Ölschmitz 1 517 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 roznica kolosalna. najwieksza zonk jest przy podnoszeniu klapy - budzeniu. nie wiem ile to trwa, 1/10 sekundy chyba. chrome od zera po wlaczeniu kompa odpala sie w sekunde. jesli chodzi o dysk to skopiowalem ze starego troche zdjec, komiksow i ksiazek w pdfach + kilka filmow. zainstalowalem najczesciej uzywane programy i zostalo mi 100 gb jeszcze. wiadomo, odpada trzymanie na nim kilkudziesieciu gb muzy i dwoch pelnych seriali i kilku filmow w hd, ale cos za cos. co do ramu to nie wiem, na chwile obecna jest ok, ostatnio mialem 2, wiec i tak jest duzo lepiej. pobawie sie w fotoszopie troche to dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 No napisz coś więcej, jak po kilku dniach używania się sprawuje. Trochę się pospieszyłeś, bo od dzisiaj do 6.09 w Saturnie i MM -10% na Maci, to byś jeszcze taniej kupił, niż w x-komie Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 no takie tam gadanie, gdybym poczekal rok to bym kupil jeszcze taniej. trudno. z kazdym dniem opinia coraz lepsza. do tej pory nie moge uwierzyc w to ile ten komp wazy, jak jest wykonany, jak szybko dziala itd. no i ta bateria. internetuje, jutubuje, w tle chodzi torrent, potem godzinka z cywilizacja 5 i jeszcze film w 1080p obejrzalem. a bateria pokazywala potem jeszcze 3 godziny. kosmos. jak cos to wal konkretne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 japko hooj, tyle wam powiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Ktorą dokładnie wersję kupiłeś? Masz możliwość sprawdzenia jakości pracy przy robieniu filmów w full hd w Final Cut Pro X na podłączonym oddzielnym ekranie full hd? Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Jak znajomi pytają, to mówisz, że ja cię namówiłem na tego Aira, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Starcraft 2 na tym Air chodzi ładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 final cut pro x nie uzywam. nawet nie umim, wiec nie sprawdze. starcraft 2 ponoc w ustawieniach medium ok 40 fps. ale nie mam, nie wiem. civilization 5 ustawilem na low i smiga ladnie. no, ale to nie jest laptop do gier. mam na nim odswiezonego baldurs gate i dwa broken swordy, dzialaja ladnie xD Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 to co masz to nowy air z haswellem i5? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 jo, 13 cali ten najslabszy model. 4gb ramu, dysk 128, procek 1.3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) a jak z photoshopem? jesli masz to wlacz jakies duze pliki i opisz walke z nimi. najlepiej takie, co maja po kilkadziesiat warstw... Slowem, cos bardziej zaawansowanego. Duzo wymagam, ale jesli moglbys cos napisac odnosnie komfortu pracy to byloby super. Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 dam ci znac, nie mam nic na dysku akurat takiego ;p z roboty cos wezme 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Potwierdzam, Air to najlepszy komputer pod słońcem. Od roku używam i nie wymieniłbym na żadnego innego laptopa Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Ja bym chyba jednak wolał MBP13 Retina, jeśli chodzi o ten rozmiar sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Który jest o połowę droższy, cięższy, niedopracowany przez zbyt słabą grafikę i nie z tak za(pipi)istą baterią. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 To cena za sporo lepszy procesor, dwa razy więcej ramu, wyświetlacz Retina. Ale ja w sumie patrzę na to, jakbym miał kupowac go jako podstawowy komputer podłączony do monitora. Jakbym miał już stacjonarny to bym wybrał na pewno Aira Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Chcę kupić takiego Aira http://allegro.pl/nowy-model-mb-air-1-3ghz-13-3-4gb-256gb-md761-24h-i3571763821.html jako mój podstawowy komputer. Podepnę go i tak pod większy wyświetlacz, więc nie przeszkadza mi 13 calowy ekran. Jego przenaczeniem, poza pisaniem postów na forumku i oglądaniem filmów w HD, ma być praca w środowisku Java. Nic poważnego, bardziej nauka obsługi frameworków typu GWT etc. Także pytanie do osób które, wykorzystują Aira do pracy - nada się? No i drugie pytanie, czy to jest ten model z Haswellem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 tak, to ten model. ja robie w fotoszopie troche i dziala elegancko. nawet przy wiekszych plikach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Ja i tak ciągle będę optował tylko i wyłącznie przy 8GB RAMu. Kupujecie komputer na przynajmniej 3 lata, dajecie za niego ponad 4, albo 5 tysi. Dołóżcie te 300 złotych a wydajność wystarczy na dłużej. Juz Mavericks w październiku będzie na pewno bardziej pamięciożerny niż Mountain Lion jest obecnie, a nie wiadomo jaki system Apple wypuści za rok. 4GB RAMu to minimum na dzisiaj, ale jeśli używacie Aira jako swój podstawowy komputer do pracy, programowania i obróbki zdjęć to tym bardziej 300 złotych nie jest kosmiczną kwotą, żeby przedłużyć cykl życia komputera. Przecież 4GB to dzisiaj gó.wno i przy otwartych kilku aplikacjach i kartach w Safari z jakąs muzyką w tle zacznie się krztusić, nawet pomimo dysku SSD. O zewnętrznym monitorze, albo Airplay nie wspomnę. ShtaS, tak to najnowszy model, bardzo dobra cena za niego, ale obstawiam, że klawiatura będzie miała nadrukowane japońskie symbole, bo chyba wszystkie Maci maja. Gość pisze, że klawiatura QWERTY i będzie działała z polskimi układami, bo będzie, bo Mac OS może przestawić klawiaturę pod kraj, ale może ona wyglądac brzydko. O tak: Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Tak, klawiatura ma nadrukowane japońskie znaczki, ale w niczym to nie przeszkadza. Wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 mnie by to wku.rwialo. szukalem tanszej opcji na allegro i tez koles mial dosc tanio, ale makbuki MOGLY MIEC szwedzka klawiature. odpuscilem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Jak nie przeszkadza? Zobacz jak obrzydliwie wygląda ten Return. Czy klawisz może być jeszcze większy? Poza tym CapsLock zamieniony z controlem i przez to mała spacja. Ale siła przyzwyczajeń, w każdej normalnej klawiaturze wiesz, gdzie jest @, /, albo " a tam musisz tego szukać i rozkminiać jak go napisać, gdy są 4 znaczki na jednym przycisku. Usiądziesz potem do standardowej klawiatury i się zgubisz. Jak kto woli, ja jestem estetą i dopłaciłem do komputera więcej, musząc kupić w AOS, zamiast w innym sklepie taniej, bo chciałem amerykański układ klawiatury z płaskim returnem i tyldą w ludzkim miejscu, to nie każdy musi mieć tak wykwintny gust jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) No ale jeśli o to chodzi to @, /, albo " są dokładnie w tym samym miejscu Gdybym był na kupnie to bym brał, tym bardziej, ze z tej ceny Shtas zejdzie jeszcze poniżej 4k. Edytowane 23 Września 2013 przez Lucek Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Ja widzę, że są nadrukowane w innym miejscu i jak mam wytłumaczyć mamie/tacie/sąsiadowi, którzy chcą skorzystać z mojego komputera gdzie mają znaleźć znak " * " ? Mam im kazac iść zobaczyć na klawiaturze innego komputera i zapamiętać, bo w moim jest dokładnie w tym samym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 kurde dawac za sprzet tyle kasy i zydzic na takich glupotach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi