Skocz do zawartości

Dual Shock 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bateria nie naładowana do końca trzyma kilka godzin tylko, tak jak pisałeś, dziwne jest to wyłączanie pada, może spróbuj zresetować pada (z tyłu kontrolera masz taki mały otworek, włóż wykałaczkę i kliknij, no i zobacz czy nadal będzie świrował)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Gdy nie jest na kablu działa ok. Tylko gdy grałem podczas ładowania to tak świrował. Ale dzięki za radę, jak nadal będzie problem to go zresetuje. I mam nadzieję, że teraz wytrzyma mi dłużej niż kilka godzin.

No i świetnie. Dzisiaj po 3 godzinach grania wyskoczył komunikat by podłączyć pada. Kurwa mać.

Edytowane przez TakeshiX
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Padł mi DS3, w ogóle się nie włącza, żadne resety ani nic nie pomaga, jakieś pomysły?

BTW, w związku czym planuje kupić jakiś pad, polecacie jakieś inne, bezprzewodowe pady do 100zł?

Edytowane przez xbor
Opublikowano

Z dnia na dzień? Czy może bateria już padła? Spróbuj przełożyć baterię z działającego pada i sprawdzić czy odpali. Zdaje się, że można same baterie kupić na necie.

Opublikowano

Grałem, bateria była słaba, ładowałem, skończyłem grać, kiedy na drugi nie dzień chciałem grać nie działał. Sprawdzę baterię w taki mrazie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kupilem na Allegro drugiego pada i po podlaczeniu do konsoli prawidlowo sie z nia laczy, laduje sie poprawnie. Natomiast co chwile mu cos odpier.dala i zaczyna wariowac, w sensie ze same wlaczaja sie rozne przyciski. Zauwazylem, ze jak poprzyciskam guziki na krzyzaku to przestaje wariowac. I po jakims czasie znowu glupawka. Moze byc ten pad po prostu brudny w srodku i trzeba po przeczyscic?

Opublikowano

Kupilem na Allegro drugiego pada i po podlaczeniu do konsoli prawidlowo sie z nia laczy, laduje sie poprawnie. Natomiast co chwile mu cos odpier.dala i zaczyna wariowac, w sensie ze same wlaczaja sie rozne przyciski. Zauwazylem, ze jak poprzyciskam guziki na krzyzaku to przestaje wariowac. I po jakims czasie znowu glupawka. Moze byc ten pad po prostu brudny w srodku i trzeba po przeczyscic?

A masz podpięte jakieś inne rzeczy pod USB? Np. mp3 czy coś? Słyszałem, że to wina przepalonych ścieżek, ale nigdy nic pewnego :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanko dotyczące dualshocka 3

można jakoś wyłączyć dualshocka, żeby nie świecił jak włączam ściąganie na noc gier?

rano wstałem a on dalej świeci, szkoda, żeby się rozładowywał...

Opublikowano

W opcjach zasilania masz żeby DS3 się wyłączał automatycznie po 10 minutach. Prócz tego jak jesteś w XMB przytrzymujesz PS Button i Ci wyskoczą 2 opcję - wyłącz system i wyłącz kontroler.

Prócz tego jeśli ściągasz coś w nocy to masz opcję aby się konsola wyłączyła sama po skończeniu pobierania - w bunusie Ci się wszystko zainstaluje - idź w lewy górny róg XMB i masz tam opcję Wyłącz system - jak się coś ściąga - lub coś ściągnąłeś ale nie jest zainstalowane to możesz wybrać tą opcję że po ściągnięciu i zainstalowaniu cała konsola się wyłączy.

@CoATI - oo nie wiedziałem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki problem z padem ze np jak gram w FIFE i normalnie steruja pilkarzem (lewa galka) to czesto mi wyskakuja i wlaczaja sie te szybkie taktyki (z krzyzaka). Co moze byc nie tak? Przy rozkreceniu na co mam zwrocic uwage? Czy juz kaput i nowego pada trza?