Gość Maiden Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Ty chyba nie próbujesz odpalić Xboxa na ekranie Maca? Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 (pipi)a tam sobie poradzilem. Dzieki, sprawdze jutro sobie. Wez Maiden jeszcze raz posta przeczytaj lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Ja mam przejściówkę za 20 zł na allegro mini DVI na HDMI łączę z telewizorem i lata. Z konsolą nie próbowałem ;\ Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Co wy z ta konsola, to po prostu kabel jest reklamowany jako idealny do żyboksa, a ze byl najtanszy to wzialem. U mnie wlasnie jest tylko lacze display port wiec nie ogarniam do konca. Jutro zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 (edytowane) zainstalowałem mountain liona na białym macbooku 2009. tak samo szybki, tylko imessage doszło. edit: a chu.j tam, na chromie nawet jeszcze szybszy. polecam. Edytowane 23 Września 2012 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 (edytowane) Ja mam taki kabel: http://allegro.pl/ka...2646568125.html Wszystko działa jak trzeba. Wpinasz kabel między kompa a TV i od razu masz obraz. Domyślnie (w Mountain Lion 10.8.2) TV jest traktowany jako drugi monitor. Możesz włączyć sobie w Preferencjach Systemowych klonowanie obrazu (masz na TV to samo co na MacBooku) albo traktować TV właśnie jako drugi monitor. Do oglądania filmów super sprawa - w VLC ustawiasz sobie TV jako drugi monitor, włączasz film, dajesz Full Screen i oglądasz sobie film na telewizorze. Ekran MacBooka jest wtedy wygaszony. Ważne aby po podłączeniu telewizora do kompa ustawić w Preferencjach Systemowych wyjście dźwięku na TV. Mam nadzieję że choć trochę pomogłem. Edytowane 24 Września 2012 przez Kris77 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Mam problem Otóż po zaaktualizowaniu iMaca do Mountain Lion nie mogę wysyłać wiadomości na kurniku(xD). Chodzi o to pisze wiadomość na chacie w grze i chce wysłać wiadomość i wciskam enter i nic doopa. Odinstalacja Javy i ponowna instalacja,czyszczenia Chace,zmiana przegladarki równiez nie pomogly. Przypominam ze gdy miałem Liona to wszystko działalo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wściekły Pies Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Mam problem Otóż po zaaktualizowaniu iMaca do Mountain Lion nie mogę wysyłać wiadomości na kurniku(xD). Chodzi o to pisze wiadomość na chacie w grze i chce wysłać wiadomość i wciskam enter i nic doopa. Odinstalacja Javy i ponowna instalacja,czyszczenia Chace,zmiana przegladarki równiez nie pomogly. Przypominam ze gdy miałem Liona to wszystko działalo poćwicz słownik Mountain Lion jest z(pipi)any i ma problemy z Java. Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 102 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 okej, pytanie do ludzi którzy bawią się w robienie appsów na iOS, jaki sprzęt będzie wystarczający do testowania appek na iphona/ipada. jakiś mac minie z G4 wystarczy? czy inwestować w lepszy sprzęt? mam już prawię gotową appkę na androida i wp, chcę ją przenieść na ios i wystartować na wszystkich systemach. emulator z Xcoda wystarczy, czy lepiej to przetestować na "żywym" iOS tzn. iphone/ipad ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Kup jakiegoś maca mini z intelem, nie bądź cebula. emulator w xcode jest 1000x lepszy niż ten dla andka, ale mimo to zawsze trzeba mieć coś na czym przetestujesz na żywo. czyli imo min. to iphone 4. myślę że w kwocie 2500 zł się zamkniesz(mini 1500 zł, 4ka za 1000 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Koniecznie trzeba przetestować na normalym urządzeniu. Wpadnij do nas, mam tu iPoda 4gen i najnowszego iPada to potestujesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Znajomy ma pytanie. Mam nadzieję że pomożecie Witam! Przeszukałem internet ale nie znalazłem odpowiedzi. Do rzeczy. Da się wgrać spolszczenie do gry na os x? Np chce kupic na steamie The Walking Dead,ale żeby bardziej wczuć się w gre chce wgrac polskie napisy(a są takowe dostępne) i pytanie czy będzie działać? Tak samo z innymi grami. Z góry dziękuje i pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez Lionel Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Chłopaki mam pytanie. Czekam aż Apple na WWDC za dwa tygodnie odświeży Macbooki Air z Haswellem na pokładzie i biorę 13 calowca. Podstawowa konfiguracja z 128GB SSD. Pytanie tylko, czy 4GB RAM mi wystarczy do casualowego użytkowania komputera przez kolejne 3 lata? Nie będzie się krztusił przy iPhoto, iMovie, iWork? Nic zaawansowanego nie chcę, może jakąś starszą gierkę chciałbym czasem odpalić, jakieś Machinarium, czy inne World of Goo. Dopłata do 8GB RAM kosztuje 460zł, może kupię komputer w Stanach, to 100$, ale to komputer za blisko 4000zł, to nie chciałbym już za wiele dokładać. Mieliście doświadczenia z Airem z 4GB RAM? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Za 4000zł kup sobie normalnego laptopa z wypasionymi bebechami i zainstaluj na nim system Apple. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Za 4000zł kup sobie normalnego laptopa z wypasionymi bebechami i zainstaluj na nim system Apple. To tak jakby do malucha dac silnik ferrari. ale serio za 4gb wiecej chca 500zl? Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Za 4000zł kup sobie normalnego laptopa z wypasionymi bebechami i zainstaluj na nim system Apple. Co ty ku.rwa nie powiesz. Dobrze, że mnie uprzedziłeś, tak bardzo cieszę się z twojej cennej rady i troski o moje pieniądze. Za 4000zł kup sobie normalnego laptopa z wypasionymi bebechami i zainstaluj na nim system Apple. To tak jakby do malucha dac silnik ferrari. ale serio za 4gb wiecej chca 500zl? Do Aira 4GB więcej kosztuje 460zł, a Stanach +100$ no to 100 zł taniej niż u nas. W każdym razie to chyba jednak dołożę te kilka stówek, komputer dłużej pociągnie, a nie wiadomo jak pamięciożerne będą systemy i soft za rok, czy dwa, a chciałbym, żeby ten komputer posłużył przynajmniej 2 latka. Chociaż za cenę tego RAMu można kupić SuperDrive + przejściówkę na HDMI Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Do białego macbooka z 2009 bez problemu dołożyłem tani ram z allegro. Nie możesz zrobić tego samego? Po co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 (edytowane) Jakbym mógł to bym nie zadawał pytania. Edytowane 28 Maja 2013 przez Q-Jot Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Do białego macbooka z 2009 bez problemu dołożyłem tani ram z allegro. Nie możesz zrobić tego samego? Po co przepłacać? Pewnie do zwykłego W air tak jak w innych notebook'ach tego typu ram jest lutowany do płyty Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Sprzedaję macbooka i chciałbym w jak najprostszy i najszybszy sposób go wyczyścić. Znalazłem cuś takiego: Reboot into OS X Recovery - hold down Command-R during startup Use Disk Utility to do a seven pass erase or whatever level of wiping you prefer. Quit Disk Utility to go back to the main Recovery menu Reinstall your OS on the cleanly wiped drive from the main menu Power off the Mac once the OS has been installed so that the buyer gets that "Welcome to the Mac" experience but no chance to recover your files or data Odnośnie kroku 4ego - da rade to zrobić bez płyty z systemem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Da. Z tego co wiem, można nagrac instalkę systemu na pendrive, lub jeśli będziesz w Disc Utility to pokaże się opcja ściągnięcia i instalacji systemu online, jeśli będziesz pod WiFi. Pobierze sobie Mac OS X z serwerów Apple, ale to kilka GB. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Zastanawiam się nad kupnem nowego lapka po wakacjach. Najważniejsza jest dla mnie mocna bateria, szybko działający system i mobilność (dlatego chciałbym 13 cali). Czy macbook spełni moje wymagania? Kupować nowego, czy lepiej używkę? Będąc szczerym nie chciałbym wydawać na kompa więcej niż 3 tysiące, a za tyle chyba nie kupię nowego maca... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Co rozumiesz przez "mocna bateria"? Bo jeżeli starczą ci 4 godziny pracy, to z całego serca polecam białego Macbooka late 2009/mid 2010. 13 calowy ekran o jakości kolorów, której mogą pozazdrościć samsungi i inne acery za 4 tysiące, kosztuje mniej niż 2000 zł i nadal działa bardzo szybko. A jak wstawisz sobie jeszcze do niego dysk SSD, to już wogóle niczego do szczęścia więcej nie potrzeba. No chyba, że w gierki chcesz grać, to raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 (edytowane) 4 godziny to dobry wynik, wystarczyłoby w zupełności. W gierki praktycznie nie gram (ostatnia w jaką grałem na kompie to Rayman). Ile kosztuje dysk SSD do Macbooka? A jak z programami graficznymi? Photoshop i Corel będą działać? Edytowane 29 Lipca 2013 przez szaden Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi