Texz 670 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 http://www.tested.com/videos/ Poszukaj MBP w How To. Budowa jest pewnie podobna. Przy okazji widać jak to wszystko w środku różni się od dużego PCeta, którego pewnie każdy rozkręcał. Ja w każdym razie troszkę się zdziwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 ja jak wymieniałem ram w maku mini kupiłem najzwyklejszy "good ram" 2x 2gb (miałem 2x 512mb) jak do laptopów, pasował bez problemu. a co do wnętrzności to w mini jest też niezła zabawa by chociażby ten ram wymienić.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Good Ram pasuję, i ponoć świetnie się spisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 czyli dwie takie moge kupic? http://allegro.pl/pamiec-sodimm-ddr-goodram-2gb-667-mhz-pc2-5300-i1286256853.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Tak. Wymiana ramu i dysku w 13" Macbooku nie wymaga w zasadzie ingerencji wewnatrz komputera. Odkrecic trzeba raptem 3 srubki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 a dysk jaki maksymalnie? i na co zwracac uwage, jakis konkretny typ to musi byc? i nie ma problemu z instalacja systemu na nowym, golym dysku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 OK. dorwałem swoje jablko, poki co bez neta powoli sie przyzwyczajam do systemu, mam kilka pytań: czy na macu można odpalić jakieś starsze gierki, programy typu allplayer, winamp, lastfm, photoshopy, corel drawy itp - czy potrzebuje 'wersje' na maca , czy moze jakis program, ktory umozliwi mi instalacje tychze programikow? Poki co odnosze wrazenei, ze mac to platforma kompletnie rozna od windowsa, na ktorej nic z neigo nei mozna wziąć i trzeba wszystko 'po swojemu' Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 BootCamp, VM Fusion albo Parallels. Lepiej szukać odpowiedników na Maca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) rozumiem. najlepiej przydałby sie jakiś tutorial korzystanai z os X , bo nei ogarniam podst. funkcji jeszcze Edytowane 11 Listopada 2010 przez banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) Poszukaj sobie w necie programów: VLC - do odtwarzania filmów QNapi - pobieranie napisów do filmów z bazy Napi Transmission lub uTorrent - torrent Speed Download - menedżer ściągania plików czy jakoś tak AppCleaner - do szybkiego usuwania plików z Maca CleanMyMac/Onyx - to samo co powyżej + konserwacja systemu Pixelmator - taki Paint smcFanControl - jeżeli masz MB przyda się do ustawiania szybkości wiatraków iStatMenus - customizacja paska w systemie NTFS-3G - obsługa partycji NTFS Vox - taki Winamp Skype / Socialite / AQQ - po kolei - skype, program do twittera, GG AppFresh - automatyczna aktualizacja wszystkich zainstalowanych programów + jest tego jeszcze trochę, ale te programy powyżej to podstawa. Jak szukasz czegoś konkretnego to wpisz w google np: "emule mac" i zaraz dostaniesz całą masę klientów do wyboru. Pooglądaj sobie prezentacje systemu na apple.com Edytowane 11 Listopada 2010 przez Texz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 @banny: Na forum myapple jest dużo tematów, w których ludzie pytali o odpowiedniki programów Wszystko powinieneś tam znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Ja bym do tej listy dopisał: Zmianę domyślnie przypisanych guzików - "CMD na ALT" i odwrotnie. CMD jest bliżej spacji, i jest dużo większy. Zdecydowanie łatwiej się pisze po PL. Toast Titanium do wypalania płytek, robienia obrazów. WORD w wersji na Maca. Do kupienia w sklepach internetowych. Firefox który obsłuży wszystko. Safari, choć fajniejsze, nie radzi sobie np. ze aplikacją banku millenium. Grawl Camouflage do "chowania" śmieci z pulpitu, świetne dla bałaganiarzy Mactracker który powie gdzie i kiedy wyprodukowana Twojego Maca. Coco nut battery, do sprawdzania jej stanu. Screen Flow, fajny programik do "nagrywania" tego co robisz na komputerze. Alarm Clock Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Móglbys napisac jak zmienic wlasnie te ustawienie klawiaturki? bo ciezko jednak z tym lewym altem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Preferencje systemu -> klawiatura -> klawisze modyfikujące Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Heh, dzięki za ten trik z przestawieniem klawiszy. A co ja się naszukałem programów, żeby znaleźć taką zamianę klawiszy to moje . Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Już jakiś czas temu pobrałem najnowszy update Snow Leoparda, ale poruszę ten temat właśnie teraz... bo mam czas. Jest to update o numerze 10.6.5, teoretycznie wprowadza on masę udoskonaleń: http://support.apple.com/kb/HT3194 ale w praktyce czuć na MacBooku, a właściwie przy przeglądaniu stron przy użyciu gładzika ... jakby to określić. Przy szybkim przesunięciu strony na dół nie zatrzymuje się ona po puszczeniu gładzika, ale hamuje ruchem jednostajnie opóźnionym, co daje podobny do tego z urządzeń IOS, dzięki czemu można miarkować siłę z jaką przesuwamy stroną i nie trzeba używać skrótów, żeby przykładowo szybko znaleźć się na dole strony. Wystarczy gwałtowniejszy niż normalnie ruch palcem. Świetna sprawa. Taka pierdoła, a w rzeczywistości czuję jakby mi jej od zawsze brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 ok. mam problemo jak zainstalowac program putty (czyli klient netowy) obowiazujacy w moim akademiku ?? jest jakies latwe i przyjemne rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 ok. mam problemo jak zainstalowac program putty (czyli klient netowy) obowiazujacy w moim akademiku ?? jest jakies latwe i przyjemne rozwiazanie? http://ostatic.com/question/putty-equivalent-for-the-mac http://putty.darwinports.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 szczerze - nie daje rady z tym może jakiś inny sposob? probowałem z tym terminalem, nic. ku.rde Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 No coz, bedzie dwoja z zaliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 sciagnij putty i odpal przez crossover czy jak to sie tam nazywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 albo za $$$, albo najlepsze, wyskakuje komunikat ' ten program nie dziala w tej architekturze' czy cos takiego (ikonka przekreslona jest) Cytuj Odnośnik do komentarza
superment 6 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Od piątku mam swojego pierwszego maca - MacBooka Pro 13 (tego najnowszego). Jestem totalnie zauroczony i zszokowany tym jak to wszystko chodzi. Wszystkie programy graficzne chodzą jak na moim desktopie z procesorem quad i 4gb ramu, czasami wydaje mi się, że nawet szybciej. Ponadto komfort użytkowania tego systemu i ergonomia laptopa jest nie do pobicia. Chyba stałem się fanbojem japka Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Gratuluję. PS: Po tygodniu zaczniesz dostrzegać wady Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi