Opublikowano 21 czerwca 20204 l up W dniu 20.06.2020 o 19:52, Banny napisał(a): Chciałbym dane z zewnetrznego dysku zgrać do iclouda. Przez www mi pokazuje, że nie można wrzucić folderów, jedynie pliki (wtf)
Opublikowano 23 czerwca 20204 l W dniu 21.06.2020 o 19:46, teddy napisał(a): No to spakuj cały folder zipem No nic z tego, icloud ma blokade na 10gb pliki do przesyłania (właśnie taki błąd przeczytałem po spakowaniu jednej paczki z plikami z pracy) Jak przeniosłem na "biurko" dwa foldery z pracą, to na icloud zrobiła się kopia automatycznie - i OK. A potem jak skasowałem z "biurko" te foldery, to na icloudzie to też mi zniknęło. -_. -
Opublikowano 25 czerwca 20204 l Ustawienia -> apple ID -> iCloud -> iCloud Drive -> Opcje -> Foldery Biurko i Dokumenty Masz to pewnie włączone dlatego Ci się robi backup w chmurze.
Opublikowano 26 czerwca 20204 l smcFanControl wyświetla ci temperature i pozwala zwiększyć/zmniejszyć wiatraki oraz ustawić różne profile.
Opublikowano 26 czerwca 20204 l W dniu 25.06.2020 o 19:59, estel napisał(a): Ustawienia -> apple ID -> iCloud -> iCloud Drive -> Opcje -> Foldery Biurko i Dokumenty Masz to pewnie włączone dlatego Ci się robi backup w chmurze. Teraz to już coś od(pipi)ałem, bo odznaczyłem jak pisałeś, no i wszystko co miałem an biurku zniknęło - razem z folderami do pracy. Widzę to na idrive, czyli teraz mam tam "bazę" ? Wszystko to dla mnie skomplikowane, musze chyba zacząć od YT samouczka o idrive, niz próbować na własną rękę - bo na to nie mam czasu. Edytowane 26 czerwca 20204 l przez Banny
Opublikowano 26 czerwca 20204 l mam nadzieje ze kiedys bedzie mozliwosc synchornizowania tylko dokumentow bez desktopu
Opublikowano 10 sierpnia 20204 l moglby ktos podac dobry, działający plik steam na macbooka? tylko kazdego innego niz ważący 4,9MB bo praktycznie wszystkie nie działają. Podziekuje plusikiem.
Opublikowano 10 sierpnia 20204 l Czasami tak mialem, sciagalem nowy ze strony i dziala. Poza tym Steam to (pipi) w porownaniu do Battlenetu na Maca
Opublikowano 11 września 20204 l po blisko 3 latach użytkowania Mac OS Catalina mam naliczonych 1110 cykli a jeden program mowi, ze stan baterii jest sklasyfikowany jako dobry. Tych cykli to duzo czy malo nabilem, jak to wyglada ze strony weteranów Maca?
Opublikowano 26 września 20204 l Ja max jedno ladowanie dziennie, Ty widze wiecej a u mnie jest wszystko jak nalezy po roku
Opublikowano 10 listopada 20204 l Leci konfa. Nowy Air, nowe procki, 18H na jednym ładowaniu, cena ta sama. Biorę!
Opublikowano 10 listopada 20204 l Kurde tylko 1.5k euro za nowego pro z procesorem ARM i 16gb ramu, jak ma parametry takie jakie zapowiada Apple to nic tylko brac. Poczekam jednak na wersje 32gb ramu bo teraz mam 16 i powoli trzeba myslec o wiekszym a nie ma jeszcze w ofercie.
Opublikowano 10 listopada 20204 l A nie, dobra wlasnie sobie zdalem sprawe ze MacOS na ARM moze byc dla mnie kompletnie nieuzywalny i bedzie trzeba wrocic do Linuxa xD Ja pier.dole mam nadzieje ze sie to nie stanie.
Opublikowano 11 listopada 20204 l Chodzi o brak niekompatybilnosci apliakcji? https://www.theverge.com/21304182/apple-arm-mac-rosetta-2-emulation-app-converter-explainer to chyab rozwiązuje prbolem.
Opublikowano 11 listopada 20204 l O kurde przeskok z x86-64? Nieźle, teraz faktycznie świat PC i Apple się rozjedzie.
Opublikowano 11 listopada 20204 l Rosetta rozwiazuje problem czesciowo, sa watpliwosci co do Dockera na przyklad, ktory juz w tej chwili jest emulowany i dziala o wiele gorzej niz linuxowa wersja. No zobaczymy jak to bedzie, oczywiscie mowimy o Apple a nie o jakims tam xiaomi wiec pewnie bedzie dobrze, ale ja jednak poczekam z przesiadka.
Opublikowano 12 listopada 20204 l Same. Czekam na drugą generacje i rozwiązanie problemów wieku dziecięcego EDIT: Wychodzą pierwsze benchmarki: https://www.macrumors.com/2020/11/11/m1-macbook-air-first-benchmark/ Edytowane 12 listopada 20204 l przez Kalel
Opublikowano 17 listopada 20204 l Poza nowym wyglądem, wywaleniem wsparcia dla mojej drukarki, przepuszczaniem apek appla poza VPN dla lepszego śledzenia oraz bardziej zamulających animacji nie widziałem jakiś istotniejszych zmian. Jak dalej będą szli w tym kierunku to chyba skończy się przesiadką na linucha.
Opublikowano 3 grudnia 20204 l Panowie, jaki monitor (ilosc cali, rozdzielczosc) polecacie do MacBooka Pro '13 z 2019 roku? Chce zrobic w domu docka i uzywac jak stacjonarnego bo w sumie wystarczy tylko podpiac USB C i przejsciowki