Skocz do zawartości

japko

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jadę w piątek pooglądać kilka starszych maków pro, zmiana pracy to i zmiana sprzętu na mocniejszy - mam nadzieję odczuć porządnego kopa 2x 3.0ghz 8/16gb w porównaniu z 1.8ghz i 3gb...

Opublikowano

pro wydajnościowo - kosmos.

dwa 3ghz procesory i 16gb ramu, jakiś tam radeon i pakiet Adobe bez zająknięcia działa - świetna maszyna.

a w nowej pracy dostałem iMaca 2.7ghz i5, 8gb ram i też jakiś radeon - ciężko odczuć różnicę, poza rozdzielczością i tym, że ekran to lustro ;) spodziewałem się po wiele nowszym sprzęcie większej różnicy na niekorzyść pro szczerze mówiąc.

Opublikowano

Jestem zielony w sprzętach apple i stąd pytanie - potrzebuję małego lapka (najlepiej 13`) do pracy, głównie evernote, excel i pulpit zdalny (dostęp do programu firmowego). 

Czy do takich zadań Macbook Air z powiedzmy intel core 2 duo, jakimś małym SSD i 4 gb ramu wystarczy w zupełności? Opisana przeze mnie konfiguracja kosztuje powiedzmy ~1900 zł/używka, a szukam właśnie w tej cenie czegoś niezawodnego i super szybkiego. 

Opublikowano (edytowane)

Jestem zielony w sprzętach apple i stąd pytanie - potrzebuję małego lapka (najlepiej 13`) do pracy, głównie evernote, excel i pulpit zdalny (dostęp do programu firmowego). 

Czy do takich zadań Macbook Air z powiedzmy intel core 2 duo, jakimś małym SSD i 4 gb ramu wystarczy w zupełności? Opisana przeze mnie konfiguracja kosztuje powiedzmy ~1900 zł/używka, a szukam właśnie w tej cenie czegoś niezawodnego i super szybkiego. 

Powinien jak najbardziej wystarczyć. Jak już wcześniej pisałem (http://www.psxextreme.info/topic/57749-japko/?p=3010476) miałem White Unibody z C2D i działa naprawdę super. Poszukaj może kompa z 8GB RAM, kosztem mniejszego SSD np. 64 GB zamiast 128 GB. Jeśli nie trzymasz na kompie miliarda plików MP3, miliona filmów i pierdyliarda fotek gołych bab to 64 GB wystarczy. A im więcej RAM, tym większy komfort pracy.

Edytowane przez Kris77
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

kupilem dzisiaj ten tuneridmactv w ispocie do odtwarzania telewizji dvbt. no i po podlaczeniu wyszukuje mi tylko kanaly tvp czyli ten mux-3. w mega dobrej jakosci co prawda no ale to troche malo. mial ktos z tym jakas stycznosc i wie jak uruchomic te pozostale multiplexy? jestem teraz w gdyni wiec chyba z zasiegiem nie powinno byc zadnego problemu.

Opublikowano

Dajcie znać jak Yoshimitsu łazi, czy nie jest zbugowany i appki działają bez zajaknięcia, bo po początkowych cyrkach na premierę Mavericksa i iOS7/8 juz im nie ufam i nie chce się znowu wpier.dolić na kilka miesięcy ze zbugowanym systemem. 

Opublikowano

Oj tam, przesadzacie. Używam Yosemite od pierwszej publicznej bety i działa naprawdę dobrze. Bateria trzyma tak samo, wszystkie programy których używam działają. Do niektórych programów grzebiących w systemie jak np. Clean My Mac konieczny był update. Wszystko działa sprawnie, wydajnie, responsywnie. Nie sprawdziłem odbierania SMS i rozmów na kompie, bo mam iPhone 4 na który nie ma iOS 8. Czekam aż iPhone 6 wejdzie na nasz rynek to sobie wtedy sprawię 5S albo 5C i obadam jak to działa.

Opublikowano

Dokładnie ja to samo. Na razie olewam, Juz widze baterie trzymajaca 3h zamiast 9h. Pieeeerdole to.

Przypomniało mi się, że mam bootowalnego pendrive Mavericksa zrobionego i mam aktualną kopię Time Machine to w sumie nie mam nic do stracenia. Mogę wrócić w kilka minut. Jutro zainstaluję na czysto Yosemite, bo mam burdel z muzyką i zdjęciami to najwyżej zdam jak bangla.

Opublikowano

Rzeczywiście wygląda ładnie.

Po tym co napisał Michu obserwuje sobie tylko tą baterie no i faktycznie jest chyba gorzej.

Brakuje mi też ikonki w pasku narzędzi Safari dodającej kolejną karte, nie ma już takiej opcji.