Opublikowano 29 października 201014 l Banny: Klik na "jabłko" -> "Ten Mac" -> "Więcej specyfikacji". Na filmy HD bym się nie nastawiał. Mój PB 1,67 Ghz 2GB Ram nie do końca sobie z nimi radził. A myślałeś o czymś takim? http://www.youtube.com/watch?v=sYutehhGknI Najpiękniejszy Macintosh (a więc i komputer ) ever! no może z tymi filmami hd przesadzilem, ale zalezy mi przede wszytskim na swobodnym smiganiu po sieci + koniecznie VIMEO plynnie by bylo odtwarzane. jeszcze w tamtym lapku jest karta ati radeon 9200 32 mb. ano widzialem te imaci ale jak mialbnym brac jabko to tylko przenosne (urok) bede obserwowal allegro i jak cos podsylal linka z propozycjami xD ? wytłumacz proste - jak znajde jakiś interesujacy egzemplarz opatrzony nadgryzionym jabłkiem to podrzuce tutaj link, by Maiden czy ktos pomogl doradzic/odradzic zakup
Opublikowano 29 października 201014 l Idź na http://myapple.pl, a dokładnie na tamtejsze forum. Dużo lepsze miejsce do zadawania takich pytań.
Opublikowano 30 października 201014 l Jeśli mnie pamięc nie myli to kupiłeś chyba ostatnio nowego laptopa banny. Po co Ci kolejny komputer? Nie lepiej było od razu kupić sobie maca?
Opublikowano 30 października 201014 l Banny: Klik na "jabłko" -> "Ten Mac" -> "Więcej specyfikacji". Na filmy HD bym się nie nastawiał. Mój PB 1,67 Ghz 2GB Ram nie do końca sobie z nimi radził. A myślałeś o czymś takim? http://www.youtube.com/watch?v=sYutehhGknI Najpiękniejszy Macintosh (a więc i komputer ) ever! no może z tymi filmami hd przesadzilem, ale zalezy mi przede wszytskim na swobodnym smiganiu po sieci + koniecznie VIMEO plynnie by bylo odtwarzane. jeszcze w tamtym lapku jest karta ati radeon 9200 32 mb. ano widzialem te imaci ale jak mialbnym brac jabko to tylko przenosne (urok) bede obserwowal allegro i jak cos podsylal linka z propozycjami xD ? wytłumacz proste - jak znajde jakiś interesujacy egzemplarz opatrzony nadgryzionym jabłkiem to podrzuce tutaj link, by Maiden czy ktos pomogl doradzic/odradzic zakup ok, ale co w tym takiego smiesznego?
Opublikowano 30 października 201014 l Jeśli mnie pamięc nie myli to kupiłeś chyba ostatnio nowego laptopa banny. Po co Ci kolejny komputer? Nie lepiej było od razu kupić sobie maca? no kupilem ale zawsze marzylem o macu jakims
Opublikowano 30 października 201014 l Ja też, ale dlatego odkładam pieniądze żeby kupić nowego maca. Zresztą Twoja kasa, Twoja sprawa Teraz pytanie ode mnie, co lepiej kupić jako pierwszego maca: zwykłego macbooka czy macbooka pro? Proszę odpowiedź z solidną argumentacją.
Opublikowano 30 października 201014 l Zależy co chcesz robić. Jeżeli potrzebny Ci mocniejszy komputer do obróbki filmów w Full HD, zaawansowanych programów graficznych to kup MacBook PRO. Jeżeli nie, to zwykły Macbook wystarczy Ci do wszystkiego (łącznie ze stremowanymi filmami Full HD), pograsz nawet w jakieś średnio wymagające gry w wersji na Mac OS (Civ. 5, WoW, SC 2) lub przez Bootcamp / Crossover na windowsie XP/Vista/7. Z góry zaznaczam, że kupowanie Maca po to by głównie na nim grać mija się z celem - gry są dodatkiem. Moje sprzęty (MacBook White) i iMac chodzą bez przerwy, nie mam z nimi żadnych problemów, nic się nie wiesza, nie zamula nie zwalnia. Może jeszcze inaczej, żebyś mnie lepiej zrozumiał: MacBook PRO to odpowiednik Maca PRO. MacBook to odpowiednik iMaca. Zastanów się czy taki sprzęt Ci jest potrzebny, czy w ogóle wykorzystasz jego możliwości. PRO używają najczęściej graficy, redaktorzy największych wydawnictw, są też wykorzystywane przy produkcji gier. Aluminiowa obudowa też nie jest argumentem, są zwykłe MacBooki White i Alu. Dla mnie różnica w cenie jest nieopłacalna. Inaczej jest w wypadku sprzętu używanego. PowerBooki, MacBooki PRO są często solidniejsze, lepiej wykonane, na lepszych podzespołach itp.
Opublikowano 30 października 201014 l W gry gram sporadycznie( głównie jak wpadam do brata albo on do mnie), więc tym się w ogóle nie kieruję. Chce używać maca do pisania, przeglądania internetu, oglądania filmów i słuchania muzyki. Grafika i obróbka zdjęć też wchodzi w rachubę bo zamierzam zabrać się porządnie za fotografowanie. Myślę, że na początek kupię zwykłego macbooka
Opublikowano 30 października 201014 l Za nowego Air można mieć porzadnego MBP. IMO, kompletnie bezsensowny zakup.
Opublikowano 30 października 201014 l Air to nie dla mnie A jak wygląda sprawa z odprowadzaniem ciepła? Czy aluminiowa obudowa macbooka pro nie sprawdza się w tym lepiej?
Opublikowano 31 października 201014 l Sprawdza sie dokladnie tak samo. Poza tym oba sa rownie bezglosne
Opublikowano 31 października 201014 l W zimowe wieczory nie ma nic milszego niż MBP na kolanach i kubek gorącej herbaty w ręce.
Opublikowano 31 października 201014 l http://allegro.pl/show_item.php?item=1300530764 kupione najwyżej jak się nei spodoba, sprzedam
Opublikowano 1 listopada 201014 l U mnie po prawie dwoch latach uzytkowania pojawil sie pierwszy problem;/. Otoz przy przegladniu np. filmow na YT jak wiadomo laptop sie grzeje i wlacza sie wentylator. No i owy wentylator zaczal bardzo niemilo halasowac. Probowalem rozkrecic Maczka, ale moj mini srubokrecik tylko zniszczyl jedna ze srubek i dalej nie probwalem, zeby nie uszkodzic kolejnych. Co moze byc przyczyna? Moze dostalo sie do srodka zbyt duzo kurzu? Mial ktos juz uszkodzony wiatrak??
Opublikowano 1 listopada 201014 l Ja, przez zbyt dużą ilość kurzu. Serwis załatwił sprawę w jeden dzień. Bez rozkręcania.
Opublikowano 1 listopada 201014 l Ile sobie serwis liczy za tego typu "naprawe"? I jak pozbyli sie kurzu z wnetrza laptopa bez rozkrecania?
Opublikowano 1 listopada 201014 l Przedmuchali sprężonym powietrzem albo odkurzaczem? I pewnie wzięli za to 200zł
Opublikowano 3 listopada 201014 l moj mac ma juz ponad 2 lata wiec postanowilem go troche zapdejtowac. mam dwie kosci ramu po 1gb, chce je wymienic na 2 x 2GB, bo z tego co wiem to jest maksymalna ilosc (macbook 13' ten starszy). no i wymiana na snow leoparda chyba. na co zwracac uwage w przypadku ramu? jakis konkretny musi byc? jest jakis najlepsiejszy?
Opublikowano 3 listopada 201014 l Po prostu DDR2. Nie ma przepisu na ten najlepsiejszy. I tak, warto wykonac ten update. To i wymiana dysku to najbardziej znaczace i zauwazalne zmiany jakie mozna zrobic. Kuba. To nic innego jak zalegajacy kurz na podzespolach i w okolicach wentylatora. Prosta robota. Zadnym sprzezonym powietrzem nie wyczyscisz tak jak przy rozkreceniu topcase. Wystarczy go zdjac, wyczyscic i zalozyc ponownie.