Banny 2 656 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Banny: Klik na "jabłko" -> "Ten Mac" -> "Więcej specyfikacji". Na filmy HD bym się nie nastawiał. Mój PB 1,67 Ghz 2GB Ram nie do końca sobie z nimi radził. A myślałeś o czymś takim? http://www.youtube.com/watch?v=sYutehhGknI Najpiękniejszy Macintosh (a więc i komputer ) ever! no może z tymi filmami hd przesadzilem, ale zalezy mi przede wszytskim na swobodnym smiganiu po sieci + koniecznie VIMEO plynnie by bylo odtwarzane. jeszcze w tamtym lapku jest karta ati radeon 9200 32 mb. ano widzialem te imaci ale jak mialbnym brac jabko to tylko przenosne (urok) bede obserwowal allegro i jak cos podsylal linka z propozycjami xD ? wytłumacz proste - jak znajde jakiś interesujacy egzemplarz opatrzony nadgryzionym jabłkiem to podrzuce tutaj link, by Maiden czy ktos pomogl doradzic/odradzic zakup Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Idź na http://myapple.pl, a dokładnie na tamtejsze forum. Dużo lepsze miejsce do zadawania takich pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Ile możesz wydać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 wlasciwie sam nie wiem xD 400-650 zl Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Jeśli mnie pamięc nie myli to kupiłeś chyba ostatnio nowego laptopa banny. Po co Ci kolejny komputer? Nie lepiej było od razu kupić sobie maca? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Banny: Klik na "jabłko" -> "Ten Mac" -> "Więcej specyfikacji". Na filmy HD bym się nie nastawiał. Mój PB 1,67 Ghz 2GB Ram nie do końca sobie z nimi radził. A myślałeś o czymś takim? http://www.youtube.com/watch?v=sYutehhGknI Najpiękniejszy Macintosh (a więc i komputer ) ever! no może z tymi filmami hd przesadzilem, ale zalezy mi przede wszytskim na swobodnym smiganiu po sieci + koniecznie VIMEO plynnie by bylo odtwarzane. jeszcze w tamtym lapku jest karta ati radeon 9200 32 mb. ano widzialem te imaci ale jak mialbnym brac jabko to tylko przenosne (urok) bede obserwowal allegro i jak cos podsylal linka z propozycjami xD ? wytłumacz proste - jak znajde jakiś interesujacy egzemplarz opatrzony nadgryzionym jabłkiem to podrzuce tutaj link, by Maiden czy ktos pomogl doradzic/odradzic zakup ok, ale co w tym takiego smiesznego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Jeśli mnie pamięc nie myli to kupiłeś chyba ostatnio nowego laptopa banny. Po co Ci kolejny komputer? Nie lepiej było od razu kupić sobie maca? no kupilem ale zawsze marzylem o macu jakims Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Ja też, ale dlatego odkładam pieniądze żeby kupić nowego maca. Zresztą Twoja kasa, Twoja sprawa Teraz pytanie ode mnie, co lepiej kupić jako pierwszego maca: zwykłego macbooka czy macbooka pro? Proszę odpowiedź z solidną argumentacją. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Zależy co chcesz robić. Jeżeli potrzebny Ci mocniejszy komputer do obróbki filmów w Full HD, zaawansowanych programów graficznych to kup MacBook PRO. Jeżeli nie, to zwykły Macbook wystarczy Ci do wszystkiego (łącznie ze stremowanymi filmami Full HD), pograsz nawet w jakieś średnio wymagające gry w wersji na Mac OS (Civ. 5, WoW, SC 2) lub przez Bootcamp / Crossover na windowsie XP/Vista/7. Z góry zaznaczam, że kupowanie Maca po to by głównie na nim grać mija się z celem - gry są dodatkiem. Moje sprzęty (MacBook White) i iMac chodzą bez przerwy, nie mam z nimi żadnych problemów, nic się nie wiesza, nie zamula nie zwalnia. Może jeszcze inaczej, żebyś mnie lepiej zrozumiał: MacBook PRO to odpowiednik Maca PRO. MacBook to odpowiednik iMaca. Zastanów się czy taki sprzęt Ci jest potrzebny, czy w ogóle wykorzystasz jego możliwości. PRO używają najczęściej graficy, redaktorzy największych wydawnictw, są też wykorzystywane przy produkcji gier. Aluminiowa obudowa też nie jest argumentem, są zwykłe MacBooki White i Alu. Dla mnie różnica w cenie jest nieopłacalna. Inaczej jest w wypadku sprzętu używanego. PowerBooki, MacBooki PRO są często solidniejsze, lepiej wykonane, na lepszych podzespołach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 W gry gram sporadycznie( głównie jak wpadam do brata albo on do mnie), więc tym się w ogóle nie kieruję. Chce używać maca do pisania, przeglądania internetu, oglądania filmów i słuchania muzyki. Grafika i obróbka zdjęć też wchodzi w rachubę bo zamierzam zabrać się porządnie za fotografowanie. Myślę, że na początek kupię zwykłego macbooka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 W zupełności Ci wystarczy, choć ja bym raczej kupił nowego Air Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Za nowego Air można mieć porzadnego MBP. IMO, kompletnie bezsensowny zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Air to nie dla mnie A jak wygląda sprawa z odprowadzaniem ciepła? Czy aluminiowa obudowa macbooka pro nie sprawdza się w tym lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Sprawdza sie dokladnie tak samo. Poza tym oba sa rownie bezglosne Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 W zimowe wieczory nie ma nic milszego niż MBP na kolanach i kubek gorącej herbaty w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=1300530764 kupione najwyżej jak się nei spodoba, sprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 No to po Tobie Moja rada, zacznij już zbierać na iMaca Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 U mnie po prawie dwoch latach uzytkowania pojawil sie pierwszy problem;/. Otoz przy przegladniu np. filmow na YT jak wiadomo laptop sie grzeje i wlacza sie wentylator. No i owy wentylator zaczal bardzo niemilo halasowac. Probowalem rozkrecic Maczka, ale moj mini srubokrecik tylko zniszczyl jedna ze srubek i dalej nie probwalem, zeby nie uszkodzic kolejnych. Co moze byc przyczyna? Moze dostalo sie do srodka zbyt duzo kurzu? Mial ktos juz uszkodzony wiatrak?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Ja, przez zbyt dużą ilość kurzu. Serwis załatwił sprawę w jeden dzień. Bez rozkręcania. Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Ile sobie serwis liczy za tego typu "naprawe"? I jak pozbyli sie kurzu z wnetrza laptopa bez rozkrecania? Cytuj Odnośnik do komentarza
ksztyrix 6 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Przedmuchali sprężonym powietrzem albo odkurzaczem? I pewnie wzięli za to 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Komputer był jeszcze na gwarancji (Nie mineły dwa lata od zakupu). Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 moj mac ma juz ponad 2 lata wiec postanowilem go troche zapdejtowac. mam dwie kosci ramu po 1gb, chce je wymienic na 2 x 2GB, bo z tego co wiem to jest maksymalna ilosc (macbook 13' ten starszy). no i wymiana na snow leoparda chyba. na co zwracac uwage w przypadku ramu? jakis konkretny musi byc? jest jakis najlepsiejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Po prostu DDR2. Nie ma przepisu na ten najlepsiejszy. I tak, warto wykonac ten update. To i wymiana dysku to najbardziej znaczace i zauwazalne zmiany jakie mozna zrobic. Kuba. To nic innego jak zalegajacy kurz na podzespolach i w okolicach wentylatora. Prosta robota. Zadnym sprzezonym powietrzem nie wyczyscisz tak jak przy rozkreceniu topcase. Wystarczy go zdjac, wyczyscic i zalozyc ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 aha a dysk? tez cos konkretnego musze wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi