stoodio 2 075 Opublikowano 19 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2010 To coś wygląda na mega wygodne i ergonomiczne. Staram się zawsze konfigurować klawiszologię tak by nie musieć używać za często L2/R2. Takie triggery można dostać bez problemu?? http://www.allegro.p...gers_tanio.html Tylko jedna oferta tylko allegro jeżeli chodzi o Polskę. To znaczy w większości sklepów nie ma, praktycznie w żadnym. UWAGA - nie kupujcie nakładek u tego Sprzedawcy, koleś handluje jakimś totalnym shit'em (nakładki w ogóle nie są funkcjonalne - nie trzymają się trigger'ów). Nie chce mi się wierzyć, że nie potrafisz tych triggerów założyć. Właśnie dzisiaj wyjąłem swoją przesyłkę ze skrzynki. Przyszły w najzwyklejszej kopercie a za przesyłke zaplacilem 8 zl - fail. Triggery pasuja do pada idealnie i sa wykonane z identycznego materialu jak oryginalne L2/R2. Przy oblozeniu pada uczucie jest naprawde przyjemne i sprawiaja wrazenie porzadnych. Kiedy ogram je w kilku grach, dam znac jak sie sprawuja "w praniu". Już wyjaśniam, wrażenie jakoby te podróbki były całkowicie bezużyteczne wzięło się stąd, że próbowałem nałożyć ten uszkodzony komplet (przypomnę - kupiłem dwa komplety, jako że koleś wysłał je w zwykłej kopercie, jeden z nich był połamany) i za cholerę nie pasuje. Przed chwilą spróbowałem z drugim i rzeczywiście da się zamontować, ale... to nie są oryginalne nakładki gioteck tylko chińskie podróbki - porównajcie sobie zarówno opakowanie (ten kartonik to żart) jak i same nakładki: Mając na uwadze jakość usługi (opóźniona wysyłka, najtańszy list) jak i sam produkt (drugi komplet uszkodzony) nie dam się nabijać w butelkę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 19 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2010 To coś wygląda na mega wygodne i ergonomiczne. Staram się zawsze konfigurować klawiszologię tak by nie musieć używać za często L2/R2. Takie triggery można dostać bez problemu?? http://www.allegro.p...gers_tanio.html Tylko jedna oferta tylko allegro jeżeli chodzi o Polskę. To znaczy w większości sklepów nie ma, praktycznie w żadnym. UWAGA - nie kupujcie nakładek u tego Sprzedawcy, koleś handluje jakimś totalnym shit'em (nakładki w ogóle nie są funkcjonalne - nie trzymają się trigger'ów). Nie chce mi się wierzyć, że nie potrafisz tych triggerów założyć. Właśnie dzisiaj wyjąłem swoją przesyłkę ze skrzynki. Przyszły w najzwyklejszej kopercie a za przesyłke zaplacilem 8 zl - fail. Triggery pasuja do pada idealnie i sa wykonane z identycznego materialu jak oryginalne L2/R2. Przy oblozeniu pada uczucie jest naprawde przyjemne i sprawiaja wrazenie porzadnych. Kiedy ogram je w kilku grach, dam znac jak sie sprawuja "w praniu". Już wyjaśniam, wrażenie jakoby te podróbki były całkowicie bezużyteczne wzięło się stąd, że próbowałem nałożyć ten uszkodzony komplet (przypomnę - kupiłem dwa komplety, jako że koleś wysłał je w zwykłej kopercie, jeden z nich był połamany) i za cholerę nie pasuje. Przed chwilą spróbowałem z drugim i rzeczywiście da się zamontować, ale... to nie są oryginalne nakładki gioteck tylko chińskie podróbki - porównajcie sobie zarówno opakowanie (ten kartonik to żart) jak i same nakładki: Mając na uwadze jakość usługi (opóźniona wysyłka, najtańszy list) jak i sam produkt (drugi komplet uszkodzony) nie dam się nabijać w butelkę <_< Do mnie doszlo cos calkowicie innego. Fuck, zobacz zdjecia ktore wrzucilem... Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 19 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2010 To coś wygląda na mega wygodne i ergonomiczne. Staram się zawsze konfigurować klawiszologię tak by nie musieć używać za często L2/R2. Takie triggery można dostać bez problemu?? http://www.allegro.p...gers_tanio.html Tylko jedna oferta tylko allegro jeżeli chodzi o Polskę. To znaczy w większości sklepów nie ma, praktycznie w żadnym. UWAGA - nie kupujcie nakładek u tego Sprzedawcy, koleś handluje jakimś totalnym shit'em (nakładki w ogóle nie są funkcjonalne - nie trzymają się trigger'ów). Nie chce mi się wierzyć, że nie potrafisz tych triggerów założyć. Właśnie dzisiaj wyjąłem swoją przesyłkę ze skrzynki. Przyszły w najzwyklejszej kopercie a za przesyłke zaplacilem 8 zl - fail. Triggery pasuja do pada idealnie i sa wykonane z identycznego materialu jak oryginalne L2/R2. Przy oblozeniu pada uczucie jest naprawde przyjemne i sprawiaja wrazenie porzadnych. Kiedy ogram je w kilku grach, dam znac jak sie sprawuja "w praniu". Już wyjaśniam, wrażenie jakoby te podróbki były całkowicie bezużyteczne wzięło się stąd, że próbowałem nałożyć ten uszkodzony komplet (przypomnę - kupiłem dwa komplety, jako że koleś wysłał je w zwykłej kopercie, jeden z nich był połamany) i za cholerę nie pasuje. Przed chwilą spróbowałem z drugim i rzeczywiście da się zamontować, ale... to nie są oryginalne nakładki gioteck tylko chińskie podróbki - porównajcie sobie zarówno opakowanie (ten kartonik to żart) jak i same nakładki: Mając na uwadze jakość usługi (opóźniona wysyłka, najtańszy list) jak i sam produkt (drugi komplet uszkodzony) nie dam się nabijać w butelkę <_< Do mnie doszlo cos calkowicie innego. Fuck, zobacz zdjecia ktore wrzucilem... Wiem co do Ciebie doszło bo wyobraź sobie, że otrzymałem ten sam shit - nakładki zaprezentowane powyżej są oryginalnym produktem gioteck (click), my musimy się zadowolić chińszczyzną... Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 19 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2010 Spoko, bo ja sie nastawilem dokladnie na te co do mnie przyszly. To ich recenzje ogladalem na YT i pasuja mi idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 123 Opublikowano 21 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2010 (edytowane) No i do mnie w końcu wczoraj dotarły (ponad 2 tygodnie zapłaciłem za polecony priorytet a dostałem zwykłym listem w zwykłej kopercie zresztą to nie ten temat wysłałem Ci pw Stoodio). Więc tak są to nakładki Giotecka ale jak słusznie zauważyłem Stoodio to raczej podróby. Tyle, że ja tych właśnie się spodziewałem/te chciałem (za granicą też te oferują) są dobrze-solidnie zrobione, nakładki jak nakładki nic wyglądają jak tandeta. Montaż to 5 sekund. Pierwsza gra na jakiej wypróbowałem to oczywiście RDR (tam strzelamy i celujemy spustami) bez pie.przenia re-we-la-cja. No po prostu całkowicie inna gra tzn. inne sterowanie: wygodne, palce nie zsuwają się, celuje się miodnie. Teraz tylko muszę przestestować na jakiś wyścigach (demo GT5 już nie działa) ale wiem, że będzie podobnie - świetnie. W końcu mogę grać normalnie w wyścigi i strzelać z , celować z L2 ;p ;]. Podsumowując kto ma problemy ze spustami w DS3 śmiało kupować. Nakładki wszystko naprawiają i teraz śmiało mogę powiedzieć, że DS3 to najlepszy pad imo (tak dla mnie lepszy od xboxowego; teraz). PS. Tylko jakby co to przypadkiem nie bierzcie od tego oszusta z allegro. Edytowane 21 lipca 2010 przez SłupekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 23 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2010 Srebrny DS3 do kupienia! "Oficjalny kontroler DualShock 3 SONY" , srebrny Kiedy ten kolor się pojawił??, pierwszy raz widzę- ładny kolor dla mnie ładniejszy niż biały Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 23 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2010 na rynku jest od... dawna ;] jakos tak przy premierze bialego/bialej konsoli w azjii sie pojawil Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 31 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2010 czy można ładowac DS3 ładowarką do komorki ktora ma taka sama wtyczke? czy z jakiegos powodu nie powinno sie? pytam bo wlasnie nie moge znalesc kabla do ładowania, a pzoatym zwykle nie chce mi sie trzymac właczonej konsoli tylko po to zeby go łądować Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 31 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2010 Pada mozesz ladowac praktycznie przez wszystko co posiada port USB (komp, TV, DVD itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2010 usb to jeden standard... wiec mozna ;] ladowarka do iphone nie dziala z padami do ps3 ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
golebiewski_boy 0 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 czy ktoś spotkał się z taką sytuacją jak: włączam konsole i od razu po ukazaniu się XMB pad zjeżdża na sam dół danego menu, tak samo po odpaleniu gry....bywają dni że jest ok i nie dzieją się takie cyrki....rozbierałem go i czyściłem ale nic to nie zmieniło... czy jest osoba, która miała ten problem i sobie z nim poradziła?? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 dobrze go poskladales? moze gumka jest wyrobiona... PCB bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
golebiewski_boy 0 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 dobrze go poskladales? moze gumka jest wyrobiona... PCB bedzie ok. PCB? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 sierpnia 2010 dobrze go poskladales? moze gumka jest wyrobiona... PCB bedzie ok. PCB? http://pl.wikipedia.org/wiki/Obw%C3%B3d_drukowany .... ja bym tego pada pyczyscił jeszcze raz np: alkoholem izopropylowym; i skontrolował gumki Cytuj Odnośnik do komentarza
golebiewski_boy 0 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2010 dobrze go poskladales? moze gumka jest wyrobiona... PCB bedzie ok. PCB? http://pl.wikipedia....3%B3d_drukowany .... ja bym tego pada pyczyscił jeszcze raz np: alkoholem izopropylowym; i skontrolował gumki czyściłem a cały cyrk w tym, że jak chce to chodzi jak trzeba a jak nie to ma takie właśnie odchyły... Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 213 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2010 Planujemy razem z bratem kupno drugiego pada do PS3. Pad byłby tym zastępczym i tylko do wspólnego grania na split-screenie, jednak nie mógłbym wydać ~200zł na Dualshock'a 3, gdyż za te pieniądze mam nową grę. Tak więc w naszych głowach narodził się pomysł kupienia zamiennika DS3, gdyż takie można dostać już za 15zł na allegro. Ktoś używał/używa tych padów? Czy mają zmienioną klawiszologię w grach? Załóżmy, że nasz budżet - na takie zakupy - wynosi, skromne, 50zł. Planujemy kupić coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2010 Ja na Twoim miejscu bym nie kupywał tego pada poniewaz nie ma on najważniejszej funkcji, czyli Bluetooth, podróbki niestety tego nie mają i trzeba grać na kablu co jest nie wygodne bo mają ok. z 1m długości. Dorzuć drugie 40-50 zł i masz oryginalnego sixaxisa sony no ale niestety bez wibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2010 (edytowane) Kurczę ciężka sprawa. Od razu odradzam zakup takiego pada. Komfort na prawdę będzie niski,a z wytrzymałością może być różnie. Przepatrzyłem różne oferty i niestety żadna w takim przedziale cenowym nie jest zadowalająca. Ogólnie ceny padzików są mocno przesadzone, ale ostatecznie polecam wsiąść na jakiś czas coś za 30-50zł, a później kupić ewentualnie Sixaxisa za ponad stówę (ciężko dostępny, sam rok temu kupowałem). Tylko kabel to problem. 1. 2. Dorzuć drugie 40-50 zł i masz oryginalnego sixaxisa sony no ale niestety bez wibracji. Niestety są droższe. Edytowane 23 sierpnia 2010 przez MajorZero64 Cytuj Odnośnik do komentarza
stasimon 0 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2010 Ktoś wcześniej pytał o pada do PS3 o wyglądzie i ułożeniu gałek/przycisków jak w X360. Znalazłem w sklepie w UK coś takiego, luknijcie na tą stronkę: http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9251427/Trail/searchtext%3EPS3+CONTROLLER.htm Cytuj Odnośnik do komentarza
Danonek 2 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2010 Nie polecam oryginalnego pada w kolorze białym. W ostatnie upały trochę poleżał przy oknie i się lekko nadtopił 0_o Czarnym i czerwonemu nic się nie stało tylko biały tak zareagował... Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2010 no plastik jest tam jakis dziwny... bardziej twardy i szorstki... tzn trzpienie analogów mogą sie ścierać Cytuj Odnośnik do komentarza
LiSoQuan 23 Opublikowano 27 października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 października 2010 Sorki jeśli już było ale zapytam. Dzisiaj dostrzegłem problem, którego się nie spodziewałem. Podczas grania w demo NFS HP dziwnie działało mi menu, przeskakiwał "kursor" ociężale działało... myślałem że to taka gra ale nie dawało mi to spokoju i właczyłem mojego starego SIXAXISA i okazało się że wszystko elegancko działa czyli to co,s nie tak z moim joypadem a dlaczego ?? Jest on sprowadzany z japonii , to DS3 z czasów kiedy to jeszcze w UE nie było vibracyjnych padów. Na szczęście mam jeszcze nowego DS3 z konsoli slim, który też działa elegancko bo wersja na europe jak SixAxis. Czy to możliwe że joypad wyprodukowany na Japonię może mieć problemy z grami euro ? Jeśli nie to jak można przerejestrować tego pada z konsolą aby zresetować ustawienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 27 października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 października 2010 Niemożliwe. Ubrudził się po prostu. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
LiSoQuan 23 Opublikowano 27 października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 października 2010 Nie, to nie to, jakby ie ubrudził to by był z nim problem wszędzie a jak na razie tylko podczas tego dema tak jest, w menu onsoli i innych grach działa dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 28 października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 października 2010 Sprawdzałeś kilka razy czy tylko raz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi