Gość ragus Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Ładowałem i jedną i drugą. Czas ładowania był taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zapewne MBP z końcówki 2008 żre więcej prądu niż MBA z 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 604 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 1password na przecenie, ktos mnie przekona czemu mam wydac 30 euro na to? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 od paru dni jestem posiadaczem macbooka pro, troche sie czuje zagubiony (skroty, gesty itd) ale system dziala mega blyskawicznie, jedynie mialem problem z mail app i gmail. okazalo sie ze w ustawieniach konta google musialem wlaczyc dostep do mniej bezpiecznych aplikacji o_O Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 1password na przecenie, ktos mnie przekona czemu mam wydac 30 euro na to? mam od jakichś 3-4 lat i generalnie nie przekonam Cię chyba - mi się trafiło za free od znajomego bo rozdawał 3 kody i jakoś specjalnie nie korzystam, jak ktoś ma mnóstwo ważnych haseł to jeszcze jeszcze ale do takiego codziennego życia przerost formy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Szczegolnie ze jest systemowy keychain, ktory w zupelnosci wystarcza. Tez ma funkcje generowania hasel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 da rade zamienic przycisk alt z tym cmd tak zeby polskie znaki wklepywac normalnie tak jak w innych kompach? nie moge sie przyzwyczaic do tego alta, a jak juz musze wklepac polski znak to i tak zajmuje mi to sekunde dluzej niz w normalnej klawiaturze Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Da rade. Sa programiki na to. Pogooglaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 KeyRemap4Macbook. Nie wiem czy nie zmienili nazwy ostatnio na Karabiner czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) planuje zakup airam pogooglowalem na buyers guide i czytam o planowanym wydaniu 12'' retina i revampie obecnych modeli. ktos doradzi czy oplaca sie kupowac teraz, czy czekac? aha - jeszcze jedno - czy na lapku sprowadzanym ze stanow da rade ustawic jezyk pl? Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez Khadgar Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 604 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Dopiero byl update Airow, także kolejnego nie spodziewał bym się szybciej niz za rok. Ja swojego dopiero co kupiłem też zastanawiałem sie czy czekac, ale nie wytrzymalbym tyle Jak wyjdzie ta 12 retina i bedzie oh ah wow, to po prostu obecnego sprzedam i kupie nowego. Tak da sie ustawic PL Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Super dzieki. A powiedzcie mi jeszcze gdzie kupić tani magsafe zasilacz? Guma na kablu od mojego (2012) macbook pro) kompletnie sparciala. Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ja kupiłem jakiegoś chinola za niecałe 9 dych na Allegro i jest gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 9 wrzesnia ma byc konferencja. Spodziewam sie ze pokaza nowe modele na niej, wiec na ta chwile wstrzymalbym sie z zakupem. Pozniej mozna od razu po premierze wziac i miec spokoj na rok przynajmniej Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 604 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Na tej konferencji nie bedzie komputerow. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Raczej nie będzie, ale kto wie. Apple szykuje mega konferencję, w końcu sami budują ogromną scenę/halę do niej Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Na rok?? Ja kupiłem w maju czy tam czerwcu Air'a i mam nadzieje mieć spokój na jakieś 5 lat, a czy wyjdą nowe modele to raczej nieistotne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Niby żywotność SSD określa się na 3 lata i różnie to też z żywotnościami baterii bywa, a te elementy są w MBA niewymienialne, więc z tymi 5 latami byłbym ostrożny. Mi zaraz stuknie rok mojego Aira i już myślę o wymianie, ale to głównie ze względu na mały dysk. Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Mój stary MacBook ma już prawie 7 lat, bateria prawie 1000 cykli ładowania - żywotność 92% (!!!!), wiadomo, że nie hula już tak jak kiedyś, ale to ciągle dobry sprzęt, który śmiało będę mógł jeszcze długo używać. Słyszałem o tych 3 latach w przypadku SSD, mam nadzieje, że da rade popykać dłużej;). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Już kiedyś chyba pytałem o co chodzi z tymi SSD a Airach, ale zapytam jeszcze raz: Dlaczego nie da rady wymienić jak człowiek dysku na większy? Przyspawali go do obudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Chyba da radę, w poprzednich Airach się dało, być może teraz też. RAM jest zlutowany, a SSD na PCI-e, ale to chyba nie powinno byc problemem. Pamiętam że kiedyś pisałem o możliwości wymiany do kilku serwisów w tym MacLife i mi nie odpowiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Już pamiętam, wtedy się o ram pytałem. Dobre skur,wysyństwo swoją drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 ok, jestem zielony. zakładając, że kupuję używanego macbooka na allegro czy gdziekolwiek. Zwykle do takich lapków nie dodaje się płytki czy czegokolwiek z systemem - teraz następuje moje pytanie Gdybym chciał zrobić reinstalkę systemu (np po wymianie dysku), to zrobi się ona z automatu np po podłączeniu jakiegos nośnika z systemem tak jak jest to w przypadku lapków della? Czy wręcz przeciwnie, jestem w (pipi)e i muszę kupić sobie system za gruby hajs? Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Mac os to nie Winda nie kosztuje kilku stów, Snow Leopard na stronie appla kosztuje 69zł http://store.apple.com/pl/product/MC573PL/A/mac-os-x-106-snow-leopard, a najnowszy Mavericks jest za free Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 a... w sumie mogłem sprawdzić. Dzięki wielkie. jeszcze pytanie - czy macbooki (ogólnie sprzęt) są w jakis sposób przypisywane do konta itunes? pytam dalej w kontekście używanego sprzetu. chciałbym uniknąć sytuacji typu "kupuje uzywkę, instaluje świeży system, ale jakieś funkcje mam zablokowane, bo ID hardwareu jest przypisane do konta innego użytkownika". Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi