Skocz do zawartości

Dual Shock 3

Featured Replies

Opublikowano

Taki efekt miałem z gałą że nie wracała do pkt. wyjścia w Dualu 2 po roku gry w MGO. I to był chyba jedyny pad w którym cokolwiek kiedykolwiek mi się schrzaniło - podejrzewam że to miało związek z ciągłym obracaniem gały wokół (kamera) - mogło być także to powodem że miałem tylko jednego pada wtedy na PS2 - ale gały nigdy mi się nie przetarły w żadnym padzie.

Edytowane przez Kyo

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 724
  • Wyświetleń 50,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Wiem, po prostu leżał lata nieużywany

• U mnie zadziałało, użyłem zwykłej taśmy bo właściwie chodzi tylko o to aby ta pianka lepiej dociskała to takie półprzezroczyste coś ze ścieżkami (nie mam pojęcia jak to nazwać)

• Dodali obsługę po BT kiedyś tam, tutaj więcej info http://www.psxextreme.info/topic/102486-dual-shock-4/?p=3838648

Opublikowano

Nie kupujce nidy padów na allegro, szczególnie jak pisze że jest orginalny  :rolleyes:.  Poszukuje plastików z dual shocka 3 czy też uszkodzonego dual shocka 3 z dobrymi plastikami.

Chętnie odkpuie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko. Chcialem kupic drugiego pada do PS3 ale prawie 200 zl piechota nie chodzi. Udalo mi sie odgrzebac na strychu pada do PS2 i teraz potrzebuje przejsciowki. Czy jest roznica jakiej firmy kupie? Sa jakies sprawdzone marki? No i jak to w ogole dziala? :) Nie ma problemow z graniem?

Opublikowano

Roznicy nie ma jakiej firmy.

Jesli chodzi o problemy z graniem - to zalezy od gry, w przypadku niektorych gier pad nie dziala. Wykorzystuje tego pada do grania na split screenie i w wiekszosci przypadkow jest git, jednak niektore gry jak np. NBA 2k11 albo gry z PSX go nie obsluguja.

Ogolnie jednak rzecz biorac przejsciowke naprawde sie oplaca brak, bo 90% gier na PS3 obsluguje te pady.

Edit: Sprawdzwone marki nawet chyba nie istnieje bo wszystkie przejsciowki widzialem byly jakiejs chinskiej produkcji jakichs dziwnych firm, jednak z dzialaniem nie ma problemow.

Mozesz nawet spokojnie brac przejsciowke na wiecej niz 1 pada (mam przejsciowke z 2 slotami na pady z PS2 i normalnie konsola je wykrywa jako 2 odrebne pady).

Edytowane przez Yabollek007

Opublikowano

Mam pytanko. Chcialem kupic drugiego pada do PS3 ale prawie 200 zl piechota nie chodzi. Udalo mi sie odgrzebac na strychu pada do PS2 i teraz potrzebuje przejsciowki. Czy jest roznica jakiej firmy kupie? Sa jakies sprawdzone marki? No i jak to w ogole dziala? :) Nie ma problemow z graniem?

Nie wiem o co chodzi z tym 'prawie 200 zł', przecież nowy dual to ok. 150 zł, a ten z bundla KZ3 (jungle green) pewnie jeszcze taniej można wyrwać. No chyba, że dla kogoś 150 zł to 'prawie 200 zł'.

Opublikowano

jest roznica jaka przejsciówke kupujesz :) z tym, ze tanio 'bezlagowej' nie kupisz... poszukaj pelicana, a jak nie zalezy to dragonplusa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam mały problem z dualskock'iem ,otóż został zalany(słodkim napojem) był w tym czasie wyłączony ,pozwoliłem mu wyschnąć ,osuszyłem go i po jakimś czasie,bez kabla próbowałem włączyć nim konsolę niestety nie reaguje ,bez kabla w ogóle się nie włącza natomiast gdy jest podpięty pod kabel mrugają cztery diody lecz nic poza tym , był rozkręcony ,wyczyszczony to oczywiście nic nie dało ,uwaliłem totalnie pada czy może można go jakoś reanimować ?

Opublikowano

Spróbuj go zresetować przyciskiem znajdującym się z tyłu, obok śrubki. Dopiero wtedy go sparuj z konsolą.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam mały problem z dualskock'iem ,otóż został zalany(słodkim napojem) był w tym czasie wyłączony ,pozwoliłem mu wyschnąć ,osuszyłem go i po jakimś czasie,bez kabla próbowałem włączyć nim konsolę niestety nie reaguje ,bez kabla w ogóle się nie włącza natomiast gdy jest podpięty pod kabel mrugają cztery diody lecz nic poza tym , był rozkręcony ,wyczyszczony to oczywiście nic nie dało ,uwaliłem totalnie pada czy może można go jakoś reanimować ?

Czym go czyściłeś ? Rozkręciłeś na części pierwsze i przetarłeś spirytusem lub innym denaturatem wszelkie styki i łączenia listew ? Mi, roczny wówczas, synek, zaślinił dualshock'a i pomimo suszenia i czyszczenia działa tylko gdy jest na kablu. Gdy go odepnę. mimo iż jest wyłączony, rozładowuje się jakby był włączony (2-3 doby i kaput...)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co zrobić jak lewy analog w jednym miejscu przykleja się do krawędzi i nie wraca na środek? Da się to jakoś przeczyścić? W innych miejscach śmiga elegancko.

Opublikowano

wyciągnij analoga maksymalnie w górę i pokręć nim trochę - potem wciśnij i zrób to samo. powinno popuścić.

jak nie, to rozkręć i wyczyść.

Opublikowano

Kupowal ktos nakladki na L3 i R3? Przydaja sie, czy raczej pieniadze wyrzucone w bloto?

Opublikowano

to juz zalezy tylko od ciebie czy ci sie przydadzą... jesli dla ciebie gałki analogowe w ds3 sa niewygodne to mozesz próbować ratunku w takich wynalazkach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Masz jak byk napisane

Nowe pady oryginalnie pakowane blistry.

No i czas wysyłki ponad 2 tygodnie.

Edytowane przez Square

Opublikowano

Masz jak byk napisane

Także spodziewaj się podróby "oryginalnie" pakowanej :P

A tak na poważnie, jeśli wierzysz, że kupisz nowego DS3 za mniej niż stówkę to jesteś bardzo naiwny...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak dla mnie to nie, chyba że sprzedający zdziera na przesyłce za kilka sztuk ;) Zagraniczne sklepy często liczą wysyłkę tylko dla jednej sztuki (każda kolejna to dodatkowy koszt) więc ja bym nie ryzykował.

Opublikowano

powiedz mi co to jest

ORYGINALNY pad SONY Dualshock 3 sixstas PS3

sixstas LOL podróba wchooj

Opublikowano

Masz jak byk napisane

Także spodziewaj się podróby "oryginalnie" pakowanej :P

A tak na poważnie, jeśli wierzysz, że kupisz nowego DS3 za mniej niż stówkę to jesteś bardzo naiwny...

chyba w kamiś MEdia Expert widziałęm promocje na 99zł, ale to chyba było z okazji otwarcia ;]

Opublikowano

Trochę jaja z tymi padami do PS3. Nawet jak chcesz wydać tę stówkę to mogą Ci wepchnąć jakiś szajs.

Opublikowano

Zepsuł mi się L2, reaguje dopiero po mocnym wciśnięciu a i to nie zawsze (nie upadł czy coś tylko po prostu z dnia na dzień przestał działać) podlega to gwarancji? Czy rozkręcić i spróbować samemu?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podczas gry w BF3 wariuje mi pad. Głownie wygląda to tak, że podczas poruszanie się (analogi) i sprintu (wciśnięty L3), przypadkowo same działają R2 i L2 (granat i kosa). Jakieś pomysły co z tym zrobić? Resetowałem pada - nie pomogło. Z drugim DualShock'iem wszystko ok.