Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata - RPA 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie swietny mecz i nasuwa sie mysl ze z afrykanskich druzyn tylko Francja zawiodla na calej linii, reszte da sie ogladac.

No przecież Ghana dzisiaj odwaliła padakę, a w pierwszym meczu nie lepiej. No i niestety nawet nie ma co liczyć na niespodziankę w postaci wyoutowania Niemców, bo taką Ghanę to Niemcy w 7 rozjadą.

Holandię obejrzałem tylko 5 minut, ale wiało ostrą padaką jak w pierwszym ich spotkaniu + komentator potwierdzał moje przypuszczenia, więc słusznie nie kontynuowałem tego.

No a meczyk Kamerun - Dania kozak.

Opublikowano

Meczyk byl tak dobry, ze przy ogrodku w ktorym ogladalem mecz przy browarze az przystanela ekipa żuli i spijała 0.2L starogardzkiej przy meczu :potter:

Co do jabulani to zauwazylem, ze jezeli walisz nia z prostego podbicia to masz 90% szans na zabicie kibica w 54 rzedzie, plasowane strzaly maja duzo wieksza szanse wpasc do bramki (pomijajac bledy bramkarza ). Wydaje sie, ze trzeba przykladac duzo wiecej uwagi do techniki uderzenia, a nie tylko zamknac oczy i ogien.

Opublikowano

Najpiękniej będzie jak Anglicy na koniec dostaną w pupę, bo po tych dwóch marnych remisach jakby awansowali, to by była profanacja zwłok futbolu (który jak wiadomo umarł w pamiętnym półfinale LM). Słowenia gra dobrze, ale popełnia błędy wynikające z niedoświadczenia, a te tępe klocki z wysp mogą jeszcze grać twardy futbol i będzie ciężko. To przynajmniej niech nie stracą za dużo bramek, a USA pojadą Almerię, i PS znowu mówi papa.

Mam nadzieję, że zimny prysznic Hiszpanii przysłuży, i z Hondurasem bez problemu wygrają. Niemcy mogą odpaść, bo grają nierówno, więc to kwestia pewnie czasu ;) Kibicuję Argentynie, chociaż wiem że po prostu ma lapsową grupę i w 1/8 z Meksykiem (zapewne) nie będzie już tak ładnie. To już nie ta Argentyna co kiedyś, gdzie w 2006 na MŚ po 24 podaniach padła bramka.

Opublikowano

Ja nie czekam, bo nie pamiętam żeby kiedykolwiek zapowiadany "hit" spełnił oczekiwania. Poza tym pewno skończy się na przyczajce "aby nie przegrać".

Opublikowano

WKS nie ma co się murować, muszą zagrać o 3 punkty. Canarinhos Dungi są obarczeni mnóstwem kreseczek Gmocha i są związani pętami taktycznymi, ale jest szansa, że dusza dzikusa u kilku czarnych Brazylijczyków zaowocuje sambą na boisku ( poetycko pojechałem ).

Chociaż w to wątpię, myślę, że Brazylijczyków nauczono już w europejskich klubach reżimu taktycznego i mecz może przypominać partię szachów. Ale jakie to szachy kiedy po obu stronach są czarne pionki :(

Opublikowano

Ja jestem ciekaw jak sprawdzi się defensywa WKS w meczu z Curwinhos, bo w meczu z Portugalcami to był niemalże ideał. Jedyny mecz z tej 1. kolejki, który przyjemnie oglądało się dla samej gry defensywnej.

Tylko coś napadziory muszą się bardziej rozruszać.

Opublikowano

No teoretycznie Brazylia powinna bardziej cisnąc w tym meczu, żeby sobie zapewnić wyjcie z grupy przez meczem z Portugalią. Jeżeli ktoś ma się tu murować, to właśnie WKS. 2 pkt na koncie i mecz z komuchami to całkiem niezła perspektywa. Będzie macanie przez 90 minut i remis. Rzekłem.

Opublikowano

Jak można kibicować WKS, gdy trenuje ich ten koleś?

93192_hp.jpg

Remis z Portugalią nie jest dla nich dobrym wynikiem. Brazylia jest 100 razy silniejsza. Z drugiej strony, zagra Drogba. Mam nadzieję, że będzie on w lepszej formie niż pozostali najlepsi piłkarze Premiership - Rooney, Malouda, Lampard itp...

Opublikowano

Skoro Brazylia jest taka silna, WKS nie ma co kalkulowac bo w ostatniej kolejce gra z Koreą "trzeciświat" Północną z która wielcy Brazylijczycy wygrali całe 2:1 lol

Martwiłbym sie bardziej na miejscu Brazylijczyków którzy graja ostatni mecz z Portugalią, obie drużyny nie pokazały nic w pierwszych meczach i to one będa walczyc o awans między soba no chyba że wybrzeże coś s(pipi)i w meczu z Brazylią ale po grze canarinhos nie sądze zeby sie tak stalo

Opublikowano

93192_hp.jpg

Remis z Portugalią nie jest dla nich dobrym wynikiem. Brazylia jest 100 razy silniejsza. Z drugiej strony, zagra Drogba. Mam nadzieję, że będzie on w lepszej formie niż pozostali najlepsi piłkarze Premiership - Rooney, Malouda, Lampard itp...

No i jest jeszcze Kalou.

Opublikowano

No dla mnie to jest też niepojęte jakim cudem ktokolwiek poważny chce jeszcze zatrudniać Ericssona. Przecie ten typ gdzie się nie pojawi, tam zostawia za sobą zgliszcza.

Opublikowano

93192_hp.jpg

Jakos tego, ze jest 100 razy silniejsza nie było widac w spotkaniu z Koreańcami. To wprawdzie pierwszy mecz ale coś mi mówi, ze Kanarki zawiodą w tym turnieju.

Opublikowano

Jakos tego, ze jest 100 razy silniejsza nie było widac w spotkaniu z Koreańcami. To wprawdzie pierwszy mecz ale coś mi mówi, ze Kanarki zawiodą w tym turnieju.

Bo Canarinhos grają dla joga bonito, a Koreańczycy Północni po to, by ich rodziny nie trafiły do obozu. Myślę, że Korea rozwali Portugalię, Ronaldo i spółka są nędzni od dobrych kilku lat.

Opublikowano

93192_hp.jpg

No i jest jeszcze Kalou.

Kalou chyba najbardziej rozczarował w tym pierwszym spotkaniu. Tracił/marnował sporo piłek i generalnie jego siła ofensywna była nikła. Zresztą słusznie pierwszy poszedł na zmianę.