Skocz do zawartości

japko

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, raven_raven napisał:

Nie no to jak najbardziej Air wystarczy. Pro IMO się bierze jeśli jest ku temu powód, tj. potrzebujesz tej dodatkowej mocy i akceptujesz wtedy dodatkową wagę/rozmiar jaki za tym idzie. Teraz jak Airy mają Retinę to nie ma co w ogóle się zastanawiać w Twoim przypadku.

Tylko że nowe Airy są grubsze niż MacBook Pro 13 i ważą tyle samo :pawel:

Opublikowano

Do tego niższa jasność ekranu jest w Air. Z kolei w Macbooku pro 2017 jest jeszcze poprzednia generacja klawiatury, która jest wyraźnie głośniejsza. Ja stałem przed tym samym wyborem ale w końcu kupiłem MBP 2018 w promocji Media Markt z bonami, więc wyszło znośnie cenowo. 

• Plusik 1
Opublikowano

Po grubszym researchu wyglada to tak że Air vs MacPro (2017) to wybór pomiędzy lepszą klawiaturą, baterią i Touch ID w tym pierwszym kontra lepszy ekran i większa moc w tym drugim. No nie jest to łatwy wybór :sapek:

Gość Orzeszek
Opublikowano

No dla mnie to jakies nieporozumienie, jak by różnica w cenie była między air a pro jakaś duża, (btw zwykle MacBooki po co to żyje?) imo inwestować w pro dużej różnicy nie ma w cenie, a imo bebechy>ekran

Opublikowano (edytowane)

Jak Ci zależy na klawiaturze to pluj na nowe MacBooki zdecydowanie, najgorsze (pipi) z jakim miałem do czynienia, plus klawiatura z Aira wcale nie wydaje się jakaś lepsza (odrobinę inny feeling nie rozróżnialny jeśli nie masz obu komputerów obok siebie). Jedyna przewaga Aira moim zdaniem to działanie na baterii (CPU bierze mniej mocy) i TouchID, ale jak nie boli Cię wpisywanie hasła, to na Pro można ładnie wydłużyć czas na baterii wyłączając Turbo Boost. Ja i tak bez tego kończę dzień na uczelni (jakieś 3-4h używania) z 50% baterii.

EDIT: Weź pod uwagę jeszcze, że z Pro dostajesz dwa razy szybszą ładowarkę (i serio mega szybko ładuje)

Edytowane przez VeSD
  • Plusik 1
Opublikowano

Pro też ma Touch ID w wersji z touchbarem. No chyba, że komuś przeszkadza ten touchbar sam w sobie bo słyszałem dużo takich opinii, chociaż dla mnie to przyczepianie się na siłę bo nie widzę tych wad kompletnie.

Opublikowano

O dziwo ten program wymiany klawiatur działa przez 4 lata od początku sprzedaży, więc model 2017 łapie się do 2021, ale praktycznie po tym czasie najlepiej się go pozbyć, bo wymiana klawiatury jest bardzo kosztowna. Do tej akcji nie łapie się jeszcze MacBook Air, ale to pewnie kwestia czasu.

Opublikowano

Wziąłem podstawowego MBP 2017 bez touchbara, jutro odbieram. Mam nadzieję że klawiatura nie jest taka zła jak ją malują. Najwyżej w 2021 tak jak Patryk mówi pójdzie podmianka na MPB z Faceid :fsg:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Air jest pomyłką przy aktualnej cenie. Nie patrz na ceny reselerów, ale popatrz na markety typu Saurn/MM. Oni mają czasem prawie tysiąc taniej. 

I na teraz lepiej dołożyć do Pro, chociażby że ekran ciut lepszy- ale nie wiem czy normalny user wyczai różnice. 

Można też poczekać, będzie mały update- po cichu kolejna poprawka klawiatury, obniżą cenę. 

Opublikowano

to oni jeszcze tych klawiatur nie naprawili xD?

jezu, dobrze mieć normalnego macbooka pro. tylko model 2015 :banderas:

I TO BEZ CZEKANIA

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 11.04.2019 o 22:34, iluck85 napisał:

Można też poczekać, będzie mały update- po cichu kolejna poprawka klawiatury, obniżą cenę. 

Masz na myśli nowe modele na 2019 ? Są jakieś przecieki kiedy pojawią się modele na 2019 rok ?