estel 806 Opublikowano 16 września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 września 2009 Dobre i prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 16 września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 września 2009 ten też jest cudowny ; D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 29 września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 września 2009 Od dziś do piątku na stronie bao.pl można kupić iPody nano, shuffle, classic i touch (wszystkie z poprzedniej generacji) oraz MacBooka Pro 15? 2.53GHz w świetnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 września 2009 Podasz mi swojego maila, żebym mógł się zarejestrować? ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 10 października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 października 2009 Nie ogarnąłem się, sorry... Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 20 października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 października 2009 sporo nowości od apple, no powiedzmy - sporo uaktualnień. fajny macmini z dwoma hdd zamiast dvd, nooo i (na którą się osobiście napaliłem). Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 23 października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 października 2009 nooo i (na którą się osobiście napaliłem).A co potrafi ta myszka czego nie umie budżetowy, 2-przyciskowy gryzoń od A4Tech (z tiltem)? Płacenie 69USD za gadżet kiedy za taką samą kwotę można mieć w pełni programowalną Lachesis nie jest dobrym rozwiązaniem (zwłaszcza, że to co dobre w tp nie musi się sprawdzić w myszkach a takim "zlym rozwiązaniem" wydaje mi sie poluzowanie uchwytu przy mazaniu dwoma palcami) Cytuj Odnośnik do komentarza
Enori 0 Opublikowano 23 października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 października 2009 (edytowane) ładnie wyglądać umie. dotyk to inny poziom wygody niż pokrętło. zmieniłem białego macbooka na pro 13. milion godzin na baterii dziecinko. Edytowane 23 października 2009 przez Enori Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 23 października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 października 2009 "zlym rozwiązaniem" wydaje mi sie poluzowanie uchwytu przy mazaniu dwoma palcami to jak Ty trzymasz mysz? ja zawsze mam dwa palce luźno (na przyciskach) a reszta trzyma mysz, chociaż słowo "trzyma" jest mocno powiedziane - "lekko obejmuje" by swobodnie przesuwać. ale faktem jest że jak ktoś ma laptopa z multitouchem to mysz jest zbędna, lecz do desktopa mysz z takim ficzerem sprawdzi się tak samo dobrze jak ów touchpad w laptopie (imo). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 23 października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 października 2009 Nowa mysz jest zaje.bista. Świetne są też nowe 27' calowe iMaci Ale nie żałuję, że nie poczekałem Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 23 października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 października 2009 to jak Ty trzymasz mysz? ja zawsze mam dwa palce luźno (na przyciskach) a reszta trzyma mysz, chociaż słowo "trzyma" jest mocno powiedziane - "lekko obejmuje" by swobodnie przesuwać. ale faktem jest że jak ktoś ma laptopa z multitouchem to mysz jest zbędna, lecz do desktopa mysz z takim ficzerem sprawdzi się tak samo dobrze jak ów touchpad w laptopie (imo).Mam mysz z antypoślizgową powloką więc to "trzymanie" to bardziej takie "przyklejenie się". Oglądając filmik odruchowo zacząłem przesuwać palcami jak podczas przewijania i rozwiązanie wydało mi się niewygodne, bo mysz lekko "uciekała" w strone przeciwną do przesunięcia. Jestem za produktami Apple i doceniam to co robią (zwłaszcza to czego dokonali na płaszczyźnie klawiatur) ale jak na mój gust to ta mysz to udziwnianie czegoś co jest juz proste i intuicyjne. No i nie zapominajmy o tym, że na filmiku jest filigranowa, kobieca dłoń. Jak to się sprawdzi - zobaczymy, jednakże na obecną chwilę podchodzę do tego z dużą dozą sceptycyzmu. Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 dlatego warto będzie wybrać się do jakiegoś cortlandu czy ispotu i wziąć ją na próbę we własne łapy, bo jak okaże się wygodna (funkcjonalność na filmiku widać, więc tutaj wiadomo czego się spodziewać) to myśle że może zyskać więcej wielbicieli niż poprzednia mycha apple. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 24 października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 października 2009 A tam, Mighty Mouse jest zaje.bista. Strasznie funkcjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 25 października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 października 2009 Byłem, widziałem. Powiem tak, nowa mysz jest absolutnie rewolucyjna, a przy tym niesamowicie wygodna. Jutro idę ją kupić Cytuj Odnośnik do komentarza
Totamten 123 Opublikowano 25 października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 października 2009 Z ciekawostek około macowych: Firma Psystar, znana jako producent klonów Macintosha, nie ma dość pozwów sądowych i tym razem udostępnia możliwość zainstalowania MacOSX na komputerze PC każdemu. http://osnews.pl/psystar-wypuszcza-rebel-efi/ Czyli żeby zainstalować macosa na pc nie będzie już potrzebny kolega ze sprzętem od Apple. Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 26 października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 października 2009 (edytowane) Byłem, widziałem. Powiem tak, nowa mysz jest absolutnie rewolucyjna, a przy tym niesamowicie wygodna. Jutro idę ją kupić też byłem wczoraj, fajnie leży w dłoni, fajnie się ją klika i obsługuje. tylko umarł mi miniak i kasa idzie na naprawe nie akcesoria. EDIT: ehhh, poszła płyta główna w mini - 900zł (diagnoza, wymiana, nowa płyta). a na appleblog.pl jest test nowej mychy jak by kogoś interesowało.. Edytowane 2 listopada 2009 przez hooki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 4 listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2009 Nowy MacBook white jest świetny! - Multitouch - Świetna bateria - Unibody - I rozwiązany problem pękającej klapki w niektórych modelach! Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 4 listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2009 Czy tylko mi doskwiera w nowych MB brak buttona pod gładzikiem? Często z niego korzystam w MBP4.1 i nie wiem jak mogli go wywalić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Enori 0 Opublikowano 5 listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2009 Czy tylko mi doskwiera w nowych MB brak buttona pod gładzikiem? Często z niego korzystam w MBP4.1 i nie wiem jak mogli go wywalić. ee, a masz nowe mb? Cytuj Odnośnik do komentarza
tewus 19 Opublikowano 5 listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2009 jest ktos w stanie pomoc mi z tym bao.pl? wlasnie chce kupic macbook'a pro.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boorak 8 Opublikowano 5 listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2009 (edytowane) http://adserver.goldenline.pl/l/1057/ Edytowane 5 listopada 2009 przez Boorak Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 5 listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2009 (edytowane) Czy tylko mi doskwiera w nowych MB brak buttona pod gładzikiem? Często z niego korzystam w MBP4.1 i nie wiem jak mogli go wywalić. Jest "wbudowany" w gładzik. I sprawdza się to znakomicie. Wiem, bo mam @ - Tewus: Odpuść sobie bao.pl Zajrzyj lepiej na www.matlosz.pl, super sklep. Kupiłem już tam trzy Maci, za każdym razem dostaję zniżkę, gifta. Ostatnio dostałem nową myszkę po cenie hurtowej, a także windowsa 7 + pokrowiec na laptopa w prezencie. No, ale to był mój trzeci już zakup - stąd tyle giftów. Ale generalnie bardzo polecam. Edytowane 5 listopada 2009 przez Maiden Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 5 listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2009 (edytowane) Czy tylko mi doskwiera w nowych MB brak buttona pod gładzikiem? Często z niego korzystam w MBP4.1 i nie wiem jak mogli go wywalić. Jest "wbudowany" w gładzik. I sprawdza się to znakomicie. Wiem, bo mam Czym się on różni od standardowego podwójnego uderzenia palcem w gładzik? @Enori: rozglądam się, wącham, bo mam smaczka na białego MB 13' Edytowane 5 listopada 2009 przez t3xz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 5 listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2009 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=_VeAOK8Rxoo W "Białym" działa to na identycznej zasadzie. Chyba nie ma lepszego momentu na zakup "białaska": - Nowy model (wyświetlacz LED!) - Nowy design - Nowy system Edytowane 5 listopada 2009 przez Maiden Cytuj Odnośnik do komentarza
Enori 0 Opublikowano 6 listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2009 Dokładnie, teraz prawie cały gładzik jest przyciskiem, więc jest wygodniej bo naciskasz kciukiem gdzie ci się zamarzy, a nie tylko na przycisk. Gesty są pro. Ustawiłem sobie w safari gesty na trzy palce do otwierania nowych okien, zamykania, przełączania między nimi, dzięki czemu zaoszczędziłem jakieś 5 lat życia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi