Gość ragus Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 No pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Word na wszystkim tnie, bo nawet w 2015 roku sie nie doczekał płynnego scrollowania strony. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 http://www.mediamarkt.pl/komputer-apple-mac-mini-md387pl-a,id-681431 http://www.mediamarkt.pl/komputer-apple-mac-mini-mgem2mp-a,id-995671 który wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 To ten nowy z lutowanym ramem ? Jak tak to chyba nie ma sensu żadnego brać. 4GB na stałe to troche mało. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 4GB RAM w 2015 roku to ledwo-ledwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) to są te na pewno? nie orientuje sie, dlatego pytam, to nie dla mnie komputer Edytowane 28 Maja 2015 przez Szejdj Cytuj Odnośnik do komentarza
boromir55 0 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Nie rozumiem, chwalą się że Pro, że duża moc, że dla grafików, filmowców i dj-ów a tu przy jakiejkolwiek poważniejszej grze się tnie lub grzeje? nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Panowie jakie są must-have aplikacje na start z macbookiem? Kupiłem właśnie 12 i jest to mój pierwszy laptop z jabłkiem. Jakieś skróty klawiszowe i inne przydatne tipsy? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 https://support.apple.com/en-us/HT201236 polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Gesty i skróty już ogarnąłem. Jeszcze lista must-have aplikacji by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Nie wiem, nie używam, za drogie są xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Problem: Macbook z programem Outlook dla maka lub Mail, nie moze się połączyc z serwerem na home.pl. W pracy, na kompie stacjonarnym z windowsowym outlookiem łączy sie i odbiera/wysyła pocztę, na maku, po dobrej konfiguracji (wszystkie hasełka i nazwy) wyskakuje błąd, że program nie moze sie połaczyc z serwerem" itd. Wina jest po stronie administratora tego serwera czy cos źle konfiguruje? Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zle konfigurujesz. I prawdopodobnie zle ustawiasz odbior/wysylke z SSL, uwierzytelnianie i porty. No chyba ze masz na macu jakiegos firewalla w stylu Peerblock to wtedy musisz recznie w nim odblokowac polaczenia do IP home.pl Ja u siebie mam podobnie z OVH, domyslnie ich pule IP sa blokowane przez firewall i trzeba recznie je dodawac do whitelisty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Gesty i skróty już ogarnąłem. Jeszcze lista must-have aplikacji by się przydała. http://www.psxextreme.info/topic/57749-japko/?p=3144778 Tutaj wszystko opisałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 O takie coś mi wlaśnie chodziło. Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 (edytowane) 2 pytania z natury komputerowej 1) Laptop + TV, oglądam filmy z sieci i czasem jest 1-2 sekundowa "zwiecha": obrazu, nieważne w jakiej jakości film streamuje, zawsze to się dzieje. Na YT tego nie ma. Laptop to macbook pro retina, TV nowiótki, więc to chyba nie wina sprzętu, może kabla hdmi za 10 zł? 2) Czasem jak zamykam macbooka i później otwieram, przez sekundę jest taki obraz rozpackany, same piksele i w ogóle jakieś dziwne artefakty na całym ekranie. Dzieje się tak od momentu, gdy zacząłem podłączać lapka do tv kablem. Co to jest? plusiki rozdam. Edytowane 11 Lipca 2015 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 2 pytania z natury komputerowej 1) Laptop + TV, oglądam filmy z sieci i czasem jest 1-2 sekundowa "zwiecha": obrazu, nieważne w jakiej jakości film streamuje, zawsze to się dzieje. Na YT tego nie ma. Laptop to macbook pro retina, TV nowiótki, więc to chyba nie wina sprzętu, może kabla hdmi za 10 zł? 2) Czasem jak zamykam macbooka i później otwieram, przez sekundę jest taki obraz rozpackany, same piksele i w ogóle jakieś dziwne artefakty na całym ekranie. Dzieje się tak od momentu, gdy zacząłem podłączać lapka do tv kablem. Co to jest? plusiki rozdam. 1. Może wina słabego połączenia wifi, albo przeglądarki. Skąd streamujesz ten film? Może spróbuj używać Chrome, albo zaktualizuj Flasha do nowszego, czy tam innego Silverlighta. Najlepiej to wypożyczaj filmy na iTunes, albo innym VOD i problemu nie będzie, bo mają dobrą infrastrukturę,a ty pewnie na jakimś kinomaniaku oglądasz. 2. Też tak mam od Yosemite. Od mniej więcej miesiąca mi się pojawia. Nie wiem od czego. Miałem nakręcić to na video i zapytać speców, ale mi sie nie chciało, może sobie o tym przypomnę i dam ci znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Dzieki za odpowiedzi. Jutro skocze do sklepu, popytam. W razie czego zostaje jeszcze właśnie film i z tym uderzać na forum maca? edit: czy podlaczales swojego maca do tv przez hdmi? bo u mnie te problemuy z obrazem zaczely sie wlasnie od tego. Edytowane 15 Lipca 2015 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Tak. Podłączam regularnie ale nie jestem pewien czy przypadłość występuje od tego momentu. Nie zwróciłem uwagi. Znajdź do Cortlandu zapytaj, albo zadzwoń do Apple. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 byłem z lapkiem w sklepiku apple, pierwsze co to sprawdzić kabel, tutaj mam taki za 10 zł, ale pamiętam, że gdzieś miałem taki juz lepszy hama, więc sprawdzę. Doradzali też reinstall systemu, ale to dla mnie ostatnia opcja. Zrobiłem te flashe, problem z sekundowymi cięciami jest, ale zniknął ten drugi, problem rozmazanego obrazu przy wznawianiu. Sprawdze tez opcje z chrome, tak jak pisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
boromir55 0 Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Jak nic nie pomoże to zainstaluj system ale nie z jakiejś utworzonej wczesniej kopii przez TimeMachine, tylko najlepiej świeża kopia z pendrive'a USB - dla mnie nowa wersja OSX'a to zawsze okazja do porzadku, zainstalowania najnowszych wersji programów, szybsza wydajnośc kompa itp. Zadziwiające jest to że majac kompa z końca listopada 2014r (wyszedł wtedy nowy macboocpro retina) z każdym updatem OSXa nie zauważam spowalniania kompa, co w przypadku windowsa na 2,5 rocznym sprzęcie byłby juz problem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mastafaker Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Windows na 2.5 rocznym lapku spowalnia? Chyba, że ktoś kupił na jakimś Celeronie z marketu za trzy dziewiątki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 (edytowane) Sid Meier's Civilization® V: Campaign Edition for Mac za darmo.(TYLKO MAC) http://www.macrumors.com/giveaway/ Kod do oddania P6YMFM7XL3LR Kody sie wyczerpaly Edytowane 23 Lipca 2015 przez Zaqair 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Dzięeki wielkie. Właśnie pobieram Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 kody znow wrocily, wlasnie sciagam http://www.macrumors.com/giveaway/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi