Quake96 3 841 Opublikowano 20 marca 2016 Opublikowano 20 marca 2016 (edytowane) Da się jakoś ładować pada przy pomocy peceta? Kabel usb do pada mam tak krótki, że i tak przy jego podłączeniu nie da się komfortowo grać, więc mógłbym ładować pada pod kompem żeby niepotrzebnie nie odpalać konsoli. Podłączałem kontroler do kompa, windows go wykrywa, ale przy opcji testowania klawiszy nie reaguje na żaden z nich. Dodatkowo u góry pada migają wszystkie 4 diody. Jestem kompletnie zielony w tym temacie, więc nie bijcie No i tak już przy okazji, to czy mógłby mi ktoś krótko i zwięźle wyjaśnić jak "dodać" drugiego pada do konsoli? Edytowane 20 marca 2016 przez Quake96 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 21 marca 2016 Opublikowano 21 marca 2016 Jak migają diody tzn. że się ładuje Podpinasz pada kablem i tyle, będzie działać. 1 Cytuj
flaczki 66 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Wczoraj chciałem sobie zagrać z kolegą w TTT2 i patrze dual shock mi nie działa po tygodniach nie używania. Diody się nie świecą, próbowałem resetować pada nic to mi nie dało, oczywiście podłączyłem kablem. Nie wiem czy bateria się wyczerpała czy może coś z elektroniką , gram sporadycznie już na PS3 wiec nie widzi mi się wydać na nowego oryginalnego pada pawie 200zł. 1. Czy te pady z Allegro niby "oryginalne" maja taka sama baterie? 2.Czy można grac na kablu po wyjęciu baterii? (tak wyczytałem w internecie ale myślę ze to brednie) Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Kup sobie nową baterię jesli oryginalna rzeczywiscie umarla. Cytuj
flaczki 66 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 (edytowane) Właśnie tego do końca nie wiem Edit: Dla tego pomyślałem żeby kupić pada z allegro i jakby się zepsuł przełożył bym baterię. Edytowane 16 czerwca 2016 przez flaczki Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Swoją drogą niezła padaka jest z dostępnością DualShocka 3 - żadne RTV Euro Media Experty nie mają. Na Alle prawie same podróby - ponad 200zł wyrzygałem za oryginał z Robsona Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Siostrzeniec dostał białą podróbkę i działa wszystko dobrze jak w oryginale. W sumie to zakładam, że to podróbka bo za 69zł +wysyłka nie mógł być oryginałem. Jak widać są dobre i słabe kopie. Wszystko było w blistrze, napis playstation itd. Może warto ugryźć coś takiego, chyba, że psychicznie będziesz się z tym źle czuł Cytuj
flaczki 66 Opublikowano 17 czerwca 2016 Opublikowano 17 czerwca 2016 Nie wiem jak te podróbki ds3 ale pamiętam te z psx'a i ps2 to szybko się psuły, gdzie oryginalne wystarczały na bardzo długo a nawet do dzisiaj mam dobrego szarego analoga, wiec raczej już wole dołożyć. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 lipca 2016 Opublikowano 7 lipca 2016 Kurde, wyczyściłem sobie właśnie Dual Shocka wg. swojego poradnika:), no i kurde bumbera jednego źle wcisnąłem, bo dość luźno chodzi. Trochę lipa Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 13 lipca 2016 Opublikowano 13 lipca 2016 Znacie jakieś replik/podróby joya od xboxa, który będzie działał z playstation 3 ? Chce kupic kumplowi na urodzinki, bo nie mam pomysłów na prezent, a wiem, ze cale życie spędził w obozie xbotow Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Jeden z moim padów (srebrny, kupiony w media) ma przypadłosć, że co jakiś czas gałki analogowe pokrywają się tłuszczem gdy długo ich nie użytkuje i są schowane w kartonie PS3. Ktoś może wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje i co to za maź? Drugi dual jest suchy na gałkach Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 3 sierpnia 2016 Opublikowano 3 sierpnia 2016 Tez mi ten tłuszcz sie pojawiał od gałką, ale otworzyłem pada, wymyłem go i już jest ok. To chyba jakiś "smar", co by gałki dobrze działały? Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 3 sierpnia 2016 Opublikowano 3 sierpnia 2016 (edytowane) Możliwe, zapach to ma "przemysłowy". Edytowane 3 sierpnia 2016 przez oFi Cytuj
messer88 6 471 Opublikowano 3 sierpnia 2016 Opublikowano 3 sierpnia 2016 Dokładnie smar jakiś, też mi tak się dzieje z jedną gałką w ds3, nie ma co się martwić. Cytuj
messer88 6 471 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Swoją drogą niezła padaka jest z dostępnością DualShocka 3 - żadne RTV Euro Media Experty nie mają. Na Alle prawie same podróby - ponad 200zł wyrzygałem za oryginał z Robsona Podbijam, rozglądam się za nowym ds3 i ciężko to wygląda. 200 zł słabo wypada cenowo biorąc pod uwagę że to praktycznie ten sam koszt co ds4. I jak można korzystać z nowego duala na ps3 i jest o wiele wygodniejszy od starszej wersji, ale jednak nie działający ps button mocno mi przeszkadza. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Widziałem, że na allegro są praktycznie same podróbki za 50-100zł i do tego w opisie przedmiotu napisane ORYGINALNY PAD Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 17 sierpnia 2016 Opublikowano 17 sierpnia 2016 (edytowane) Czyli trza się wybrać do jakiejś sieciówki i szukać ostatnich padów. Mam jednego SixAxisa i DS3 ze startymi gałkami, więc nowy pad by się przydał. Ostatnio widziałem w Media Markt za 199 zł i się dziwiłem, że dalej tak trzyma cenę Edytowane 17 sierpnia 2016 przez grzybiarz Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Pamiętam, że pad do PS2-jki do końca trzymał cene premierową. BTW. Też tak macie, że kupiony pad w sklepie jest lepiej wykonany niż ten dołączany do zestawu z konsolą? Przynajmniej ja tak miałem z DS3, bo z DS4 lepiej się postarali. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 A tym czasem u mnie dwa lata temu padła ps3 i nie dało się jej reanimować to kupiłem drugą. I w komplecie był nowiutki oryginalny DS3, który ja włożyłem do szafki tam sobie leży. Przyzwyczaiłem się do tego pada od konsoli która zaliczyła zgona i tego nowego nie używałem ani razu. Jak teraz piszecie że mogę go sprzedać za takie piniądz to do zobaczenia an ALE DROGO 1 Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 (edytowane) Ja. wczoraj swojego premierowego zreanimowałem, co nabyłem w raz z TLoU - gdzie zaraz na niego nakleiłem, ta dodawana do zestawu tapetę. Wszystko było ok, poza tym, ze sam skakał i szedł w lewa stronę. Dzis działa, bez problemu, nawet gumek nie wymieniłem. Osuszyłem tylko w miejscach, gdzie wydawał sie zalany jakimś sokiem. Moc oryginalnych padów. Edytowane 18 sierpnia 2016 przez iMEVEK Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 BTW. Też tak macie, że kupiony pad w sklepie jest lepiej wykonany niż ten dołączany do zestawu z konsolą? Przynajmniej ja tak miałem z DS3, bo z DS4 lepiej się postarali. Zależy od modelu konsoli. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Mi zaczal szwankowac dual3. Typowe objawy czyli wszystko sie samo wciska, postac na ekranie wariuje. Znalezlem na yt tutoriale, ze trzeba wyciagnac taki czarny prostokoatny kawalek gumki, kotra styka z plytka i owinac go tasma. Probowal ktos? To dziala? Tasma jakiego typu, bo chyba nie izolacyjna? Cytuj
messer88 6 471 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Opublikowano 18 sierpnia 2016 Z moim taka sama akcja, rozkręciłem przeczyściłem wszystko i po złożeniu jest gorzej, teraz buttony mi się same jeszcze częściej aktywują. Nie słyszałem o tym z taśmą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi