Opublikowano 20 stycznia 200916 l Skad macie tak rozlegla wiedze o tych SIxaxisach? Moje te podobno nie wiadomo co zrobione do dzis dzialaja swietnie, a nie traktowalem ich ulgowo... Przejrzysty plastik jest akurat cool i przejrzystosc nie swiadczy o niczym. Jedyna roznice jaka widze miedzy moimi Sixaxisami a DS3 w czasie uzywania to waga. Moze sie jednak nie znam...
Opublikowano 21 stycznia 200916 l Sixaxis to była wyjątkowo nieudana konstrukcja. Nie zgodzę się choć za szczyt techniczny jej nie uważam.Po pierwsze z(pipi)@# to były sixaxisy z konsol 60gb-a Ty taką masz.Wykonane były z tandetnego plastiku(pod światło można było widzieć bebechy pada) i daremnie chodziły gałki.Do 40gb dokładali już zupdatowaną wersję sixaxisa-lepszy plastik plus lepsze gałki.A Dual Shock to dalsza ewolucja wykonania(a może po prostu równania do jakości pada z PS2) z wibracjami Do 40stki (końcówka serii gdy na rynku były już 80tki) qumplowi dali taki sam przeźroczysty SixAxis jaki jest/był w 60tkach (chociaż gałki mu chodzą ok.) Prawda - w pierwszych 40stkach najlepsze pady były Mi w moim DS3 tak trochę (sry za określenie) "kisielowato" chodzą :x: :square: :circle: :triangle: ale ogólnie jest ok. i mam cały czas wrażenie, że bateria w nim dłużej trzyma
Opublikowano 21 stycznia 200916 l Jeszcze chciałem się Was spytać czy są także podróbki DS3 ? z tego co zauważyłem to widziałem już dwie wersje pudełka: 1 - http://members.chello.pl/w.lagodzka/allegro/dh3/dh3_01.jpg 2 - http://robson.pl/image/konsola/akcesoria/p...ze/ps3_50_b.jpg Jakby ktoś coś wiedział to piszcie, na jednym opakowaniu są te chinskie czy tam japonskie oznaczenia, a na drugim nie ma.
Opublikowano 21 stycznia 200916 l Ja mam taki jak ten na górze, też mi się wydawał podejrzany, zwłaszcza że nie jest nawet opakowany w sławny blister Sony - z tyłu jest zaklejony tylko tekturką. Ale po 8 miesiącach mam pewność że to oryginał.
Opublikowano 26 stycznia 200916 l PS3 mam dopiero dwa dni a DS3 musiałem już 2 razy ładować.A nie grałem tak dużo.Po raz pierwszy ładowałem go po pierwszym starcie systemu.Nie pamietam ile dokładnie się ładował chyba między 2-3 godziny.Teraz po przegranych może 6-7 godzinach ładuje go drugi raz.I w związku z tym mam dwa pytania: 1)Czy on nie powinien wytrzymać dłużej? 2)Ile powinien się ładować taki "normalny"?(Chcę wiedzieć czy mój taki normalny jest)
Opublikowano 26 stycznia 200916 l Ile powinien się ładować taki "normalny"?(Chcę wiedzieć czy mój taki normalny jest) Mój "normalny" DS3 ładuje się ok 1,5h jeżeli w tym czasie gram, co dziwne mniej wiecej tyle samo ładuje się gdy oglądam jakiś film na konsoli a pad jest wyłączony. Co do długości trzymania akumulatorka to wynosi ok 10 h(na oko), nie wiem jakie jest oficjalne info na ten temat.
Opublikowano 26 stycznia 200916 l Swieze baterie nie trzymaja za dlugo. Troche musza popracowac by osiagnac optimum.
Opublikowano 10 lutego 200916 l Dokładnie. Też tu pisałem na początku użytkowania PS3 z tym samym problemem. Teraz żywotność baterii wydluzyla sie o jakies 2/3 godziny. Mam ostatnio taki dylemat. Chciałbym sobie kupić drugiego pada ale DS3 jest dla mnie za drogi. Pad używany byłby tylko co jakiś czas dla drugiej osoby do grania w fife/tekkena. Inwestować w DS3 czy powinien dać radę Sixaxis?
Opublikowano 22 marca 200916 l Też tak macie w swoich DS3, że na plastiku z analogów jest ten taki pasek wzdłuż z obydwu stron ? chodzi mi o to, że na prawym analogu ten pasek jakby wpleciony jest w ten plastik i czuć go ale nie aż tak jak z lewej strony i przez to jak ruszam nim 360 st. czy po prostu gram to czuć tarcie tego paska o obudowę pada, (pipi), strasznie to irytuje, jak to zrobić żeby tego nie było ? zeszlifować czy jakiegoś smaru użyć ? Geez, jak oni to tam w tych chinach składają, co bym dał żeby te pady, czy w ogole akcesoria do konsol były robione gdzie indzie, (pipi), jak nie analogi/triggery z pada od xbox'a 360 piszczą to tu też coś musi być. Jakby ktoś wiedział to niech pisze.
Opublikowano 23 marca 200916 l Dokładnie. Też tu pisałem na początku użytkowania PS3 z tym samym problemem. Teraz żywotność baterii wydluzyla sie o jakies 2/3 godziny. Mam ostatnio taki dylemat. Chciałbym sobie kupić drugiego pada ale DS3 jest dla mnie za drogi. Pad używany byłby tylko co jakiś czas dla drugiej osoby do grania w fife/tekkena. Inwestować w DS3 czy powinien dać radę Sixaxis? Jeżeli nie podniecają Cię wibracje, to po kiego przepłacać? Sixaxis da radę, proste.
Opublikowano 23 marca 200916 l nie zgodze sie . DS3 jest wart swojej ceny i jakosciowo jest 5x lepiej wykonany niz SixaxiS, Ja osobiscie mam takie podejscie, Nie stac mnie na tanie rzeczy. Wole kupic raz drozej niz 3 razy taniej.
Opublikowano 23 marca 200916 l nowe SixAxiSy są tak samo dobre jak duale. Pierwsze partie były ch*ja warte
Opublikowano 23 marca 200916 l nie zgodze sie . DS3 jest wart swojej ceny i jakosciowo jest 5x lepiej wykonany niz SixaxiS, Ja osobiscie mam takie podejscie, Nie stac mnie na tanie rzeczy. Wole kupic raz drozej niz 3 razy taniej. Cofając się w temacie znajdziesz posty, które twierdzą dokładnie odwrotnie. Ile ludzi, tyle opinii. Ja nie oceniam jakości, ale przydatność i użyteczność - chyba o to pytał Maciucha, skoro zaznaczył, że drugi pad będzie używany sporadycznie. Posiadam obydwa i dla mnie SixA = DS3-wibra. Oba tak samo dobre.
Opublikowano 23 marca 200916 l Dokładnie. Też tu pisałem na początku użytkowania PS3 z tym samym problemem. Teraz żywotność baterii wydluzyla sie o jakies 2/3 godziny. Mam ostatnio taki dylemat. Chciałbym sobie kupić drugiego pada ale DS3 jest dla mnie za drogi. Pad używany byłby tylko co jakiś czas dla drugiej osoby do grania w fife/tekkena. Inwestować w DS3 czy powinien dać radę Sixaxis? Ja zakupiłem Sixaxisa jako drugi pad i sprawdza się świetnie. Druga osoba przecież nie potrzebuje wibracji do szczęścia. LBP cieszy w multi przed TV z wibracjami jak i bez.
Opublikowano 29 kwietnia 200915 l Która wersja sixaxisa jest lepsza? Mam dwie, jedną taką trochę przeźroczystą drugą nie. Która jest nowsza i możliwie najlepsza?
Opublikowano 29 kwietnia 200915 l rowniez posiadam oba. ta troche "przezroczysta" jest starsza i gorsza, choc trudno mi to powiedziec z pewnoscia, gdyz nie odnotowalem zbytniej roznicy. ten starszy jest troche bardziej sliski i przy dluzszym czasie gry moze to czasem wkurzyc
Opublikowano 1 czerwca 200915 l Chcę kupić coś takiego http://allegro.pl/item643404694_markowy_ko...onsoli_ps3.html[/b] DS3 jest nieco przydrogi, nie wiem za co oni wołają niemal 200zł a SixAxis poniżej 100zł to używki, w związku z tym postanowiłem kupić taki konwerter, jako że pada od PS2 miałbym załatwionego ^_^ I tu pytanie, używa ktoś tego ? Działa to ze wszystkimi grami ? Wiadomo że czujników ruchu nie będzie, np w MGS4 jeśli dobrze pamiętam potrząśnięcie padem powodowało wyłączenie octocam'u. Bardziej pasowało by mi kupno tego konwertera bo mógłbym sobie wtedy pozwolić również na Tekkena.
Opublikowano 23 czerwca 200915 l a z innej beczki, poszukuję pada do PS3 ale zbliżonego wyglądem i rozstawem przycisków do pada z X360, czy ktoś widział taki produkt? http://www.chip.pl/news/sprzet/urzadzenia-...-na-gamepadzie/ znalazłem Edytowane 24 czerwca 200915 l przez matrix_dk
Opublikowano 22 lipca 200915 l Mam pytanko czy przyciski zaznaczone niżej mają "wykrywanie" siły nacisku ?
Opublikowano 22 lipca 200915 l takie nakladki polecam,sprawuja sie dobrze.Dzieki nim palce nie zeslizguja sie L2 i R2.
Opublikowano 24 lipca 200915 l http://allegro.pl/item692932744_ak147_pad_...ualshock_3.html to jest sixasis od sony czy jakas podróba?
Opublikowano 24 lipca 200915 l Podróbka, brak napisu SONY i PS BUTTON nie jest przeźroczysty z logiem psx.
Opublikowano 25 lipca 200915 l na cene wystarczy spojrzec zeby od razu wiedziec ze podrobka, same zdjecia to moga byc pogladowe nie przedstawiajace rzeczywistosci (oczywiscie mowa o ogolnych przypadkach nie tym konkretnym)