QBH 246 Opublikowano 19 stycznia 2008 Opublikowano 19 stycznia 2008 tansza wersja. a cena w Polsce chyba jeszcze nie ustalona. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 19 stycznia 2008 Opublikowano 19 stycznia 2008 No to fakt nie, ale Kubuś co do Air się przymierzasz ? MB już Ci nie starcza ; / ? Cytuj
QBH 246 Opublikowano 19 stycznia 2008 Opublikowano 19 stycznia 2008 nie nie, zadne airy i inne cuda. moje jabułko zaczyna mi sie coraz bardziej podobac. za to Ty widze przeskok konkretny, szlachta ; >. btw. gdzie Ty jestes jak Cie nie ma, odezwaj sie, bo juz mi sie notatnik konczy ; ). Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 20 stycznia 2008 Opublikowano 20 stycznia 2008 Dobra dobra Dziś się odezwę. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 23 stycznia 2008 Opublikowano 23 stycznia 2008 Znamy już cenę najcieńszego laptopa świata - wersja podstawowa będzie kosztowała Polaków 6799 zł, a rozszerzona - 11299 zł. Ceny brutto. Ceny upgrade'ów: -zmiana procesora z 1,6GHZ na 1,8 GHZ - dopłata 1299 zł -zmiana dysku z 80GB HDD do 64GB SSD - dopłata 3 999 zł -zewnętrzny napęd optyczny - dopłata 349 zł - adapter USB-ethernet -dopłata 119 zł - dodatkowy Apple Remote - dopłata 209 zł no, takze spoko Cytuj
mord00k 0 Opublikowano 23 stycznia 2008 Opublikowano 23 stycznia 2008 (edytowane) hahaha kabaret 1800 $ =/ 7000 zł 1000 zł i masz MacBooka Pro Edytowane 23 stycznia 2008 przez mord00k Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 24 stycznia 2008 Opublikowano 24 stycznia 2008 Dlatego trzeba szukać alternatyw. SAD przegiął. Zapoznajcie się może z oferamami Cortlandu i Techamac'a. A ja sobie właśnie męczę FM 2008 na moim maczku :] Cytuj
szaden 228 Opublikowano 24 stycznia 2008 Opublikowano 24 stycznia 2008 Dlatego trzeba szukać alternatyw. SAD przegiął. Zapoznajcie się może z oferamami Cortlandu i Techamac'a. Sprawdzałem taka sama cena Trzeba będzie poczekac, może będą jakieś obniżki... Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 24 stycznia 2008 Opublikowano 24 stycznia 2008 No to kup u helmutów Tam będzie dużo taniej Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 7 lutego 2008 Opublikowano 7 lutego 2008 Mam pytanie odnosnie sterowników - bo podobno ich nie ma pod Mac OS'em, pytanie zatem jest nastepujące - czy nie ma problemów z zainstalowaniem sprzetu na usb, tzn nie tylko takiego, do którego sterowniki są wbudowne (np pendrive'y), ale takiego, do którego dostarczane są oddzielnie (np aparat fotograficzny, modem do neo, drukarka, itp)? Cytuj
mord00k 0 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 nie ma albo na necie jest specjalna wersja sterowników pod Mac OS albo automatycznie Maczek wykrywa co to za urządzenie itd. albo instalujesz Crossover który zainstaluje to urządzenie tak jakby było w środowisku Windows Cytuj
drgiro 0 Opublikowano 8 lutego 2008 Opublikowano 8 lutego 2008 (edytowane) no i stalo sie , apple wypiscilo nowy model airbooka , z wbudowanym napedem , z nowym systemem tolerujacym wieksza ilosc urzadzen i oferujacym podobno wieksze mozliwosci http://www.youtube.com/watch?v=4MZTmm_L2s4 japko jest genialne ... : ]]] Edytowane 8 lutego 2008 przez drgiro Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 11 lutego 2008 Opublikowano 11 lutego 2008 http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=60726§ taka ciekawostka Cytuj
mlodziak1993 0 Opublikowano 25 kwietnia 2008 Opublikowano 25 kwietnia 2008 To ja troche odświeże.Mam pytanie jak jest z podłączeniem mac mini lub imac do ps3 lub xbox360 :?: Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 9 maja 2008 Opublikowano 9 maja 2008 Gdzie w Polsce mozna najtaniej kupic Maca? 2400 zl 2850 zl 3285 zl Tyle kosztuja Macbooki z amerykanskim sklepie. 3 799 zl 4 499 zl 5 299 zl ..a tyle w iSpocie. Roznica jest kolosalna, stad tez moje pytanie. Z USA troche balbym sie sprowadzac, chociaz gdyby udalo sie uniknac cla, to kto wie. Kolejne pytanie: czy warto kupowac Maca(konkretnie to Macbooka) jesli nie zajmuje sie grafika/fotografia/obrobka filmow itp.? W sumie to moglbym ta grafika troche sie pobawic, ale poki co jest jak jest. Czy Maci obsluguja Office'a bez instalowania Windowsa? I ostatnie: czy Macbooki maja blyszczaca obudowe? Widzialem na zywo iMaci i ta ich aluminiowa obudowa jest naprawde w porzadku i szczerze mowiac wolalbym, zeby Macbooki tez taka mialy. Cytuj
kurczakov 34 Opublikowano 9 maja 2008 Opublikowano 9 maja 2008 (edytowane) Najtaniej mozna wyrwac na gieldzie, na forum http://www.myapple.pl. Naprawde mozna zarowno nowy, jak i uzywany sprzet kupic po okazyjnej cenie. Czy Maci obsluguja Office'a bez instalowania Windowsa? Naturalnie, istnieje Office w wersji dla Mac'a. Czy warto kupowac, trzeba odpowiedziec sobie samemu. Maki nie sluza tylko i wylacznie do grafiki/fotografii/filmow, to metka przylepiona produkta apple przez rzesze ludzi. Na obecna chwile po odejsciu od ppc, na komputerach spod znaku jablka mozna robic wszystko, to co na zwyklym laptopie/komputerze. Mozna, ale nie trzeba. Tak wiec choc z instalacja windowsa nie ma problemu, to tez nie ma za bardzo przeslanek coby to robic, gdyz MacOS, to fantastyczny system i dla niego samego warto sie zastanowic nad zakupem Mac'a. Naprawde. Macbooki maja blyszczaca obudowe. Poki co jeszcze nie pojawily sie MB z aluminiowa obudowa, jedynie MBP, ew. starsze modele. Edytowane 9 maja 2008 przez kurczakov Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 maja 2008 Opublikowano 10 maja 2008 Ja MacBookiem jestem zachwycony. Kupiłem sobie niedawno dodatkowo HP Paviliona 9700ea i nie ma porównania. Apple niszczy konkurencję. Klawiatura i touchpad to mistrzostwo świata. Wygodnie pisać na forum można nawet i z kibla. Karta dźwiękowa daje cudownie czysty dźwięk stereo. Jak usłyszałem dźwięk z HP, to się załamałem. Zupełny brak wirusów, czy jakichkolwiek tego typu problemów z systemem. Nie ma fragmentacji danych na dysku. Nie ma reinstalacji systemu. System po 10 latach nie zwolni nawet odrobinę. Najwyżej przyspieszy po aktualizacjach. Do tego wykonanie sprzętu. Poezja. Nie dość, że ładny, to jeszcze pancerny niemal. Trzymam go pod łóżkiem w sypialni. Zawsze jest tam trochę kurzu. Przez dwa lata komputer był wyłączany kilka razy tylko. Normalnie chodzi tygodniami z przerwami na hibernację. W ten sposób system odpala mi się w 1 sekundę. Dodatko jest tak cichy, że praktycznie nie ma możliwości stwierdzić, czy jest włączony bez spojrzenia na ekran i poruszaniem kursorem. Hałasuje jak książka. Tylko przy bardzo silnym obciążeniu słychać wentylatory. BTW: MacBook > MacBook Pro. Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 10 maja 2008 Opublikowano 10 maja 2008 BTW: MacBook > MacBook Pro. o, a to mnie zaciekawiło. Dlaczego? Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 10 maja 2008 Opublikowano 10 maja 2008 (edytowane) To ja troche odświeże.Mam pytanie jak jest z podłączeniem mac mini lub imac do ps3 lub xbox360 :?: Jest do tego program - Podłączysz bez problemu. Google! Gdzie w Polsce mozna najtaniej kupic Maca? Cortland, a szczególnie polecam forum www.myapple.pl - Znajdziesz tam masę ofert. Szczególnie ludzie cenią sobie u użytknownika "Blade". Kolejne pytanie: czy warto kupowac Maca(konkretnie to Macbooka) jesli nie zajmuje sie grafika/fotografia/obrobka filmow itp.? W sumie to moglbym ta grafika troche sie pobawic, ale poki co jest jak jest. Oczywiście, że warto kupować Macbooka jeżeli się nie zajmuejsz grafiką! Jak nanbardziej! Czy Maci obsluguja Office'a bez instalowania Windowsa? Pewnie, MS wydaje officea na Maca. Najnowsza wersja to 2008. I ostatnie: czy Macbooki maja blyszczaca obudowe? Widzialem na zywo iMaci i ta ich aluminiowa obudowa jest naprawde w porzadku i szczerze mowiac wolalbym, zeby Macbooki tez taka mialy. Tak, MacBook ma białą, błyszczącą obudowę. o, a to mnie zaciekawiło. Dlaczego? Są to wady i zalety: -A prioris szybsze -Z leszą grafiką -"Opancerzone" -Z podświetlaną klawiaturą -Najnowsze modele, mają nowę generację touchpadów Edytowane 10 maja 2008 przez Maiden Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 10 maja 2008 Opublikowano 10 maja 2008 o, a to mnie zaciekawiło. Dlaczego? Są to wady i zalety: -A prioris szybsze -Z leszą grafiką -"Opancerzone" -Z podświetlaną klawiaturą -Najnowsze modele, mają nowę generację touchpadów Rozumiem, ze napisałeś dlaczego Pro jest lepszy od MacBook'a, tak? Bo te cechy wszystkie to cechy Pro własnie, no i ja sie z tym zdecydowanie zgadzam. Tylko że C1REX napisał, ze to własnie klasyczny MacBook jest lepszy od MacBook'a Pro, i to mnie zaciekawiło. Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 10 maja 2008 Opublikowano 10 maja 2008 W Cortlandzie ceny sa takie same jak w iSpocie, wiec lipa. Pozostaje mi myapple.pl, albo USA. :\ Ktos sie orientuje jak to moze wygladac(mowie oczywiscie o kupnie ze Stanow)? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 maja 2008 Opublikowano 10 maja 2008 Napisałem tak z kilku powodów. Zwykły macbook ma lepszą klawiaturę. W całym świecie komputerowym tylko kilka modeli VAIO ma podobną. Jest ładniejszy. Bardziej poręczny. Mniej się grzeje. Pro jest z aluminium i cała obudowa działa jak radiator. Czasem temp obudowy moźe być absurdalnie wysoka. Mniej prądoźerny jest zwykły Mac. Oczywiście to tylko moje zdanie, Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 10 maja 2008 Opublikowano 10 maja 2008 (edytowane) W jakiej cenie można dostać, bez żadnych promocji, "laptop" Apple? Byleby działa stabilnie (tak, jak to opisywał C1REX - działanie dwa tygodnie non stop bez zwolnień), ekran nie musi być duży - 12'' ~13" styknie spokojnie. Edytowane 10 maja 2008 przez ShtaS Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 10 maja 2008 Opublikowano 10 maja 2008 Zacznę od tego, że wcale nie musisz kupować nowych laptowów - Sam 2 razy kupowałem już używane i jestem zachwycony. Ten sprzęt, w przeciwieństwie do innych PC starzeje się duuuuuuuuużo wolniej. 12 - 13 styknie spokojnie? W takim razie, na początek poleciłbym Ci PowerBooka G4 867 mhz lub 1.0 Ghz - 12 calowe modele. (Nie przerażaj się prędkością - Sam z pierwszego korzystałem przez ostatni rok, i zapewniam Cię że do mocniejszy Ci potrzebny nie będzie - Chyba, że chcesz grać w gry). Takiego laptopika kupisz spokojnie za nawet 1000 - 1100 zł a będziesz zachwycony. Jest też SUPER poręczny, dużo poręcznijszy od MacBooka. Możesz się też zastanowić na PowerBookiem G4 17' 1.67 Ghz (Sam teraz takiego używam) - Ten da Ci świetnej jakości wyświetlacz, i różne przydatne bajery, jak wspomniana przezemnie klawiatura. Jednak generalnie ja bym celował w PowerBooka 12 calowego. Najlpeszy do nauki w nowym środowisku, podadto, obeserwując to co się dzieje na allegro jego cena bardzo wolno spada. Jeżeli nie będziesz zadowolony z systemu, sprzętu to go sprzedarz bez problemu. Przez fanów apple'a jest postrzegany jako najbardziej udany i poręczny model - nawet bardziej od Macbook air. Cudo ;* Cytuj
plecak 0 Opublikowano 1 czerwca 2008 Opublikowano 1 czerwca 2008 mi się podobają modele z aluminiową obudową Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi