Opublikowano 21 stycznia 201510 l No ale dysk to nie problem, mam pod dostatkiem SSD, więc któryś bym włożył.
Opublikowano 21 stycznia 201510 l No ale dysk to nie problem, mam pod dostatkiem SSD, więc któryś bym włożył. Z tym że tam nie wsadzisz dowolnego dysku, tylko dedykowany: https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Retina+Display+Mid+2014+SSD+Replacement/27849 Tutaj sobie sprawdź ceny: http://www.cortland.pl/peryferia/dyski-twarde/karty-ssd.html Edytowane 21 stycznia 201510 l przez Kris77
Opublikowano 21 stycznia 201510 l Dobrie to inne pytanie. Jak można podłączyć MBA do zewnętrznego monitora?
Opublikowano 21 stycznia 201510 l zalezy jaki monitor, jak ma HDMI to kupujesz przejściówkę Mini-DVI->HDMI
Opublikowano 21 stycznia 201510 l Czyli takiego MBA podpinam do każdego monitora za pośrednictwem zwykłego kabla + specjalnej przejściówki, tak?
Opublikowano 22 stycznia 201510 l dokładnie tak, MBA ma port thunderbolt, który służy też jako port mini-dvi. Wystarczy przejściówka i kabelek e. to puszcza tylko obraz, zeby puscic audio do TV czy innego wzmacniacza bedziesz potrzebowal kabelka mini-jack -> mini-jack/jack/2chinch Edytowane 22 stycznia 201510 l przez yorghi
Opublikowano 22 stycznia 201510 l generalnie kupa kabli, ja tak mam mini do TV podpiętego, przejściówka na przejściówkę do obrazu i drugi komplet do dźwięku tyle plus, że raz podpięte stoi tak.
Opublikowano 8 marca 201510 l W przyszlym tygodniu jadę po Macbooka Air dla mojej narzeczonej. Czy przy pierwszym kontakcie mam się przygotować na szok? Będzie to pierwsze komputerowe japko w domu. Czy OSX niesie za sobą ograniczenia rodem z iOS ? Czy osobie, która nie będzie grała w gry warto doplacać do MB Pro?
Opublikowano 8 marca 201510 l Poczekaj. Jutro konferencja Apple, być może odświeżą MacBooki. Powinni wreszcie. Do rMBPro dopłacać tylko warto jesli potrzebujesz większej wydajnosci niz przeciętna i wysokorozdzielczościowego ekranu. Starego, grubego Pro nie kupuj.
Opublikowano 8 marca 201510 l Oki to poczekam, chociaz i tak mam codzienne suszenie glowy Ona bedzie go uzywac jak to kobieta, czyli internet, jakas podstawowa obrobka zdjec i muzyka. OSX wymaga dedykowanego MS office czy jest jakas nakladka, ktora umozliwia instalacje orginalu z Windowsa, tak jak to jest na linuxie ?
Opublikowano 8 marca 201510 l Oki to poczekam, chociaz i tak mam codzienne suszenie glowy Ona bedzie go uzywac jak to kobieta, czyli internet, jakas podstawowa obrobka zdjec i muzyka. OSX wymaga dedykowanego MS office czy jest jakas nakladka, ktora umozliwia instalacje orginalu z Windowsa, tak jak to jest na linuxie ? Dostaniesz pakiet iWork za darmo z komputerem. Korzystam zamiast Office, zapisuje i odczytuje w .doc i .xlc. Teraz jest darmowy pakiet Preview Office 2016 dla Mac, można pobrac od MS. Niedawno tez sprzedawałem kod na Office 365. 100 kilka złotych kosztuje na rok subskrypcja Office, w tym jest Windows/Mac + miejsce w OneDrive + minuty na Skype + tablet/smartfon i możesz pobrac i używać całego pakietu. Dobrze, nie warto piracić, jak można trzymac dokumenty w chmurze, a nie kosztuje to już grubych setek jak kiedyś. Do takich zadań wystarczy jej Air, jeśli ta edycja zdjęć to nie jakieś duże RAWy o wysokich rozdziałkach. Polecam jednak dopłacić i wziąć 8GB RAMu.
Opublikowano 8 marca 201510 l Ploty są że zapowiedzą Aira 12 cali i standardowy update PRO i Air też się szykuje.
Opublikowano 9 marca 201510 l Upadet dostal MB Pro 13 cali i Air 11 i 13 cali. The new MacBook has a 12-inch screen, which joins Apple's Retina display family with a 2304 x 1440 resolution The new MacBook will be available in silver, space gray, and, in Phil Schiller's words, "stunning gold." The starting price is $1,299 and shipping begins on April 10th. Specyfikacja i cena: 256 GB pamięci masowej flash z magistralą PCIe na płycie głównej1 Dwurdzeniowy procesorIntel Core M 1,1 GHzTurbo Boost do 2,4 GHz 8 GB pamięci RAM Intel HD Graphics 5300 6 299,00 zł 512 GB pamięci masowej flash z magistralą PCIe na płycie głównej1 Dwurdzeniowy procesorIntel Core M 1,2 GHzTurbo Boost do 2,6 GHz 8 GB pamięci RAM Intel HD Graphics 5300 7 799,00 zł Edytowane 9 marca 201510 l przez Zaqair
Opublikowano 9 marca 201510 l Dla mnie odpada. Lepszym wyborem byłby nowy 13-calowy MBP. No ale każdy ma inne preferencje.
Opublikowano 9 marca 201510 l WOW. Ten nowy MacBook Większy ekran, a wymiary mniejsze od 11' :O Cena trochę przesadzona. Jakbym nie miał wydatków, to mój Air 11 już byłby na allegro.
Opublikowano 9 marca 201510 l Jaki update dostał Air i Pro? Air z retiną wreszcie? Generalnie nie znam się ale wydajnościowo to jest tak że Air<MacBook<MacBook Pro? Ten nowy MacBook to taki produkt pośredni? I w ogóle te ceny niby podstawka 1300baksów a na nasze z podatkami 6200 /cebula.
Opublikowano 9 marca 201510 l Fajne, jak za 3 lata wsadzą tam sensowny procek i ilość RAM-u, to będzie mnie już pewnie na niego stać
Opublikowano 9 marca 201510 l Jaki update dostał Air i Pro? Air z retiną wreszcie? Generalnie nie znam się ale wydajnościowo to jest tak że Air<MacBook<MacBook Pro? Ten nowy MacBook to taki produkt pośredni? I w ogóle te ceny niby podstawka 1300baksów a na nasze z podatkami 6200 /cebula. Air dostaly nowe procki i Thunderbolt 2. Pro 13 cali dostal nowe procki,szybsza pamiec flash.