C1REX 16 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 MacBook mam blisko dwa lata i prawie nigdy go nie wyłączam. Jedynie kilka razy sam się wyłączył, jak mi bateria się rozładowała. Normalnie ciągle jest na kablu. Monitor jak najbardziej może się wyłączyć. Wystarczy przyciemnić na maksa. BTW: Apple jest 6 na świecie producentem komputerów. W USA ma pozycję czwartą. Nieźle rośnie w siłę. http://itbiznes.pl/art33763.html Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 no tak, o przyciemnianiu nie pomyslalem ;p czyli nastawiam torrenta wylaczam monitor i hula Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 Planuje zakup i w zwiazku z tym mam pare pytań. Gdzie najlepiej to kupić? Sprowadzic z USA? Czy nie ma roznicy cenowej jak kupie u nas? W gry pewnie nie pogram? Jak wyglada pakiet biurowy i czy jest zgodny ze standardami M$ Office? Nie będzie problemow jak napisze pismo na Macku i wysle je komys na PC z windowsem? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 Jak wyglada pakiet biurowy i czy jest zgodny ze standardami M$ Office? Nie będzie problemow jak napisze pismo na Macku i wysle je komys na PC z windowsem? Na maca jest Open Office i Microsoft Office. Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 office jest i dziala elegancko a ja mam kolejne pytanie ogladalem sobie wlasnie mecz na sopcascie no i mak mocno sie rozgrzal. nie tak, zebym musial go zdjac z kolan, ale jednak byl naprawde goracy. glownie z lewej strony. to normalne? nie przeszkadzalo mi, ale sie troche zdziwilem. teraz wylaczylem i juz jest normalnie. Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 Maca nie mam, ale....lewy górny róg w lapkach to najczęściej procek, normalne ze robi się tam gorąco w czasie gdy obciążasz procek. Cytuj
mord00k 0 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 Polecam przejście z Adium na Kadu. Adium po dłuższym czasie może być nieznośne. A do iTunes trzeba przywyknąć. W wersji Macowej jest to naprawdę świetny odtwarzacz ;] Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Kadu jest najlepszym klientem GG. Lepszym, niż samo gg, ale nie na maca. Moim zdaniem tego się nie da używać na macu. A co do nagrzewania. Na apple już tak ma. Obudowa sporo ciepła odbiera. Jest to wada i zaleta. Wada, bo się obudowa nagrzewa. Zaleta, bo działa jak radiator i przeważnie mac chodzi ultra cicho. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Jak wyglada pakiet biurowy i czy jest zgodny ze standardami M$ Office? Nie będzie problemow jak napisze pismo na Macku i wysle je komys na PC z windowsem? Na maca jest Open Office i Microsoft Office. No to elegancko. Dzięki. Chyba zamowie tu https://sklep.ispot.com.pl/cgi-bin/WebObjec...7.7.0.1.5.5.1.1 Chyba ,ze są inne ciekawsze opcje? Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 notebooki.pl kubaa mi polecil, ja teraz tez polecam ;] a co do kadu, to sie zgadzam, ze nie ma lepszego komunikatora. ale zainstalowalem i na maca mnie troche denerwowal. moze jak wyjdzie w koncu ta nowa wersja... Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 W gry pewnie nie pogram? Jest bardzo dużo gier przepisanych na Maca (google), a ponadto zawsze możesz postawić windę na drugiej partycji. Cytuj
Boorak 8 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 No z X3100 to sie z pewnoscia nagra. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Ja mam jeszcze gorszą kartę i mam w co grać - uwierz mi. Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 (edytowane) jasne gierki ala pasjans itp jest w czym wybierac ;] kazdy dobrze wie jakie osiagi ma ten x3100 i co udzwignie. Niestety ale macbook imo to jest laptop bardziej biznesowy niz do zabawy w domu (ohh jak ja chcialem to tu napisac, nareszcie wyrzucilem to z siebie ). To tyle, teraz mozecie po mnie jechac ;] Edytowane 17 września 2008 przez __bercik07 Cytuj
QBH 246 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 no nie jest to sprzet do grania, ameryki nie odkryliscie. zaden stricte biznesowy. inna sprawa - trzeba byc nienormalnym, zeby kupowac lapka do gier O_o Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Nie ma czegoś takiego jak "komputer do gier", bo po prostu ani na Windowsa, ani na Maca nie wychodzą gry wiele ciekawsze od pasjansa. Jeśli ktoś kupuje komputer do gier, to znaczy tylko tyle, że ma za dużo kasy i wolnego czasu. A do czego poza grami potrzebna lepsza karta graficzna? Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Nie wiem jak wy, ale ja ladujac calkiem pokazna sume pieniedzy w lapa wymagam czegos wiecej niz np. zintegrowanej grafy. Takie parametry to sa w lapach za tysiaka. Rozumiem, ze tu chodzi o OS, bialy kolor,logo i prestiz ale czy to jest warte ponad 2tysiaki?. Ale ok, nie chce wszczynac tutaj zadnej wojny. Peace a laptop do gier ? czemu nie, geforce 8600gt nadal pozwala na uruchomienie obecnych gier w przyzwoitych ustawieniach. Cytuj
mord00k 0 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Ale Fallout działa. Dzięki czemu mogę odpowiedzieć na pytanie o resztę gier: "i (pipi)' ;] Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 No ale właśnie o to chodzi, że te "bajery" Apple'a są więcej warte, niż karta graficzna. Bo karta graficzna nie jest nic warta. Na kompie się raczej nie gra, bo niby w co. Jest kilka maniaków, którzy wydadzą każde pieniądze na lepszą kartę graficzną, ale to, co będą na niej uruchamiać, to raczej benchmarki, niż godne uwagi gry. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 (edytowane) Oggozo dobrze prawi Ale Fallout działa. Dzięki czemu mogę odpowiedzieć na pytanie o resztę gier: "i (pipi)' ;] I World of Warcraft, i WC3, i SC, Diablo, i Sim City, i cywilizacje, itp. (mówię tu o wersjach Macowych) Kapkę lepsze od pasjansja c'nie? Edytowane 17 września 2008 przez stona Cytuj
mord00k 0 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Ano WOW działa i to całkiem ładnie. Wyciąga koło 30 FPS ,a nawet wzwyż. Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 fallout 2? ale co, normalnie wersje ta co mam oryginalna wkladam plyte i sie instaluje? czy trzeba zassac wersje makowa? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 Nie wiem jak wy, ale ja ladujac calkiem pokazna sume pieniedzy w lapa wymagam czegos wiecej niz np. zintegrowanej grafy. Takie parametry to sa w lapach za tysiaka. Rozumiem, ze tu chodzi o OS, bialy kolor,logo i prestiz ale czy to jest warte ponad 2tysiaki?. Ale ok, nie chce wszczynac tutaj zadnej wojny. Peace Tu nie chodzi o prestiż, ale jakość wykonania. Klawiatura w MacBookach jest IMHO najlepsza w całym laptopowym świecie. Nawet głupia wtyczka od zasilacza jest genialna. No i karta dźwiękowa jest rewelacyjnie odizolowana. W niemal każdym laptopie słychać ciche burczenie, jak się podłączy dobre słuchawki. W niektórych PC to jest wręcz porażka. W MacBooku nie da się stwierdzić, czy słuchawki/głośniki są podłączone, jeśli nie gra żadna muza. 0 szumów. Do tego laptop jest lekki i bardzo poręczny. Jak książkę można go zabierać. No i dwu i pół letni system, którego nigdy nie wyłączam (jedynie usypiam) działa mi tak samo (albo lepiej, dzięki aktualizacjom) jak przy kupnie. 0 wirusów, 0 zawiech, 0 problemów. Cytuj
mord00k 0 Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 fallout 2? ale co, normalnie wersje ta co mam oryginalna wkladam plyte i sie instaluje? czy trzeba zassac wersje makowa? Zassać. O ile się nie mylę to jest nieoficjalna przeróbka gry z Windowsa pod Maca. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 Diablo 2, Starcraft w polskim wydaniu zawierają wersje Macowe na płytkach. NB: Ktoś tu mówił o olgądaniu Sopcasta? Da się? Jeżeli tak, to jak? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi