki pasek wzdłuż z obydwu stron ? chodzi mi o to, że na prawym analogu ten pasek jakby wpleciony jest w ten plastik i czuć go ale nie aż tak jak z lewej strony i przez to jak ruszam nim 360 st. czy po prostu gram to czuć tarcie tego paska o obudowę pada, (pipi), strasznie to irytuje, jak to zrobić żeby tego nie było ? zeszlifować czy jakiegoś smaru użyć ? Geez, jak oni to tam w tych chinach składają, co bym dał żeby te pady, czy w ogole akcesoria do konsol były robione gdzie indzie, (pipi), jak nie analogi/triggery z pada od xbox'a 360 piszczą to tu też coś musi być. Jakby ktoś wiedział to niech pisze. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 23 marca 2009 Opublikowano 23 marca 2009 Dokładnie. Też tu pisałem na początku użytkowania PS3 z tym samym problemem. Teraz żywotność baterii wydluzyla sie o jakies 2/3 godziny. Mam ostatnio taki dylemat. Chciałbym sobie kupić drugiego pada ale DS3 jest dla mnie za drogi. Pad używany byłby tylko co jakiś czas dla drugiej osoby do grania w fife/tekkena. Inwestować w DS3 czy powinien dać radę Sixaxis? Jeżeli nie podniecają Cię wibracje, to po kiego przepłacać? Sixaxis da radę, proste. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 23 marca 2009 Opublikowano 23 marca 2009 nie zgodze sie . DS3 jest wart swojej ceny i jakosciowo jest 5x lepiej wykonany niz SixaxiS, Ja osobiscie mam takie podejscie, Nie stac mnie na tanie rzeczy. Wole kupic raz drozej niz 3 razy taniej. Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 23 marca 2009 Opublikowano 23 marca 2009 nowe SixAxiSy są tak samo dobre jak duale. Pierwsze partie były ch*ja warte Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 23 marca 2009 Opublikowano 23 marca 2009 nie zgodze sie . DS3 jest wart swojej ceny i jakosciowo jest 5x lepiej wykonany niz SixaxiS, Ja osobiscie mam takie podejscie, Nie stac mnie na tanie rzeczy. Wole kupic raz drozej niz 3 razy taniej. Cofając się w temacie znajdziesz posty, które twierdzą dokładnie odwrotnie. Ile ludzi, tyle opinii. Ja nie oceniam jakości, ale przydatność i użyteczność - chyba o to pytał Maciucha, skoro zaznaczył, że drugi pad będzie używany sporadycznie. Posiadam obydwa i dla mnie SixA = DS3-wibra. Oba tak samo dobre. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 23 marca 2009 Opublikowano 23 marca 2009 Dokładnie. Też tu pisałem na początku użytkowania PS3 z tym samym problemem. Teraz żywotność baterii wydluzyla sie o jakies 2/3 godziny. Mam ostatnio taki dylemat. Chciałbym sobie kupić drugiego pada ale DS3 jest dla mnie za drogi. Pad używany byłby tylko co jakiś czas dla drugiej osoby do grania w fife/tekkena. Inwestować w DS3 czy powinien dać radę Sixaxis? Ja zakupiłem Sixaxisa jako drugi pad i sprawdza się świetnie. Druga osoba przecież nie potrzebuje wibracji do szczęścia. LBP cieszy w multi przed TV z wibracjami jak i bez. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Która wersja sixaxisa jest lepsza? Mam dwie, jedną taką trochę przeźroczystą drugą nie. Która jest nowsza i możliwie najlepsza? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 rowniez posiadam oba. ta troche "przezroczysta" jest starsza i gorsza, choc trudno mi to powiedziec z pewnoscia, gdyz nie odnotowalem zbytniej roznicy. ten starszy jest troche bardziej sliski i przy dluzszym czasie gry moze to czasem wkurzyc Cytuj
Pelle 4 Opublikowano 1 czerwca 2009 Opublikowano 1 czerwca 2009 Chcę kupić coś takiego http://allegro.pl/item643404694_markowy_ko...onsoli_ps3.html[/b] DS3 jest nieco przydrogi, nie wiem za co oni wołają niemal 200zł a SixAxis poniżej 100zł to używki, w związku z tym postanowiłem kupić taki konwerter, jako że pada od PS2 miałbym załatwionego ^_^ I tu pytanie, używa ktoś tego ? Działa to ze wszystkimi grami ? Wiadomo że czujników ruchu nie będzie, np w MGS4 jeśli dobrze pamiętam potrząśnięcie padem powodowało wyłączenie octocam'u. Bardziej pasowało by mi kupno tego konwertera bo mógłbym sobie wtedy pozwolić również na Tekkena. Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 23 czerwca 2009 Opublikowano 23 czerwca 2009 (edytowane) a z innej beczki, poszukuję pada do PS3 ale zbliżonego wyglądem i rozstawem przycisków do pada z X360, czy ktoś widział taki produkt? http://www.chip.pl/news/sprzet/urzadzenia-...-na-gamepadzie/ znalazłem Edytowane 24 czerwca 2009 przez matrix_dk Cytuj
Renn 0 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Mam pytanko czy przyciski zaznaczone niżej mają "wykrywanie" siły nacisku ? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 tak, sa analogowe. wszystkie są Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 takie nakladki polecam,sprawuja sie dobrze.Dzieki nim palce nie zeslizguja sie L2 i R2. Cytuj
czak92 36 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 http://allegro.pl/item692932744_ak147_pad_...ualshock_3.html to jest sixasis od sony czy jakas podróba? Cytuj
Julita 17 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 Podróbka, brak napisu SONY i PS BUTTON nie jest przeźroczysty z logiem psx. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 25 lipca 2009 Opublikowano 25 lipca 2009 na cene wystarczy spojrzec zeby od razu wiedziec ze podrobka, same zdjecia to moga byc pogladowe nie przedstawiajace rzeczywistosci (oczywiscie mowa o ogolnych przypadkach nie tym konkretnym) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi