Gość szpic Opublikowano 25 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2009 nie dziala na moim systemie.... wszystko robione krok po kroku. Pokazuje ze wszystko zainstalowane poprawnie i nadal nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 25 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2009 Gdzie najlepiej kupic Dualshocka 3,zeby nie trafic na podrobe i nie zostac oskubanym z kasy jak w marketach (229zl za pada oO)? Cytuj Odnośnik do komentarza
A.L.I 9 Opublikowano 29 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2009 Gdzie najlepiej kupic Dualshocka 3,zeby nie trafic na podrobe i nie zostac oskubanym z kasy jak w marketach (229zl za pada oO)? W marketach jest najpewniej. Sam ostatnio kupiłem DS3 nowego (te z logiem slimki na pudełku). Co prawda zapłaciłem 180zł, a na następny dzień były po 160zł, ale mam pewność że to nie jakaś podróba. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 29 grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2009 albo w jakiś porządnych sklepach internetowych jak ultima.pl,sklep.psxextreme.pl albo gramer.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 5 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2010 nie rozumiem ludzi co kupują podróby padów by trochę zaoszczędzić.Na serio only sixaxis(ale unikac tych pierwszych,te do 40gb wersji już są porządnie wykonane) or dual shock3 for ps3. Ja kupiłem taki za 35zł bo rzadko z kimś gram. Za taką cenę się opłaca. Gorzej jak ktoś kupi jakiś chłam za ponad 100zł jak za nie wiele więcej mógł mieć DS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
gianbuffon 11 Opublikowano 10 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2010 siema mam problem z DS3. mianowicie zacina mi się przycisk X. Podczas wciskania co jakiś czas nie wychodzi do góry. Zaczęło się tak dziać po jednej z libacji więc nie wiem, czy to od naparzania w tekkena, czy ktoś z kumpli wylał 'pepsi' konsole jak i pada mam od listopada 2008, więc na normalna, roczna gwarancja się skończyła. Nie wiem teraz, czy spróbować oddać na gwarancje do Sony, czy sam to naprawić. W ogóle to na pada jest też 2 lata gwarancji? I skąd będą wiedzieć, że to ten pad, który kupiłem z konsolą? No i jak to jest z naprawą 'zrób to sam'? czy bez problemów uda mi się to zrobić? wszystko w środku jest tak jak w DS2? będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris Blake 40 Opublikowano 10 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2010 (edytowane) Miałem tak samo z moim "iksem" - tylko, że w Sixaxisie - rozkręciłem pada, ułożyłem przycisk na swoim miejscu jeszcze raz i do dzisiaj śmiga dobrze ( a to jakiś rok temu się stało ). Pamiętam tylko jedno - cholernie trudno mi się pada "skręcało" z powrotem, bo mi cały czas źle triggery wskakiwały, ale w końcu się udało :smile: . Edytowane 10 stycznia 2010 przez Kris Blake Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 10 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2010 Spoko ze dual shocka 3 w ch** nigdzie nie mozna dostac. Zjezdzilem empiki,saturny,srurny i inne,NIGDZIE nie bylo,dopiero w ultimie powiedzieli ze zamawiaja niedlugo i beda z 3 sztuki...to wkoncu mam,ale tydzien szukania mi to zajelo,co oni tego tak malo produkuja czy o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 10 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2010 U mnie normalnie jest po kilka sztuk na ten przykład w Saturnie czy innym sklepie. Może wykupują u Ciebie wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza
gianbuffon 11 Opublikowano 12 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2010 2 razy probowalem naprawic pady do ps3: na poczatek poszedl sixaxis, ktory mial zrypany krzyzak i r1. mialem problemy z otwarciem, wiec, ze mi na nim za bardzo nie zalezlo (wlasciwie to poszedl na testy, przed ds3), to otwarlem na chama. ze srodka wylecialo duzo plastiku. jak sie pozniej okazalo z tej zaczepki przy analogu i to co trzyma r1. krzyzak byl zlamany na 3 czesci, ulamany byl tez 1 zabek po godzinnej probie zlozenia go z powrotem rzucilem go w kat. nastepnie poszedl dual shock3 z tym wklapnietym X, o ktorym pisalem na poprzedniej stronie. po 30 minutowej probie otwarcia pada, dalem sobie spokoj. nie wiem, czy ja jestem tepy, czy mam jakies dziwne wersje tych padow, ale robilem tak jak bylo w poradnikach, tj. dociskalem ta czesc przy analogu milion razy, aby zatrzask puscil i nie udalo mi sie tego zrobic. na filmikach na YT wszystkim idealnie pad sie otwiera, ja robie tak samo i sie nie da. gorszego pada w zyciu nie mialem Cytuj Odnośnik do komentarza
gianbuffon 11 Opublikowano 13 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2010 udało mi się naprawić dual shocka ale mam problem z sixaxisem. wypadła mi sprężynka z r2. próbowałem ją włożyć, ale spieprzyłem to jeszcze bardziej. nie daje rady jej zgiąć z powrotem kombinerkami. czy jest jakiś sposób, żeby to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza
gianbuffon 11 Opublikowano 13 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2010 przy próbie złożenia pada wyleciał mi r2 z tego touch pada, czy jak to się tam nazywa (ta zielona 'folia') jak próbowałem to ze sobą ponownie złączyć, rozleciał mi się ten mechanizm, który odpowiada za wciskanie R2. Najważniejsza w tym wszystkim była sprężynka. Nie wiedziałem jak ją mam tam z powrotem włożyć i zacząłem kombinować aż w końcu rozwaliłem ta sprężynkę. Tzn. trochę ją wyprostowałem i teraz nie mogę jej ponownie zgiąć, aby mogła dalej podtrzymywać ten mechanizm. Wydaję mi się, że już nic z tym nie zrobię, więc zacząłem rozglądać się za nowym DS. myślicie, że to będzie dobre? częsci będą takie same jak w oryginalnym DS, tak? bo w razie czego miałbym zamienniki i bym sobie ta sprężynkę przełożył do mojego sixaxisa http://www.allegro.pl/item880247137_pad_do_ps3_dual_schock.html z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza
oddball66 18 Opublikowano 20 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2010 a czy sa jakies pady przypominajace te od X'a ? http://www.bazarcen.pl/product_424315.html - znalazlem cos takiego, z tym, ze na innych stronach jak wpisuje wersje PS3, w miejscu galki jest krzyzak. Bardzo zalezy mi na tym, by galki mialy uklad podobny jak ten od X'a <_< Ktos testowal tego pada, czy nie ? http://www.allegro.pl/item804146903_rumblepad_saitek_ps2700_pc_ps3_cyborg_lodz_20.html jeszcze cos takiego znalazlem. Udało ci sie kupić jakiegoś pada przypominujacego pada od X'a? Przydałby sie mi taki pad jak w X'ie bo przesiadki z jednej konsoli na druga są cieżkie Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 24 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2010 Ma ktoś coś takiego? Cena przystępna, ciekaw jestem jak się sprawuje... Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 25 stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2010 (edytowane) gianbuffon: (odnośnie postów nr #242 i #245) To co piszesz to albo fikcja literacka albo (odpowiadając na twoje pytanie) naprawdę jesteś tępy. Żeby sprężyny prostować? Czy ty kiedykolwiek chodziłeś na lekcje fizyki? Sprężynkę można zastąpić agrafką. Pewnie na to nie wpadłeś biorąc pod uwagę, że ta sprężynka działa na takiej samej zasadzie co agrafka, a do tego wygląda jak agrafka. W joypadach Sony najgorzej wykonane są: - krzyżak podtrzymujący przyciski kierunkowe (nie wiem jak inaczej nazwać tą część; było tak za czasów PS1 i PS2 również; zawsze pęka, co jest tym bardziej dziwne, że jest mało używany bo gra się na analogu), - nieszczęsne sprężynki (to nie są części do samolotów i jak mają wadę materiałową to muszą pęknąć; nikt nie będzie sprawdzał czy struktura materiału jest zachowana i nie ma mikropęknieć; a potem baw się z agrafkami) - gałki analogowe są znacznie gorzej wykonane w Sixaxisach; wystarczy porównać z DS3 Edytowane 25 stycznia 2010 przez rkBrain Cytuj Odnośnik do komentarza
Biedroon 0 Opublikowano 28 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2010 Mam taki problem gdy gram w FIFE to czzasem strzela lobem czyli z L1 jest chyba cos nie tak dodam ze mi niespadl do naprawy czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 28 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2010 Chciałem zakupić pada DS3, zastanawiałem się nad białym ( wersja Japońska ) Takowy pad będzie funkcjonował z PAL konsolą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 1 marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2010 Japierdu pytam się aby się upewnić, widzisz bo np. Pady developerskie w PS3 nie działają na retailu... SPECU. Mają inna częstotliwość więc się pytam, tak samo z purpurowymi padami od XDK ( Dev X360 ) nie działają na retailu. Tak więc się pytam jak to jest z regionem w PS3... bo mimo iż konsola nie ma regionalizacji gier to filmy ma, może mieć też tak z akcesoriami. Jak w przypadku memorek do PS2 z japońskiego rynku SPECU. ps. Ale dobrze, dzięki to mogę zakupywać. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 9 marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2010 jest regionalizacja gier - ps2/psx i potwierdzam.. bialy pad dziala [mam, jestem zadowolony] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gogiel 1 Opublikowano 23 marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2010 Mam takie pytanie... czy można zakupić gdzieś gumki na analogi? Bo te z mojego pada całkiem odpadły... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 23 marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2010 http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=ps3+analog&_sacat=0&_sop=15&_dmpt=Video_Games_Accessories&_odkw=ps3+analog&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313 Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 23 marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2010 Odbiegając trochę od tematu, Sony mogłoby wypuścić jakąś reedycję padów z normalnymi trigerami. Zauważyłem że w Move triger jest taki by palec się nie ześlizgiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lurey 0 Opublikowano 24 marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2010 Cóż, zostałem przekierowany, więc... Ponieważ często czyściłem pada był on wiele razy rozkręcany. Gdy próbowałem go dokręcać pewnego razu "mocniej" gwinty śrub "spłaszczyły się" i tu tkwi mój problem. Pad nie jest dokręcony co powoduje wielki dyskomfort podczas grania, ale nie da się go normalnymi sposobami odkręcic w celu wymiany śrub, ani dokręcić. Jakieś pomysły jak temu zaradzić i wymienić śrubki? PS. Marginalnym problemem jest też "latające coś" w środku pada, co słuchać podczas potrząsania, da się temu jakoś zaradzić aby nic nie uszkodzić? Z góry wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 29 marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2010 rozwierc sruby ;] wyjmij latajace cos poskaladaj i skrec śrubkami o szerszym gwincie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2010 Chciałem zakupić pada DS3, zastanawiałem się nad białym ( wersja Japońska ) Takowy pad będzie funkcjonował z PAL konsolą? Tak a propos - aktualnie masa białych DS'ów to tandetne chińskie podróbki, które nie są kompatybilne z konsolą (pełno filmików na YT). Także radzę zachować ostrożność <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi