Ölschmitz 1 517 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 Ja mam dodatkowo przejściówkę DVI - HDMI i jakoś to działa, z dźwiękiem. Obraz jak to na HDMI żyleta.. Nie rozumiem czemu tak komplikuja. opisz mi lopatologicznie. w macu masz wyjscie minidvi prawda? co dokupiles? dziala elegancko? tak jakbym podlaczyl tylko kablem hdmi? obraz dobrze wyglada na panoramicznym tv? Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 (edytowane) http://www.macexperts.gr/zcn/images/DrBott_miniDVI-DVI_Adapter.jpg + to co napisałem, kabel dvi - hdmi, chyba że znajdziesz bezpośredni kabel minidvi - hdmi. Obraz wygląda dobrze, standard dla wyjścia HDMI. Edytowane 11 sierpnia 2010 przez Texz Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 (edytowane) http://allegro.pl/item1151351913_adapter_mini_dvi_do_hdmi_dla_apple_favat_gw_12mc.html Co z dźwiękiem? Niestety wyjście mini-DVI w Twoim Macu, nie przesyła dźwięku. Aby przesłać dźwięk, możesz użyć kabla mini-jack - 2 RCA, dostępnego w naszej ofercie. czyli jaki dokladnie kabel potrzebny mi jest do przeslania dzwieku i gdzie go podlaczam? Edytowane 11 sierpnia 2010 przez Ölschmitz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 (edytowane) Taki: http://www.triplebit.com/images/Cable2.jpg Jedną końcówkę do wyjścia na słuchawki w Macu, drugą do jakiś głośników. I gra. Edytowane 11 sierpnia 2010 przez Maiden Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 danke Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 no w ch,uj zayebiste te macki, jak nawet olszman nie potrafi wyguglowac jak podlaczyc jeden sprzet do drugiego, wyyebka panowie. A wiecie juz po co ten przycisk na myszce? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 "ojej chcialbym miec makbuka, ale nie dosc, ze drogi to pewnie nie ogarnalbym nowego systemu. wole moja toszibe/hape czy co tam innego co akurat promocja w media markt byla." Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 posiadanie maca i obnoszenie sie z nim to cos pomiedzy koszulka ze sklepu psx extreme, a butami lacosta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 psioczenie na maca nie majac go i nigdy go nie uzywajac to tak jak mowienie o jakims zaje.bistym wozie widzianym na ulicy, ze by sie go nie chcialo bo za duzo pali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 nie wiem skad info ze nigdy nie uzytkowalem go, huehue. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 w sklepie polatales kursorem po pulpicie? idz juz spac bob. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 11 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2010 i otworzylem dwa foldery Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 12 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2010 Prawada jest taka, ze zeby stac sie wlascicielem Macinstosha wcale nie tzeba wielkich pieniedzy. Sam, od 2007 do 2008 roku korzystalem z 12'Powerbooka G4 ktorego kupilem za 1200 zl. Sek w tym, ze jak juz sprobujesz Maca, to chcesz miec lepszego, nowszego Napewno warte sa wydanych pieniedzy. Martwi mnie natomiast inna rzecz. Z trzech nowych Macow jakie kupilem w ostatnich dwoch latach, dwa zanotowaly awarie. W iMacu zepsuly sie wentylatory, w Macbooku dysk. Tak nie powinno byc. Nie za takie pieniadze. Stare Macintoshe, szczegolnie w serii G4 byly jednak duzo lepiej wykonywane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2010 ja bym chcial kiedys sobie sprawic macbooka pro, ale ceny rzedu 8 tysiecy mnie odstraszaja. sprzedalbym swoja fure dorzucil 8k i mialbym jakis fajny samochod xD moj mac narazie mi starczy. internet smiga, muza gra, filmy leco. jeszcze ino podlacze do tv coby se na duzym ekranie divixy ogladac i juz w ogole bedzie bajka. z czasem wymienie system na nowy i moze dokupie ramu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 12 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2010 (edytowane) Co z dźwiękiem? Niestety wyjście mini-DVI w Twoim Macu, nie przesyła dźwięku. Aby przesłać dźwięk, możesz użyć kabla mini-jack - 2 RCA, dostępnego w naszej ofercie. czyli jaki dokladnie kabel potrzebny mi jest do przeslania dzwieku i gdzie go podlaczam? Dźwięk u mnie albo leci z głośników od lapka, albo podłaczam lapka do wieży i gitara. Edytowane 12 sierpnia 2010 przez Texz Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2010 Szkoda, że Euro tak podskoczyło. Gdyby nie to proponowałbym szukać okazji w Niemczech, może nawet na Ebayu. Jak widać siła nabywcza złotówki poleciała na łeb, och dzięki Tusk. W Niemczech jest inny układ klawiatury. Przynajmniej na PieCach Klawiatura we wszystkich jest taka sama. Znaki specjalne wykonuje się już w zależności od ustawień systemu. Bzdura. Klawiatura różni się nadrukowanymi na nią znaczkami. Oczywiście można sobie wybrać np. polski język na niemieckiej klawiaturze i będzie chodzić tak jak polska klawiatura, ale umlauty na klawiaturze tak czy siak widzieć będziesz. Sam raptem 3 dni temu stałem się posiadaczem nowego MBP 13" w wersji słabszej (2.4GHz) i jestem w 7 niebie. Jednak komfort pracy, mimo że to tylko 13" i wydawałoby się, że miejsca zabraknie, to zupełnie inna liga. Expose, spaces, czy przede wszystkim multi-touch do którego można ściągnąć dodatkowe aplikacje, żeby zwiększyć ilość gestów to poezja. Praktycznie nie używam myszki co na moim poprzednim laptopie było nie do pomyślenia. Wszystko idzie zrobić z poziomu trackpada. Ba, jak się ustawi dodatkowe gesty na zamykanie/otwieranie/operowanie kartami w przeglądarce to w ogóle wypas. Jedyne co mnie irytuje to sposób działania automatycznego podświetlania klawiatury. Gdy jest ciemno to klawiatura też się ściemnia, a gdy jest jasno to się rozjaśnia. Moim zdaniem powinno to działać odwrotnie, ale nie znalazłem nigdzie jeszcze jakiegoś rozwiązania software'owego. Poza tym brak zastrzeżeń. No i ta bateria... z reklamowanych 10h trzyma 6h spokojnie, a myślę że można i 8h wyciągnąć bez youtuba itd. Dodam jeszcze tylko, że bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie kultura pracy komputera. Wiedziałem, że będzie cichy ale nie spodziewałem się że w ogóle nie będę go słyszeć. Dla mnie bardzo ważna sprawa, bo często zostawiam komputer włączony na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 14 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2010 Obadałem kilka punktów sprzedaży Apple w Berlinie i wszędzie oprócz języka systemu po niemiecku wszystko było jak w moim MB. Czy w MB sprzedawanych w Polsce są polskie znaki nadrukowane na klawiaturze? Nie. Może istnieje możliwość kupna MB z klawiaturą nie-internasional, ale takich wersji w sklepach Apple w Niemczech po prostu nie widziałem. P.s. Sprawdzałem sklepy, które zazwyczaj się odwiedza. MM, Saturn etc.. Tak więc nie wykluczam, że istnieje możliwość zamówienia takiej wersji u oficjalnego dystrybutora. Ale na chłopski rozum czy w podobnej sprawie w Polsce ktoś używa innej klawiatury niż polska-programisty? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 14 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2010 estel ma 100%. Układy klawiatur różnią się. Niemiecka, francuska itp. Mój pierwszy Powerbook miał szwedzki układ klawiatury. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 14 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2010 Rzeczywiście, są tam dodatkowe klawisze ÄÖÜ. Dziwne że tego nie zauważyłem. Co innego sugeruje oficjalna niemiecka strona Apple. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2010 Mi się najbardziej podoba japońska wersja. Ach, te piękne krzaczki. Następnego Maca na pewno kupię w takiej konfiguracji Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 4 września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 września 2010 Wczoraj słuchałem muzyki w iTunes. Program miałem zminimalizowany i siedziałem na Firefoxie. Za każdym razem jak zmieniała się piosenka to w prawym górnym rogu pojawiała się taka fajna czarna chmurka z tytułem piosenki. Dzisiaj jakoś nie mogę zmusić Macbooka, żeby było tak samo. Ktoś wie jak to włączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
kurczakov 34 Opublikowano 5 września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 września 2010 Wczoraj słuchałem muzyki w iTunes. Program miałem zminimalizowany i siedziałem na Firefoxie. Za każdym razem jak zmieniała się piosenka to w prawym górnym rogu pojawiała się taka fajna czarna chmurka z tytułem piosenki. Dzisiaj jakoś nie mogę zmusić Macbooka, żeby było tak samo. Ktoś wie jak to włączyć? Wylaczony Growl, lub Bowtie/TunesArt ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 5 września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 września 2010 o właśnie growl. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 25 września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 września 2010 Zamierzam kupic Macbooka i wacham się pomiędzy wersją zwykła, a Pro? Co będzie lepszym wyborem dla kogoś kto nigdy nie miał do czynienia z komputerami apple? Drugie pytanie: czy na maca istnieją programy typu word, powerpoint i excel? Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 25 września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 września 2010 Co do pierwszego - obudowa? Plastik to jednak plastik (Macbooki łatwo się rysują), a Pro ma świetną, nieścieralną aluminiową obudowę. Obadaj w iSpocie jak to wygląda, ale ja przy moim Macu nawet się dużo nie zastanawiałem, skoro biorę sprzęt Apple to już dorzucam te kilka kafli więcej i biorę coś porządnego. Word, Excel i Powerpoint są normalnie w wersji dla Mac. Oprócz tego pakiet iWork posiada własne odpowiedniki tych programów: Pages, Numbers i Keynote, i chyba jest też wersja Open Office dla Mac. Do wyboru, do koloru. Wszystkie dokumenty z Win śmigają bez zająknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi